Jump to content

Εκλογές 2009 Poll & Thread.

greekfragma

Τι σκοπεύετε να ψηφίσετε στις εκλογές;  

138 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ακριβώς αυτό που λέει ο Snips στο τέλος του ποστ του σκέφτομαι κι εγώ.

Αν δε δεχτούν ένα ταρακούνημα τα 2 μεγάλα κόμματα, να δουν ότι ο χάνουν πολλούς, δε θα αλλάξουν μυαλά.

Αλλά υπάρχει πάντα ο κάθε "μπαρμπα-Γιώργος" ή που πάει και ψηφίζει δαγκωτό ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Και να πω ότι είναι και ευνοημένος... Μία συνταξούλα των 500 Ευρώ παίρνει.

Πιστεύω πως πέρα από όσους "ευνοούνται" από ένα κόμμα και το ψηφίζουν δαγκωτό, υπάρχουν και άλλοι που φοράνε παρωπίδες και δε λένε να τις βγάλουν με τίποτα. :TD:

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply
Λοιπόν έχουμε νικητή.....

Επίσης η νεολαία σαφώς και κρίνεται πολύ κατώτερη των παριστάσεων. Ούτε αυτή πια έχει το σθένος για μια στοιχειώδη αντίδραση;;;; Και αυτό είναι το λυπηρότερο.

Δυστυχώς ΤΩΡΑ φάνηκε ότι ο Έλληνας ξεχνά...και ξεχνά...σε βάρος του.

γιατί η νεολαία να είναι ανώτερη δλδ?

εδώ καίγονται περισσότερο για τα lulz/4chan/βανδή/γαύρο/κόντρα-με-παπί..

περίμενες δηλαδή να ψηφίζανε κάτι διαφορετικό από το κατευθυνόμενο? (από τους γονείς όπως και είδα μερικούς ~18-19χρονους να τους λένε οι γονείς τι θα ψηφίσουν)

πολύ αξία δίνετε στην νεολαία χωρίς να έχει την έχει αποδείξει ή έστω διεκδικήσει

Συμφωνώ ρε astro....και να συμπληρώσω όχι ότι μόνο ξέρουν, αλλά δεν θέλουν κιόλας να κυβερνήσουν. Ας δώσει το ΠΑΣΟΚ το υπουργείο εργασίας στο ΚΚΕ, ας πόυμε...ε, την επόμενη μέρα το ΚΚΕ θα είναι διαλυμένο λόγω ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ.

Αλλά τα προγράμματα των 2 κομμάτων, κυβερνητικά ή μη, κρίνονται ανεπαρκή τόσα χρόνια. Πως "εσύ" ο νέος που δεν τους πιστεύεις πια, δεν ασχολείσαι μαζί τους, δεν σε πείθουν, πας και τους ψηφίζεις; Δεν μπορώ να πιστεψω ότι το connection μεταξύ νέων και Πασοκ/ΝΔ είναι το οποιοδήποτε πρόγραμμα.

πολύ αξία δίνετε στην νεολαία χωρίς να έχει την έχει αποδείξει ή έστω διεκδικήσει

Αυτοί όμως είναι το μέλλον και η ελπίδα. Αλίμονο αν σταματήσουμε να πιστεύουμε στα παιδιά μας...

To θεμα ειναι να ψηφισουν καποιον αντι να αδιαφορουν απλα, απ'την μια χαιρομαι που το συριζα ξεπερασε τον χερι-χερι στην εκλογικη περιφερεια που ψηφισα εγω ( A' Αθηνων ) απ'την αλλη τσιτονωμαι που η διαφορα μεταξυ των 2 μεγαλων κομματων ητανε λιγοτερη απο 4% και που το ποσοστο της αποχης εφτασε το 40% τοσο στα μπαλακια σας πια ?

Εχουμε την πολυτελεια για 4 ψηφους ανα ατομο και παλι καποιοι ειναι στον μπετσο τους ολα, συγγνωμη αλλα δεν παμε ετσι μπροστα, συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα του snips, κι εγω ειδικα μετα τα γεγονοτα του Δεκεμβρη μου περασε απ'το μυαλο να ριξω μαυρη πετρα στον τοπο μου,ελα ομως που δεν γινεται .......

Δε χρειάζονται σπουδαία πράγματα για να είμαστε λίγο ανοιχτόμυαλοι και να βλέπουμε τις καταστάσεις γύρω μας.

Αρκεί φυσικά να υπάρχει και η αντίστοιχη υποστήριξη από τους γονείς προς την κατεύθυνση της ελεύθερης επιλογής.

