NGM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2009 Εχω 2 πινακες και θελω να φτιαξω εναν καινουργιο ο οποιος θα εχει δεδομενα 3 στηλες. Τις 2 πρωτες στηλες του 1ου πινακα και την πρωτη στηλη του 2ου πινακα. Πως θα κανω αυτη την συνδεση???? :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 9, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Έτσι γίνεται..:SELECT table_1_col_1, table_1_col_2, table_2_col_1 FROM table_1, table_2;Αλλά αυτό δεν θα έχει και πολύ νόημα αν τα στοιχεία δεν συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους, γιατί θα επαναλαμβάνονται κάποια αποτελέσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cebit Σεπτέμβριος 9, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Αν έχουμε σε ένα πίνακα Order {OrderID, CustNo, OrderDate}Και έναν πίνακα Customer {CustNo, CustName} και θέλουμε να μας δώσει απάντηση:"Οι παραγγελίες από ποιόν πελάτη έγιναν και πότε":με (σώνει και καλά) SQL γίνεται έτσι:SELECT Order.OrderID, Customer.Custname, Order.OrderDate FROM Order, CustomerWHERE Order.CustNo = Customer.CustNo --> Λάθος μου. Το Έδωσαν σωστά παρακάτω τα παιδιά.Γίνεται πανεύκολα όμως και με QBE της Access.Το αρχικό όμως ερώτημα είναι πολύ γενικό για να καλυφθεί από μια τέτοια απάντηση. Δώσε την δομή των πινάκων και τις σχέσεις μεταξύ τους για να πάρεις στο πιάτο απάντηση. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα πάντως η σύνδεση/σχέση στην οποία αναφέρεται ο Jacko είναι το κοινό πεδίο των δύο πινάκων, CustNo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NGM Σεπτέμβριος 10, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Λοιπον επειδη δεν ξερω απο SQL θα προτιμουσα μια λυση στην access.O πρωτος πινακας εχει ονομα Custtel και εχει 2 στηλες: Custid kai TilefonoO Δευτερος πινακας εχει ονομα Customer και εχει 3 στηλες: id,Επωνυμο, ονομα(το custid kai id ειναι ιδια αριθμηση,οποτε φανταζομαι θα ειναι το κοινο στοιχειο των δυο πινακων)Εγω θέλω ο καινουργιος μου πινακας να εχει ονομα ΝΙΚΟΣ και 3 στηλες, Επωνυμο,ονομα,τηλεφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 10, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Κανε ενα νεο query, πηγαινε στο SQL view και επικολλησε το παρακατω:SELECT Customer.Επωνυμο, Customer.ονομα, Custtel.Tilefono INTO ΝΙΚΟΣFROM Customer INNER JOIN Custtel ON Customer.id = Custtel.Custid; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NGM Σεπτέμβριος 10, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Κανε ενα νεο query, πηγαινε στο SQL view και επικολλησε το παρακατω:SELECT Customer.Επωνυμο, Customer.ονομα, Custtel.Tilefono INTO ΝΙΚΟΣFROM Customer INNER JOIN Custtel ON Customer.id = Custtel.Custid;Ρε συ δεν βρισκω το SQL view. Που το βλεπω αυτο? (Χρησιμοποιω Access 2003 αν σε ενδιαφερει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 10, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Δές ένα link που θα σε βοηθήσει να δείς πώς φτιάχνεις query σε Access 2003: http://www.ehow.com/how_2020484_simple-query-access.htmlΚάνοντας δεξί κλίκ στο query που έφτιαξες επιλέγεις SQL View και επικόλλησε ότι σου είπε ο PetrosD,αντιστοιχίζωντας τα στοιχεία που έχεις με εκείνα που χαρακτηρίζονται απο τον PetrosD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NGM Σεπτέμβριος 11, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2009 Ειμαι τοσο γκαβακας??? Γιατι δεν βλεπω SQL view??? Τεσπα το εφτιαξα κανοντας νεο ερωτημα και συνδεοντας τους δυο πινακες me relationship μου εβγαλε τις στηλες που ηθελα. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας.:T: Αν και θα ηθελα να ξερω γιατι δεν βλεπω το SQL view.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 11, 2009 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2009 http://www.techonthenet.com/access/queries/view_sql.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
NGM Σεπτέμβριος 11, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2009 http://www.techonthenet.com/access/queries/view_sql.phpΕυχαριστω πολυ. Τελικα δεν το εβλεπα γιατι ο μαγκας που εχει φτιαξει το προγραμμα, εχει κοψει και καποια εικονιδια/λειτουργιες. Γι αυτο δεν το εβρισκα πουθενα. Ευχαριστω πολυ παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Σεπτέμβριος 15, 2009 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2009 Ρε παιδια να ζητησω και εγω κατι απλο?εχω 2 πινακες και εχουν μια στηλη με κοινους κωδικους αλλα οχι τις ιδιες ποσοτητες.Και θελω με βαση τους κωδικους του πινακα 1 να μου εμφανιζει σε ενα νεο πινακα ολες τις στηλες του πινακα 1 και επιπλεον τους αντιστοιχους του πινακα 2 και αλλες 4 στηλες.Πιστευω να εγινα κατανοητος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 15, 2009 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2009 Ναι, δωσε και εσυ τα ονοματα των πινακων και των πεδιων οπως ο aijaki στο ποστ #4 και στο φτιαχνω.Επισης πες ποιος ειναι ο πινακας απο τον οποιο θελεις να παιρνεις ολα τα στοιχεια του και επισης αν θες να σωζωνται σε πινακα τα αποτελεσματα η απλα να εμφανιζονται στην οθονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Σεπτέμβριος 16, 2009 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2009 "sheet1" k "sheetp" οι πινακες και θελω απο το πεδιο "Κωδικος υποθεσης" του sheetp να μου φερνει τους ιδιους κωδικους απο το πεδιο "Κωδυποθεσης" του sheet 1 μαζι με τα πεδια "Αποτελεσμα" και "σημειωσεις αποτελεσματος".Αν δεν ειναι κοπος, να εμφανιζονται σε νεο πινακα μαζι με τα πεδια "ονοματεπωνυμο" κ "κωδικος πελατη" του sheetp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 16, 2009 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2009 Αν καταλαβα καλα, θελεις αυτο:SELECT sheet1.Κωδυποθεσης, sheetp.ονοματεπωνυμο, sheetp.[κωδικος πελατη], sheet1.Αποτελεσμα, sheet1.[σημειωσεις αποτελεσματος] INTO ApotelesmaFROM sheet1 LEFT JOIN sheetp ON sheet1.Κωδυποθεσης = sheetp.[Κωδικος υποθεσης]; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Σεπτέμβριος 17, 2009 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2009 Δεν βγαινει σωστα, το νοημα το εχεις πιασει ομως.Θελω απο το πεδιο "Κωδικος υποθεσης" του sheetp να μου φερνει μονο τους ιδιους κωδικους απο το πεδιο "Κωδυποθεσης" του sheet 1 με οτι αντιστοιχει σε αυτους (αποτελεσμα και σημειωσεις αποτελεσματος) κ ονοματεπωνυμο,κωδικος πελατη απο το sheetp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 19, 2009 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2009 Για να μπορεσω να σου φτιαξω query σωστο με ολα τα στοιχεια που χρειαζεσαι πρεπει να μου πεις αναλυτικα τις ονομασιες των πεδιων απο ολους τους πινακες και επισης πρεπει να εχεις ορισει σχεσεις (relations) μεταξυ των πινακων, αντιστοιχιζοντας το κοινο πεδιο του ενος με του αλλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.