Jump to content

Project Leviathan - Worklog

Daidalos

Recommended Posts

Και παλι σας ευχαριστω όλους για τα καλα σας λογια. Εχω αφιερώσει πολλές ώρες για να μπορεσω να κανω κάτι σωστο που θα με ικανοποιεί αλλα και να το παρουσιασω βημα βημα σε εσας. Χαιρομαι λοιπον που σας αρέσει.

Junior για καφε αφου τελειωσει γιατι τωρα ειναι σαν πεδιο μαχης το σπιτι. :p Υπαρχουν καλωδια, hardware και κομματια του κουτιου παντου...

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα νέο μέλος του Project. Το νέο μέλος ακούει στο όνομα Scythe Kama Panel 3,5”. Το φοβερό αυτό panel είναι ταυτόχρονα card reader, fan controller και δίνει εξόδους usb,audio και sata (power & data).

100_1656.jpg

100_1706.jpg

100_1669.jpg

Στο fan controller θα συνδεθούν αργότερα οι ανεμιστήρες των σκληρών δίσκων. Στο ένα κανάλι ο 8αρης και ο 12αρης της εισαγωγής και στο άλλο ο 12αρης εξαγωγής.

100_1709.jpg

Όπως είναι αναμενόμενο το panel συνοδεύεται από πλήθος καλωδίων. Εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω καθόλου το audio κομμάτι του panel μιας και τα audio θα είναι στην προέκταση της Sharkoon που παρουσίασα στο προηγούμενο update.

100_1674.jpg

Μετά από μπόλικο sleeving τακτοποίησα όσο μπορούσα τα καλώδια του panel. Είναι πλέον έτοιμο να μπει στο κουτί όταν έρθει η ώρα.

100_1703.jpg

Επί την ευκαιρία του sleeving του sata καλωδίου για το Panel, και επειδή μου ζητήθηκε, θα σας δείξω πως κάνουμε sleeved sata καλώδια. Το θύμα είναι ένα κόκκινο sata καλώδιο.

100_1683.jpg

Το ντύνω με μαύρη μονωτική ταινία για να μην φαίνεται το κόκκινο ανάμεσα από το braid.

100_1684.jpg

Στην συνέχεια περνώ το braid. Χρησιμοποιώ braid διαμέτρου 10mm.

100_1689.jpg

Κόβω ένα κομμάτι heatshrink (10mm διάμετρος) και το τοποθετώ όπως δείχνω την φώτο.

100_1699.jpg

100_1695.jpg

Ζεσταίνω το heatshrink.

100_1697.jpg

Κάνω το ίδιο για την άλλη μεριά και είναι έτοιμο το καλώδιο.

100_1713.jpg

Δυο μικρά tips τώρα. Πρώτον χρησιμοποιώ heatshrink με εσωτερική επένδυση από κόλλα. Έτσι το heatshrink δεν φεύγει από το βύσμα του sata στο «βάλε - βγάλε» από την συσκευή. Ακόμα αν θέλω γωνιακό sata μπορώ μόλις ζεστάνω το heatshrink να το λυγίσω στην γωνία που θέλω όσο αυτό είναι ζεστό και εύκαμπτο. Το κρατώ εκεί μέχρι να κρυώσει και έτοιμο το γωνιακό sata. ;)

Τέλος έφτιαξα τα sata power καλώδια στο τρίτο HDD cage. Στο ίδιο καλώδιο θα συνδέεται και το Blu-ray.

100_1681.jpg

Το καλώδιο αυτό έχει πολλές καμπές και ήταν πολύ πιο δύσκολο να γίνει από ότι τα προηγούμενα δυο που είχα παρουσιάσει σε προηγούμενο update. Η διαδικασία είναι η ίδια απλά αυτό ήταν πιο πολύπλοκο.

100_1675.jpg

100_1677.jpg

Ορίστε και τοποθετημένο στο cage.

100_1679.jpg

Αυτά για τώρα. Stay tuned για την συνέχεια!

Λιγο τρελη η λεπτομερεια που θα σου πω, αλλα δοκιμασε το γιατι δειχνει πιο ομορφο (το εχω κανει).

