Jump to content

Εκλογές 2009 Poll & Thread.

greekfragma

Τι σκοπεύετε να ψηφίσετε στις εκλογές;  

138 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Καμία σχέση.

Ρε μην τρελαίνεστε οι αριστεροί όταν ακούτε τανκς...

Δεν πρόκειται να σας πειράξει κανένας...:hehe::hehe:

Τώρα πια τα οδηγούν ΕΠΟΠ και πολλοί απ' αυτούς είναι αριστεροί.

Και εσύ είσαι πολύ μακριά από το πνεύμα της απάντησης μου.

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Α! και να μην ξεχνιόμαστε....Η γεννιά που "πολέμησε" και "εναντιώθηκε" στα ΤΑΝΚΣ....είναι αυτή που μας έχει ΑΠΑΥΤΩΣΕΙ κυριολεκτικά....

χμμμ...πετυχημένη και με νόημα η photo xrist...μακριά από "μικρόκομματικές" επιλογές... ;)

Ένα παράδειγμα απλά. Ας δώσει ένας τους εντολή στον στρατό να αναλάβει την οδοποιία. Φυσικά αυτό δεν γίνεται, στο όνομα της μίζας.....εχμ...σχωράτε με...του υγιούς ανταγωνισμού και της ανάπτυξης ήθελα να πω.....Και πως να γίνει, που ακόμα και τους δρόμους εντός των μεγάλων αλλά σε περιπτώσεις μικρών μονάδων των Ε.Δ τους αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες. Με τα γνωστά επακόλουθα βέβαια...κακής ποιότητα υλικά, σύμβασεις με ΕΜΦΑΣΗ στις "επισκευές"....(δηλαδή συμφωνούμε ότι θα σε πληρώσω όταν χαλάσει για να μου τον ξαναφτιάξεις......ΟΤΑΝ....και όχι ΑΝ...). Παράδειγμα: 130ΣΜ Λήμνος. Κατασκευη περιμετικού δρόμου. Δεν θέλετε να ακούσετε ευρώ ανά μέτρο. Με τις πρώτες δυνατές βροχές ο δρόμος απλά εξαφανίστηκε (υπήρχε αλλά πολύ κάτω από την στάθμη του νερού! ) Φανταστείτε να υπήρχαν και απαλλοτριώσεις δηλαδή...

Ναι ξέρω....το είπε και ο τώρα-ξέρεις. Ε τι να κάνουμε, όλοι λένε κάτι σωστό κάποια στιγμή.

Η ερώτηση μου φαίνεται ειρωνική. Θα σου κάνω την χάρη να απαντήσω.

Καλαμάτα-Μυτηλήνη(6.5 μήνες επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσεις)-Καλαμάτα. Πεζικό(πριν μας πάρουν το στρατόπεδο οι ΔΒ)

Πριν με ρωτήσεις ναι κατάγομαι απο την Καλαμάτα και πέρασα τους τελευταίους μήνες της θητείας μου εκεί. Το 265ΤΕ ήταν τάγμα επικινδυνότητας Α1 οπότε έδινε τα υψηλότερα μόρια στο νησί, ο αδερφός μου είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και άρα είχα αρκετά μόρια για να πάρω τη προβλεπόμενη μετάθεση μετά το πέρας της παραμεθωρίου στον τόπο συμφερόντων μου.

Για άνθρωπο που δεν έχει το θάρρος να πει τι κόμμα ψηφίζει ενώ έχει ποστάρει καμιά 30αριά φορές σε τόπικ εκλογών θα έλεγα ότι ρωτάς πολλά και με εριστικό τρόπο.

Για το αν ειμαι ερειστικος καλυτερα να κανεις μια αυτοκριτικη και εσυ , σε ρωτησα απλα πλραγματα και δε σου βαλα και κανα μαχαιρι στο λαιμο να μου απαντησεις αμα θελεις...οσο για το αν εχω θαρρος να σου πω τι ψηφιζω θα επρεπε να ξερεις οτι ειναι μυστικη και ετσι εχω επιλεξει να παραμεινει. Γουστο μου και καπελο μου.

