Jump to content

Εκλογές 2009 Poll & Thread.

greekfragma

Τι σκοπεύετε να ψηφίσετε στις εκλογές;  

138 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Έρχεται Γιώργο και πολλοί δεν το κατάλαβαν.

Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι με όπλα που τους ξεφτιλίζουν και τους απαξιώνουν καθημερινά. Πάλι κάποιος.. κάποιοι θα χάσουν την ψυχραιμία τους.

επισης υπαρχουν αυτοι με τα οπλα που ξεφτυλιζουν και απαξιωνουν αλλους καθημερινα,και φυσικα αυτο ειναι πολυ πιο συνηθισμενο φαινομενο.

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply
Κάτσε τώρα εσύ διαβάζεις ότι θες. Λείψανο θεωρώ το θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου. Προς Θεού, όχι το πανεπιστήμιο.

Οκ......δυστυχώς όταν δε μιλάς με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο πολλές φορές παρανοείς τα γραφόμενα πόσο δε μάλλον όταν γράφουμε ως απλοί άνθρωποι και όχι ως φιλόλογοι.

Και για μένα οι θεσμοί πρέπει να είναι εύπλαστοι όσο εύπλαστη είναι και η κοινωνία που ζούμε......Να προσαρμόζονται πάνω της...και όχι να προσαρμόζεται η κοινωνία πάνω τους.

Νομίζω συμφωνούμε γενικά.........η ιδέα του ασύλου είναι σωστή να παραμείνει όσο είναι εφαρμώσιμη και βιώσιμη για να διαφυλάξει αυτά που πρέπει να διαφυλάξει....

αν οι προστάτες του ασύλου είναι ανίκανοι τότε η κοινωνία είναι ανίκανη.....και σε μια ανίκανη κοινωνία μόνο η ελπίδα μένει.......η ελπίδα οτι όποιος δει την ευκαιρία δε θα ποδοπατήσει τα πάντα στο διάβα του.

μέχρι να αποδειχθεί πλήρως ανίκανη όμως εγώ θα προσπαθώ.

Θα βάλω με italic την αλλαγή μου

Νομίζω συμφωνούμε γενικά.........η ιδέα του ασύλου είναι σωστή να παραμείνει όσο είναι εφαρμώσιμη και βιώσιμη για να διαφυλάξει αυτά που πρέπει να διαφυλάξει....

αν οι προστάτες αυτών που το άσυλο προστάτευε σε παλιότερες εποχές είναι ανίκανοι τότε η κοινωνία είναι ανίκανη.....και σε μια ανίκανη κοινωνία μόνο η ελπίδα μένει.......η ελπίδα οτι όποιος δει την ευκαιρία δε θα ποδοπατήσει τα πάντα στο διάβα του.

Με την αλλαγή μου απλά υποδηλώνω ότι το άσυλο δεν είναι ο σκόπος. Είναι (ή για να ακριβολογώ ήταν) το μέσον. Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι ευτυχώς έχουν παρέλθει όλοι οι λόγοι που καθιστούσαν απαραίτητο το άσυλο και έχει μείνει να υπάρχει μόνο με τα αρνητικά του

Ρε φράγμα κοιτάω τη ΝΕΤ. Άλλη μια ερώτηση ρε φίλε. Γιατί τον cool Αλέξη και όχι τον Παπαδημούλη ρε φίλε;

.........η ιδέα του ασύλου είναι σωστή να παραμείνει όσο είναι εφαρμώσιμη και βιώσιμη για να διαφυλάξει αυτά που πρέπει να διαφυλάξει....

λιγο πιο συγκεκριμενα?γιατι λιγο αοριστα μου φαινονται ολα αυτα.

Και ξανα μανα...Οσοι δηλαδη εχουν εκφρασει αποψη μεσα σε οποιοδηποτε δημοσιο κτιριο,εχουν παθει τιποτα η εχουν συλληφθει ποτε?Καλως η κακως,το ασυλο ειναι ενα ελληνικο ανεκδοτο(10 ποντους εξω απο το πανεπιστημιο,η αστυνομια εχει αρμοδιοτητα,20 ποντους παρα μεσα δεν εχει)...

Πχ στην ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ αν πεις κατι παραξενο κινδυνευεις να συλληφθεις?

Ήθελες οπωσδήποτε να κάνεις κάποιο αρνητικό σχόλιο, αλλά δεν σου προέκυπτε από τα λεγόμενα της. Έτσι έβγαλες το ρατσιστικό που είχες κάβα.

