Jump to content

Ερώτηση για επέκταση μνήμης στο Laptop

pontifikas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω έναν Laptopα με 3GB Ram(1GB+2GB). Η λογική λέει ότι οι μνήμες δεν τρέχουν σε Dual Channel. Οπότε μιας και έχω ένα υπόλοιπο στο Πλαίσιο, θέλω να βγάλω το 1GB και να του προσθέσω ένα dimm 2GB ώστε να πάω στα 4GB και να τρέχω και σε Dual Channel.

Δυο ερωτήσεις

α) Τρέχοντας cpu-z στο λαπτοπ παίρνω αυτήν την εικόνα.

Γιατί γράφει Dual Channel? Είναι δυνατό να δουλεύουν οι μνήμες μου σε dual όταν είναι διαφορετικές?

β) Αν η 2GB που έχω ήδη επάνω είναι αυτή, αν αγοράσω αυτό το dimmάκι θα μου κάνει την δουλειά (dual channel δηλαδή) ή θα έχω προβλήματα?

Ευχαριστώ :)

α) Έχεις κανονικά dual channel και ας είσαι με 1+2 dimms.

β) Ότι και να βάλεις θα δουλέψει...

Βέβαια με 4gb καλό θα ήταν να πας και σε 64bit windows, για να βλέπει το σύστημα όλη την ram.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω ήδη Windows7 Prof. 64bit οπότε no prob εκεί.

Γιατί όμως τρέχουν σε Dual Channel? Δηλαδή αν δεν βγάλω το dim του 1GB Και βάλω έτσι το αυτών των 2 θα έχω 5.5GB Σε dual ?????

Λογικά έχεις 2 slot μόνο...άρα το πολύ να πας σε 4gb...

Οι σύγχρονοι controllers μπορούν να δουλέψουν με dual και με ασύμμετρες ποσότητες μνήμης...

Τα 5,5gb πως βγαίνουν?

Έχεις δίκαιο.Το άνοιξα και έχει μόνο 2 slots. Δεν το είχα ανοίξει και επειδή στα specifiaction λέει "επέκταση μνήμης μέχρι 8GB" υπέθεσα ότι θα έχει παραπάνω.

5.5 ~ 2*2048+1024 (χονδροειδής προσσέγιση μωρέ μην βαράτε :tw: )

Παίζουν στα 170-200/dimm...

Σίγουρα δεν αξίζουν...τουλάχιστο στο σταθερό με 4*2gb τσάμπα ζόριζα το chipset...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.