Jump to content

gtx275 : palit , msi ή αλλη?

michalos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψαχνω για μια gtx275 για να αλλαξω την 8800GT που εχω τωρα

Ψαχνω custom υλοποιηση μαλλον, αφου θελω να ειναι:

1.ΑΘΟΡΥΒΗ

2.Nα εχει χαμηλες θερμοκρασιες

Υπαρχει βεβαια και η λυση να βαλω aftermarket cooler (thermaltake) ,αλλα

1.ειναι +45ευρω και

2.ειναι ογκωδης- βαρια (500γρ μαζι με τον ανεμιστηρα)

3.Δεν βγαζει τον ζεστο αερα εξω πο το κουτι

Ετσι σκεφτομαι την palit ή την MSI

βεβαια για τα MSI motherboards εχω να πω τα χειροτερα,αλλα ισως οι VGA της να ειναι καλες

Τι προτεινετε? (κατοχοι msi k palit GTX275)

Έχω την palit,σε idle τώρα το καλοκαίρι (χωρις a/c)μένει στους 49 βαθμούς με το ανεμιστηράκι της ρυθμισμένο στο 25% από το riva tuner και δεν ακούγεται καθόλου.

Σε load φτάνει τους 77 βαθμούς με το ανεμηστηράκι να δουλεύει στο 40% και να ακούγεται,αλλά σε πολύ ανεκτά επίπεδα.

87212225.png

Και η Evga που εχω,εχει πολυ καλες θερμοκρασιες(η palit και η MSI θα ειναι πιο κρυες λογικα νταξει)..στο 25% το ανεμιστηρακι της εχει 51 βαθμους..αλλα συνηθως το εχω στο 50% και εχει καπου στους 45..χωρις a/c..

Πανω απο 60% ακουγεται ελαφρια..

Καλα η MSI η lightning δεν θα παιζεται..

Ρε σεις εμενα το fan δεν αναβει αμεσως με το που ανοιγει το pc,αλλα μετα απο 5-10 δευτερολεπτα..ειναι φυσιολογικο?:hmm:

Με την 8800 που ειχα ανοιγε αμεσως.

Προσοχή! ! !

Η MSI 275 με το TwinFrozr είναι απαράδεκτα θορυβώδης και σε 2D και σε 3D (πιθανότατα λόγω bios)! Αντιθέτως, η αντίστοιχη 285 με το ίδιο ψυκτικό σύστημα ειναι πολύ ήσυχη (αλλά με 83 Κελσίου μαξ)!

Από τις πιο ήσυχες με non reference-cooler είναι η Palit, αλλά μακράν η πιο ήσυχη 275 είναι η Galaxy με το 3πλο Accelero με ούτε καν 20dB και 63 Κελσίου μαξ (με προβληματικές διαστάσεις όμως, 6,5/29,5cm).

Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου και δεν κολλάς σε εγγυήσεις και τα σχετικά, πάρε μια καλή 275 και ρίξε πάνω ένα after-market cooler να είσαι άρχοντας.

Γιατι να βλει αλλο cooler το παληκαρι αν δεν προκειται να κλοκαρει?

Πηγαινε σε EVGA.

Προσοχή! ! !

Η MSI 275 με το TwinFrozr είναι απαράδεκτα θορυβώδης και σε 2D και σε 3D (πιθανότατα λόγω bios)! Αντιθέτως, η αντίστοιχη 285 με το ίδιο ψυκτικό σύστημα ειναι πολύ ήσυχη (αλλά με 83 Κελσίου μαξ)!

Από τις πιο ήσυχες με non reference-cooler είναι η Palit, αλλά μακράν η πιο ήσυχη 275 είναι η Galaxy με το 3πλο Accelero με ούτε καν 20dB και 63 Κελσίου μαξ (με προβληματικές διαστάσεις όμως, 6,5/29,5cm).

Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου και δεν κολλάς σε εγγυήσεις και τα σχετικά, πάρε μια καλή 275 και ρίξε πάνω ένα after-market cooler να είσαι άρχοντας.

την accelero που λες το παράγγειλα από e-shop αύριο θα είναι εδώ και θα μπει στην pny gtx 285 μου

Ψαχνω για μια gtx275 για να αλλαξω την 8800GT που εχω τωρα

Ψαχνω custom υλοποιηση μαλλον, αφου θελω να ειναι:

1.ΑΘΟΡΥΒΗ

2.Nα εχει χαμηλες θερμοκρασιες

Αν δεν κάνω λάθος, πολύ δύσκολα θα βρεθεί εργοστασιακή λύση με reference ψύξη που να είναι και αθόρυβη και ψυχρή.