ηθελες οπωσδηποτε να κανεις καποιο σχολιο πανω στο σχολιο,αλλα ο μπαμπινιωτης που ειχες καβα δεν ειχε την λεξη.Και ανοιξες κατα τυχη στο "ρ"

Και όπως λέει και ο Τσάκωνας, η πλάκα είναι το άσυλο μπορεί να σε προστατέψει απο μια απολυταρχική κυβέρνηση, αλλά σε τέτοια περίπτωση δε μπορεί να προστατέψει τον ευατό του, κοινώς όταν με το καλό ξανααναλάβει ο στρατός πολύ που νοιάστηκε για το άσυλο, το καταλύει μπαίνει και ξεμπερδεύει.

Για να σε προστατέψει το άσυλο πρέπει να υπάρχει καθεστώς που σέβεται τη συνταγματική νομιμότητα. Αν δεν τη σέβεται, το άσυλο θα εμποδίζει αυτό το καθεστώς να κάνει ότι νομίζει οτι πρέπει να κάνει;

Άλλη μια ερώτηση ρε φίλε. Γιατί τον cool Αλέξη και όχι τον Παπαδημούλη ρε φίλε;

Δεν ξέρω πόσο πολύ παρακουθείς τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ........ο Παπαδημούλης σε αρκετά πράγματα θυμίζει Δαμανάκη στην αρχή της.

Προσωπικά τον έχω ακούσει από κοντά και δε μου δίνει την εντύπωση οτι θα έπρεπε να είναι στη θέση του Τσίπρα.

Τον κύριο Γλέζο θα ήθελα πιο κοντά στον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας έχει λέγειν, παρουσία και αποδεικνύεται πολύ διαβασμένος. Προσωπικά είμαι και της άποψης "τόπο στα νιάτα"

Αυτά βέβαια μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ξαναλέω....δεν φανατίζομαι.παρακολουθώ με προσοχή και προς το παρόν είμαι κατασταλαγμένος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλα τα εσωτερικά προβλήματα και παρόλο τον λάθος χειρισμό στα περυσινά γεγονότα έχει κερδίσει αρκετές συμπάθειες.

Μακάρι να πάει καλά και να δούμε περισσότερες απόψεις και πολυδιάστατη εκπροσώπηση στο Βουλή.

Με συγχωρείς αλλά εδώ διαφωνούμε.............για να κάνεις τέτοιες απίστευτες μαγκιές δε θέλει μόνο κότσια...αλλά θέλει και μυαλό καλλιεργημένο που να μπορεί να αξιολογήσει γιατί το κάνεις.

πολυ περισσότερο όταν μετά από 60χρόνια παρουσιάζεσαι το ίδιο διψασμένος για ζωή και ταγμένος στα ιδανικά και τις ιδέες που είχες από τότε.

επισης υπαρχουν αυτοι με τα οπλα που ξεφτυλιζουν και απαξιωνουν αλλους καθημερινα,και φυσικα αυτο ειναι πολυ πιο συνηθισμενο φαινομενο.

E θα χεις τους λόγους σου να μη τους χωνεύεις.

Το θέμα είναι ποιος θα την πληρώσει πάλι.

ROFL

διαφημιση σε ενα ακυρο σιτε

Τι έλεγε ο Καραμανλής...

για τα νοσοκομεία, το ΕΣΥ και την Υγεία; Τί έκανε; Δες το video.

youtube.com/pasokwebtv

:crazy:

μιλαμε σε λιγο θα βαζουν και διαφημισεις στα τσιγαρα

πασοκ "οχι πια αλλος καρκινος":hehe:

παραπάνω είναι ο ορισμός της λέξης...μάλλον αρνητικό τον βρίσκω όπως και να τον διαβάσω. :)

Καθόμαστε μαζί σε μια καφετέρια και συζητάμε κάτι και εγώ έχω την άποψη και ας υποθέσουμε οτι είμαι σίγουρος πως το έχεις λάθος στο μυαλό σου. Οπότε προσπαθώ να σε πείσω πως δεν είναι έτσι.