Όταν από όλα τα κόμματα κυβερνητικό πρόγραμμα βγάζουν μόνο οι δύο, ε, δε γίνεται να δώσουμε εν λευκώ τη ψήφο μας σε κάποιον επειδή απλά υπάρχει. Όταν τα υπόλοιπα κόμματα ξέρουν οτι δεν θα βγουν στη κυβέρνηση, ο δικομματισμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος.

Ξαναλέω οτι ο Ελληνας είναι εγκλωβισμένος.Σιγά μη πίστεψε στα Κυβερνητικα προγράμματα.

Τώρα πήγε στο ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα να βολέψει το παιδάκι του.

Το αποδεικνύουν οι χιλιάδες απελπισμένοι που έτρεξαν να εγγραφούν στο ΠΑΣΟΚ.

Τα βουλευτικά γραφεία των πασοκων θα πάρουν φωτιά..και άντε να βολέψεις τόσο κόσμο.Οπότε πάλι θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι.. κάποια στιγμή θα τον ρίξουν... θα επαναφέρουν την ΝΔ και πάει λέγοντας.Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Φαύλος κύκλος

Η μόνη διαφορά απο παλιά είναι οτι τώρα είμαστε απένταροι.. παμε για φτωχευση αν δεν το πήρατε χαμπάρι οποιο κόμμα και να εβγαινε.

Δηλαδή ρε παιδιά περιμένετε να σπάσει ποτέ ο δικομματισμός; Δε θα γίνει ποτέ αυτό. Τρανή απόδειξη τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών.

Το θέμα είναι να μην παραιτούμαστε...

Να κάνουμε επιλογές όσο το δυνατόν καλύτερες (στυλ μονόφθαλμος>>>τυφλός) και να δίνουμε ΣΩΣΤΗ παιδεία στα παιδιά μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι εποχές των επαναστάσεων έχουν παρέλθει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Αν πάμε ποτέ μπροστά θα είναι μόνο με το "τσούκου-τσούκου".

Στα 20 χρόνια ζωής που μετράω, αυτό έχω καταλάβει...

και τώρα ;;; τι κάνουμε;;; εμάς που δεν μας αντιπροσωπεύει το αποτέλεσμα...που στα πλαίσια της δημοκρατίας πρέπει να ανεχτώ (για όλη μου την ζωή το κατα πως φαίνεται) τον δικομματισμό και να βλέπω την χώρα μου να ολισθαίνει επικίνδυνα. Προσπαθώ όσο θυμαμαι τον εαυτό μου να αντιδράσω....εγώ προσπαθώ...οι πολλοί όχι....πρέπει να σας ανεχτώ;;; γιατί; Ότι κέρδισα στην ζωή μου τα κέρδισα μόνος μου χωρίς την βοήθειά σας (κανείς δεν με εβαλε στο Πανεπιστήμιο -κάθησα και διάβασα, κανείς δεν μου βρήκε-υποσχέθηκε δουλειά -μόνος μου βρήκα με τον βασικό μισθό, κανείς δεν σκέφτεται το μέλλον της κόρης μου -εγώ μόνο και εκείνη με τα όνειρα που κάνει....Απ'την άλλη πληρώνω τους φορους που μου βάζεται, ανέχομαι το δημόσιό σας, παρακολουθώ να μοιράζεστε την πίτα και γω στην γωνιά μου ούτε ψίχουλο δεν ζητάω (δεν τα θέλω με τίποτα και ας "λιμοκτονώ") ... Βαρέθηκα να ανέχομαι την αποψη των ¨πολλών¨ και να καταπιέζω τα θέλω μου....τα κουβαδάκια μου και σ'αλλη παραλία;;

γιατί η νεολαία να είναι ανώτερη δλδ?

εδώ καίγονται περισσότερο για τα lulz/4chan/βανδή/γαύρο/κόντρα-με-παπί..

περίμενες δηλαδή να ψηφίζανε κάτι διαφορετικό από το κατευθυνόμενο? (από τους γονείς όπως και είδα μερικούς ~18-19χρονους να τους λένε οι γονείς τι θα ψηφίσουν)

Εδώ είσαι λάθος, καθώς κάθε "νεολαία", με τις αγκυλώσεις τα προβλήματα και τα χαρακτηριστικά της δεν αποτελεί παρά απότοκο της προηγούμενης. Η μόνη διαφορά δε, είναι πως συν τοις άλλοις κληρονομεί και τις αμαρτίες της...

Δηλαδή ρε παιδιά περιμένετε να σπάσει ποτέ ο δικομματισμός; Δε θα γίνει ποτέ αυτό. Τρανή απόδειξη τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών.

Το θέμα είναι να μην παραιτούμαστε...

