larryf13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2009 Καλησπέρα... Πριν δυο μήνες είχα πάρει έναν Phenom II X3 705e και την μητρική Asus M4A78-E με το 790GX. Αρχικά η μητρική δεν είχε καν την επιλογή να ξεκλειδώνει τον 4 πυρήνα και την είχα βάλει ένα BIOS update και η επιλογή εμφανίστηκε σαν unleashing mode. Το χα τσεκάρει αλλά γιοκ, άλλωστε δεν το περίμενα γιατί είχα ακούσει για τους 720 περισσότερο. Το χα δοκιμάσει 3-4 φορές και τίποτα και το είχα παρατήσει. Σήμερα μπαίνω στο BIOS για να πειράξω λίγο τάσεις CPU κτλ γιατί βαριόμουν και ήθελα να δώ μέχρι πόσο πάει και σε μια στιγμή λέω ας το βάλω το unleashing mode μπας και... και ξεκίνησε το σύστημα σαν Χ4!!!!! Το θέμα είναι πως και γιατί τώρα έπιασε και παλιότερα δεν είχε πιάσει... Δε νομίζω να έχω κάνει καμία αλλάγή τόσο στο BIOS ή στο Hardware του υπολογιστή... Το μόνο που άλλαξα είναι ότι τότε είχα 4 giga RAM Kingston στα 800 απλές και πριν λίγο καιρό έβαλα Kingston Hyper-x στα 1066 που τις δούλευα στα 940 με 5-5-5-15 αφου είχα σηκώσει το FSB στα 240 για να είναι η CPU στα 3 λίτρα. Με το ξεκλείδωμα ήμουν ασταθής και δεν ολοκλήρωνα το Cinebench, κατέβασα λίγο FSB στα 235 και τώρα είμαι στα 2,9 και ολοκληρώνω Cinebench αλλά δεν ξέρω αν είμαι σταθερός. Όπως και να χει θα δοκιμάσω να δώ τι γίνεται! Φοβάμαι να πάω στο BIOS να κάνω αλλαγές μη χαθεί ο 4ος πυρήνας!! χαχαχα ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! μακάρι να είμαι σταθερός Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Σεπτέμβριος 9, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Δοκιμασε πρωτα αν εισαι σταθερος σε default ταχυτητα, και μετα κανεις και overclock στον καινουριο σου x4! Link to comment Share on other sites More sharing options...
larryf13 Σεπτέμβριος 9, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Λοιπόν όπως είχα φοβηθεί μετά απο τερματισμό και εκκίνηση δεν ήμουν ξανα τετραπύρηνος. :baby:Αλλά σκέφτηκα κοντά είμαι και πάω στη σελίδα της ASUS και βλέπω νέο BIOS με ΑCC function improvements... Τελικά η μοίρα θέλησε αυτός ο Phenom να γίνει 4πύρηνος... Πλέον τον έχω κλείσει καμια 10 φορές και είμαι ΟΚ. Τόσα χρόνια έπαιρνα τις ψευτικες μητρικές, όχι δεν πατάει καλά η κάρτα γραφικών, τσιρίζουν οι πυκνωτές, δεν υποστηρίζει 4 dimms μνήμης ενώ έχει 4 υποδοχες και ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Καλά που με φώτισε ο θεός να πάρω ASUS και να γίνω άνθρωπος.Στο Cinebench από 9500 μονάδες πήγα στις 12400. Πφφφ, πρέπει να κοιμηθώ γιατι γράφω αύριο αλλά που... πρέπει να τεστάρω το σύστημα. Εϊπε ο θεός να μου κάνει δώρο ένα πυρήνα για το πολύ διάβασμα, δε γίνεται αλλιώς να συνομώτισε όλο το σύμπαν... Πάντως όσοι έχετε τη μητρική μου και τριπύρηνο πάντε βάλτε το Bios... Όταν ξεκινά ο υπολογιστής κάνει 2-3 δευτερόλεπτα να ανοίξει, είναι που προσθέτει τον ξεχασμένο πυρήνα... Και σταθερός να μην είμαι στα 2,9, δε θα με χαλάσει να πέσω στα 2,8π.χ. αφού τώρα πια έχω ένα πυρήνα παραπάνω... Πάντα με στοκ τάσεις κτλ. Έδωσα λίγη τάση στη μνήμη παραπάνω αλλά πάλι δεν πήγαινε καλά στα 3. Ίσως να είναι θέμα της CPU απο μέσα ή του memory controller να δώσω λίγη τάση. Αν είμαι ΟΚ στα 2,9 το αφήνω όπως είναι και είμαι cool.Για επεξεργαστή έχω Phenom II X4 05e χαχαχα δε λέει όπως έλεγε 705e αλλά X4 05e.Ουσιαστικά με 110Ε που έκανε ο δικός μου CPU είναι σα να παίρνεις περίπου τον 940, και με 65W. Δηλαδή τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος σαν εμένα που θέλει ησυχία και να μην αλλάξει το παλιό του 400W τροφοδοτικο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Σεπτέμβριος 9, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 ειχε ενα αφιερωμα το ραμ νομιζω για το πως μπορεις να κανεις μερικα κερασοκομματια επεξεργαστες amd 4πυρηνους απο 3πυρηνους...Διαφημιστικο κολπο μου μυριζει παντως...(μακαρι να τα δει και η αλλη πρασινη αυτα και να ξυπνας ενα πρωι με sli) Link to comment Share on other sites More sharing options...
