Jump to content

Εκλογές 2009 Poll & Thread.

greekfragma

Τι σκοπεύετε να ψηφίσετε στις εκλογές;  

138 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Διάβασα όλο το thread και ΟΛΟΙ συμφωνούμε στα παρακάτω

1) Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, με την υφιστάμενη δομή και τα πρόσωπα που θα εκλεγούν (κατά 80% τους ίδιους θα βλέπουμε στα παράθυρα) μπορούν να δώσουν αυτό που χρειάζεται ο τόπος

2) από τις 5/10/2009 δεν θα αλλάξει τίποτα στην καθημερινοτητά μας....και ούτε προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια (κυνηγάμε τον Αλμούνια και κάθε Αλμούνια για παράταση στην μείωση του ελλειματος ως το 2012).

3) το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο (πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ). την διαφορά ψάχνουμε και την περίπτωση αυτοδυναμίας ή μη.

4) είναι η χαρά των ΜΜΕ αφού μέσω των διαφημιστικών καμπανιών των κομμάτων (με δικά μας χρήματα μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων που δίνονται) θα έχουν περισσότερα κέρδη και θεαματικότητα (προσωπικά η τηλεόραση ανοίγει μόνο για καμμιά ταινία).

5) το πανηγυράκι των εκλογών γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τους πολιτικούς, τις οικογένειές τους, τα ΜΜΕ, και όσους εχουν ωφέλη από αυτό (βολεμένοι - αβόλευτοι που κυνηγούν να βολευτούν)....γνώμονάς τους δεν είναι να βγει η χώρα από το τέλμα

6) Σε 4 χρόνια τα ίδια θα λέμε πάλι, στα ίδια επίπεδα σαν χώρα θα βρισκόμαστε

Εγώ όμως ξέρω ότι ούτε ψήφισα ούτε θα ψηφίσω αυτό που θέλει η "πλειοψηφία" του 80% (των 2 κομμάτων) από το 75% του πληθυσμού που ψηφίζει, και αναγκάζομαι να υπακούω τόσα χρόνια στις δημοκρατικές αρχές και να καταπιέζω τα θέλω μου στα θέλω των άλλων...η δημοκρατία όμως δεν είναι όμως το καλύτερο πολίτευμα...Είναι το καλύτερο απ'τα υπόλοιπα, συμφωνώ....Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που δεν λειτουργεί. Αυτό γίνεται όταν έχουν καταλυθεί τα πάντα και χρειάζεται επανίδρυση του κράτους (κατ'εμέ)...Όταν η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Τούρκους όρθως έδωσαν τη διακυβέρνηση του νεοιδρυθέντους κράτους σε έναν πανάξιο άνθρωπο τον Καποδίστρια για να βάλει τα θεμέλια και μια οργάνωση...Τότε δεν είμασταν ικανοί-άξιοι για δημοκρατικές διαδικασίες ...Που; στην πατρίδα της δημοκρατίας... Μήπως ...λέω....δεν ξέρω....κάποια τέτοια είδους λύση ψάχνουμε;;;;

Η ελληνική φύση πρέπει να δεχθεί κάποιο ισχυρό σοκ για να αλλάξουμε μυαλό και αντιλήψεις....Δεν λέω να γίνει κάποιος πόλεμος που να ισοπεδώσει να πάντα ώστε να στρωθουμε στην δουλειά (όπως συνέβει στο τέλος του β Παγκοσμίου με Γερμανία και Ιαπωνία) αλλά ένας ενδεχόμενος εξοστρακισμός της Ελλάδας από την Ε.Ε;;;(δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα από τους εταίρους)

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Τί μας έρχεται:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_12/05/2009_314222

Φορολόγηση μερισμάτων στην κλίμακα(εισοδήματος)

By Giorgos:

Αν κάποιος δεν είναι κλασσικός ΜΑΛΑΚ..., Ελληνάρας και επενδύει σε ποιοτικές μετοχές (π.χ τράπεζες, τσιμέντα κτλ) με στόχο υπεραποδόσεις μακροπροθέσμως αντί να χρεωνέται για νέο αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια, είναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΑΣ και πρέπει να τιμωρηθεί.

