larryf13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2009 Ξεκινάω αυτό το θέμα γιατί γιατί γίνεται χαμός σε ότι αφορά την ΑΤΙ. Βγάζουν την ίδια κάρτα ακόμα και από την ίδια εταιρεία σε 2-3 εκδοχές ψύξης και δε μπορείς να καταλάβεις ποια υλοποίηση είναι η πιο αξιόπιστη, ψυχρή και αθόρυβη.Οπότε όποιος έχει προσωπική εμπειρία, ας την πει για να ξέρουν οι επίδοξοι αγοραστές τι παίζει και ανάλογα να αποφασίζουν. Αν θέλετε μπορούμε να έχουμε και στάνταρ φορμάτ, όπως:Μάρκα/Μοντέλο: (...)Link: (...)Θερμοκρασίες: (σχόλια)Θόρυβος: (σχόλια)Αξιοπιστία: (σχόλια)Και γενικότερα σχόλια...
Narzul Σεπτέμβριος 16, 2009 #2 Σεπτέμβριος 16, 2009 H προηγουμενη μου καρτα ηταν saphire 4850 toxic.Υπαρχει εκτενεστατο review εδωΘερμοκρασιες ημουν καπου στο 45 Idle kai 72 full load.Απο θορυβο δεν ακουγοταν πολυ - αλλα ηταν το πιο θορυβες part του κουτιου μου.Δε μου εβγαλε κανενα προβλημα στον ενα χρονο που την ειχα , απο o.c. καταφερα να την παω μεχρι 725 mhz.Η καρτα που εχω τωρα (το λινκ της υπογραφης) ειναι πολυ πιο αθορυβη και το ιδιο κρυα.Anyway Γενικος κανονας για μενα ειναι να αποφευγεται το reference cooler (αυτες με το μικρο ανεμιστηρακι στα δεξια οπως ετουτη )Κανει Θορυβο και απο ψυξη δεν ειναι οτι καλυτερο.Κοιταζετε τα custom cooling.Μεγαλυτερα φανς - λιγοτερες στροφες - μικροτερος θορυβος - μεγαλυτερο airflow - καλυτερη ψυξη.Το νου σας μονο να εχουν ψυκτρακια και οι μνημες οπως αυτη.Μη την πατησετε και παρετε καμια τετοια .Θα σας κρασαρει οταν παιζεται πολυ συχνα...θα χρειαστει να βαλετε ψυκτρακια μονοι σας (που δεν ειναι και οτι πιο ευκολο μιας και δε κολλαν με τπτ τα αναθεματισμενα).Nα προτιματε κυριως τις full plate custom ψυκτρες (οπως της vapor-x).Τωρα αν ποιανει το χερι σας μπορειτε να παρετε οποια καρτα βρειτε πιο φτηνη και να της βαλετε εσεις ψυκτρα (αυτη και αυτη ειναι δουλεμενες απο πολλους και εχουν βγει αξιοπιστες).
Kostas007 Σεπτέμβριος 16, 2009 #3 Σεπτέμβριος 16, 2009 οι HIS ειχα δει ειχαν βγαλει κατι ωραια κομματια σε 3870,IceQ λεγονταν.δε ξερω αν βγηκαν και σε πιο καινουρια μοντελααλλα ηταν πιο κρυες και σιγουρα πιο ωραιες
Billys Σεπτέμβριος 16, 2009 #4 Σεπτέμβριος 16, 2009 Μη την πατησετε και παρετε καμια τετοια . Θα σας κρασαρει οταν παιζεται πολυ συχνα... Την εχει γνωστος την συγκεκριμενη υλοποιηση κανενα χρονο σχεδον στο μηχανημα του και ειναι μια χαρα η καρτουλα...και εχει και πολυ καλες θερμοκρασιες..στο 50% το φανακι της εχει γυρω στους 45 βαθμους.. Μια φορα την εβαλα στο 100% και δεν ακουγοταν καθολου το φανακι της...περιεργο πραγμα..