Να κάνουμε επιλογές όσο το δυνατόν καλύτερες (στυλ μονόφθαλμος>>>τυφλός) και να δίνουμε ΣΩΣΤΗ παιδεία στα παιδιά μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι εποχές των επαναστάσεων έχουν παρέλθει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Αν πάμε ποτέ μπροστά θα είναι μόνο με το "τσούκου-τσούκου".

Στα 20 χρόνια ζωής που μετράω, αυτό έχω καταλάβει...

θα συμφωνησω,θυμαμαι το 2000 το ποσοστο πασοκ-νδ ηταν 86%...

Και εγω είμαι απογοητευμένος από τη νεολαία, με την έννοια ότι βλέπω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να προστίθενται νέοι ψηφοφόροι στο εκλογικό σώμα, και τα ποσοστά των δυο κομμάτων να παραμένουν τα ίδια.

Θλιβερό επίσης το θέαμα των πολιτών που πανηγυρίζουν με σημαίες και καπνογόνα. Κάθε φορά που βλέπω αυτή την εικόνα θυμάμαι τη φράση ενός παλιού μου φίλου :

''Ο πολίτης οφείλει να είναι κριτής ενός κόμματος, και οχι οπαδός του''

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη κομματικοί οπαδοί, και εχω αρχίσει να φοβάμαι ότι δε θα ζήσω τόσο οσο να προλάβω την εξαφάνιση τους.

Τι "ωραία" ( :sick: ) που τα γράφει ο ΔΟΛ .. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1060321&lngDtrID=244

Πέρσι τον έβριζαν κάργα τον Γιωργάκη.. τι σίχαμα θέαμα..

"Το CNN τιτλοφορεί το θέμα του για τις ελληνικές εκλογές «τα exit poll δείχνουν τον Σοσιαλιστή Παπανδρέου να κερδίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό»"

Στα ίσια τα λένε οι άνθρωποι: Ο σοσιαλιστής κέρδισε τον Έλληνα.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη κομματικοί οπαδοί, και εχω αρχίσει να φοβάμαι ότι δε θα ζήσω τόσο οσο να προλάβω την εξαφάνιση τους.

Και ξέρεις ποιο είναι το τραγικότερο; Ότι πανηγυρίζει ο G700, η γιαγιά, ο εμποράκος, αυτός που τον αρμέγουν κανονικά τα τελευταία 30 χρόνια..

και τώρα ;;; τι κάνουμε;;; εμάς που δεν μας αντιπροσωπεύει το αποτέλεσμα...που στα πλαίσια της δημοκρατίας πρέπει να ανεχτώ (για όλη μου την ζωή το κατα πως φαίνεται) τον δικομματισμό και να βλέπω την χώρα μου να ολισθαίνει επικίνδυνα. Προσπαθώ όσο θυμαμαι τον εαυτό μου να αντιδράσω....εγώ προσπαθώ...οι πολλοί όχι....πρέπει να σας ανεχτώ;;; γιατί; Ότι κέρδισα στην ζωή μου τα κέρδισα μόνος μου χωρίς την βοήθειά σας (κανείς δεν με εβαλε στο Πανεπιστήμιο -κάθησα και διάβασα, κανείς δεν μου βρήκε-υποσχέθηκε δουλειά -μόνος μου βρήκα με τον βασικό μισθό, κανείς δεν σκέφτεται το μέλλον της κόρης μου -εγώ μόνο και εκείνη με τα όνειρα που κάνει....Απ'την άλλη πληρώνω τους φορους που μου βάζεται, ανέχομαι το δημόσιό σας, παρακολουθώ να μοιράζεστε την πίτα και γω στην γωνιά μου ούτε ψίχουλο δεν ζητάω (δεν τα θέλω με τίποτα και ας "λιμοκτονώ") ... Βαρέθηκα να ανέχομαι την αποψη των ¨πολλών¨ και να καταπιέζω τα θέλω μου....τα κουβαδάκια μου και σ'αλλη παραλία;;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά ρεαλιστική λύση στο όλο πρόβλημα, την έδωσες μόνος σου.

τα κουβαδάκια και σε άλλη παραλία

Σίγουρα πρακτική λύση είναι να αλλάξουν τα πάντα στην Ελλάδα αλλά φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας με τα δεδομένα.

Άντε να δούμε τι μας περιμένει στην επόμενη τετράδα..

Ελπίζω πως οι μεθεπόμενες γενιές θα έχουν ελπίδες. Ήθελα να 'ξερα, όλη η φοιτητομανία τόσα χρόνια που μου τρέχουν Συνασπισμός και ΚΚΕ, Τσε Γκεβάρα και δεν συμμαζεύεται λοιποί "αριστεράς" μετά το πανεπιστήμιο τι κάνουν; Αλίμονο δηλαδή, μέσα στα τόσα χρόνια που περνάνε, εγώ 2 κόμματα βλέπω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.