dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2009 πριν καμια βδομάδα κάποιος έκανε μια πολύ ωραία φάρσα γνωρίζοντας το mail μου πήγε και μου άνοιξε ένα account στο facebook......μου ήρθε ένα επιβεβαιωτικό mail για το account στο οποιο φυσικά και δεν έκανα approve την ενεργοποίηση του λογαριασμού.μου ήρθε απάντηση πως το account είναι deactivated αλλα εγώ δεν γουστάρω ούτε καν να έχουν το mail μου παρα την θέληση μου.και τώρα άρχισε το δράμα!Hi,When an account is disabled, the profile and all information associated with it are immediately made inaccessible to other Facebook users. What this means is that you effectively disappear from the Facebook service. In addition, Facebook does not use information associated with disabled accounts. Unfortunately, for safety and security reasons, we cannot delete from our servers information associated with disabled accounts. We also cannot grant you access to a disabled account to retrieve content from it, nor can we provide you with any content that was associated with this account. We apologize for any inconvenience this may cause. This decision is final.Thanks for your understanding,MarissaUser OperationsFacebook-----Original Message to Facebook-----From: dunkel_SternTo: The Facebook Team (appeals+d2f6dwu@facebook.com)Subject: Re: What?THIS ACCOUNT IS NOT APPROVED BY ME!!! I DON'T WONT TO DEACTIVATE BUT TO PERMANENTLY DELETE IT IMMEDIATELY AND MY EMAIL ADDRESS FROM YOUR DATABASE TOO!!!--- On Thu, 9/10/09, The Facebook Team <appeals+d2f6dwu@facebook.com> wrote:From: The Facebook Team <appeals+d2f6dwu@facebook.com>Subject: Re: What?To: dunkel_SternDate: Thursday, September 10, 2009, 2:34 PMHi,Facebook requires users to provide their real first and last names. Your account must comply with all of the following authenticity standards:• Fake names are not permitted.• Initials cannot stand in place of your full name.• Nicknames can be used, but only if they are a variation on your real first or last name, such as 'Bob' instead of 'Robert'.• The use of professional and religious titles within names is not permitted.• The use of special characters within names is not permitted.• Impersonating anyone or anything is not permitted.If you would like to use this profile again, just get back to us with your real name, and we will reactivate the account for you.If you are concerned about your privacy, you can always restrict who can find you in searches from the Privacy page, which can be accessed by selecting the "Settings" link at the top of every Facebook page.There is also a section to list your alternate (or maiden) name on the Account Settings page. People will be able to search for you by both your account name and your alternate name. You can select whether your alternate name will appear along with your account name on your profile, search listings and friend requests.Thanks for your understanding,MarissaUser OperationsFacebook-----Original Message to Facebook-----From: dunkel_SternTo: The Facebook Team (appeals+d2f6dwu@facebook.com)Subject: Re: What?I demand everything about me on your database to be deleted!--- On Tue, 9/8/09, The Facebook Team <appeals+d2f6dwu@facebook.com> wrote:From: The Facebook Team <appeals+d2f6dwu@facebook.com>Subject: Re: What?To: dunkel_sternDate: Tuesday, September 8, 2009, 2:35 AMHi,The Facebook Team has received your inquiry. We should get back to you soon. In the meantime, we encourage you to review our Statement of Rights and Responsibilities (http://www.facebook.com/terms.php) for more information.Thanks for contacting Facebook,The Facebook Team-----End Original Message to Facebook----------End Original Message to Facebook-----ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? υπάρχει κάποιος τρόπος να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου η πάμε στα δικαστήρια?
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 13, 2009 Author #4 Σεπτέμβριος 13, 2009 Κάτσε ρε δεν κατάλαβα... οπιοσδιοποτε μπορεί να σε ρουφιανέψει στο facebook και εσέι δεν μπορείς να κανεις τίποτα?Δεν γουστάρω η συγκεκριμένοι να έχουν χωρίς την συγκατάθεση μου τίποτα απόλυτος!