Η απαντηση σου με καλυψε ομως , thanx

Γούστο σου και καπέλο σου να μην έχεις το θάρρος να πεις σαφώς.

Αν και για να πω την αλήθεια και γω αν ψήφιζα το γκιόργκο θα ντρεπόμουν να το πω, οπότε σε καταλαβαίνω.

Αν και για να πω την αλήθεια και γω αν ψήφιζα το γκιόργκο θα ντρεπόμουν να το πω, οπότε σε καταλαβαίνω.

δηλαδη για να κανεις πολιτικη κουβεντα με καποιον πρεπει να ξερεις τι ψηφιζει; αλλιως δεν μπορεις να βαλεις ταμπελιτσα και να κραξεις αναλογα;

Για το αν είναι χρήσιμο να ξέρουμε την κομματική ταυτότητα του άλλο σε μια πολιτική συζήτηση επέτρεψε μου να σου δώσω ένα παράδειγμα.

Η φράση "Να καταργηθεί το άσυλο στα Πανεπιστήμια" σου προκαλεί την ίδια εντύπωση(και κατ' επέκταση τα ίδια σχόλια/αντεπιχείρηματα) αν ειπωθεί απο μένα και την ίδια αν ειπωθεί πχ απο τον cherryman?

Και πρόσεξε σου έθεσα ως παράδειγμα ένα θέμα ευρύτερης πολιτικής όπου η κομματική ταυτότητα του καθενός ενδεχομένως και να μην έχει τεράστια επίδραση στην διαμόρφωση της άποψης του για το συγκεκριμένο θέμα. Φαντάσου πόσο μεγαλυτερη επίδραση πχ έχει το κόμμα που ψηφίζει ο καθένας όταν μπαίνει και δίνει την άποψη του για το κυβερνητικό έργο, τον Jeffrey, ή τον Τσίπρα του φίλου μου του Γιώργη.

Όσο για το κράξιμο, μέχρι στιγμής αν εξαιρέσεις την υπόθεση που έκανα ότι ο aegk6a είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έχω κράξει κανέναν άλλο. (εκτός και αν θες να μου υποδείξεις κάποιο άλλο post μου). Προσπαθώ να μη σχολιάζω άτομα, αλλά πολιτικές απόψεις. Μπορεί οι δικές μου πολιτικές απόψεις να είναι ακραίες και ως εκ τούτου για κάποιους εριστικές αλλά μέχρι να βγει ο Κώστας ή ο Φάνης και να πουν ότι ό,τι λέτε πρέπει να ανήκει στον πολιτικό χάρτη που εκτείνετε απο ΚΚΕ-λμ μέχρι ΛΑΟΣ νομίζω ότι αν εκφράζομαι κόσμια μπορώ να συνεχίσω να λέω τη γνώμη μου.

Και εσύ είσαι πολύ μακριά από το πνεύμα της απάντησης μου.

Μια χαρά σε κατάλαβα αλλά είσαι μισό περίπου αιώνα πίσω.

Ξεπεράστε πια αυτό το κόμπλεξ της χούντας.. μη φοβάστε η χώρα μας δεν πρόκειται να ξαναβιωσει τέτοιες καταστάσεις.

Και ας συμφωνήσουμε επιτέλους μια φορά για το ποιος είναι ο πραγματικος εχθρός της πατρίδας μας.

αχαχαχαχα :hehe: , κοιμασαι τον υπνο το βαθυ

«Η γλώσσα δεν είναι αθώα», υπογράμμιζε ο Ρολάν Μπαρτ. Σηματοδοτεί αξίες και νοήματα.

Το ίδιο και τα πρόσωπα, τα πολιτικά «πορτρέτα»: σηματοδοτούν πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο νέος Πρωθυπουργός έδωσε αμέσως το στίγμα της πολιτικής του. Εξάλλου ουδέποτε το είχε αποκρύψει. Πάνω σε αυτό δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει «δόλο».

