serpico75 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2009 Καλησπέρα.Ας πούμε ότι έχω μία εταιρεία σε ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο. Σχετικά με δομημένη καλωδίωση, έχω βάλει καμπίνες (ικριώματα) σε κάθε όροφο.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: Του πρώτου και δευτέρου ορόφου καταλήγουν στου ισογείου ή υπάρχει και τέταρτη καμπίνα (καμπίνα κτιρίου) στην οποία καταλήγουν οι τρεις προηγούμενες;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 3, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2009 Μισό λεπτάκι, πες μου που βρίσκεσαι να πεταχτώ να το δω και να σου πω Δεν έχει ας πούμε, τα πάντα κάπου καταλήγουν και με κάτι ενώνονται, άμα δεν το ψάξεις εσύ που έχεις πρόσβαση στους χώρους αυτούς πάρε έναν επαγγελματία να το κάνει για σένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Σεπτέμβριος 3, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2009 Έχω κάτι διαβάσματα και προσπαθώ να το μάθω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lavredis Σεπτέμβριος 4, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2009 Αν δεν κανω λαθος θες μια σε καθε οροφο για να τον σινδεει με τον προιγουμενο και με τον επομενο και θες και μια κεντρικι κτιριου Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Σεπτέμβριος 5, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2009 ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demis_1416003266 Σεπτέμβριος 5, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2009 Απο τη στιγμή που εχεις 3 ορόφους : Ισόγειο -1ο -2ο ..Ισως χρειαζεσαι και μονο μια, αρκει η καθε γραμμή (Θεση εργασίας) να μην ξεπερνάει τα 100μ.Ολες οι γραμμες μπορουν να καταληγουν σε ενα μονο Rack.Σε διαφορετικη περιπτωση μπορεις να εχεις τοπικο κατανεμητη σε καθε όροφο και απο εκει να φευγει ειτε utp ειτε οπτική ινα για να κανει τη διασυνεδεση με το κεντρικό κατανεμητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 5, 2009 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2009 Λογικά στον κάθε όροφο όλες οι θέσεις εργασίας πρέπει να καταλήγουν σε ένα μικρό τοπικό rack.Εκεί θα μπεί ένα ή παραπάνω switch ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων.Από αυτό το τοπικό rack στον κάθε όροφο φεύγουν 2-3 καλώδια που καταλήγουν στο κεντρικό rack (π.χ. στο ισόγειο) όπου καταλήγουν και οι σταθμοί εργασίας του ισογείου. Εκεί εκτός από το switch που υλοποιεί το κοινό δίκτυο και συνδέει τις θέσεις εργασίας από όλο το κτίριο θα μπούν και οι routers κλπ κλπ κλπ...(Αυτά τα 2-3 καλώδια μπορεί και να είναι μόνο 1 τελικά αλλά είναι αρκετά παρακινδυνευμένο αφού αν πάθει κάτι έχεις εκτός δικτύου ολόκληρο τον όροφο)Τώρα αν και στο ισόγειο έχεις φτιάξει ξεχωριστό τοπικό rack για τις εκεί θέσεις πρέπει κάπου να υπάρχει και το 4ο (το κεντρικό). Ελπίζω να βοήθησα στην απορία σου, αλλά αν πραγματικά θέλεις να σε βοηθήσω με το 4ο rack πες μου διεύθυνση να έρθω. (50 ευρώ η ώρα είναι η χρέωση μου :suicide2: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 7, 2009 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Δε νομίζω ότι χρειάζεται τόσα rack που λέτε. Σε ένα rack μπορούν να χωρέσουν το patch panel που θα μαζεύει τα καλώδια από τον όροφο, ένα switch που θα συνδέεται με το patch panel, 1-2 καλώδια που θα πηγαίνουν στους γειτονικούς ορόφους και θα πέφτουν και αυτά στο patch panel ώστε να συνδέονται και αυτά στο switch και τέλος στο ισόγειο (ή σε οποιονδήποτε όροφο) μπαίνει ένα πιο "δυνατό" switch που έχει περισσότερες uplink θύρες για να συνδέονται όλοι οι όροφοι.Σχετικά με αυτό που ρωτάς, δε χρειάζεσαι ξεχωριστή καμπίνα. Αν θέλεις όλοι οι όροφοι να μαζεύονται σε ένα σημείο τότε βάλε στο rack κάποιου ορόφου ένα πιο δυνατό switch που θα συνδέει όλα τα άλλα. Τώρα άμα θέλεις και εφεδρεία αλλάζει κάπως το πράγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Σεπτέμβριος 7, 2009 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Παίζει και ρόλο το που είναι ο server-router... (a.k.a. στον όροφό που είναι ο server καλό είναι το switch να είναι το καλύτερο από τους 3 ορόφους και να πέρνουν δίκτυο από αυτό τα switch των 2 άλλων ορόφων)...(και γενικά όσο περισσότερα είναι τα pc τόσο πλησιάζεις στη μάρκα cisco :whistle2:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.