Jump to content

O 705e ξαφνικά έγινε Χ4...

larryf13

Recommended Posts

Η θερμοκρασια στο ΝΒ πρεπει να ανεβηκε γιατι χρειαζεται μεγαλυτερο bandwidth η καρτα,αφου ειναι πιο δυνατη.το τροφοδοτικο τι μαρκα ειναι?γιατι οσο να ναι τα 420 με 4πυρηνο και ειδικα κλοκαρισμενο ειναι οριακα..

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Δεν νομιζω να το σηκωνε...οταν κλοκαρεις η καταναλωση του επεξεργαστη ανεβαινει δυσαναλογα με την συχνοτητα.δηλαδη με τον 4ο πυρηνα και στα 2,9 μπορει να τραβαει πανω απο 100watt μονος του.

• 2 weeks later...

Τελικά έχω ένα Α μικρόβιο μέσα μου...

Εσείς οι πιο έμπειροι τι λέτε, 2,9MHz με την default τάση (1,175V) ή 3,300MHz με τάση 1,30? Αξίζουν τα +0,125V τα παραπάνω MHz ή ξεφεύγω σε κατανάλωση κτλ?

Και επίσης ξέρει κανείς ποια είναι η default τάση των Phenom e? Δλδ 905e π.χ.? Στη σελίδα της AMD λέει μέχρι 1,25V, για εκεί είναι υπολογισμένα τα 65W TDP? Δε θέλω να τον κάνω τερατάκι ισχύος!

Το CPU/NB voltage τι είναι και ποια διαφορά έχει από το HT voltage και το NB voltage... Έχω τρελαθεί εδώ πέρα.

Το θέμα είναι ότι στα 3.3 δεν είμαι σταθερός στα 1.275 αλλά στα 1.3V, αλλά όταν βάζω 1.3V το cool n quiet παίζει μεταξύ 1.25 και 1.3V ... Από το overdrive βλέπω ότι όταν δίνω τάση 1.3 το extra CPU voltage γίνεται 0.3V και το CPU VID 1V...

Στοκ είναι CPU VID 1.175. Αν δώσω 1.275 από το BIOS γίνεται το CPU VID 1.175 (μένει σταθερό) και το CPU exta V γίνεται 0.1V. Το θέμα είναι ότι αν πειραχτεί το CPU VID χαλάει το εύρος τάσεων του cool n quiet, οπότε πρέπει να πειραχτεί το CPU extra voltage...

Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτό;

Σας διάβασα καλά και αποφάσισα να δοκιμάσω κι εγώ την τύχη μου.

Αγόρασα την μητρική και το CPU και ακολούθησα τις οδηγίες που διάβασα στο myplaisio http://myplaisio.gr/user-labs/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-phenom-ii-x2-%CF%83%CE%B5-phenom-ii-x4

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Phenom II X2 550 Black Edition έγινε Χ4 Β50 και λειτουργεί απόλυτα σταθερός.:dance3:

• 3 months later...

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα σε αυτό το τόπικ...

Τελικά για τις παραπάνω θερμοκρασίες του Chipset που λέω παραπάνω, πέρα από το ότι μπήκε η κάρτα γραφικών και χρησιμοποιείται το PCIe ή ότιδήποτε άλλο, τη μεγαλύτερη αύξηση θερμοκρασίας την προκαλεί η κάρτα γραφικών εξωτερικά. Παρατήρησα ότι η περιοχή στο ύψος της κάρτας (αριστερό πλαινό κουτιού, πίσω μέρος και μητρική) ζεσταίνεται από τη θερμότητα που πετά η κάρτα. Οπότε, να το έχετε υπ' όψην σας και αυτό.

