Jump to content

Σινεμά "Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"...Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!!

nanopoulo

Recommended Posts

• 4 months later...
  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Την ερχόμενη Τρίτη πηγαίνω στις αποθήκες του Δήμου γιά να δω μιά παλιά κινηματογραφική που μου δίνουν (...ξέρουν την ιστορία μου και το θέμα του σινεμά ο Παράδεισος...) γιά να τους αδειάσει ο χώρος.

Το σπουδαίο όμως δεν είναι αυτό, αλά το ότι έχω την εντύπωση πως πρόκειται γιά την πρώτη κινηματογραφική μηχανή του Σινεμά Ορφεύς του παππού μου, την οποία πριν μερικά χρόνια είχε κάνει δωρεά στον Δήμο μαζί με τις καρέκλες του κινηματογράφου ένας θείος μου, ο οποίος τώρα δεν είναι στην ζωή.

Εαν τελικά πρόκειται γιά αυτη την μηχανή, θα τρελλαθώ!!!!

Πως τα φέρνει τελικά η ζωή ε;.....να προσπαθώ να πάρω την νεότερη μηχανή του Ορφέα,χωρίς να τα έχω καταφέρει, που είναι στην αποθήκη ενός απο τους γυιούς, του παππού και να σαπίζει και τελικά να φτάσει στο δικό μου σινεμά η πρώτη μηχανή του Ορφέα, καθαρά απο θέμα τύχης!!!

• 2 weeks later...

Τελικά σήμερα έγινε η συνάντηση με τον υπέύθυνο του Δήμου, και πήγα απο τις αποθήκες να δω την μηχανή, και ΝΑΙ...τελικά αυτή είναι.

Η πρώτη κινηματογραφική μηχανή του παππού μου απο το σινεμά ΟΕΡΦΕΥΣ, είναι σχεδόν στα χέρια μου και σε λίγες ημέρες θα βρεί την θέση της, μέσα στον Παράδεισο...έτσι όπως της αξίζει.

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με τον κορμό της συνδεμένο, και απλά έχουν αποσυνδέσει κάποια εξωτερικά κομάτια, που με λίγο ψάξιμο και υπομονή πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα βάλω στην θέση τους.

Απλά χρειάζονται κάποια χέρια γιά την μεταφορά της, και ένα μικρό trailer που έχω βρεί, γιά να μην χρειαστεί να σηκωθεί σε μέγλο ύψος καρίτσας αυτοκινήτου.

Οτι και να σας πω, γιά το πως αισθάνθηκα όταν αντίκρυσα αυτη την κινηματογραφική μηχανή ,και το πόσα-ποιά συναισθήματα και αναμνήσεις μου ξύπνησαν απο παιδάκι, δεν θα τα καταφέρω.

Δεν ξέρω ποιόν πρέπει να ευχαριστήσω...τον Θεό; την τύχη;....ποιόν;

Απλά στην θέα της κάθισα ακίνητος μπροστά της και σχεδόν δακρυσμένος.

Τελικά η ταινία Σινεμά ο Παράδεισος συνεχίζεται γιά εμένα μετά τόσα χρόνια,και πάντοτε θα είναι η αγαπημένη μου ταινία...η ταινία της ζωής μου!!!

Σημ.....φυσικά θα ακολουθήσουν και οι σχετικές φωτογραφίες στην ώρα τους.Προς το παρών με απασχολεί η μεταφορά και το σημείο τοποθέτησης στον Παράδεισο.

Τελικά σήμερα έγινε η συνάντηση με τον υπέύθυνο του Δήμου, και πήγα απο τις αποθήκες να δω την μηχανή, και ΝΑΙ...τελικά αυτή είναι.

Η πρώτη κινηματογραφική μηχανή του παππού μου απο το σινεμά ΟΕΡΦΕΥΣ, είναι σχεδόν στα χέρια μου και σε λίγες ημέρες θα βρεί την θέση της, μέσα στον Παράδεισο...έτσι όπως της αξίζει.

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με τον κορμό της συνδεμένο, και απλά έχουν αποσυνδέσει κάποια εξωτερικά κομάτια, που με λίγο ψάξιμο και υπομονή πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα βάλω στην θέση τους.

Απλά χρειάζονται κάποια χέρια γιά την μεταφορά της, και ένα μικρό trailer που έχω βρεί, γιά να μην χρειαστεί να σηκωθεί σε μέγλο ύψος καρίτσας αυτοκινήτου.