Narzul Σεπτέμβριος 16, 2009 #5 Σεπτέμβριος 16, 2009 Την εχει γνωστος την συγκεκριμενη υλοποιηση κανενα χρονο σχεδον στο μηχανημα του και ειναι μια χαρα η καρτουλα...και εχει και πολυ καλες θερμοκρασιες..στο 50% το φανακι της εχει γυρω στους 45 βαθμους..Μια φορα την εβαλα στο 100% και δεν ακουγοταν καθολου το φανακι της...περιεργο πραγμα.. Το αθορυβη εφ οσον η ψυκτρα ειναι custom ειναι πολυ λογικο. Οι χαμηλες θερμοκρασιες στον πυρηνα της καρτας εφοσον η ψυκτρα ειναι custom ειναι παλι πολυ λογικες. Οποτε το ..... περιεργο πραγμα , μονο περιεργο δεν ειναι Το οτι δεν εχει ψυκτρακια στις μνημες και ενος φιλου μου του κλαταρε συναιχεια οταν ζεστενοταν η vrm δεν ειναι επισης περιεργο. {offtopic: το μονο περιεργο ειναι πως στο e-chop του την αλλαξαν μεσα σε μια βδομαδα χωρις πολλα προβληματα}
Billys Σεπτέμβριος 16, 2009 #7 Σεπτέμβριος 16, 2009 Το αθορυβη εφ οσον η ψυκτρα ειναι custom ειναι πολυ λογικο.Οι χαμηλες θερμοκρασιες στον πυρηνα της καρτας εφοσον η ψυκτρα ειναι custom ειναι παλι πολυ λογικες. Οποτε το ..... περιεργο πραγμα , μονο περιεργο δεν ειναι Το οτι δεν εχει ψυκτρακια στις μνημες και ενος φιλου μου του κλαταρε συναιχεια οταν ζεστενοταν η vrm δεν ειναι επισης περιεργο. {offtopic: το μονο περιεργο ειναι πως στο e-chop του την αλλαξαν μεσα σε μια βδομαδα χωρις πολλα προβληματα} οκ για να το λες θα ξερεις καλυτερα...καλα αυτο με το e-shop δεν παιζει..:hehe:
Narzul Σεπτέμβριος 16, 2009 #8 Σεπτέμβριος 16, 2009 VRM τι είναι;voltage regulator modules.http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_regulator_moduleΧωρις ψυξη οι regulators βαραν 120 βαθμους κελσιου και βαλε.Βεβαια υπαρχουν απιστευτα ομορφες λυσεις για να τις ψυξει κανεις οπως αυτη.και για τις μνημες που μενουν ξεσκεπαστες μπορεις να βαλεις αυτα
larryf13 Σεπτέμβριος 16, 2009 Author #9 Σεπτέμβριος 16, 2009 Nazrul το πήρες εργολαβία το θέμα και μπάλωσες όλες τις απορίες!εδώ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1270826&CHIPSET_TYPE=HD+4770&category=69977735&catalog=20είναι όλα ξεσκέπαστα, λέτε θα έχεις πρόβλημα και η 4770 ή πάσχουν οι 48χχ?
darksoho33 Σεπτέμβριος 16, 2009 #10 Σεπτέμβριος 16, 2009 παντως σαν υλοποιηση saphire που εχω βαλει διπλα σε connect3d ηταν ακριβως ιδιες. απο την ψυχτρα μεχρι ολα τα τσιπακια. λες και τις φτιαχνει το ιδιο εργοστασιο
dimi80 Σεπτέμβριος 16, 2009 #11 Σεπτέμβριος 16, 2009 παντως σαν υλοποιηση saphire που εχω βαλει διπλα σε connect3d ηταν ακριβως ιδιες. απο την ψυχτρα μεχρι ολα τα τσιπακια. λες και τις φτιαχνει το ιδιο εργοστασιο Μα το ιδιο εργοστασιο τα φτιαχνει, σου ειπε καποιος το αντιθετο;
larryf13 Σεπτέμβριος 16, 2009 Author #12 Σεπτέμβριος 16, 2009 Καλά και οι ASUS γιατί κάνουν +20%? Μιλάμε για το reference style μοντέλο και όχι τα περαγμένα τύπου vaporx ή matrix.
darksoho33 Σεπτέμβριος 18, 2009 #13 Σεπτέμβριος 18, 2009 Μα το ιδιο εργοστασιο τα φτιαχνει, σου ειπε καποιος το αντιθετο; τοτε γιατι εχουν διαφορα στην τιμη τους? αφου χρησιμοποιουν ιδια υλικα
p_under Σεπτέμβριος 18, 2009 #14 Σεπτέμβριος 18, 2009 οι περισσοτερες καρτες ειναι φασον δηλαδη αλλαζει το αυτοκολλητο κ αλλες μικρες διαφορες . τωρα η asus που ειναι στο +20% ειναι αλλο θεμα . ο καθενας τιμολογει αλλιως τα προιοντα του .
Narzul Σεπτέμβριος 18, 2009 #15 Σεπτέμβριος 18, 2009 Kαποιες εταιριες εχουν δημιουργησει ενα ονομα που εμπνεει ποιοτητα και σταθεροτητα (πχ asus) και εχουν θυσιασει αρκετα για να το πετυχουν.Σε R'n'd, σε διαφημιση, σε promotional events, σε λασπη κατα των αντιπαλων κτλπ.Ολα αυτα κοστιζουν και τα πληρωνουν εννοειτε οι καταναλωτες.
Kostas007 Σεπτέμβριος 18, 2009 #16 Σεπτέμβριος 18, 2009 εχω ακουσει οτι η ασους εχει δικο της εργοστασιο κατασκευης και οι αλλες τις παιρνουν απο της foxconn.,δε ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο βεβαια
MADKiller7 Σεπτέμβριος 18, 2009 #17 Σεπτέμβριος 18, 2009 Θα αναφερω την Gainward 4850 512ΜΒ Golden Sample,πολυ καλη ψυξη,αριστες θερμοκρασιες για 4850 με ψυξη της εταιριας και αρκετο κλοκαρισμα παρολο που ειναι ηδη απο το εργοστασιο,~850 και ~2500 (απο GPU 700 και RAM 2200) ανεβηκε σε μια προχειρη δοκιμη τα ιδια ειχα διαβασει και σε ενα αλλο ελληνικο φορουμ..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.