-"Ρε μ@#@$α δεν είναι έτσι, τότε έγινε έτσι κι έτσι και ο έτσι έκανε εκείνο"

Προπαγανδίζω τι θέσεις μου δεν είναι αρνητική έννοια, άλλο αν έχει καλλιεργηθεί στη συνείδηση του κόσμου έτσι. Ίσως είναι πιο πιασάρικο το "κοινωνικός διάλογος" που τόσο πολύ ακούγεται τα τελευταία χρόνια, αλλά που ουσιαστικά είναι ένας μονόλογος για το τι θα μας κάνουν και σε τι στάσεις θα μας το κάνουν.

ΥΓ. Το Σημίτη δεν τον έχεις πει ποτέ σου κινέζο; Τον Κωστάκη χοντρό;

Κοίτα, χρησιμοποιώ και εγώ ρατσιστικά σχόλια στον προφορικό λόγο, και είμαι έτυμος να το παραδεχτώ αν ο συνομιλητής το επισημάνει.

Ο γραπτός λόγος όμως, και κυρίως ο δημόσιος είναι άλλο.

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η λέξη προπαγάνδα απέκτησε αυτήν την αρνητική έννοια.

Στο παράδειγμά σου, αν το κάνεις ως cherryman, δεν είναι προπαγάνδα. Αν το κάνεις ως μέλος κόμματος, αποτελεί μέρος προπαγάνδας, είτε θελημένης, είτε ακούσιας

Συμφωνώ στο "κοινωνικός διάλογος"=προπαγάνδα

http://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda

Eγώ πάντος από το χθεσινό debate και τα ασαφή πράγματα που ειπώθηκαν, κατάλαβα ότι ακόμα μια χαμένη τετραετία έρχεται...και όπως έχω ξαναπει ...."πολλοί θα ισχυρίζονται ότι πρέπει να βλέπουμε θετικά, να κοιτάζουμε μπροστά και να κάνουμε νέα αρχή και να δώσουμε ευκαιρίες και άλλα τέτοια....ΟΧΙ , σας βλέπω όλους αρνητικά, όλοι για μένα είστε στο ίδιο τσουβάλι και δεν αξίζετε....αποδείξτε μου το αντίθετο!"

ένας εγκλωβισμένος στο κόσμο σας....

Καθόμαστε μαζί σε μια καφετέρια και συζητάμε κάτι και εγώ έχω την άποψη και ας υποθέσουμε οτι είμαι σίγουρος πως το έχεις λάθος στο μυαλό σου. Οπότε προσπαθώ να σε πείσω πως δεν είναι έτσι.

-"Ρε μ@#@$α δεν είναι έτσι, τότε έγινε έτσι κι έτσι και ο έτσι έκανε εκείνο"

Προπαγανδίζω τι θέσεις μου δεν είναι αρνητική έννοια, άλλο αν έχει καλλιεργηθεί στη συνείδηση του κόσμου έτσι. Ίσως είναι πιο πιασάρικο το "κοινωνικός διάλογος" που τόσο πολύ ακούγεται τα τελευταία χρόνια, αλλά που ουσιαστικά είναι ένας μονόλογος για το τι θα μας κάνουν και σε τι στάσεις θα μας το κάνουν.

απο το λινκ της γουικι με τις τεχνικες:

Black and white fallacy:Presenting only two choices, with the product or idea being propagated as the better choice. (e.g., "You are either with us, or you are with the enemy")

--->η προπαγανδα η ΠΑΣΟΚοΝΔ

Oversimplification:Favorable generalities are used to provide simple answers to complex social, political, economic, or military problems.

η αποψη οτι προπαγανδα=απλη υποστηριξη

Rationalization:Individuals or groups may use favorable generalities to rationalize questionable acts or beliefs. Vague and pleasant phrases are often used to justify such actions or beliefs.

συνδυασμος προπαγανδας με διαλογο σε καφετερια.

ετυμολογικα,ο γουικης δεν ειναι τοσο δυνατος.

η ριζα ειναι το λατινικο ρημα "propago"=διαδιδω,και η καταληξη -anda σημαινει "πρεπει να διαδοθει" (οπως πχ το agenda ->ago=κανω,ο γλωσσολογικος προγονος του action/act ,agenda=αυτα που πρεπει να κανω

(ζαχος-Νταφος,Λατινικα)

αλλα και απλη αθωα διαδοση να ηταν,συνουσια στα αρχαια ελληνικα ειναι το συν και το ουσιαστικο του "ειμι"(=υπαρχω)...Ωστοσο σημερα,συνουσια δεν σημαινει πια συνυπαρξη,αλλα με το περασμα του χρονου πηρε μια διαφορετικη εννοια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.