Κάποιες πρώτες επισημάνσεις του «στίγματος»:

α). Καταργεί, με τις πρώτες πράξεις του, κάθε έννοια που σηματοδοτεί το «εθνικό». Στο υπουργείο «εθνικής οικονομίας» φεύγει λέξη «εθνικής»!!!

Σημειολογικά λέει πολλά αυτή η κατάργηση…

β). Το Υπουργείο «Μακεδονίας- Θράκης», όπως και...

αυτό του «Αιγαίου», συσταθέντα από τον πατέρα του Ανδρέα, για εθνικούς συμβολισμούς, καταργούνται ως «εθνικοί» συμβολισμοί.

Η πράξη της κατάργησης αυτών των εθνικών συμβολισμών, ιδιαίτερα σήμερα, σηματοδοτεί πολλά.

Σηματοδοτεί την εκτέλεση των αμερικανικών «εντολών», την απάλειψη της «γλώσσας» που ενοχλεί (Τούρκους και Σκοπιανούς) και την «προσαρμογή» στα «νέα δεδομένα» που σχεδιάζονται για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Με απλά λόγια: οι έννοιες: «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο», αποστειρώνονται από τους εθνικούς συμβολισμούς που εσωκλείουν: Εξατμίζεται από αυτές κάθε εθνικό και ιστορικό περιεχόμενο, μένουν σκέτες γεωγραφικές ετικέτες…

γ). Η ταύτιση του υπουργείου Πολιτισμού με αυτό του Τουρισμού σηματοδοτεί την αγοραία, «τουριστική» αντίληψη για τον Πολιτισμό.

Ο Πολιτισμός αντικρίζεται, όχι ως ιστορική οντότητα, πολιτισμικές αξίες και Δημιουργία, αλλά σαν αγοραίο τουριστικό, «πολυπολιτισμικό» εμπόρευμα, σαν διαφημιστική, χολυγουντιανή μακέτα.

Γι’ αυτό «στολίζεται» με τη «μακέτα» της Γκερέκου!!!

Ήμαρτον…

δ). Υπουργείου Παιδείας.

Εδώ μάλλον το «θρησκευμάτων» καταργείται!!!

Σημαντική σηματοδότηση…

Υπουργός: Η διαβόητη για τη «λατρεία» της στην πολυπολιτισμική «παιδεία» και στην αγγλική γλώσσα.

Εδώ τα σχόλια περιττεύουν…

ε). Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη»!!!

Θα ήταν ακριβέστερη η έννοια: «Παρακολούθησης και ελέγχου των πολιτών»!!!

Η ονομασία του παλιού υπουργείου άλλαξε προς τα αμερικανικά πρότυπα και τις «νέες ιδέες», περί «πολιτών» και συνένωσε όλους τους κοινωνικούς τομείς αστυνόμευσης και ελέγχου.

Υπουργός: ο πλέον «κατάλληλος» άνθρωπος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης!!!

Ο αμερικανικότερος των Αμερικανών. Τόσο που χλευάζει τον αντιαμεριανισμό των Ελλήνων, σαν χόμπυ…

Και εδώ περιττεύουν τα επιπλέον σχόλια…

Το πρώτο «στίγμα» του Γιωργάκη είναι σαφέστατο, αλλά και εφιαλτικό…

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3739

+10 χωρίσ τόνο :p

Νομίζω ότι είναι σωστά αυτά που λέει το Ρεσάλτο. Λίγο περίεργες αλλαγές. Κάποιες θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν με οικονομικοδιοικητικά κριτήρια(π.χ κατάργηση υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης) κάποιες άλλες πάλι-εθνικής οικονομίας σε οικονομίας-, όχι.

Εντύπωση μου έχει προκαλέσει και ένα άρθρο του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα του Blue sky.

Απόσπασμα:

Οι είκοσι προτάσεις από τη Γραμματεία της ΚΟΕΣ.....

18. Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

19. Διακρατικές συμφωνίες για την κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για την αποφυγή διπλών ασφαλιστικών εισφορών για τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

20. Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών

Πηγή: http://deltio11.blogspot.com/2009/09/28.html

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάποιο επίσημο κείμενο του ΠΑΣΟΚ.