Tsakonas Σεπτέμβριος 13, 2009 #5 Σεπτέμβριος 13, 2009 σε πρωτη φαση,βρες μεσα στο TERM & CONDITIONS ποια δικαστηρια ειναι αρμοδια για την επιλυση των διαφορων.Πρεπει να το λεει.Σε ρωταω αυτο για να καταλαβω σε τινος δικαιοδοσια υπαγεται το φατσοβιβλιο.Δες και το ΙΡ..μπες σε σαιτ που τα αντιστοιχιζει με χωρες,..Βρες χωρα.Αν ειναι ευρωπαικο κατι κανουμε,.Αν ειναι αμερικανικο....
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 13, 2009 Author #6 Σεπτέμβριος 13, 2009 από I.P. και terms είναι αμερική.και εδώ είναι τα terms
Tsakonas Σεπτέμβριος 13, 2009 #7 Σεπτέμβριος 13, 2009 από I.P. και terms είναι αμερική.και εδώ είναι τα termsεχεις ορεξη για ταξιδακι?You will resolve any claim, cause of action or dispute ("claim") you have with us arising out of or relating to this Statement or Facebook exclusively in a state or federal court located in Santa Clara County. The laws of the State of California will govern this Statement, as well as any claim that might arise between you and us, without regard to conflict of law provisions. You agree to submit to the personal jurisdiction of the courts located in Santa Clara County, California for the purpose of litigating all such claims. με λιγα λογια,οταν κανεις accept αυτην την δηλωση,ολες οι διαφορες μεταξυ σου και του φατσοβιβλιου υπαγονται στην δικαιοδοσια δικαστηριου της santa clara.Δεν μπορει να επιληφθει ελληνικο δικαστηριο.Ουτε ευρωπαικο.
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 13, 2009 Author #8 Σεπτέμβριος 13, 2009 με μονη διαφορα πως δεν έκανα απόλυτος κανένα accept σε κανένα από τα terms τους.οποτε δεν έδωσα συγκατάθεση το να επιλύονται τα προβλήματα μου στο δικαστήριο τους.εγώ έμαθα για το σκηνικό επειδή μου ήρθε ένα activation mail στο οποιο έκανα reject
cherryman Σεπτέμβριος 13, 2009 #9 Σεπτέμβριος 13, 2009 Υπάρχει και αυτό ρε παιδιά.http://www.facebook.com/group.php?gid=16929680703
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 13, 2009 Author #10 Σεπτέμβριος 13, 2009 Υπάρχει και αυτό ρε παιδιά.http://www.facebook.com/group.php?gid=16929680703δεν ξέρω καν τον κωδικό για το profile και φυσικά δεν θα κάνω login.με το να κάνω login αποδέχομαι όλες τις _)(#$ τους
Tsakonas Σεπτέμβριος 13, 2009 #11 Σεπτέμβριος 13, 2009 με μονη διαφορα πως δεν έκανα απόλυτος κανένα accept σε κανένα από τα terms τους.οποτε δεν έδωσα συγκατάθεση το να επιλύονται τα προβλήματα μου στο δικαστήριο τους.εγώ έμαθα για το σκηνικό επειδή μου ήρθε ένα activation mail στο οποιο έκανα rejectωχ...παραξηγησις..νομιζα οτι ειχες οντως ακαουντ...
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 13, 2009 Author #12 Σεπτέμβριος 13, 2009 Ρε παιδιά αντιλαμβάνεστε ποσο σοβαρό είναι αυτό το οποιο κάνει το facebook?......ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει τα αληθινά σας στοιχεια και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα?(και κάπου άκουσα πως πλέον έχει πεδίο να συμπληρώσεις εκτος όλων και τις πολιτικές σου προτιμήσεις)
cherryman Σεπτέμβριος 13, 2009 #13 Σεπτέμβριος 13, 2009 Ρε παιδιά αντιλαμβάνεστε ποσο σοβαρό είναι αυτό το οποιο κάνει το facebook?......ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει τα αληθινά σας στοιχεια και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα?(και κάπου άκουσα πως πλέον έχει πεδίο να συμπληρώσεις εκτος όλων και τις πολιτικές σου προτιμήσεις)από παλιά το είχε αυτό, πάρα πολλά έχει που θα φρικάρεις αν τα ανακαλύψεις, μέχρι και το τι σχέση έχεις με κάθε επαφή που προσθέτεις.Τεσπά, κι έγω παρανόησα, νόμιζα πως είχε ενεργοποιηθεί το account.