Οτι και να σας πω, γιά το πως αισθάνθηκα όταν αντίκρυσα αυτη την κινηματογραφική μηχανή ,και το πόσα-ποιά συναισθήματα και αναμνήσεις μου ξύπνησαν απο παιδάκι, δεν θα τα καταφέρω.

Δεν ξέρω ποιόν πρέπει να ευχαριστήσω...τον Θεό; την τύχη;....ποιόν;

Απλά στην θέα της κάθισα ακίνητος μπροστά της και σχεδόν δακρυσμένος.

Τελικά η ταινία Σινεμά ο Παράδεισος συνεχίζεται γιά εμένα μετά τόσα χρόνια,και πάντοτε θα είναι η αγαπημένη μου ταινία...η ταινία της ζωής μου!!!

Σημ.....φυσικά θα ακολουθήσουν και οι σχετικές φωτογραφίες στην ώρα τους.Προς το παρών με απασχολεί η μεταφορά και το σημείο τοποθέτησης στον Παράδεισο.

Και τελικά η μηχανούλα επιστρέφει εκεί που της αξίζει να είναι. Στην συνέχεια του ονειρου του παππού σου που μεταβιβάστηκε στον εγγονο. Διαβάζοντας το νήμα κρυφογελάω απο χαρά που ο εγγονος συνεχίζει το όνειρο του παππού με συμπαραστάτη την Άννα σου που σε εμψυχώνει. Εύχομαι απο βάθος καρδίας να ειστε πάντα γεροί και να χαίρεστε τον όμορφο κινηματογράφο που δημιουργησες με μεράκι και κέφι, τόσο με την Άννα όσο και με φίλους καλούς.

Και τελικά η μηχανούλα επιστρέφει εκεί που της αξίζει να είναι. Στην συνέχεια του ονειρου του παππού σου που μεταβιβάστηκε στον εγγονο. Διαβάζοντας το νήμα κρυφογελάω απο χαρά που ο εγγονος συνεχίζει το όνειρο του παππού με συμπαραστάτη την Άννα σου που σε εμψυχώνει. Εύχομαι απο βάθος καρδίας να ειστε πάντα γεροί και να χαίρεστε τον όμορφο κινηματογράφο που δημιουργησες με μεράκι και κέφι, τόσο με την Άννα όσο και με φίλους καλούς.

Σε ευχαριστούμε πολύ-πολύ, και θα χαρούμε να σε δούμε προς τα εδω....

Σήμερα ξαναπέρασα απο τις αποθήκες, γιά να κανονίσω τα διαδικαστικά της μεταφοράς και να μελετήσω τον τρόπο που αυτη θα γίνει, μιά που μιλάμε γιά αρκετά μεγάλο βάρος.

Με την ευκαιρία, τράβηξα πρόχειρα κανά δυό φωτογραφίες, και όπως θα δείτε χρειάζεται αρκετή δουλειά και γνώση, προκειμένου να συναρμολογηθούν κάποια πράγματα επάνω της.

image-2354_4E60EA53.jpg

image-A077_4E60EA53.jpg

• 5 weeks later...

Πριν λίγο τελείωσα το καθάρισμά της και το δέσιμο σε εξωτερικό χώρο, γιά να δω τι γίνεται και να πάρω τελικές διαστάσεις, έτσι ώστε να ξέρω που ακριβώς θα μπεί στο σινεμά, γιατί μιλάμε γιά βάρος, και οι μετακινήσεις της, είναι πολύ δύσκολες.

Χρειάστηκα δυό γεμάτες ημέρες γιά να κατανοήσω την συναρμολόγισή της, και φυσικά η οποιαδήποτε βοήθεια απο το διαδύκτιο ήταν μηδαμινή γιά αυτό το μοντέλο.

Πάντως μου έκανε μεγάλη εντύπωση η απίθανη κατάσταση που βρίσκεται η μηχανή παρά τα τόσα χρόνια.Μέχρι και τα λαδάκια της, δεν είναι μαυρισμένα!!!

Ξέχασα να σας πω ότι μιλάμε γιά την κινηματογραφική μηχανή 35mm Prevost Milano P65, και πρέπει να είναι κατασκευής κάπου ανάμεσα στο 1960 και 1965.

Επειδή το μοντέλο αυτό είναι το P65 ,πιθανολογώ ότι μάλον θα πρέπει να είναι του 1965,με την λογική ότι το μοντέλο P35 ήταν το πρώτο της Prevost και κατασκευάστηκε γιά τους φαντάρους στον πόλεμο!!!