Λέει λοιπόν ο Γιώργος, ότι τα μερίσματα θα αυξάνουν το εισόδημα από τον μισθό(και άλλες πηγές) κάποιου και θα φορολογούνται όλα μαζί. Αυτό φυσικά θα σε πηγαίνει σε μεγαλύτερους φορολογικούς συντελεστές αν ο μισθός σου κινείται οριακά κάτω από αυτούς.

Με άλλα λόγια, πάνε τα όποια οφέλη από τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Φυσικά όταν θα χάνεις λεφτά κανείς δεν θα σε αποζημιώνει.

Σχόλιο: Δεν έχω πελατειακές σχέσεις με κανένα κόμμα, αλλά ο φόβος της επερχόμενης λαίλαπας του σοσιαλιστικού(με εξίσωση προς τα κάτω) κράτους, των παγκόσμιων μορφών διακυβέρνησης(από ομιλία του Γιώργου) και της πράσινης ανάπτυξης(πτου πτου πτου), θα επηρεάσει σίγουρα την απόφασή μου για το ποιόν θα ψηφίσω στις εκλογές.

ΤΙΤΚ

Τιμη μετοχης ~20Ε σημερα*

Το μερισμα ανα μετοχη για τη χρηση του 2008 ειναι 0,42Ε

Για να παρεις 4200Ε σε ενα χρονο "παιζοντας" Τιτανα,χρειαζεσαι 10.000 μετοχες δηλαδη περι τα 200.000Ε επενδυση/πονταρισμα

Δεν μου φαινεται και τοσο παραλογο λοιπον,καποιος που μαζευει ενα γερο ετησιο εισοδημα απο μετοχες,να φορολογηθει με μεγαλυτερο συντελεστη απο πχ εναν απλο μισθωτο

* η μετοχη ειχε φτασει και 46Ε,δηλαδη καποιος μπορει να εχει παιξει και 460.000Ε για να παρει αυτα τα 4200Ε πισω

Ας το δουμε και πιο αναλυτικα.

Μισθωτος με ετησιες αποδοχες 24.000Ε,που παιζει στο ΧΑΑ και δηλωνει συνολικο εισοδημα 60.000Ε(δλδ εισεπραξε 36.000Ε απο μερισματα μετοχων)

Αν δεχθουμε οτι ολες οι μετοχες δινουν μερισμα σαν αυτο του Τιτανα,για να μαζευτουν 36.000Ε σε μερισματα,πρεπει να εχει ριξει στο ταμπλω 1.700.000Ε

Ε,ας τον φορολογησει με μεγαλυτερο συντελεστη απο το συναδελφο του που δεν ξερει ουτε που ειναι το ΧΑΑ

Τα στοιχεια ειναι απο εδω

Τί μας έρχεται:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_12/05/2009_314222

Φορολόγηση μερισμάτων στην κλίμακα(εισοδήματος)

By Giorgos:

Αν κάποιος δεν είναι κλασσικός ΜΑΛΑΚ..., Ελληνάρας και επενδύει σε ποιοτικές μετοχές (π.χ τράπεζες, τσιμέντα κτλ) με στόχο υπεραποδόσεις μακροπροθέσμως αντί να χρεωνέται για νέο αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια, είναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΑΣ και πρέπει να τιμωρηθεί.

Λέει λοιπόν ο Γιώργος, ότι τα μερίσματα θα αυξάνουν το εισόδημα από τον μισθό(και άλλες πηγές) κάποιου και θα φορολογούνται όλα μαζί. Αυτό φυσικά θα σε πηγαίνει σε μεγαλύτερους φορολογικούς συντελεστές αν ο μισθός σου κινείται οριακά κάτω από αυτούς.

Με άλλα λόγια, πάνε τα όποια οφέλη από τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Φυσικά όταν θα χάνεις λεφτά κανείς δεν θα σε αποζημιώνει.