larryf13 Σεπτέμβριος 9, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Γίνεται σε όλους τους 3πύρηνους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 9, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Σε αρκετούς...και σε μερικούς 2πυρηνους.Στην ουσία είναι 4πυρηνοι που ατύχησαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larryf13 Σεπτέμβριος 9, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Πιστεύω πως καθώς θα περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι θα ξεκλειδώνουν λόγω BIOS updates κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 9, 2009 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Μπα...δεν εξαρτάται από το bios...πρέπει να μπορεί να ανοίξει ο 4ος...μπορεί να είναι εντελώς χαλασμένος...Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που όχι μόνο ανοίγουν, αλλά κλοκάρουν στο θεό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 9, 2009 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Ας μου πει κι εμένα κάποιος αν στο 99% της χρήσης του PC του αξιοποιεί πάνω από τον 1,5 πυρήνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
larryf13 Σεπτέμβριος 9, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 Χμμμ. μπορεί να είναι και χαλασμένος δηλαδή. Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για να βλέπουμε το stability? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 9, 2009 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 orthos Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 9, 2009 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 H real χρήση...Δοκίμασε orthos, vantage, 3d2001, linpack και αν είσαι stable, άστο κάνα μήνα να foldαρει συνέχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
larryf13 Σεπτέμβριος 9, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 To orthos χρησιμοποιούσε μόνο τους 2 πυρήνες. Έτρεξα overdrive για κανα μισάωρο, intelburn test που έλεγε μέσα linpack (αυτό είναι το linpack)? για κανα μισάωρο, cinebench πολλές φορές, encoding από premiere, και μερικά τέστ από sandra. Πρέπει να είμαι ΟΚ. Αυτά τα προγράμματα stability όλο λένε οτι έχω και τελικά δεν έχω... Συνήθως αν δεν κλείσει ο encoder της adobe στο βίντεο είσαι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 9, 2009 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2009 To orthos δουλεύει με 2 πύρηνες,για να ζορίσεις και τους 4 ανοίγεις 2 φορές το orthos και πατάς Ctrl+Alt+Delete και επιλέγεις για την μία απο τις 2 διεργασίες orthos πατώντας δεξί κλικ->Set affinity->τικάρεις CPU 0 + CPU 1 και στην άλλη διεργασία το ίδιο επιλέγωντας όμως CPU 2 +CPU 3 και τρέχεις όποιο τέστ θές ταυτόχρονα και στους 4 πυρήνες. Αντίστοιχο όμως stress test με το orthos είναι το prime95 εκει πάλι δεν χρειάζεται να ορίσεις αντιστοίχιση γιατί ορίζει τόσους workers όσοι είναι και οι πυρήνες.