darien Σεπτέμβριος 13, 2009 #14 Σεπτέμβριος 13, 2009 Μπορείς να κάνεις μια επαναφορά κωδικού, να μπεις στο προφίλ και να το διαγράψεις.πολιτικές/θρησκευτικές προτιμήσεις και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία προαιρετικά είναι, αν θες δεν τα συμπληρώνεις.όσον αφορά το όνομα, την πόλη κλπ. είναι καλυμμένος αφού μπορεί να πρόκειται για συνωνυμία, εκτός άμα έβαλε φωτογραφία σου, ταυτότητα, αφμ , τέσπα καταλαβαίνεις τι θέλω να πω
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 13, 2009 Author #15 Σεπτέμβριος 13, 2009 Μπορείς να κάνεις μια επαναφορά κωδικού, να μπεις στο προφίλ και να το διαγράψεις.πολιτικές/θρησκευτικές προτιμήσεις και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία προαιρετικά είναι, αν θες δεν τα συμπληρώνεις.όσον αφορά το όνομα, την πόλη κλπ. είναι καλυμμένος αφού μπορεί να πρόκειται για συνωνυμία, εκτός άμα έβαλε φωτογραφία σου, ταυτότητα, αφμ , τέσπα καταλαβαίνεις τι θέλω να πωμε το να μπω στο profile είναι το ίδιο με το να αποδεχτώ τα terms τους......και γιατί να είμαι υποχρεωμένος να μπω σε ένα profile που δεν το έκανα καν εγώ? από την στιγμή που δεν το έκανα activate πρέπει να λήγει εκεί το θέμα!και ναι το άτομο έβαλε και photo μου, ήδη χθες πρόλαβα να του σπάσω τα μούτρα!
kostakis Σεπτέμβριος 13, 2009 #16 Σεπτέμβριος 13, 2009 Σπάνια απαντάω σε τέτοια ηλίθια θέματα, αλλά σήμερα είπα να κάνω μια εξαίρεση.Για να ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάτι, το Facebook σε υποχρεώνει να δώσεις μόνο κάποια βασικά στοιχεία από τα οποία μπορείς να περιορίσεις το τι θα βλέπει ο κόσμος (φίλοι και μη) πέρα από το όνομα σου και μόνο. Και το e-mail χρησιμοποιείται για reverse lookup σε περίπτωση που κάποιος έχει το e-mail σου και θέλει να σε βρεί. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι καθαρά προαιρετικά ανάλογα με το τι πληροφορίες θέλεις να μοιραστείς για τον εαυτό σου με τους φίλους σου και/ή τον υπόλοιπο κόσμο.Φίλε dunkel_Stern, σχετικά με το πρόβλημα σου. Είπες οτι σου ήρθε ένα e-mail από το Facebook για ένα account που έκανε κάποιος κακοηθής χρησιμοποιώντας τη δική σου διεύθυνση. Σε αυτό το μήνυμα πάτησες Reject. ΤΕΛΟΣ..Δεν υπάρχει account. Δεν μπορείς να κάνεις restore το κωδικό για να μπείς.. Δεν υπάρχει τίποτα για εσένα στο Facebook πέρα από το e-mail σου για λόγους ασφαλείας, για να μην μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο περιστατικό. Τώρα άμα υποψιάζεσαι παραβίαση του ToS, δηλαδή οτι θα το χρησιμοποιήσουν για οποιοδήποτε λόγο, αυτό είναι άλλη ιστορία και σηκώνει μήνυση. Αν δεν ισχύει αυτό, θα στο πω απλά.. ξεκόλλα.Τέλος, για να μην σου φαίνεται περίεργο και εξωφρενικό αυτό που έγινε, για λόγους ασφαλείας πολλές ιστοσελίδες κρατάνε e-mail σε μια ειδική βάση δεδομένων ακόμα και μετά που θα κλείσεις το λογαριασμό σου, είτε για σύντομο χρονικό διάστημα, είτε για κάτι παραπάνω (πχ 6 μήνες) ή και για πάντα. Φυσικά αυτοί δεν έχουν πρόσβαση, αλλά όταν κάνεις μια νέα εγγραφή ο υπολογιστής τους ελέγχει αν το e-mail υπάρχει ήδη σε αυτή τη λίστα και αν υπάρχει συνήθως ακολουθείται μια άλλη διαδικασία από την κανονική.Καλησπέρα σε όλους!
