Mixalis7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2009 Πριν απο κανα διμηνο αλλαξα σπιτι κ σκεφτομενος για το τι ιντερνετ θα βαλω αποφασισα να οδηγηθω προς τον οτε κ το connex γνωριζοντας οτι ειναι η πιο σταθερη εταιρια,εχει σωστη υποστηριξη 24αωρη κλπ κλπ..Με τα πολλα εγω σε αυτο το σπιτι πριν κανω τη συνδεση βολευομουν με ασυρματο ιντερνετ που "εκλεβα" απ τον γειτονα.Ο γειτονας ειχε ontelecoms κ η ταχυτητα που την ειχα τεσταρει ηταν καπου στα 14-15mib οποτε τη μετρουσα.Ε και εγω υπολογιζα οτι για να πιανει τοσο η ontelecom στην περιοχη μου θα πιανει το ελαχιστο καπου εκει κ ο οτε.(με 15mbit k up θα ημουν ευχαριστημενος παροτι το οτεshop της γειτονιας μου ειπε οτι εδω πιανουμε 17..).Με τα πολλα μεσα Αυγουστου ερχετε το "δικο μου" πλεον ιντερνετ απ τον οτε.Με το που με ειδοποιουν οτι εχει συνδεθει αμεσως το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να βγαλω το τηλεφωνο απ τη μπριζα κ το καλωδιο του να το συνδεσω πανω στο ρουτερ να μετρησω τη συνδεση.Το "πρωτο" αποτελεσμα αυτης ηταν καπου στα 14 mbit..Η αληθεια ειναι οτι μου φανικε ψιλολιγο αλλα δεν εδωσα σημασια..μου ειχαν πει κ καποιοι οτι μετα τον πρωτο μηνα θα δω την πραγματικη ταχυτητα κ οτι δεν εχει "forzaρει" η συνδεση απ την πρωτη μερα..(πραγμα που δεν ηξερα ουτε ξερω αν ισχυει)Με τα πολλα την απομενη μερα συνδεω κ το spiter για να εχω και τηλεφωνο κ ιντερνετ..(το τηλεφωνο κ το ρουτερ ειναι διπλα απ την οθονη του pc μου στο δωματιο μου).Απ την πρωτη μερα που δουλευα συστηματικα το ιντερνετ παρατηρουσα 10 αδες αποσυνδεσεις τη μερα..Πολλες φορες μες τη μερα μεχρι κ σημερα καθως σερφαρω ξαφνικα σα να μπουκονει ο mozilla κολαει βγαζει τα κλασσικα "δεν αποκρινεται" κ μετα απο λιγο αποσυνδεετε το ιντερνετ κ επανασυνδεετε στο μπαμ κ τοτε ξαναστρωνει ο μοζιλα..κ αυτο συμβαινει τουλαχιστον 1 φορα το μισαωρο..Ακομα απο εκει κ περα οσες φορες ξαναμετρησα την ταχυτητα μου την εβγαζε κατα μεσο ορο στα 9-10 mbit..(αρκετα χαμηλα για 24αρα.. δλδ ας εβαζα 8αρα..) Καποιες φορες μου την εδειξε κ 2-3mbit k εκει σιγουρευτικα οτι πλεον υπαρχει προβλημα..Δεν τα εβαλα με τον ΟΤΕ γνωριζοντας οτι μπορει να ειναι ενα καρο προβληματα που μπορει να φταινε..το θεμα ειναι να βρω πια προβληματα ειναι αυτα κ οσο το δυνατον καποια απο αυτα να τα λυσω οσο γινεται..(πχ το να εχει παλιες εγκαταστασεις τηλεφωνου η πολυκατοικια δεν μπορω να το λυσω ¨)Κ αρχισα να περνω ενα ενα το τι πιστευα οτι μπορει να φταιει..αρχικα η πριζα του τηλεφωνου του δωματιου μου ηταν της παλιας σχολης ..δεν ηταν η κλασσικη που εχουνε σημερα οι περισσοτεροι με το κλιπσακι που μπαινει κατευθειαν στον τοιχο..ηταν οι παλιες που επερναν μπριζακι..