Ντυσε με λεπτο μαυρο (χωρις κολλα) μακαρονι το καθε καλλωδιο μεμονωμενα (πριν το μεγαλο) , γιατι φαινονται τα χρωματα μεταξυ heatshrink και sata.

Βεβαια ειναι φυσικο να φαινονται γιατι εκει ''απλωνουν'' τα καλλωδια, αλλα μπορεις να το αποφυγεις.

Τρελη λεπτομερεια οπως ειπες και εσυ. Το σκεφτηκα και εγω αλλα χωρις παραθυρο στο κουτι και οτι εχω κανει υπερβολη ειναι. :p Πιο πολυ για το συμαζεμα γινεται οτι γινεται.

Παράθυρο δεν θα μπει. Είναι άλλος ο σκοπός του project. Όπως έχω ξαναπεί με ενδιαφέρει κυρίως να κάνει σωστά την δουλειά του, δηλαδή να είναι ήσυχο και να ψύχονται επαρκώς όσα είναι μέσα. Μετά ότι γίνεται από αισθητικής άποψης είναι λόγο προσωπικής τρέλας. Θέλω το οπτικό αποτέλεσμα να είναι όσο καλύτερο γίνεται και ας μην το βλέπω από παράθυρο. Συν ότι ένα παράθυρο θα χαλούσε λίγο, λόγο πλέξυ, την ηχομόνωση που με τόσο κόπο έχω κάνει.

Δαίδαλε άψογος!!! Η πατέντα αυτή με τα sata είναι φοβερά πρακτική, καταχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα πριν στα πάρει η Lian Li και τα προσφέρει default με το expansion kit της. :bigsmile:

δεν είναι πατέντα κανενός....στο milliondollars όλοι έτσι τα κάνουν..

συγχαρητήρια και από μένα...το δικό μου όταν είχα προσπαθήσει το παράτησα ..... δεν το ολοκλήρωσα όπωε ήθελα (by the way η ACRyan εχει τα αθλιοαθλιότερα sleeving και θερμοσυστελλόμενα)...εσύ από που τα προμηθεύτηκες;;

Φυσικα και δεν ειναι δικη μου "πατεντα" τα sata! Δεν θυμαμε που το ειχα δει πρωτη φορα.

To braid και heatshrink ειναι απο ChilledPC.co.uk, πολυ καλης ποιοτητας και σε αρκετα καλη τιμη.

Αν και το thread είναι ανοιχτό μέρες, μερικοί είμαστε καμμένοι και το είδαμε τώρα (για μένα λέω).

@Daidalos: Εκπληκτικά προσεγμένη δουλειά (μερικές φορές δεν είναι το εφφέ το ζήτούμενο, αλλά η ποιότητα). Είμαι σίγουρος πως έχεις ξοδέψει ένα αρκετά σεβαστό ποσό για το μηχάνημα, αλλά φαντάζομαι δεν σε απασχολεί αυτό! Είναι πάντως από τις πιο ποιοτικές μόντες που έχω δει, κυρίως γιατί δεν φτιάχνεται για να "ψαρώσει" κόσμο αλλά για συγκεκριμένο σκοπό (ησυχία, ψύξη).

Πραγματικά εντυπωσιακό man, μπράβο!

Το σημερινό update θα καλύψει την πρόοδο των 2 τελευταίων ημερών.

Αρχικά γίνανε κάποιες μικρό-αλλαγές στο κουτί. Στις θέσεις των 5,25”συσκευών υπήρχε ένα σύστημα γρήγορης τοποθέτησης- αλλαγής.

100_1717.jpg

Αυτό καταργήθηκε για να μειωθούν οι κραδασμοί. Στην θέση του θα χρησιμοποιηθούν βίδες με ροδέλα σιλικόνης.

100_1723.jpg

Στην συνέχεια έβγαλα την ηχομόνωση στον χώρο της μητρικής και την αντικατέστησα με καινούργια. Είχα κάνει κάποια λάθη κατά την πρώτη τοποθέτηση που με ενοχλούσαν.

