Jump to content

Z5500 + Τι κάρτα Ήχου

ProNek

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους...Σε 2 -3 βδομαδουλες με το καλο αρχιζει η φοιτιτικη ζωη και εχω σταμπαρει τα Z5500

για ηχεια, και θελω να τα συνδυάσω με μια καρτα ηχου για "απολυτη ηχητικη εμπειρια τιμη (απο 100-130Ε) ποιες ειναι οι προτιμησεις σας?:jump:

Μια Χonar D2 είναι ό,τι πρέπει...πληθώρα συνδέσεων, πολύ καλή ποιότητα ήχου, επιχρυσωμένες έξοδοι, υποστήριξη των περισσότερων προτύπων ήχου, με 125 γιούρια!!

ASUS XONAR D2/PM blank.gif

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561

Ως κάτοχος του Ζ-5500 σου προτείνω να δείς πρώτα τι θα ακούς (games,μουσική, ταινίες ή βιντεάκια στο youtube :p) και μετά να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι κάρτα ήχου. Και οι onboard είναι καλές για απλή χρήση. Πάντως εγώ μετά απο πολλές συζητήσεις και καθώς είμαι και gamer αγόρασα πριν απο μια εβδομάδα την PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium PRO Series για τους παρακάτω λόγου:

1. PCI Express

2. Δεν χρειάζεται κανένα αντάπτορα όπως όλες οι υπόλοιπες στα χρήματα που ψάχνεις (είχα παλία Hercules 5.1 με αντάπτορα και χάλασε, ήταν και πολύ καλή και ποιοτική)

3. Υποστιρίζει hardware EAX 5.0 για games

4. Εύχρηστο, και καλό Software (μπορείς να το δείς εδώ)

5. Οπτική ίνα για ταινίες χωρίς αντάπτορα

6. Δικιά της X-Ram 64Mb για games

Ίσως να ακούσεις πολλά αρνητικά για drivers. Εγώ θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία και γνώμη.

Εβαλά την κάρτα άνοιξα τον Η/Υ που ήταν στο ίντερνετ έκανε download τους drivers μόνο του και όλα οκ (έχω τα Windows 7 64bit).

Όσον αφορά τα προβλήματα από όσα δίαβασα υπήρχαν στα Vista και είναι λογικό μιας και είναι γνωστο σε όλουs πόσο κακό λειτουργικο ήταν σε σχέση με συμβατότητα και drivers. Είχα Vista Ultimate 64bit, με πολλα προβλήματα σε πολλές συσκευές και με τα Windows 7 είχα μικροπροβλήματα λόγο το ότι είναι πολύ καινούρια ακόμα, αλλά τα εχω λυσεί σχεδον όλα.

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα που έχω με την κάρτα είναι το dts που δεν έχει βγεί κάτι ακόμα για Windows 7 64bit όπως και σε καμία άλλη κάρτα που το υποστιρίζει από ότι ξέρω.

STINK εχω αρκετες γνωσες σε σχεση με τα πσ και καρτες ηχου δεν το λεω φυσικα για να ψωνιστω η να μειωσω καποιον :happy2:. Η κάρτα που ανεφερες ειναι ο πρωτος μου στοχος και δειχνει τελεια...Πες μου εσυ τωρα μαζι με τν καρτα προσφερουν και οπτικες ινες για συνδεση με τα ηχεια? εαν οχι π μπορω να βρω και ποσο κοστιζουν πανω κατω?Α Btw προοριζομε ποιο πολυ σε ταινιες παιχνιδια΄.

Η συσκευασία δεν περιέχει κανένα καλώδιο. Μονο την κάρτα, το Cd με drivers και προγράμματα και το manual. Μπορείς να το τσεκάρεις και εδώ. Με ένα γρήγορο search οι τιμές για τα καλώδια κυμαίνονται στα 5-50€. Το δικό μου αν θυμάμαι καλά κοστίζει γύρω στα 10€.

1 οπτικη ινα που θα συνδεθει στη καρτα ηχου και στο decoder των ηχειων.

να ξερεις παντως οτι για παιχνιδια η αναλογικη ειναι η καλυτερη

οι ψηφιακες ειναι μονο για ταινιες που υποστηριζουν dolby digital/dts

Αν ειναι για μουσικη η Auzentech X-Meridian 7.1 ειναι μια απο τις καλυτερες. (Και πιο ακριβη).

Επισης η Asus Xonar D2 ειναι πολυ καλη. Και οι 2 αυτες καρτες διαθετουν το Media CMI-8788 chipset,

που ειναι ιδανικο για μουσικη/Ταινιες.

Αν θελεις καρτα μονο για παιχνιδια παρε μια της Creative...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.