Jump to content

4χ1 η 2χ2?

partsa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω στο pc μου 2χ1 ddr3 μνημη και θελω να βαλω 4Gb. Να παρω αλλα 2x1 ιδιες ή να παρω καινουρια 4χ2? Θα εχουν μεγαλη διαφορα σε ταχυτητα? Θα δουλευουν dual channel?

Θα δουλεύουν, αλλά θα ζορίζεται λογικά το chipset...αν δεν clockάρεις ιδιαίτερα, τότε πάρ' τες...αλλιώς πάρε 2*2gb...

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα θα ήταν να πάρεις τις 2χ2.

Συμφωνω κι εγω με το 2*2 για 2 λογους.

1. αν καποτε θ3λησεις να βαλεις 8 γιγα δε θα χρειαστει να τις παρεις ολες καινουριες.

2.το να υπαρχει ενα μικρο κενο αναμεσα στις μνημες και να αεριζονται καλυτερα ποτε δε χαλασε κανεναν :)

Εξαρτάται : Μπορεί να πουλήσει το παρόν κιτάκι ( 2x1 ) και να τσιμπήσει κάτι καινούριο σε 1-2 βδομάδες , τώρα ειδικά που θα βγούν και νέα κιτάκια μαζί με την έλευση των i5/i7 .

4x1 < 2x2 αυτο ισχυει παντα. Αλλα ειναι θεμα χρηματων. Αν παρεις αλλες 2χ1 προσεξε μονο να ειναι ιδιες με τις παλιες σου.

δεν κλοκαρω καθολου, αν ειναι να εχω ιδιες επιδοσεις και με τους δυο συνδυασμος τοτε δεν λεει να παρω 2*2. Αυτες έχω αν παω σε 4*1 αλλιώς λέω γι αυτές.

Αν μπορεις να πουλησεις τις 2χ1 που έχεις και να παρεις τις 2x2 corsair. H καλυτερη λυση πιστευω και μπορεις και αργοτερα να πας στα 8GB με ενα κιτ ακομη.

Αν γεμισεις και τα 4 slot θα ζοριστει πιθανοτατα ο memory controller... Καλυτερα 2χ2 με δυνατοτητα

μελλοντικης αναβαθμισης στα 8gb (οπως ειπαν παραπανω και τα αλλα παιδια).

Αν εχεις πολυ overcklocked cpu κατεβασε την σε στοκ για να δεις αν επηρεαζει.

Βαλε στο bios χειροκινητα ta timings και το frequency.

Βαλε και το ρευμα που λεει ο κατασκευαστης (1,8 ειναι νομιζω αλλα κοιταξε το μηπως ειναι 1,65).

οχι δεν ξεκιναει καθολου. πανω στις μνημες εχει ενα αυτοκολλητο που λεει 1,65volt το εβαλα εκει το ανεβασα μεχρι 1,85 αλλα παλι τα ιδια. εχω ανεβασει τον επεξεργαστη στα 3,4.

έβαλα πολ. 7, fsb 400, timings 8-8-8-24 και ρευμα 1,66 οι μνημες πηγαν στα 1600 αλλα μου εβγαλε μπλε οθονη. μετα εβαλα πολ 7.5, fsb 400 ιδια timings και ρευμα και τις μνημες στα 1334 και ανοιξε κανονικα.

γενικα εχω διαβασει οτι αυτη η μητρικη εχει ενα θεμα με τις μνημες . αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτο . λοιπον βαλε τα default clock σε cpu κ προσπαθησε να bootares με τις μνημες στα 1600 mhz . δωσε κ ενα κλικ ρευμα στον north .

Eχω τις ιδιες με cl9 ομως.

Αν θες δοκιμασε να τις δουλεψεις με τις προδιαγραφες που εχουν οι δικες μου.

Βαλε timings 9-9-9-24 kai voltage 1.8.

Aν δουλεψουν ετσι αρχισε να ριχνεις σιγα σιγα το ρευμα τους να δεις αν θα συναιχισουν να δουλευουν.

Eχω τις ιδιες με cl9 ομως.

Αν θες δοκιμασε να τις δουλεψεις με τις προδιαγραφες που εχουν οι δικες μου.

Βαλε timings 9-9-9-24 kai voltage 1.8.

Aν δουλεψουν ετσι αρχισε να ριχνεις σιγα σιγα το ρευμα τους να δεις αν θα συναιχισουν να δουλευουν.

Το δοκιμασα και αυτο αλλα δεν ανοιγει καν. Το καλυτερο που μπορεσα ειναι στα 1333 με 8-8-8-24 v1,65 και επεξεργαστη στα 3,4 (8.5*400). Ισως φταιει το mobo οπως λεει ο p_under.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.