Άκουσα όμως σήμερα το πρωί, λίγο πριν φύγω για την δουλειά, την Ξενογιαννακοπούλου να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει την λίστα φαρμάκων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές(δλδ ότι είναι ευρωπαϊκό είναι το τέλειον; τέσπα).

Από την μία να επαναφέρεις λίστες και από την άλλη να στεγάζεις και να περιθάλπτεις λαθρομετανάστες δεν είναι και το πιο φιλολαϊκό πράγμα.

ΕΔΙΤ: Να και το επίσημο λινκ του ΠΑΣΟΚ. Για να ξέρετε τί ψήφίσατε(όπως θα έλεγε και ο Χατζάρας). Είναι όντως true.

http://tm.pasok.gr/anthropina_dikaiomata/?p=343

Δεν το έβρισκα γιατί έβαζα keyword λαθρομετανάστες αντί για μετανάστες...........

ΕΔΙΤ 2: Θα ετοιμάσω και δεύτερο ποστ κάποια στιγμή παρέχοντας εξηγήσεις για την ανεξήγητη αγάπη προς τους λαθρομετανάστες, ιδίως τους μουσουλμάνους. Λέξεις κλειδιά:

νεοοθωμανισμός και ελληνοτουρκική συνομοσπονδία.

Όταν εγώ έλεγα ότι θα ήταν καλύτερο να μας κυβερνήσει απ'ευθείας ο Ερντογάν(τρόπος του λέγειν βέβαια)...

Δηλαδή ρε παιδιά θέλετε να μου πείτε ότι οι Σοσιαλιστές made in USA, σαν κύριο σκοπό έχουν την διάλυση του Ελληνισμού και του κράτους, στο όνομα του Obama;

Κρίμα που έχει πεθάνει και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για να σιγοντάρει την "Δεξιά του Κυρίου".

Κατανοώ ότι η δεξιές δυνάμεις τις χώρας περνούν μια πολιτική κρίση αλλά όχι να ψηφοθηρήσουν, ευαισθητοποιώντας τον Έλληνα στο φιλότιμο και στο πατριωτικό του αίσθημα.

Παλιό το κόλπο αλλά σόρρυ δεν θα πάρω.:flower:

http://www.guardian.co.uk/world/2009/oct/06/george-papandreou-sworn-greek-pm

And amid speculation that Papandreou will assume responsibility for foreign affairs – at least initially – many are hopeful that relations with neighbouring Turkey, Macedonia and the rest of Europe will improve. In Istanbul and Ankara there were scenes of jubilation with some Turks cracking open bottles of champagne when news of Pasok's victory came through. In recent months ties with Turkey have worsened with tensions in the Aegean rising noticeably.

Τονίζω Macedonia και όχι Σκόπια ή FYROM...το εδραιώσαμε...μην ξεχάσετε να διαβάσετε την τελευταία πρόταση καλά καλά...θέλει να τελιώσει το έργο που ξεκίνησε στην Ισπανία ο george...

Ακριβώς αυτά που λέω. Τίποτα περισσότερο.

Δηλαδή ρε παιδιά θέλετε να μου πείτε ότι οι Σοσιαλιστές made in USA, σαν κύριο σκοπό έχουν την διάλυση του Ελληνισμού και του κράτους

Διάβασε περί νεοοθωμανισμού, ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας στα Βαλκάνια και τα σχετικά.

ευαισθητοποιώντας τον Έλληνα στο φιλότιμο και στο πατριωτικό του αίσθημα.

Η επαναφορά της λίστας φαρμάκων, του Φόρου κληρονομιάς, του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της υπαγωγής όλων των εισοδημάτων στην κλίμακα εισοδήματος αντί για την αυτοτελή φορολόγηση, η πληρωμή περίθαλψης στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, δεν αφορούν την εξωτερική πολιτική αλλά τα κρατικά ταμεία και τα ελληνικά εισοδήματα.

Παλιό το κόλπο αλλά σόρρυ δεν θα πάρω.