Είναι ώρα πλέον,γιά μερικές φωτογραφίες απο την κινηματογραφκή μηχανή, έτσι όπως τοποθετήθηκε στο σινεμά.

Να ζητήσω αρχικά συγνώμη γιά την ποιότητα των φωτογραφιών ,όμως δεν γινόταν διαφορετικά.

Επίσης να σας πω ότι τραβήχτηκα αρκετά στην τοποθέτηση και την συναρμολόγιση της μηχανής, αφού αυτά έγιναν δυό φορές, μία σε εξωτερικό χώρο, και μία μετά, μέσα στο σινεμά.

Το μοντέλο τελικά είναι το p60 και όχι το p65 όπως έλεγα, πράγμα που σημαίνει ότι η μηχανή,πρέπει να είναι κατασκευής του 1960!!!

Γιά να τοποθετηθεί έτσι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, χρειάστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές και προσθοαφειρέσεις πραγμάτων στον χώρο.

Κύριο μέλη μά μου ήταν να μην αφαιρέσω καρέκλες, ενώ παράλληλα να μην εμποδίζει η μηχανή στην θέαση κανενός θεατή.

Τελικά τα κατάφερα, με μόνο εξαίρεση την κάτω θέση δεξιά (Νο 11),που υπάρχει κάποιο θέμα θέασης, ευτυχώς όμως όχι τόσο μεγάλο.

Κατά τα υπόλοιπα έπρεπε να αφαιρεθεί το ράφι του πικάπ με μερικούς δίσκους, το οποίο προς το παρών είναι στο δάπεδο, με αντικραδασμικό την μοκέττα!!!

Δυστυχώς αφαίρεσα απο τον χώρο την κινηματογραφική καρέκλα του ΟΡΦΕΑ που μπορείτε να δείτε σε προηγούμενες φωτογραφίες, γιατί πλέον δεν χωρούσε πουθενά.

Τέλος έβαλα και ένα φουγάρο στην έξοδο του κουβουκλίου της λάμπας, και τέλος της πέρασα και ένα φιλμάκι trailer 35mm απο τον Επαγγελματία του Μπελμοντώ.

Πάμε λοιπόν.....

14-9-20112.jpg

14-9-20114.jpg

14-9-20116.jpg

14-9-20118.jpg

14-9-20111.jpg

14-9-20113.jpg

14-9-20115.jpg

Με ανοιχτά τα καπάκια...επάνω ξεκινά να ξετυλίγει η ταινία καθώς παίζει η μηχανή και κάτω μαζεύεται...

14-9-20117.jpg

14-9-20119.jpg

Και τέλος το χειροκίνητο μηχανάκι της Prevost Milano, γιά το κόψε-ράψε της ταινίας, που εκείνες τις εποχές έδινε και έπερνε.......πόσα καρουλάκια έχω γυρίσει παιδάκι τότε,σε αυτό ακριβώς επάνω Θεέ μου!!!!

4-10-2011.jpg

Γιά επίλογο θα αφήσω δύο μόνο λέξεις....

Είμαι ευτυχισμένος!!!

Γιά επίλογο θα αφήσω δύο μόνο λέξεις....

Είμαι ευτυχισμένος!!!

Το παραπάνω νομίζω τα λέει όλα!

Συγχαρητήρια για το καινούργιο σου απόκτημα, ένα οικογενειακό κειμήλιο που μετά από τόσα χρόνια βρήκε την θέση και την αγάπη που του αξίζει.

Συνέχισε να ζεις το όνειρό σου!:T:

Μία παράκληση:

Είναι εύκολο ένα video της μηχανής σε λειτουργία?

Το παραπάνω νομίζω τα λέει όλα!

Συγχαρητήρια για το καινούργιο σου απόκτημα, ένα οικογενειακό κειμήλιο που μετά από τόσα χρόνια βρήκε την θέση και την αγάπη που του αξίζει.

Συνέχισε να ζεις το όνειρό σου!:T:

Μία παράκληση:

Είναι εύκολο ένα video της μηχανής σε λειτουργία?

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...

Προς το παρών και στο συγκεκριμένο χώρο, δεν μπορεί να προβάλει η μηχανή, επειδή χρειάζεται πολύ μεγλύτερη απόσταση και πανί απο ότι διαθέτω.Λογικό εαν σκεφτείς ότι είναι φτιαγμένη να προβάλει απο 30+ μέτρα σε πανί 6-7 μέτρων!!!

• 5 months later...

