Jump to content

Πως κανω port forward σε δικτυο με modem-router(ενσυρματο) και wireless gateway ?

s33k3rgr

Recommended Posts

Το Configuration μου ειναι ως εξης. Εχω το default router της Tellas που ειναι το speedstream (δεν ειναι ασυρματο) και πανω του εχω κουμπωσει με καλωδιο ethernet μια συσκευη που δεν ειναι router (λεγεται Asus WL-330g) αλλα λειτουργει σαν ασυρματο gateway στους υπολογιστες και το ps3 του σπιτιου μου. Ουσιαστικα αυτη η συσκευη λειτουργει σαν DHCP Server και δινει τις διευθυνσεις IP στο εσωτερικο δικτυο.

Μπορει να μου πει καποιος πως στην ευχη μπορω να κανω port forward για να βγει ο Vuze client απο την κατασταση firewalled στην οποια βρισκεται και γενικα πως ανοιγω ports για τα μηχανηματα του δικτυου?

Εχω σαλεψει δοκιμαζοντας 50 διαφορετικα πραγματα. Η βοηθεια σας θα ειναι πολυ σημαντικη.....

Υποσημειωση : To WL-330g εχει παρα πολλα features (firewall, NAT κτλ) μονο που δεν ειναι modem router ,ειναι ενα απλο gateway και μπορει να λειτουργησει και σαν repeater.

Δοκίμασες με κάποιον άλλον client;

Σε εμένα ενώ όλα είναι σωστά ρυθμισμένα στον router μου ο Vuze είναι μονίμως firewalled ενώ άλλοι clients όπως μTorrent και ο παλιός Azureus 2.5 παίζουν μια χαρά. Λογικά είναι θέμα ρυθμίσεων του Vuze, τις οποίες δεν μπορώ να κάνω σώστα...

Οχι παιδια μαλλον δεν καταλαβατε , θα προσπαθησω να το δωσω ποιο αναλυτικα.

Το router-modem της Τελλας ειναι συνδεδεμενο με το τηλεφωνικο καλωδιο και ειναι αυτο που ειναι αμεσα συνδεδεμενο στο Ιντερνετ. Επειδη το συγκεκριμενο router- modem ΔΕΝ ειναι ασυρματο και εχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ θυρα ethernet πηρα την αλλη συσκευη Asus WL-330g που ειναι ενα ασυρματο Gateway. Δηλαδη αυτο το wireless gateway ειναι αυτο που δινει τις δ/νσεις IP του εσωτερικου δικτυου (της μορφης 192.168.0.1,192.168.0.2 ,.....)στα μηχανηματα του δικτυου.

Ετσι λοιπον συνδεω το router-modem με το wireless gateway μεσω της μιας και μοναδικης θυρας Ethernet (διαθετουν και οι δυο συσκευες απο μια) και το μεν router-modem δινει στο wireless gateway μια Δ/νση IP 192.168.254.1 ενω το wireless gateway δινει δ/νσεις της μορφης 192.168.0.1,192.168.0.2 , κτλ στα μηχανηματα του δικτυου.

Ελπιζω να ειναι πιο ξεκαθαρα τωρα....

Κάτσε να στο πω με δικά μου λόγια όσο πιο απλά μπορώ.

Το Router της Tellas σου δίνει πρόσβαση στο Internet, όσα PC και να έχεις.

Το Asus, απλά "παίρνει" πρόσβαση από το speedstream.

Εάν εσύ ανοίξεις πχ την Port 8000 σε μια IP στο Asus, είναι δώρο άδωρο, μιας και το speedstream θα την μπλοκάρει, δεν θα δίνει πρόσβαση στο Asus στην θύρα 8000 και αντίστοιχα το Asus δεν θα δίνει πρόσβαση στην IP.

Το Asus θα το χρησιμοποιείς ως ένα απλό Router Wired/Wireless.

Με λίγα λόγια αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής :

1. Ενεργοποιείς τον DHCP στο speedstream

2. Απενεργοποιείς στο Asus τον DHCP

3. Ανοίγεις τις Ports που θες στο speedstream

4. Συνδέεις το Asus με ένα καλώδιο UTP επάνω στο speedstream

5. Επάνω στο Asus τώρα θα συνδέεις ότι PC θέλεις, (δυστυχώς μόνο ασύρματα μιας και έχει μόνο μια Lan port)

6. Στο speedstream θα δώσεις IP 192.168.0.1

7. Στο Asus θα δώσεις IP 192.168.0.2

8. Στο speedstream θα δηλώσεις στον DHCP να ξεκινάει τις IP από το 192.168.0.3 (ή μεγαλύτερο)

9. Στα PC σου στις TCP/IP ρυθμίσεις θα δηλώσεις ως default gateway την 192.168.0.1

Μην σε μπερδεύει επειδή το Asus συνδέετε με το speedstream με ένα καλώδιο μόνο! Όσα PC και να έχεις θα πάρουν μια χαρά IP.

Ας με διορθώσει και πάλι κάποιος εάν λέω κάτι λάθος :)

Άρα ουσιαστικά είσαι πίσω από 2 ΝΑΤ.

Θα κάνεις το εξής:

port forward όλες τις πόρτες από το speedstream στο asus. Δε ξέρω αν έχει κάποια επιλογή για dmz το μόντεμ σου, στη τελική κάν' το χειροκίνητα.

Έτσι τα πάντα θα πηγαίνουν στο asus. Από κει και πέρα θα κάνεις port forward όποια πόρτα θες σε όποιο pc θες μέσα από το asus.

εν ολίγοις κάνεις τα παρακάτω:

1)ports 1-65535 tcp/udp/κλπ από modem προς asus

2)όποιο port θες από asus προς όποιο pc θες

Αν δε λειτουργήσει αυτό, δύο πράγματα συμβαίνουν:

ή κάτι δε κάνεις σωστά

ή κάτι μας κρύβεις :p

Άρα ουσιαστικά είσαι πίσω από 2 ΝΑΤ.

Θα κάνεις το εξής:

port forward όλες τις πόρτες από το speedstream στο asus. Δε ξέρω αν έχει κάποια επιλογή για dmz το μόντεμ σου, στη τελική κάν' το χειροκίνητα.

Έτσι τα πάντα θα πηγαίνουν στο asus. Από κει και πέρα θα κάνεις port forward όποια πόρτα θες σε όποιο pc θες μέσα από το asus.

εν ολίγοις κάνεις τα παρακάτω:

1)ports 1-65535 tcp/udp/κλπ από modem προς asus

2)όποιο port θες από asus προς όποιο pc θες

Αν δε λειτουργήσει αυτό, δύο πράγματα συμβαίνουν:

ή κάτι δε κάνεις σωστά

ή κάτι μας κρύβεις :p

Θα το δοκιμασω....

Το θεμα ειναι ποια IP θα βαλω για DMZ. Αν βαλω την IP του Gateway δεν θα ειναι ολο το δικτυο που ειναι πισω απο το Gateway εκτεθιμενο?

Ξηγα λιγο παραπανω.

Αυτα που λες στη 2η παραγραφο τα εκανα ηδη.

Η δεύτερη παράγραφος είναι ίδια με την πρώτη σε νόημα.

Όσο για το dmz, το δίκτυο σου θα είναι τόσο εκτεθιμένο όσο εκτεθιμένο θα ήταν αν έβαζες τα pc σου κατευθείαν στο modem της tellas.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.