Είτε πάρεις, είτε δεν πάρεις όσοι θέλουν να κλείσουν τις δουλειές τους με τον Παπανδρέου θα τις κλείσουν.

O αγώνας δικαιώθηκε.

(π.χ Δεκεμβριανά-εξευτελισμός της Ελλάδας, συντονισμός των αναρχικών από το indymedia του Σόρος και τα πληρωμένα sms που καλούσαν σε εξέγερση)

Ακριβώς αυτά που λέω. Τίποτα περισσότερο. Διάβασε περί νεοοθωμανισμού, ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας στα Βαλκάνια και τα σχετικά.
Ρε Πετράν δεν μου λες κάτι καινούργιο. Λίγο σκέψη χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι ένα κράτος 80.000.000, δίπλα στην Μέση ανατολή και δίπλα στην Ρωσία με καθαρά φιλοαμερικανική πολιτική αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ.

Α και να μην ξεχάσω είναι το μόνο μουσουλμανικό κράτος της περιοχής που τρέφει φιλοαμερικανικα αισθήματα.

Η επαναφορά της λίστας φαρμάκων, του Φόρου κληρονομιάς, του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της υπαγωγής όλων των εισοδημάτων στην κλίμακα εισοδήματος αντί για την αυτοτελή φορολόγηση, η πληρωμή περίθαλψης στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, δεν αφορούν την εξωτερική πολιτική αλλά τα κρατικά ταμεία και τα ελληνικά εισοδήματα.
Αυτό καλύτερα να μην το συζητήσουμε από τώρα, γιατί οι απόψεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και θα βγούμε :OT:.

Είτε πάρεις, είτε δεν πάρεις όσοι θέλουν να κλείσουν τις δουλειές τους με τον Παπανδρέου θα τις κλείσουν.
Κάθε Κυβέρνηση κλείνει δουλειές με επιχειρηματίες για να γίνουν οι επενδύσεις και να υπάρξει παραγωγικότητα. Το θέμα είμαι πόσο από αυτές τις δουλειές που γίνονται επωφελείται ο κόσμος (μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα), και πόσο οι κουμπάροι και τα άλλα λαμόγια.

O αγώνας δικαιώθηκε.

(π.χ Δεκεμβριανά-εξευτελισμός της Ελλάδας, συντονισμός των αναρχικών από το indymedia του Σόρος και τα πληρωμένα sms που καλούσαν σε εξέγερση)

Τι θες να πεις με αυτό;

Μάλιστα. Δηλαδή απ ότι διαβάζω υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι υπάρχει ιδεολογία στα κόμματα και δεξιά αριστερά μπλα μπλα...

Οκ συνεχίστε να ψηφίζετε δεξιές και αριστερές... κέντρα κλπ... για μια ιδεολογία ρε μαμώ το

ορίστε...όλος ο κοσμάκης κράζει τον George για την κατάργηση του ΥΠ.ΜΑ.Θ....αλλά αφού χαίρονται και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας τα φερέφωνα των Αμερικάνων οι Οικολόγοι Πράσινοι, μπλέ, μώβ κλπ τότε όλα είναι καλά....

δεν έχετε καταλάβει κάτι οι περισσότεροι μου φαίνετε...ή δεν θέλετε...ο george είναι αμερικανάκι...ο άνθρωπος έχει την νοοτροπία αμερικ(λ)άνου...τέλος..το πρόβλημα σε αυτό δεν είναι ότι απαγορεύεται αλλά ότι θέλει να "εφαρμόσει" τον ίδιο τρόπο ζωής και στην Ελλάδα...θέλει να καταργήσει ΚΑΘΕ ΤΙ ελληνικό για να μας "εκσυγχρονίσει" !! παίρνει αργά βηματάκια (βλ. post παραπάνω) και ξαφνικά θα λέμε "in dollar we trust" !!!

Υ.Γ. επειδή θα αρχίσετε να λέτε για τον μπούλη να ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω ότι αυτός θα έκανε κάτι καλύτερο...αλλά τουλάχιστον δεν θα έκανε αυτά που έκανε το αμερικανάκι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.