Οι πόρτες του είναι διάπλατες γιά όσους απο εσάς θέλετε να το τιμήσετε με την παρουσία και τις γραφές σας.Θα σας τρατάρουμε άφθονο φωτογραφικό υλικό, πλήρη ενημέρωση γιά το πως και γιατί φτάσαμε εως εδω,και ελεύθερες προβολές ταινιών γιά όλα τα μέλη του,με μπόλικο Πόπ-Κόρν!!!

Με μεγάλη χαρά θα σας περιμένουμε......

Επίσης γιά πρώτη φορά, ξεκινώ τις σταθερές (δωρεάν φυσικά...)Κυριακάτικες βραδινές προβολές γιά όσους φίλους θέλουν να μας γνωρίσουν και απο κοντά.

ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ....

Γεια σου Γιάννη και χαίρομαι που τα ξαναλέμε μετά από τόσο καιρό. Να είσαι σίγουρος οτι τώρα που ανοίγει ο καιρός θα σου ρθουμε σύντομα μια βόλτα ξανά. Ο τόπος σου προσφέρεται για μίνι εκδρομούλα όπως είχε γίνει και παλιότερα. Θα μιλήσω με τον Ιάσωνα και θα το κανονίσουμε :)

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου...

Μετά χαράς σας περιμένω εδω κάτω...μακάρι να έρθετε.

Αυτην την φορα δεν την χανω και εγω. Και μαλλον μετα συντροφου !

Ψηθειτε να παμε, να φερω και εγω το αισθημα...

Τωρα που θα ανοιξει ο καιρος παμε ανετα μια εκδρομη !

Δημιουργήθηκε Κοινότητα στο F/B γιά το Σινεμά ο Παράδεισος.

Σινεμά ο Παράδεισος | Facebook

Κάποια πράγματα και κυρίως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όταν τα κατέχουμε, δεν πρέπει να τα κρατάμε μόνο γιά εμάς.Πρέπει απλόχερα και εγκάρδια να τα προσφέρουμε και στους συνανθρώπους μας...ο κάθε ένας ότι έχει και μπορεί.

:shout::shout::shout::shout::shout: AAAAAAAaaAaAAaAaaaAaaaaAaA!!!!!!!!!!!

Π-Ο-Ν-Α-Ε-Ι-Τ-Ο-Σ-Α-Γ-Ο-Ν-Ι-Μ-Ο-Υ!!!!!!

(χτύπησε στο πάτωμα... πολλές φορές)

Αν οι δύο λέξεις που σε χαρακτηρίζουν είναι "είμαι ευτυχισμένος", τότε έχεις πετύχει το όνειρο της ζωής σου. Μπράβο και πάλι Μπράβο!

:shout::shout::shout::shout::shout: AAAAAAAaaAaAAaAaaaAaaaaAaA!!!!!!!!!!!

Π-Ο-Ν-Α-Ε-Ι-Τ-Ο-Σ-Α-Γ-Ο-Ν-Ι-Μ-Ο-Υ!!!!!!

(χτύπησε στο πάτωμα... πολλές φορές)

Αν οι δύο λέξεις που σε χαρακτηρίζουν είναι "είμαι ευτυχισμένος", τότε έχεις πετύχει το όνειρο της ζωής σου. Μπράβο και πάλι Μπράβο!

:rolleyes:

Σε ευχαριστώ πολύ γιά τα λόγια σου, και εύχομαι να βρεθούμε στο σινεμά απο κοντά, σύντομα...

Μιά σύντομη ξενάγηση με δόση προβολής, στο δικό μας Παραδεισένιο Σινεμά απο την καρδιά, του Αργολικού κάμπου.

Συγχωρέστε μου την ερασιτεχνική δουλειά του Video,ομως ούτε τα τεχνικά μέσα, ούτε οι δικές μου ικανότητες σε video, μου επέτρεπαν κάτι περισότερο....πλέον δεν είναι αυτό το ζητούμενο!!!

• 2 weeks later...
Παιδιά, μισό λεπτό γιατί δημιουργείται θέμα χωρίς λόγο νομίζω...

Τα εισητηριάκια αυτά είναι ένα αναμνηστικό χαρτάκι το οποίο πέρνει απο μία φορά κάθε ένας νέος φίλος που έρχετε στον Παράδεισο και επάνω του γράφουμε χειρόγραφα και το νούμερο της θέσης στο οποίο κάθετε.