θα τις θυμαστε προφανως..κ πανω στο μπριζακι υπηρχε ενα adaptorακι το οποιο εβγαζε εξοδο για να μπει το κλιπσακι.Πιστευα οτι οσο ναναι θα εχανε ταχυτητα περνοντας απο 2 σιδερενια δοντακια "ολοκληρο ιντερνετ"..Με τα πολλα για να μαθω αν οντως μπορει να επηρεαζει η παλια τυπου πριζα τηλεφωνου,καλεσα κ στον οτε το τεχνικο τμημα κ τους ειπα οτι εχω τραβιξει με αποσυνδεσεις-χαμηλες ταχυτητες κλπ κ τι μπορει να φταιει..Αρχικα θυμαμαι μου ειπαν να αφησω 2 μερες το ρουτερ ανοιχτο κ κατα πασα πιθανοτητα θα λυθει το προβλημα αφου θα το παρακολουθουσαν-ελυναν κ αυτοι μεσα απ τους υπολογιστες τους κλπ..Περασε καμια βδομαδα εγω συνεχισα να εχω αποσυνδεσεις κ χαμηλες ταχυτητες κ τα παντα απο προβληματα..Τους ξαναπερνω κ τους λεω οτι δεν εγινε τελικα τπτ κ αν γινετε να μου φερουν καναν τεχνικο εδω να το δει..τους ρωτησα κ εγω μετα τι μπορει να φταιει,τους ειπα οτι εχω κ παλαιου τυπου πριζα τηλεφωνου..μου ειπαν να την αλλαξω κ να βαλω καινουργια κ να αλλαξω κ splitter μπας κ καθαρισει περισσοτερο η γραμμη..εν το μεταξυ την ωρα που μιλουσα με τον τεχνικο αυτος κοιταξε σε μια φαση την γραμμη μου κ με μια κλιμακα που ειχε μπροστα του μου ειπε οτι οντως βλεπει καπως αδυνατη τη γραμμη μου..πχ μου ειπε οτι για να ειναι καλα θα πρεπει να ειναι καπου στο 9,5 κ εμενα ηταν καπου στο 8,2-8,3 (η κλιμακα που ανεφερα παραπανω οτι ειχε μπροστα του..)..με εβαλε να συνδεσω μονο το ιντερνετ στην πριζα χωρις το τηλεφωνο..κ μολις το εκανα αμεσως μου ειπε οτι εδειχνε τη γραμμη μου καπου στο 9+.. κ οτι κ καλα πολυ πιο σταθερη κλπ..κ αυτα που μου ειπε να κανω για αρχη ηταν να αλλαξω πριζα στον τοιχο κ σπλιτερ κ αν συνεχιστουν τα προβληματα να τους ξαναπαρω να ελλατωναμε την ταχυτητα..προφανως να με εριχναν σε 8αρα..Μετα απο 1-2 μερες παω αγοραζω πριζα "νεου" τυπου κ την αλλαζω με την παλια..Μετραω με την νεα πριζα το ιντερνετ κ μου εβγαζε παλι 10 mbit..Κ περιμενα να δω αν ειναι τουλαχιστον σταθερη τωρα χωρις αποσυνδεσεις..Με καποια χρηση του ιντερνετ μες τη μερα τοτε οι αποσυνδεσεις εκαναν την εμφανιση τους ξανα κ εδειξαν οτι δεν πτωουνται..μετα επομενη κινηση που ηθελα να κανω ηταν να παρω το τηλεφωνο απ το δωματιο μου κ να το παω στην κουζινα σε αλλη πριζα τηλεφωνου..Γιατι οπως μου παν κ στον οτε με τον τεχνικο που μιλαγα οτι το ιντερνετ μονο του στην πριζα χωρις σπλιτερ κ τηλεφωνο μαζι ηταν πολυ πιο σταθερο..Περνω το τηλεφωνο απ το δωματιο μου κ το παω στην κουζινα..το συνδεω.. κοιταω αν λειτουργει..λειτουργουσε κανονικα.. παω στο δωματιο μου κ παρατηρω οτι ειχε κοπει το ιντερνετ..κ καταλαβα οτι ηταν λογω τηλεφωνου που το ειχα συνδεσει στην κουζινα.. οταν εβγαζα το τηλεφωνο το ιντερνετ ξαναερχοταν κανονικα..