Jump to content

Εναλλακτικοί τρόποι format

ioanniskar

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Έχω ένα παλιό (4 ετών) Acer που έχει χαλάσει το DVD-ROM. Το πρόβλημά μου είναι ότι χωρίς DVD-ROM δεν μπορώ να του κάνω format μιας και δεν bootάρει από usb. Οι μόνες επιλογές στο boot menu είναι από CD, floppy(παρόλο που δεν έχει υποδοχή για floppy), Network και Hard Disk.

Αυτή τη στιγμή ο υπολογιστής δεν ανοίγει καν γιατί πείραξα πολλά και διάφορο στο C:\Windows. Δείχνει το Acer Logo μετά μια μάυρη οθόνη και επαναλαμβάνεται το ίδιο(Acer Logo -> μαύρη οθόνη) για πάντα.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει σωτηρία.

Μπορείτε να μο προτείνετε κάτι; Από Network Βοοt δεν γνωρίζω τίποτα, οποιοδήποτε tutorial θα γίνει αποδεκτό.

Από την άλλη θα γινόταν κάτι αν έβγαζα τον σκλρό και τον συνέδεα εξωτερικά σε άλλο υπολογιστή; Επίσης δέχομαι tutorials για αυτή τη μέθοδο.

btw έχω κι ένα MacBook αν μπορεί να βοηθήσει κάπως. Να υπενθυμίσω πως ο υπολογιστής δεν φορτώνει καν τα Windows. Ο μόνος λόγος που θέλω να τον φτιάξω είναι για κατεβαστήρι ή ανεβαστήρι οπότε μην προτείνετε να αλλάξω το DVD-ROM...δεν θέλω να ρίξω χρήμα σε PC...αφήστε που δεν θα βρω λόγω παλαιότητας.

Ευχαριστώ , Γιάννης

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις usb flopy disk driver η usb cd/dvd driver,κάνε αναζήτηση για να βρείς που πουλάνε τέτοιες συσκευές

Έχω usb DVD Driver αλλά δεν ξεκινάει απ αυτό. Και πάλι λέω ότι το ποσό είναι σχετικό, γιατί δεν θα έδινα λεφτά σε τεχνικό να κάνει κάτι στο συγκεκριμένο laptop αλλά μπορεί να έδινα για να αγοράσω ένα hardware που θα βοηθήσει(π.χ. μια εξωτερική θήκη για τον σκληρό) που θα μου μείνει μετά.

Αν πρόκειται να αγοράσω hardware και είναι σίγουρο ότι θα λυθεί εξαρτάται από το τι θα αγοράσω...μπορεί 10 Ευρώ...μπορεί 50...

Αν είναι να αγοράσω κάτι σαν ηλεκτρονικό οδηγό (π.χ. να πληρώσω για να έχω πρόσβαση σε σελίδα με tutorials) δεν θα έδινα τίποτα.

από την μία λες ότι δεν θες να αλλάξεις το DVD, από την άλλη μιλάς για αγορά hardware...θεωρώ λίγο δύσκολο να μην σου κάνει κάποιο από τα παρακάτω :

http://www.skroutz.gr/c/89/optical_drives.html?keyphrase=slim+dvd-rw

αν μας έλεγες ποιο ακριβώς λάπτοπ έχεις, θα βοηθούσες αρκετά.

μτχ dvdrom βρησκεις παντως φτηνα...

Μπορεις να κανεις κατι μπακαλικο αλλα τσαμπα...βγαζεις το σκληρο του λαπτοπ και το συνδεεις σε εναν υπολογιστη, ξεκινας εγκατασταση , κανεις φορματ κανονικα και το αφηνεις να περασει τα αρχεια εγκαταστασης, μολις τελειωσει και κανει ρεσταρτ κλεινεις τον υπολογιστη, βαζεις τον δισκο στο λαπτοπ και συνεχιζεις την εγκατασταση απο εκει.

edit, μα τι λεω αφου και στην εγκατασταση θελει cd...