Δεν είναι επαγγελματικά εισητήρια και φυσικά η κίνηση αυτή δεν αποσκοπεί σε κέρδος.Απλά επειδή θέλησα ο κάθε φίλος που έρχετε στον Παράδεισο να μπαίνει εξ'όλοκλήρου στην ψυχολογία του στύλ"πάω απόψε κινηματογράφο",να υπάρχουν και αυτά τα εισητηριάκια.Βάλαμε ένα ποσό επάνω 50 λεπτών γιά να υπάρχει ,όμως οι περισσότεροι,, ακριβώς επειδή θέλουν να συμμετέχουν σε αυτη την διαδικασία και το χαίρονται απίστευτα , αφήνουν στον κουμπαρά του ταμείου μας (χονδρός-Λιγνός),όταν το θέλουν αυτά τα 50 λεπτά η και λιγότερα-περισσότερα.Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό, έτσι και αλλοιώς το εισητηριάκι θα το πάρουν.Εγω μαζί με την γυναίκα μου 50 λεπτά βάζουμε πάντοτε, κάθε φορά που βλέπουμε ταινία, είτε μόνοι μας, είτε με φίλους.

Επίσης να πω ότι με την θέαση ταινίας προσφέρουμε στους φίλους μας αναψυκτικά-πατατάκια-πόπ κόρν, η ότι άλλο διαθέτει τέλως πάντων εκείνη την βραδιά η "καντίνα μας'!!!

Δεν είναι και λίγες οι φορές εκείνες που η καντίνα γίνεται ρεφενέ!!!

Εδω σκεφτείτε ότι στο Θερινό Παράδεισο ,βγάζω τα ανήψια μου στο διάλειμμα με ταψιά κρεμασμένα στον λαιμό (όπως παλια..)και κερνάνε τον κόσμο Κόκ και πατατάκια!!!

Ισως μερικά πράγματα σε κάποιους που διαβάζουν αυτό το θέμα να είναι ακαταλαβίστικα η υπερβολικά, όμως...χωρίς αυτη την υπερβολή, πολλά πράγματα, πιστέψτε με...δεν θα τα είχαν νοιώσει οι φίλοι που μας επισκέπτονται εδω,αλά ούτε και εμείς οι ίδιοι.

Υπερβολικός έτσι και αλλοιώς απο μόνος του είναι ο Παράδεισος...

Πιστεύει κανείς απο εδω μέσα ότι υπάρχει περίπτωση η θέλησα να κάνω κάτι τέτοιο γιά κέρδος και μάλιστα με αυτές τις συνθήκες;....γιά όνομα του Θεού.

Ελπίζω να σας έλυσα τις όποιες απορίες...αν πάλι όχι εδω είμαι....χαίρομαι πάντως που οι περισσότεροι φίλοι κατάλαβαν απο μόνοι τους την φιλοσοφία όλης αυτης τς κίνησης.Τούρτα χωρίς κερασάκι η διακοσμητκά ζαχαρωτά καλούδια δεν γίνεται, πάει και τελείωσε.Εαν πάλι είμαι παράνομος, ας έρθουν να με πάνε μέσα....τους κερνάω τανία πριν τις χειροπέδες!!!

Καλα για ονομα του Θεου...:wall::wall::wall:

Τι καθεστε και λετε στο παληκαρι;;;

Ειδατε καποιον να κανει κατι καλο...να του βγαινει...να εχει μερακι...να τα πηγαινει καλα με τη γυναικα του...να ειναι χαρουμενος...και σας βγηκαν τα κομπλεξ και αρχισατε τις διαφορες ανοησιες με στυλ μεταξυ σοβαρου και αστειου;

Τι συμπεριφορα ειναι αυτη;

Αν θελετε να πειτε κατι καλο...πειτε το. Ολα τα αλλα που τα λετε...γιατι τα λετε δηλαδη; Λετε να ειναι ανοητος και να μην γνωριζει τι κανει και σε ποια χωρα το κανει;

Αν θελει νομικες συμβουλες...θα ρωτησει το δικηγορο του...αρχισατε αμεσως με νομους...και διαταγματα...

Περα απο ολα αυτα, ενα μεγαλο μπραβο παληκαρι που εκατσες και εφτιαξες αυτο το υπεροχο σινεμα και προσφερεις ομορφες στιγμες σε ανθρωπους γυρω σου. Αυτο σημαινει οτι εχεις αγαπη μεσα στη ψυχη σου για τον πλησιον και πως δεν εισαι μιζερος.

Ο Θεος να σε εχει καλα εσενα και τη γυναικα σου να χαιρεστε μαζι τη ζωη και οτι υπαρχει ομορφο σε αυτη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.