Chosen Σεπτέμβριος 13, 2009 #17 Σεπτέμβριος 13, 2009 ...ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει τα αληθινά σας στοιχεια και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα? Όχι και ο οποιοσδήποτε, μόνο αυτός που του έχεις δώσει το email σου, την φωτογραφία σου και το δικαίωμα να σου κάνει τέτοιες φάρσες
johnsonb Σεπτέμβριος 13, 2009 #18 Σεπτέμβριος 13, 2009 Λοιπόν επειδή δεν τα πάω αυτά τα κόλπα που κάνουν τέτοιες βοθρότρυπες,μια είναι η λύση.Κάνεις password reset και μπαίνεις στο facebook με τον λογαριασμό που σου έκανε ο άλλος (ναι κάνεις login),αλλάζεις email,όνομα,επίθετο (γιατί θα έχει βάλει όνομα επειδή το ζητάει στην αρχή) και όποια άλλη πληροφορία έχει βάλει ο άλλος,και το κάνεις deactivate,και από εκεί και πέρα είναι ένα account χωρίς πρόσωπο,δεν υπάρχει δική σου πληροφορία στην database του facebook επειδή θα τα αλλάξεις,και δεν νομίζω να κρατάνε τα παλιά στοιχεία.Πρόσεχε όμως,πρέπει ΟΠΩΣ και να χει να αλλάξεις email,γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σου στέλνουν emails να σε ειδοποιούν ότι ο λογαριασμός σου είναι ανενεργός,πες μας γιατί δεν τον ενεργοποίησες,γιατί δεν σου αρέσει το facebook και ξαναενεργοποίησε το,και άλλες τέτοιες πιπεριές.
dunkel_Stern Σεπτέμβριος 13, 2009 Author #19 Σεπτέμβριος 13, 2009 Σπάνια απαντάω σε τέτοια ηλίθια θέματα, αλλά σήμερα είπα να κάνω μια εξαίρεση.Για να ξεκαθαρίσουμε πρώτα κάτι, το Facebook σε υποχρεώνει να δώσεις μόνο κάποια βασικά στοιχεία από τα οποία μπορείς να περιορίσεις το τι θα βλέπει ο κόσμος (φίλοι και μη) πέρα από το όνομα σου και μόνο. Και το e-mail χρησιμοποιείται για reverse lookup σε περίπτωση που κάποιος έχει το e-mail σου και θέλει να σε βρεί. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι καθαρά προαιρετικά ανάλογα με το τι πληροφορίες θέλεις να μοιραστείς για τον εαυτό σου με τους φίλους σου και/ή τον υπόλοιπο κόσμο. Φίλε dunkel_Stern, σχετικά με το πρόβλημα σου. Είπες οτι σου ήρθε ένα e-mail από το Facebook για ένα account που έκανε κάποιος κακοηθής χρησιμοποιώντας τη δική σου διεύθυνση. Σε αυτό το μήνυμα πάτησες Reject. ΤΕΛΟΣ.. Δεν υπάρχει account. Δεν μπορείς να κάνεις restore το κωδικό για να μπείς.. Δεν υπάρχει τίποτα για εσένα στο Facebook πέρα από το e-mail σου για λόγους ασφαλείας, για να μην μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο περιστατικό. Τώρα άμα υποψιάζεσαι παραβίαση του ToS, δηλαδή οτι θα το χρησιμοποιήσουν για οποιοδήποτε λόγο, αυτό είναι άλλη ιστορία και σηκώνει μήνυση. Αν δεν ισχύει αυτό, θα στο πω απλά.. ξεκόλλα. Τέλος, για να μην σου φαίνεται περίεργο και εξωφρενικό αυτό που έγινε, για λόγους ασφαλείας πολλές ιστοσελίδες κρατάνε e-mail σε μια ειδική βάση δεδομένων ακόμα και μετά που θα κλείσεις το λογαριασμό σου, είτε για σύντομο χρονικό διάστημα, είτε για κάτι παραπάνω (πχ 6 μήνες) ή και για πάντα. Φυσικά αυτοί δεν έχουν πρόσβαση, αλλά όταν κάνεις μια νέα εγγραφή ο υπολογιστής τους ελέγχει αν το e-mail υπάρχει ήδη σε αυτή τη λίστα και αν υπάρχει συνήθως ακολουθείται μια άλλη διαδικασία από την κανονική. Καλησπέρα σε όλους! δεν ξέρω καταπόσο διάβασες το conversation που αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα μου... ...