Κ τωρα θελω να ρωτησω..Δε γινεται να εχω σε αλλη πριζα το ρουτερ μονο του ωστε να εχω κ πιο σταθερο ιντερνετ,κ σε αλλη το τηλεφωνο του σπιτιου?κ αν ναι πως?πρεπει να βαλω κατι αναμεσα στο καλοδιο της συσκευης τηλεφωνου κ της πριζας?Κ αν εκτος απ το να τα χωρισω σε διαφορετικες πριζες ρουτερ κ τηλεφωνο, αν επερνα κ ενα καλυτερο ρουτερ θα βοηθουσε πιθανων για υψηλοτερες ταχυτητες κ ελλατωση-εξαφανιση αποσυνδεσεων?γιατι απ τον οτε μου ειπαν οχι..ξερω οτι πιο καλοι ρουτερ κλειδωνουν ψηλοτερα αλλα δεν το εψησα να παω να παρω με τη μια γιατι δεν πιστευα οτι θα λυθουν τορα προβληματα οτι ρουτερ κ να παρω..Σιγα σιγα ψηνομαι να παω να τσιμπισω ενα να διαγραφει κ αυτο το ενδεχομενο το να φταιει ο ρουτερ..για πειτε κ καμια προταση για εναν καλο ρουτερ γιατι εχω καιρο να ασχοληθω με την αγορα των υπολογιστων,το εχω ψηλοπαρατηρει το αθλημα καποιους μηνες κ εχω μεινει πισω..οσο για το ποσα μπορω να διαθεσω για ενα ρουτερ υπολογιστε στα 60-70 ευρω..(τωρα εχω το κλασικο bautech που δινει ο οτε..thx!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 14, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2009 Κατ'αρχήν αυτό που σου λένε ότι η γραμμή στρώνει μετά από ένα μήνα είναι χοντρή πατάτα. Σιγά μην περιμένεις να βγάλει και το γρέζι για να φτάσει την κανονική της ταχύτητα.Το ιντερνετ δε γίνεται πιο σταθερό αν έχεις σε διαφορετικές πρίζες το modem από το τηλέφωνο. Πρέπει να έχεις καλά φίλτρα και splitters. Εγώ παλιότερα είχα προβλήματα αποσυνδέσεων και τελικά έφταιγε το splitter. Αντί να πάρεις νέο modem θα σου πρότεινα να δανειστείς από κάποιον φίλο ένα να κάνεις τη δοκιμή σου. Όλο και κάποιος θα έχει κάποιο περισσευούμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis7 Σεπτέμβριος 14, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2009 Bασικα θελω να παρω κ ενα ρουτερ κ ενα φιλτρο αλλα και νεο καλο σπλιτερ για να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι εχω σωστα πραματα..εχετε να μου προτεινετε καποιο ρουτερ ασυρματο στα 60-70 ευρω?φιλτρο εχω δει αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612403(δεν παιζουν κ αλλα απ οτι ειδα..) κ σπλιτερ αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.532081καλα ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 15, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2009 Να σου πω την αλήθεια, με τα splitter over pstn είχα κακά προηγούμενα και πλέον βάζω έναν απλό διακλαδωτή (μία είσοδος από την πρίζα του τοίχου -> 2 έξοδοι για να συνδεθούν συσκευές) και στη μία του έξοδο βάζω το modem σκέτο, ενώ στο άλλο την τηλεφωνική συσκευή με ένα φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.