Σχόλιο: Δεν έχω πελατειακές σχέσεις με κανένα κόμμα, αλλά ο φόβος της επερχόμενης λαίλαπας του σοσιαλιστικού(με εξίσωση προς τα κάτω) κράτους, των παγκόσμιων μορφών διακυβέρνησης(από ομιλία του Γιώργου) και της πράσινης ανάπτυξης(πτου πτου πτου), θα επηρεάσει σίγουρα την απόφασή μου για το ποιόν θα ψηφίσω στις εκλογές.

κανονικα πρεπει να φορολογηθουν τα εξοδα , απο εκει φαινεται τι και πως καλυτερα

Αυτό που λες με μια πρώτη σκέψη είναι σωστό αλλά στην ουσία του είναι σκέτος πονοκέφαλος ! Θα φέρει τούμπα φορολογική και ΚΒΣ.

Το θέμα είναι το εξής: Να γίνεται σωστή δουλειά από τους ελεγκτές και τα αρμόδια όργανα. Οχι μίζες, όχι κουμπαριές, όχι τα στραβά μάτια. Αν λειτουργούσαν σωστά μια χαρά δουλεύει η φορολογία στο εισόδημα.

Γιατί με αυτούς που έχουμε και τα έξοδα να φορολογούσαν πάλι θα υπήρχε φοροδιαφυγή.

Δεν φταίνε οι διαδικασίες αλλά οι άνθρωποι.

ΤΙΤΚ

Τιμη μετοχης ~20Ε σημερα*

Το μερισμα ανα μετοχη για τη χρηση του 2008 ειναι 0,42Ε

Για να παρεις 4200Ε σε ενα χρονο "παιζοντας" Τιτανα,χρειαζεσαι 10.000 μετοχες δηλαδη περι τα 200.000Ε επενδυση/πονταρισμα

Δεν μου φαινεται και τοσο παραλογο λοιπον,καποιος που μαζευει ενα γερο ετησιο εισοδημα απο μετοχες,να φορολογηθει με μεγαλυτερο συντελεστη απο πχ εναν απλο μισθωτο

* η μετοχη ειχε φτασει και 46Ε,δηλαδη καποιος μπορει να εχει παιξει και 460.000Ε για να παρει αυτα τα 4200Ε πισω

Ας το δουμε και πιο αναλυτικα.

Μισθωτος με ετησιες αποδοχες 24.000Ε,που παιζει στο ΧΑΑ και δηλωνει συνολικο εισοδημα 60.000Ε(δλδ εισεπραξε 36.000Ε απο μερισματα μετοχων)

Αν δεχθουμε οτι ολες οι μετοχες δινουν μερισμα σαν αυτο του Τιτανα,για να μαζευτουν 36.000Ε σε μερισματα,πρεπει να εχει ριξει στο ταμπλω 1.700.000Ε

Ε,ας τον φορολογησει με μεγαλυτερο συντελεστη απο το συναδελφο του που δεν ξερει ουτε που ειναι το ΧΑΑ

Τα στοιχεια ειναι απο εδω

Μετά την αποκοπή του μερίσματος η τιμή της μετοχής μειώνεται όσο και το μέρισμα της μετοχής.

Και έλα να σε ρωτήσω εξής. Αν οι εταιρίες πουν, μάγκες δε σας δίνω λεφτά στο χέρι, αλλά κάνω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ίση με τα κέρδη που θα σας μοίραζα, δεν πληρώνετε φράγκο σας δίνω τις μετοχές σε ratio που δε μεταβάλει την τιμή των μετοχών σας και είμαστε ΟΚ.

Πως θα το φορολογίσεις αυτό; Ήδη οι μετοχές έχουν φορολογία κατά την αγορά και την πώληση.

και επιπλεόν.

Το μερισμά σου προέρχεται απο τα κέρδη προς διάθεση τα όποια έρχονται απο τα κέρδη μετα φόρων τόκων κτλ κτλ κτλ. Άρα σαν μέτοχος έχεις ήδη φορολογηθεί. Δυο φορές;

Και επι του θέματος. Είμαι της άποψης ότι κάθε ψήφος που δεν πάει σε κόμμα εξουσίας είναι χαμένος ψήφος. Απλά αναλογιστήτε πόσα νομοσχέδια δεν έχουν περάσει λόγω του κοινοβουλευτικού ελέγχου απο ασκήθηκε.