αλλα δεν λέει πουθενά πως το account είναι close και πως το mail είναι για μπλα μπλα λόγους. λέει ξεκάθαρα DEACTIVATE και πως άμα θέλεις μπορείς να το ξανακάνεις ACTIVATE! όπως επίσης δεν λέει πουθενά πως σε X μήνες θα σβηστεί! κάνω λάθος? Όχι και ο οποιοσδήποτε, μόνο αυτός που του έχεις δώσει το email σου, την φωτογραφία σου και το δικαίωμα να σου κάνει τέτοιες φάρσες ένταξη next time θα κάνω mail box μονο για να στέλνω μονος μου στον εαυτό μου! και δεν θα έχω καμια κοινωνική επαφή με κανέναν! πάλι καλά που το άτομο είναι τέρμα βλάκας (και δεν τον χάλασε) και πήγε ρουφιανεφτικε σχεδόν μονος του τουλάχιστον ξέδωσα. το point είναι πως μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν & ρε παιδιά έλεος αν αυτή η ιστορία δεν βρωμάει κάπου τότε τι να πω ρε.
greekfragma Σεπτέμβριος 13, 2009 #20 Σεπτέμβριος 13, 2009 μα όλοι το ξέρουν οτι η ιστορία με το FB βρωμάει.....αλλά ζυγίζουν και όσα παίρνουν μέσω αυτού....άνοιγμα επαγγελματικού και κοινωνικού κύκλου για παράδειγμα.......και γω είμαι ενάντια στο FB και ξέρω οτι ότι θα βάλω μέσα θα πάει να καταγραφεί κάπου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως γουστάρει άλλος και όχι εγώ.αλλά από την άλλη μεριά μέσω του fb αυξάνω τις γνωριμίες μου είτε μιλάμε για γκομενικό,επαγγελματικό ή γενικότερα κοινωνικό επίπεδο και μου δίνεται η ευκαιρία να κοιτάξω το προφίλ κάποιου που πρόσθεσα, και να δω πού κολλάω μαζί του και πού έχω κοινά γούστα ωστέ να επιταχύνω τις αρχικές τυπικότητες και να μπορώ να μιλήσω άνετα για κοινά θέματα όταν θα συναντηθώ και εκτός internet.και ας μην κρυβόμαστε.....και γω στην αρχή έλεγα οτι το fb είναι μόνο για τους καμμένους.....τελικά είναι τόσος πολύς κόσμος μέσα που ανάμεσά τους θα βρεις και αξιόλογο κόσμο όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή έξω........στον ίδιο πλανήτη ζουν και οι μεν και οι δε.το μόνο που προσέχω είναι σε ποιο βαθμό θα αποκαλύψω προσωπικές πληροφορίες.εκτός από το λινκ της δουλειάς και μια απλή φωτογραφία δεν έχω σκοπό να ανεβάσω κάτι άλλο.το αν είμαι με κοπέλα ή μόνος....το αν έχω λεφτά ή όχι...τα θρησκευτικά και πολιτικά μου πιστεύω δε πρόκεται να βγουν ποτέ δημόσια.σημασία έχει να θέτεις τα όρια στην παρείσφρυση της ιδιωτικής σου ζωής........το fb είναι εργαλείο που με προσεκτική και σωστή χρήση μπορεί να δώσει κάποια θετικά.με κακή χρήση μπορεί να γίνει όντως επικίνδυνο σε σημείο μη αναστρέψιμο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.