Jump to content

Εκλογές 2009 Poll & Thread.

greekfragma

Τι σκοπεύετε να ψηφίσετε στις εκλογές;  

138 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply
Και ξέρεις ποιο είναι το τραγικότερο; Ότι πανηγυρίζει ο G700, η γιαγιά, ο εμποράκος, αυτός που τον αρμέγουν κανονικά τα τελευταία 30 χρόνια..

οπως εχουν κατωτερο οριο ηλικιας θα πρεπε να χουν και κατωτερο οριο iq για να ψηφιζει καποιος

So το story πάει κάπως έτσι: Καραμανλής-Παπανδρέου-Μητσοτάκης-Παπανδρέου-Διάλειμμα για κινέζο-Καραμανλής-Παπανδρέου.. σκοτώστε με;

Και μετά Ντόρα (Μητσοτάκη) πάλι:p

30% πήραμε οι απέχοντες. Λιγότερο από το 50% των ευρωεκλογών, αλλά μάλλον δεν προβλέπεται να πέσει.

Δυστυχώς η δική μου πολιτικοποίηση δεν καλύπτεται από το πολιτικό σύστημα / πολίτευμα, οπότε το "δικαίωμα της ψήφου" προτιμώ να ΜΗΝ το ασκήσω.

Γιατί:

1. Η ψήφος μου δεν έχει καμία σημασία, έχοντας πολύ μικρή ποσόστοση / βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα

2. Δεν μου αρέσει να εκχωρώ τα δικά μου πολιτικά δικαιώματα στην εκλεγμένη ολιγαρχία (η οποία είναι το πολίτευμα που έχουμε).

Θα μου πεις, υπάρχει κάτι καλύτερο?

Δεν το γνωρίζω, αλλά και να υπήρχε, η ολιγαρχία δεν είναι διατεθιμένη να παραχωρήσει τα δικαιώματά της. Εξού και το ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται ΠΟΤΕ δημοψήφισμα, όσο σοβαρό κι αν είναι κάποιο θέμα!

30% πήραμε οι απέχοντες. Λιγότερο από το 50% των ευρωεκλογών, αλλά μάλλον δεν προβλέπεται να πέσει.

Εσείς οι του 30% θα μπορούσατε να είχατε κάνει τη διαφορα.

Δυστυχώς η δική μου πολιτικοποίηση δεν καλύπτεται από το πολιτικό σύστημα / πολίτευμα, οπότε το "δικαίωμα της ψήφου" προτιμώ να ΜΗΝ το ασκήσω.

Γιατί:

1. Η ψήφος μου δεν έχει καμία σημασία, έχοντας πολύ μικρή ποσόστοση / βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα

Είναι πολύ εγωιστικό να πιστεύεις ότι μόνο η δικιά σου ψήφος θα κάνει τη διαφορά. Η δικιά σου μαζί με των άλλων θα αλλάξουν το σκηνικό. Σε μια πορεία δεν είσαι μόνος σου, είσαι μαζί με άλλους. Μαζί πάμε, όχι ο καθένας μόνος του.

2. Δεν μου αρέσει να εκχωρώ τα δικά μου πολιτικά δικαιώματα στην εκλεγμένη ολιγαρχία (η οποία είναι το πολίτευμα που έχουμε).

Θα μου πεις, υπάρχει κάτι καλύτερο?

Δεν το γνωρίζω, αλλά και να υπήρχε, η ολιγαρχία δεν είναι διατεθιμένη να παραχωρήσει τα δικαιώματά της. Εξού και το ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται ΠΟΤΕ δημοψήφισμα, όσο σοβαρό κι αν είναι κάποιο θέμα!

Το ότι συμμετέχεις σε μια διαδικασία, δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι το αποτέλεσμα. Έκφρασες την άποψη σου και συμμορφώνεσαι από την άποψη της πλειοψηφίας. Όταν όμως δεν πας να πεις τη γνώμη σου, η πλειοψηφία είναι το 30%. Αν γουστάρεις να σε κυβερνάει το 30%, μαγκιά σου.

Εσείς οι του 30% θα μπορούσατε να είχατε κάνει τη διαφορα.

Είναι πολύ εγωιστικό να πιστεύεις ότι μόνο η δικιά σου ψήφος θα κάνει τη διαφορά. Η δικιά σου μαζί με των άλλων θα αλλάξουν το σκηνικό. Σε μια πορεία δεν είσαι μόνος σου, είσαι μαζί με άλλους. Μαζί πάμε, όχι ο καθένας μόνος του.

Το ότι συμμετέχεις σε μια διαδικασία, δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι το αποτέλεσμα. Έκφρασες την άποψη σου και συμμορφώνεσαι από την άποψη της πλειοψηφίας. Όταν όμως δεν πας να πεις τη γνώμη σου, η πλειοψηφία είναι το 30%. Αν γουστάρεις να σε κυβερνάει το 30%, μαγκιά σου.

Για καποιον που πιστευει σε μια αστικη δημοκρατια αυτα ισως ακουγονται λογικα...

Προσωπικα αν κ ψηφισα, πιστευω οτι εκλογες ειναι μια κωμωδια με πρωταγωνιστες γονων πολιτικων οικογενειων μαιντανους, αναλυτες, "αντικειμενους" δημοσιογραφους, λαικιστες κ γενικως μια ψευδεστιση οτι εχεις κ εσυ ενα λογο.

Απο την στιγμη που ενα συστημα μενει το ιδιο, φαι κ δικαιοσυνη δεν προκειτε να μου δωσει κανεις οποιος κ να ναναι (κανα ρουσφετι ισως) οποτε ειναι λογικο να θεωρω τις εκλογες οπως ειναι σημερα ειδικα κοροιδια

Αμα περιμενεις να σωσει ο Γιωργακης , ο Κωστακης κ λοιποι βολεμενοι του κοινοβουλιου μαλλον δεν εισαι κ πολυ ρεαλιστης...

Παντως παραδεχομαι οτι με Γιωργακη πρωθυπουργο θα γελασουμε πολυ...

Παντως παραδεχομαι οτι με Γιωργακη πρωθυπουργο θα γελασουμε πολυ...

Αντιθέτως, φίλε μου, ο Γιωργάκης θα γελάει, και εμείς θα κλαίμε πάλι με τα χάλια μας............

Ρίξτε μια ματιά πόσοι βουλευτές βγήκαν για 2η φορά για να δείτε πόσες συντάξεις επί πλέον θα επιβαρύνουν τις πλάτες μας, μέχρι να πεθάνουν.

Άχρηστοι που θα τους πληρώνουμε μια ζωή.

Και εγώ συμφωνώ με τον Άστρο, 30% είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό, που οχι απλά διαφορά έκανε, όλο το σκηνικό άλλαζε με την δύναμη του.

Και εγώ που ζορίζομαι πολύ να βρώ κάποια έκφραση στο χάος, πήγα και έριξα την ψήφο, δεν ήταν επιλογή το να μην πάω.

Kαι ποιος σας είπε οτι το 30% ανήκει αποκλειστικά σε ένα χώρο ώστε να εκανε και την διαφορα?

Το ποιο πιθανό είναι να μοιραζόταν στα υπάρχοντα κόμματα αναλογικά.. άρα μια από τα ίδια.

Το '90 δηλαδή που η αποχή ήταν πολυ μικρότερη, τί διαφορά είχαμε από σήμερα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.