Φέτος πόσα;

Τα τελευταία 4 χρόνια;

Την τελευταία δεκαετία;

Απο τη μεταπολίτευση και μέτα.

Λεβέντες ο κοινοβουλευτισμός όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι απλά μια παπάντζα για να θρέφουμε 300 κύριους. Στην ουσία δεν επιτελούν κανένα έργο. Η κυβέρνηση κατεβάζει νομοσχέδιο, η αντιπολίτευση (όλη) θα το καταψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία θα το ψηφίσει και τέλος η ιστορία. Το κακό είναι ότι δε μπορώ να φανταστώ στην Ελλάδα κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν ταιριάζει στην μενταλιτέ μας κατά τη γνώμη μου.

Ως εκ τούτου πάντα κοιτάω να διαλέξω ανάμεσα σε κόμματα διακυβέρνησης. Όχι κομπάρσους. Ένα το κρατούμενο.

Όπως ξέρετε οι περισσότεροι είμαι δεξιός (με ολίγη απο άκροδεξιός(για τους φίλους φασιστόμουτρο)). Απο αυτό και απο το απο πάνω Point ε δεν έχω και πολλές επιλογές να μου μένουν. Νεοδημοκράτης είμαι και νεοδημοκράτης μάλλον θα πεθάνω (με μια ενδεχομένως πίκρα που δεν είδα τον Αδωνη Υπουργό Εσωτερικών, τον Πλεύρη (υιο) ΥΕΘΑ και τον Πλεύρη (πατέρα) υπουργό Εξωτερικών).

Ξεσκίστε με :triniti:

Συμφωνω οτι υπαρχουν διαφορα κολπα να "παραπλανισεις" την εφορια που σημαινει οτι μπορει η συγκεκριμενη διαταξη (αν και οταν εφαρμοστει) να μην εχει τα αναμενομενα αποτελεσματα.

Το θεμα ειναι,οτι καποιος πρεπει να πληρωνει φορους σε αυτη τη χωρα και το βρισκω πολυ λογικο(ανεξαρτητως χρωματος) να φορολογειται με αλλο συντελεστη αυτος που βγαζει 10-12Κ το χρονο και δυσκολευεται να βγαλει το μηνα και με μεγαλυτερο συντελεστη αυτος που βγαζει 500Κ (ειτε απο μετοχες,ειτε απο ακινητα,επιχειρησεις κλπ κλπ)

Κι οπως θα γνωριζεις κι εσυ,για να βγαζεις ενα σεβαστο ποσο απο μερισματα,πρεπει να εχεις επενδυσει πολυ περισσοτερα

ΥΓ δεν μιλαω εκ του ασφαλους,αυτα που λεω αντιβαινουν στα συμφεροντα εμου και της τσεπης μου

Εγώ θα ήθελα να σας παρακαλεσω ότι όποιο κωμα (σκόπιμο λάθος) και αν ψηφίσετε να διαλέξετε βουλευτές που έχουν βγει μόνο μια τετραετία ώστε να τις κάνουν δυο.

Να πάρουν και αυτοί μια συνταξούλα οι καημένοι... εφ' όρου ζωής.

Σαφώς. Απλά έτσι όπως περιγράφεται το όλο θέμα θα φορολογηθούν τα ίδια κέρδη δυο φορές.

Μια εταιρία βγάζει (καθαρά κέρδη) 100 Ε.

Τραβάει φορολογία 40 Ε

Της μένουν 60 και απο αυτά χρειάζεται να μη διανείμει 30, άρα διανέμεται σαν μέρισμα 30 Ε.