100_1729.jpg

Σειρά είχαν μερικές αλλαγές στην μητρική. Αντικαταστάθηκε η ψήκτρα που είχα βάλει στο Southbridge με μια Thermalright IFX-05. Η αλλαγή έγινε γιατί αυτή που είχα βάλει δεν ήξερα τι απόδοση θα είχε και δεν ήθελα να βάλω και άλλο ανεμιστηράκι για να την βοηθήσω.

100_1736.jpg

Στη θέση μου θα μπει το μονό ψυγείο εμποδίζει την ροή αέρα προς την μία εκ των δύο mosfet heatsinks. Έτσι αγόρασα ένα ανεμιστηράκι 4cm της Akasa.

100_1758.jpg

Με χρήση ταινίας διπλής όψης πάχους 2mm(για μείωση κραδασμών) προσάρμοσα τον ανεμιστήρα πάνω στην μητρική. Στην θέση όπου μπήκε το backpanel έχει τρύπες για το stock σύστημα ψύξης οπότε θα γίνεται σωστή εξαέρωση. Η άλλη ψήκτρα βρίσκεται σε θέση που δεν έχει πρόβλημα με την ροή αέρα.

100_1765.jpg

Η μητρική παρέχει την δυνατότητα σύνδεσης 3 αισθητήρων για την παρακολούθηση θερμοκρασιών. Ακόμα μέσω bios μπορεί να ελέγχει 3 ανεμιστήρες ανάλογο με την θερμοκρασία που δείχνει ο αισθητήρας που τους αντιστοιχεί. Είχα αγοράσει λοιπόν ένα σετ αισθητήρες θερμοκρασίας (temp sensors) από την scythe για να εκμεταλλευτώ αυτή την δυνατότητα της μητρικής.

100_1772.jpg

Ο πρώτος αισθητήρας μπήκε στις RAM.

100_1775.jpg

100_1789.jpg

100_1792.jpg

Με την βοήθεια του θα ελέγχω το OCZ XTC rev2 που θα τις ψύχει.

100_1766.jpg

100_1799.jpg

Έφτασε η ώρα να μπει η μητρική στο κουτί. Μια μικρή λεπτομέρεια, οι βίδες που θα στηρίξουν την μητρική είναι μαύρες άλλεν με λαστιχένιες ροδέλες.

100_1802.jpg

Η μητρική τοποθετημένη στο κουτί.

100_1820.jpg

100_1814.jpg

Εδώ βλέπουμε των 4cm ανεμιστήρα και τις τρύπες εξαγωγής που ανέφερα πριν.

100_1810.jpg

Ένα πρόβλημα που έχει το κουτί αυτό είναι ο περιορισμένος χώρος πίσω από την μητρική. Μετά και από το ντύσιμο του πλαϊνού με ηχομονωτικό είναι απλά αδύνατο να μπουν καλώδια εκεί πίσω. Έτσι για τα sata καλώδια θα φτιάξω δύο “κανάλια” από τα οποία θα περνάνε για να μείνουν μαζεμένα. Το κουτί όπως έχω εξηγήσει θα έχει εισαγωγή αέρα από το πλαϊνό οπότε τα καλώδια εκεί δεν επηρεάζουν την ροή του αέρα. Ορίστε Φώτο από τις δοκιμές που έκανα για τα κανάλια. Είναι ακόμα υπό κατασκευή και έχουν δουλεία ακόμα μέχρι να ολοκληρωθούν. Αλλά μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς θα δείχνουν.

100_1832.jpg

100_1842.jpg

Οι επόμενες μέρες θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον μια και επιτέλους ξεκινά η συναρμολόγηση και το Project Leviathan αρχίζει να παίρνει μορφή. :dance3:

Αυτά για τώρα. Stay tuned για την συνέχεια.

Θα δουμε τι αξιζουν οταν δουλεψουν στο μηχανημα. Ειναι ολοκαινουργιες! :D

Τα reviews παντως λένε καλά λόγια....

Γενικά οι OCZ είναι αξιόπιστες (από προσωπική εμπειρία), αλλά το OC απαιτεί προσεκτικές κινήσεις για επιθυμητο αποτέλεσμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.