Ως εκ τούτου, ή θα πάει σε "περιποιημένη" εργοστασιακή λύση ή σε αγορά καλής after-market ψήκτρας.

Επιπλέον, καλή ψήκτρα δε βάζουμε μόνο όταν θέλουμε να κλοκάρουμε, αλλά όταν θέλουμε και το κεφάλι μας ήσυχο από τη βαβούρα... :lazy:

Τελικα πηρα την αποφαση κ εκανα την παραγγελια....

πηρα την palit GTX275 ,παρεα με τροφοδοτικο 650watt (thermaltake toughpower QFAN 650) ,αφου ειναι σχετικα αθορυβη και εχει custom συστημα ψυξης.

Βεβαια αν δω οτι και αυτο δεν ειναι αρκετο ,ειτε θορυβο ειτε θερμοκρασιες παω μαλλον για thermalright HR-03 ψυξη αργοτερα.

Προς το παρον θα αρκεστω σ αυτο της palit.

Oπως ειπα περιμενω να ερθει η καρτουλα ,υπαρχει βεβαια και το ερωτημα αν και ποσο θα κοβει η cpu (core 2 duo E6750 2,66ghz) .Πιστευω λιγο ,απ οσο διαβασα στην κατηγορια reviews : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=56680

Βεβαια οσο δυνατοτερη η καρτα τοσο η cpu ειναι "φρενο"στις επιδοσεις της,αλλα ελπιζω λιγο γιατι δεν μπορω να δωσω αλλα χρηματα .

Ηρθε η καρτα, πολυ γρηγορη αλλα δεν ειναι αθορυβη.

Μαλιστα αν δουλευει στις default στροφες το fan ,ακουγεται πολυ...ειχα συνιθισει βεβαια την απολυτη ησυχια με την 8800gt και zalman vf-1000 cooler

Επισης για καποιο ανεξηγητο λογο ,οταν επαιζα καποιο game για 1-2 ωρες , οταν εβγαινα ξανα στο desktop εκανε ενα τρεμουλο η εικονα ,και εφευγε μετα απο καποια ωρα.

Σαν να υπερθερμαινοταν και μετα κρυωνε παλι κ εστρωνε..αλλα το παραξενο ειναι οτι ειχε περιπου 45 βαθμους idle και περιπου 75 βαθμους load ,που ειναι νορμαλ

Drivers εβαλα τους τελευταιους,αλλα και τους προυγουμενους ,το ιδιο παλι

Εστειλα την καρτα για αντικατασταση αφου ειχε DOA 7 ημερων απο e-shop και περιμενω αντικατασταση.

Βεβαια αν δεχτουν να μου δωσουν πιστωτικο να παρω αλλη θα το ηθελα πολυ!

Γιατι μολις ειδα την Gigabyte HD4890 που εχει τον ιδιο cooler με την 8800GT που εχω!Και να μην δεχτουν ειμαι ετοιμος να "σκοτωσω" την GTX275 και να παρω αυτη την καρτα! Ειμαι φανατικος οπαδος NVidia αλλα θα αλλαξω στρατοπεδο (σε ΑΤΙ) για χαρη αυτου του cooler ,γιατι πανω απο ολα η ησυχια!και βελονα να επεφτε κατω μεχρι τωρα την ακουγα ,τοσο αθορυβο pc ειχα.

Εχει το fan-mate2 της zalman για ρυθμιστη στροφων ,το ανεμιστηρι παει μεχρι 2500rpm νομιζω, το εχω στις 1800 και δεν ακουγεται καθολου, θερμοκρασιες GPU 8800GT ,idle 45 βαθμοι ,load 65 βαθμοι.

στο λεω επειδη το ειχα και γω στην GT μου και ακομα τερμα χαμηλα που το ειχα, το ακουγα.προφανως εχουν διαφορετικη ευαισθησια τα αυτια μας.

σημερα μου ηρθε η HR-03GTX ψυκτρα.

Προς το παρον εβγαλα την original προσεκτικα χωρις να σκιστει το αυτοκολλητο για να μην χασω την εγγυηση .

Μαλλον αυριο θα βαλω την νεα ψυκτρα ,που παρεπιπτωντως ειναι θηριο, και θα σας πω εντυπωσεις

update:

Εβαλα τους beta drivers που εχει η palit στο site και νομιζω πως ειναι οκ...αλλα το λεω με επιφυλαξη μεχρι να περασουν 2-3 μερες να βεβαιωθω...

Η HR-03GTX ειναι κορυφη.. η θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 65 βαθμους οσο και να τη ζορισα,σε idle ξεκινα στους 38 βαθμους.Εβαλα και zalman 120mm και δεν ακουγεται τιποτα πλεον.Μονο μακαρι να ηταν οι drivers το προβλημα της !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.