Και υπάρχουν τα ίδια τέστ(To orthos και το prime95 όπως και το occt είναι βασισμένα στην ίδια λογική στρεσσαρίσματος). Eγώ προτιμό το OCCT επιλέγοντας Large Data Set,για καμμιά ώρα τρέξτο.To ΟCCT θα σου πετάξει μπλέ οθόνη στο 10 λεπτο αν υπάρχει πρόβλημα σταθερότητας,αλλά καλού κακού βάλτο 1 ώρα. Γενικά το stress test έχει να κάνει με το πόσο stressareis "εσύ" τον υπολογιστή,τι εννοώ ότι η δική μου χρήση πχ. gaming με Crysis μπορεί να είναι ασταθής στο δικό σου σύστημα με τις ρυθμίσεις σου,αλλά εσύ να κάνεις κάτι άλλο πχ.browsing,ακούς μουσική και να μην σου βγάλει πρόβλημα αστάθειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Σεπτέμβριος 10, 2009 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Ας μου πει κι εμένα κάποιος αν στο 99% της χρήσης του PC του αξιοποιεί πάνω από τον 1,5 πυρήνα...Q9550 3,4GHz σε συνδυασμο με SSD και μπορουσα να μετατρεπω ταινια με το Nero Vision (μονο αυτο δουλευε και τους τεσσερις πηρυνες στο 60%), να παιζω Wolfenstein, και scan με το Avast.Και ολα αυτα χωρις κανενα κολλημα στο παιχνιδι.Τωρα θα μου πεις, καθε ποτε κανεις κατι τετοιο...Το θεμα ειναι οτι μπορεσε να ανταπεξελθει το μηχανημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Σεπτέμβριος 10, 2009 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Γίνεται σε όλους τους 3πύρηνους;οι τριπυρηνοι ηταν ετσι γιατι αν θυμαμαι καλα την ανακοινωση πολλες φορες ο τεταρτος πυρηνας εβγαινε προβληματικος οποτε αποφασισαν να τον κλεισουν...βεβεια δεν σημαινει οτι σε ολα τα κομματια ο 4ος πυρηνας ειναι καλος..ουτε οτι συνεχισαν να βγαζουν 4πυρηνους και να τους κανουν 3πυρηνους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 10, 2009 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Βασικά δεν είναι ότι κάποιοι πυρήνες είναι ελαττωματικοί, αλλά σε μικρότερη ταχύτητα ανοίγουν...Είναι ότι μπορεί η ζήτηση σε 3πυρηνους να ήταν μεγάλη, του είχαν ξεμείνει 4πυρηνοι και απλά "κλείσανε" τον 4ο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
larryf13 Σεπτέμβριος 10, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Ναι. Τώρα τι να πώ, δεν ξέρουμε πως τους τεστάρουν τους επεξεργαστές αυτοί.... ίσως να είναι ελλατωματικός ο 4ος πυρήνας και να μην το καταλαβαίνω.... Θα δείξει μετά από καιρό.Πάντως κουτί μου έκατσε γιατί κερδίζω πολλά στο render. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Σεπτέμβριος 10, 2009 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Ο δικός μου ο Χ3 720 γίνεται Χ4 20 ( το ανακάλυψα μόλις τώρα :tongue:) μόνο αν ρίξω την ταχύτητα των μνημών απο DDR3 - 1333 (που ειναι η πραγματική) σε DDR3 -800 αρα μαλλον παίζει κάτι με τον IMC... Ακτος απο 710 και 720 ξεκλειδώνουν οι --ο Χ2 550 σε Χ4 50 (πολύ συχνό φαινόμενο) ή σε χ3 450 (ειδίκά η asus εχει βγάλει και ειδικό bios για να γίνεται 3 πύρηνος αντι για τετραπύρηνος) --στον Χ4 810 ανοίγει η εξτρα cache (τα 6 mb δηλαδή) --ο μονοπύρηνος amd sempron 140 σε δηπύρηνος Χ2 040 Στην αρχή η AMD ειχει απαγόρευσει το ξεκλείδωμα των πυρήνες στους κατασκευαστες MB αλλα μετά ειδε την διαφήμιση με τον Χ2 550 που γίνονταν Χ4 050 και απο 3,1 πήγαινε 3,6 για πλάκα και εκανε τα στραβά μάτια.. φαντάσου οτι η DFI εβγαλε official bios που ξεκλειδώνουν οι πυρήνες ενω κανονικά δεν επιτρέποταν Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 11, 2009 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2009 οτιδηποτε πουλαει, ειναι οκ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.