Jump to content

RAID απορίες

deyan

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι το στήσιμο ενός RAID συστήματος αλλά έχω κάποιες απορίες.

1. Έστω ότι έχω 4 δίσκους (2 ζευγάρια όμοιων). Είναι δυνατόν να έχω τους 2 δίσκους σε RAID και τους άλλους 2 σε ξεχωριστό RAID? Χωρίς να αγοράσω 2o Controller απλά χρησιμοποιώντας τον controller της motherboard.

2. Την ίδια ερώτηση με την πάνω απλά με 3 δίσκους, οι 2 σε RAID και ο 3ος μόνος του.

3. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω RAID 1 (mirror) με 2 δίσκους και αποφασίσω να αλλάξω το σύστημά μου και να μη χρησιμοποιώ πια RAID μπορώ να "βγάλω" απλά τον ένα δίσκο και αυτός να φορτώσει μόνος του? Ή πρέπει να γίνει αναγκαστικά format για να απενεργοποιηθεί το RAID?

Αυτά προς το παρόν!

1) ειναι δυνατον.

2) επισης.

3) Δε χρειαζεται φορματ, κανονικοτατος δισκος :)

Ωραία ευχαριστώ πολύ!

Για να καταλάβω κάτι, ο λόγος που στο 3ο ερώτημα δεν υπάρχει πρόβλημα είναι λόγω του mirror? Αν δλδ χρησιμοποιούσα κάποιο άλλο πχ RAID0 ή 5 τότε θα πρέπει όντως να κάνω κάποιες διαδικασίες εαν θέλω να αφαιρέσω κάποιο σκληρό σωστά;

Σωστα, η διαδικασια θα ηταν να παρεις πρωτα backup σε τριτο δισκο , να σπασεις το raid σε απλους δισκους και να επαναφερεις τα δεδομενα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.