Το σύστημα δουλεύει μια χαρά, και η ASUS έχει βγάλει 2-3 BIOS updates που λέγανε ότι βελτιώνουν το ξεκλείδωμα του πυρήνα... Αναφέρω επίσης ότι ένα από αυτά τα updates δημιούργησε πρόβλημα στους δίσκους και πιο συγκεκριμένα με τη διαμεταγωγή στο RAID 0 που έχω. Κανονίκα έπαιζε στα 130-140ΜΒ/s και με ένα BIOS είχε πέσει στα ~100ΜΒ/s.

Αυτά έτσι ενημερωτικά!

• 2 weeks later...

Μετά απο μια περιπέτεια που είχα , βρέθηκα με ενα 705Ε. Μητρική μου μια ga-ma790x-ud3p .

Αρχικά προσπάθησα να ξεκλειδωσω τον 705 χωρις να το καταφερω. Συνδιασμούς με over/under voltage στο core δεν απέδωσαν τα αναμενώμενα.Δοκίμασα εκει που ρυθμίζεις την απόδοση του καθε ενα πυρήνα απο τους 4 με διάφορους συνδιασμούς αλλά δεν.Ετσι τα παράτησα.

οι θερμοκρασίες μου με την μαμα ψυκτρα ηταν 43 cpu Και 38 σασι οταν καθόταν.

Βρήκα απο φιλο μια μαμα ψυκτρα απο 955.Στα καπακια η θερμοκρασιες επεσαν στους 38 cpu και 35 σασι.

Μετα διάβασα πως η gigabyte ειναι καλη στο overclock.

Ετσι με δοκιμες ο 705 παιζει στα 285 fsb με 12,5 multiplier . 3562 (νομιζω ) mhz με 1.3v core.Aλλα 3πυρηνος

Στο northbridge εδωσα +0,1v just in case.

με αυτές τις ρυθμίσεις εχω 42 με 55 (cpu flat) και μεχρι 42 σασι θερμοκρασίες.

Το έχω έτσι περίπου 3 βδομάδες και δεν κανει κιχ.

Στο 3dmark από XP έβγαλε 16512 , αλλά εχω δει και 16817 (με μια ΑΤΙ 5700 και 2χ1 Οcz 1066).

μπορείς να μου πεις πως έχεις ρυθμίσει τελικα τους 4 πυρήνες να παιζουν? Μπας και....

Αν και αργοπορημένος, θα απαντήσω στο θέμα του "ελαττωματικού 4πύρηνου που κόπηκε στις εξετάσεις και έγινε 3πύρηνος". Δεν είναι απαραίτητα ελαττωματικός, είναι και το θέμα κάλυψης κομματιού της αγοράς.

Η AMD δεν έχει (και δεν την συμφέρει να έχει) παραγωγή native τριπύρηνων. Απλά παίρνει τετραπύρηνους και τους κόβει τον έναν πυρήνα για να τους χρεώσει ως τριπύρηνους.

Το κόστος ενός σβυσμένου πυρήνα είναι μηδαμινό και γενικότερα το κόστος κατασκευής του επεξεργαστή. Το μεγαλύτερο κόστος είναι στο R&D και αυτό είναι που πληρώνουμε, οπότε από κει και πέρα το αν το τσιπάκι θα κυκλοφορήσει με 2, 3 ή 4 πυρήνες, λίγο επηρρεάζει το κόστος.

Αυτό είναι κάτι που κάνει και η Intel. Κάποτε καθόντουσαν και κάνανε binning ολόκληρη την σειρά που εβγαινε από τον φούρνο, για να δούνε ποιος C2D θα γίνει Ε8200 και ποιος θα γίνει Ε8600. Από τη στιγμή που είδανε ότι όλα τα κομμάτια πάνε εώς και 3.8GHz με default τάση, απλά σταματήσανε το binning και βαφτίζανε τα κομμάτια με το κιλό. Ειδικά αν το binning γινότανε από ένα ολόκληρο team ανά εργοστάσιο, ακόμα μεγαλύτερο το κέρδος από τη μείωση των εξόδων :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.