άντε να την ξανακάνω την ερώτηση.

τι ποσό διαθέτεις για να βρεις λύση?

Εγώ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το φίλο, τα λεφτά δεν είναι θέμα, δίνω όσα όσα. Τι λύση μου προτείνεις;

αν δίνεις όσα όσα τότε η λύση είναι απλούστατη.

πήγαινε το σε ένα κατάστημα με service υπολογιστών να σου βάλουν καινούριο atapi οπτικό πλήρωσε και την εργασία και καθάρισες. ανάλογα το μαγαζί και το είδος του atapi θα πληρώσεις από 50 έως όσο αντέχει η τσέπη σου ευρώ.

π.χ.

http://syncom.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=6008

+ κανα 10άρι 15ευρω εργασία που έχουν τα περισσότερα καταστήματα ως ελάχιστη χρέωση για τοποθέτηση

(jpavly μου προκαλεί εντύπωση η ερώτησή σου σε ένα τόσο απλό δίλημμα......σε είχα για πιο υποψιασμένο τι παίζει στην αγορά....αλλά μάλλον παρεξηγήθηκα ξανά ως συνήθως....το μόνο που ήθελα να πετύχω ήταν να βάλω το παλικάρι να συγκεκριμενοποιήσει τις δυνατότητές του ωστέ να του προτείνω και συγκεκριμένο σενάριο....μπορεί να ήθελε να δώσει μέχρι 20ευρώ οπότε εκεί δεν υπήρχε λύση όπως η προαναφερθείσα)

μτχ dvdrom βρησκεις παντως φτηνα...

Μπορεις να κανεις κατι μπακαλικο αλλα τσαμπα...βγαζεις το σκληρο του λαπτοπ και το συνδεεις σε εναν υπολογιστη, ξεκινας εγκατασταση , κανεις φορματ κανονικα και το αφηνεις να περασει τα αρχεια εγκαταστασης, μολις τελειωσει και κανει ρεσταρτ κλεινεις τον υπολογιστη, βαζεις τον δισκο στο λαπτοπ και συνεχιζεις την εγκατασταση απο εκει.

edit, μα τι λεω αφου και στην εγκατασταση θελει cd...

Αυτό θα δουλέψει αν πάει τον δίσκο του σε κάποιο άλλο Η/Υ με DVD/CD rom αρκεί να μπορέσει να συνδέσει τον HDD του φορήτού σ'αυτό, όπου αν είναι EIDE θέλει ... "converter" 3.5-to-2.5 ...

αν δίνεις όσα όσα τότε η λύση είναι απλούστατη.

πήγαινε το σε ένα κατάστημα με service υπολογιστών να σου βάλουν καινούριο atapi οπτικό πλήρωσε και την εργασία και καθάρισες. ανάλογα το μαγαζί και το είδος του atapi θα πληρώσεις από 50 έως όσο αντέχει η τσέπη σου ευρώ.

π.χ.

http://syncom.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=6008

+ κανα 10άρι 15ευρω εργασία που έχουν τα περισσότερα καταστήματα ως ελάχιστη χρέωση για τοποθέτηση

Ωραία λύση, την επόμενη φορά που θα έχει παρόμοια ιδέα, μπορείς κατ'ευθείαν από το post #6 να βάλεις το post που μου έγραψες εδω, με πρώτη πρόταση "Αν είσαι διατεθιμένος να δώσεις xx ευρώ, η λύση είναι απλούστατη". Έτσι θα γλύτωνα κι εγώ τον κόπο να πηγαίνω προς τα κάτω γεμάτος αγωνία με το "τι θα πει, τι θα πει, πόσα δίνει, πόσα δίνει".

Απλό και λιγότερο χρονοβόρο/ανακριτικό/παρεξηγίσιμο πιστεύω :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.