Τα παίρνεις τώρα εσύ και πρέπει να αποδώσεις επιπλέον φόρο; Ήδη έχουν φορολογηθεί τα κέρδη με 40%! Και αν σκεφτείς ότι τα retained Profits ενδεχομένως να ήταν προαποφασισμένα και άρα να πεις ότι στην ουσία οι φόροι αφαιρούνται(όχι υπολογίζονται) στα κέρδη προς διανομή, έχεις πληρώσεις πολύ περισσότερα. 30/70= 43% φόρος.

Χαιρομαι που το ξεκαθαρισαμε

BTW,η φορολογια των επιχειρησεων εχει μειωθει εδω και χρονια link

Ενισχυση της παραγωγικοτητας ή φοροελαφρυνσεις για τους "εχοντες και κατεχοντες"?? :hmm:

jasone αυτό που ήθελα να τονίσω δεν ήταν αν είναι 10,15 ή 80 η φορολογία, αλλά εσύ ώς μέτοχος επιχείρησης έχεις ήδη φορολογήθεί για αυτά. Και σε δεύτερη ανάγνωση ότι απο μια άποψη λόγω της επίδρασης των μη προς διάθεση κερδών ο φόρος είναι μεγαλύτερος απο τον ονομαστικό

Αν μπει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη βουλή και αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν βγάλει 151 βουλευτές, σε περίπτωση συνεργασίας θα ήθελα να δω τον Λεβέντη Υπουργό Υγείας.

Αξιοπρεπέστατος πολιτικός και πάρα πολύ καλός επιστήμονας.

*Η συνεργασία δεν προϋποθέτει ότι πρέπει να πάρει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπουργείο.

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δεν θα μπει στη Βουλή γιατί ο Γιωργάκης πρέπει να βγάλει αυτοδυναμία.

Είναι η σειρά του τώρα.

Η Λέσχη παίζει καλά το παιχνιδι. Πρώτα ο Κωστάκης ύστερα ο Γιωργάκης.

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ δεν θα μπει στη Βουλή γιατί ο Γιωργάκης πρέπει να βγάλει αυτοδυναμία.

Είναι η σειρά του τώρα.

Η Λέσχη παίζει καλά το παιχνιδι. Πρώτα ο Κωστάκης ύστερα ο Γιωργάκης.

Ότι τα έχει κάνει σκ@τά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν παίζει κανέναν ρόλο...;

Ότι τα έχει κάνει σκ@τά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν παίζει κανέναν ρόλο...;

Τυχαία δεν έγινε τίποτα. Κάποιοι εκεί μέσα παίρνουν εντολές.

Σχετικα με τον ΣΥΡΙΖΑ... ακουσα οτι εχουνε προβλημα (εξουσιας/πεινας) και παιζει λεει να κατεβει ξεχωριστα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αλεξη και ξεχωριστα ο ... ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ με τον Αλαβανο...

WTFOMGELEOROFLOL???

ανάποδα...ο Συνασπισμός με τον Τσίπρα και ο Σύριζα με τον Αλαβάνο...(τις προάλλες πέτυχα έναν μπάρμπα μου και μου εξήγησε τι παίζει με Σύριζα, Συνασπισμό, μλ ΚΚΕ, ΚΚΕ μλ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτερικού κ ΚΚΕ εξωτερικού - μη με ρωτήσετε να σας εξηγήσω, πιο απλή είναι η θεωρία των υπερχορδών)

jasone αυτό που ήθελα να τονίσω δεν ήταν αν είναι 10,15 ή 80 η φορολογία, αλλά εσύ ώς μέτοχος επιχείρησης έχεις ήδη φορολογήθεί για αυτά. Και σε δεύτερη ανάγνωση ότι απο μια άποψη λόγω της επίδρασης των μη προς διάθεση κερδών ο φόρος είναι μεγαλύτερος απο τον ονομαστικό

απλα διαβαζοντας το προηγουμενο ποστ σου αυτο καταλαβα...και μου εκανε εντυπωση γιατι νομιζω οτι δεν ισχυει...

-μακαρι να ισχυε.....

Τυχαία δεν έγινε τίποτα. Κάποιοι εκεί μέσα παίρνουν εντολές.

Αυτό τώρα είναι προσωπική εκτίμιση ή γνωρίζεις κάτι εκ των έσω;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.