Jump to content

Εκλογές 2009 Poll & Thread.

greekfragma

Τι σκοπεύετε να ψηφίσετε στις εκλογές;  

138 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

σε ένα δημοκρατικό -όπως θέλουμε να πιστεύουμε- πολίτευμα, όπως αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα, και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η προπαγάνδα είναι κάτι το αρνητικό:

προπαγάνδα η [propaγánδa] O25α : 1α. η (έντυπη ή προφορική) συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια διάδοσης πολιτικών, θρησκευτικών κτλ. ιδεών και απόψεων με σκοπό τον επηρεασμό της συνείδησης της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένους στόχους: Kομμουνιστική / αθεϊστική / ανθελληνική ~. Kάνω / ασκώ ~. H εφημερίδα ήταν το όργανο της προπαγάνδας του κόμματος. β. αυτός που διενεργεί προπαγάνδα: Πράκτορας της αγγλικής προπαγάνδας, της Aγγλίας. 2. μονομερής, στρεβλή, μεροληπτική μετάδοση πληροφοριών με ιδιοτελείς στόχους: Tο δελτίο ειδήσεων κατάντησε κυβερνητική ~. [λόγ. < γαλλ. propagand(e) -α (ορθογρ. δαν.)]

Μόνο η Σία άξιζε από το ντιμπέιτ :inlove:

• Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Γιωργάκης

Αν η νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν άνετη την έκανε derby σήμερα ο γιωργάκης....:hehe:

τα πήρα κρανίο στο τέλος.......πατριδα ΜΑΣ...........πατρίδα ΜΟΥ ρε αμερικανάκι....μη λέμε ότι θέλουμε το κέρατό μου........:rant:

Κωστάκης

Τουλάχιστον ο Κωστάκης παραδέχθηκε οτι το φτάσαμε στο απροχώρητο και οτι αν συνεχίσει η μόνη διέξοδος είναι να κάνουμε τον πώλο μας να δέχεται 2ευρω.........

Αλέκα........old time classic να πούμε......εικονογραφημένα. Νομίζω οι ΚΚΕ-δες περίμεναν περισσότερα από εκείνη σήμερα.

Χρυσόγελος..........Ναι ρε φίλε καταλάβαμε οτι είσαι νέα πνοή.....θες πρασινάδα παντού....αλλά πες συγκεκριμένα πράγματα......αοριστίες του τύπου "οι ανεμογεννήτριες είναι καλύτερες από το λιθάνθρακα" τα ξέρει και το παιδάκι του δημοτικού.

Καρατζαφύρερ.....Καλά ότι και να πω είναι λίγο για το γάτο λαοπλάνο......απίστευτος στο μαγείρεμα της απάντησης αλλά τον πήραν πρέφα οτι απλώνει ομοιόμορφα τραχανά χωρίς να παίρνει ξεκάθαρες θέσεις.

και τελευταίος η συμπάθειά μου....δεν έχω ανάγκη να κρυφτώ.

Τσίπρας

Πολύ θετική εικόνα. Άψογες οι απαντήσεις παρότι οι δημοσιογράφοι (ιδιαίτερα ο Σροιτερ) θέλαν να τον παγιδεύσουν.

Σε καμία περίπτωση δε λέω οτι βγήκαν συμπεράσματα σήμερα......όλοι μας ξέρουμε για όλους και χωρίς debate. Σήμερα ήταν καθαρά μάχη εντυπώσεων για να παίξουν τα ποσοστά -2 έως +2 %.

Στα μεγάλα κόμματα το κάνει ντέρμπυ....Στα μικρά κάνει τη διαφορά.

Εγώ νομίζω οτι σήμερα έχασε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.....Οικολόγοι και ΛΑΟΣ ούτε κρύο ούτε ζέστη και κερδισμένοι ελάχιστα, η ΝΔ (περιόρισε απώλειες) και ο ΣΥΡΙΖΑ.

και για όσους απαντήσουν στο ποστ μου για τα ΦιλοΣΥΡΙΖΙΚΑ μου αισθήματα να τους υπενθυμίσω οτι δεν φανατίζομαι εύκολα και οτι όλο το παραπάνω ποστ είναι καθαρά οι εντυπώσεις μου για σήμερα....peace και η ψήφος ας περάσει πρώτα από το μυαλό και την καρδιά πριν πάει στην κάλπη.

Tbh η λέξη προπαγάνδα έχει αποκτήσει αρνητική χροιά μεν αλλά σαν λέξη δεν είναι αρνητική. Μη ξεχνάς ότι και ο Γκεμπελς αν δεν κάνω λάθος υπουργός προπαγάνδας ήταν.

Κώστα ως ψηφοφόρος της ΝΔ μπορώ να πω ότι ο μόνος που δεν κατέφυγε σε υπεκφυγές ήταν ο Καρατζαφέρης (ενδεχομένως επειδή δεν έχει καμιά καυτή πατάτα να διαχειριστεί).

Απάντησε αυτός ο τέρμα αριστερά ο πως τον λένε για τις απόψεις του κομματός του για τη λεγόμενη μακεδονική μειονότητα και τις κατα καιρούς δηλώσεις Τρεμόπουλου; Τον ρώταγες για την Μακεδονία και σου μίλαγε για τα κουνουπίδια και έβγαζε και πεσκέσια βαζάκια με μαρμελάδα.

Απάντησε Ο Τσίπρας ξεκάθαρα για την άποψη του για κουκουλοφόρους και άσυλο;

Την Αλέκα την αφήνω. Συγχωρείται για το eyeliner και για το γεγονός ότι καταξοδεύτηκε για να πάρει εκείνο το μπλιμπλίκι που κρέμασε στο λαιμό.

Με τρόμαξε ο Γιώργαρος. Έχει τάξει ευεργητικά μέτρα και λέει 3, 4, 10 δις όσα μαζέψουμε; Δεν ξέρει πόσα θα μαζέψει τελικά;

Προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς

παραπάνω είναι ο ορισμός της λέξης...μάλλον αρνητικό τον βρίσκω όπως και να τον διαβάσω. :)

edit: ειμαι πολύ αργός :p

Γιώργη όπως λές θετικό ο Τσίπρας. Είμαι προφανώς ηλίθιος. Όπως είπα και στο προηγούμενο μου ποστ δεν κατάλαβα τι θέση έχει για άσυλο και κοινωνικές αναταραχές. Θες να μου το κάνει πενηνταράκια εσύ;

edit:

Ήμουν σαρκαστικός αγόρια.........

Γιάννη το είπε ξεκάθαρα άσχετα αν δε θες να το καταλάβεις.

Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φοιτητών και Πρυτανικών αρχών.

Επειδή πέρασα από το Γεωπονικό 7 χρόνια......να σου πώ τα εξης.

Το Γεωπονικό είναι γνωστό οτι λόγω χώρου (Βοτανικός Κήπος ατελείωτη αλάνα με γρασίδια και χωράφια) φιλοξενεί κάθε χρόνο συναυλίες και συγκεντρώσεις των Αριστερών παρατάξεων.

Επίσης σε καιρό κινητοποιήσεων αποδεικνύεται από τα πιο σαματατζίδικα Πανεπιστήμια. Πόσες φορές δεν άκουσες οτι έκλεισε η Καβάλας γιατι ξαφνικά βγήκαν από το πουθενά παλικάρια με μολότωφ και κάδους σκουπιδιών να κάνουν την κλασσική φασαρία.

Σε πληροφορώ οτι όταν πραγματικά η σχολή περιφρουρήθηκε για να μην μπουν μέσα άτομα του ακραίου αριστερού χώρου ύποπτων για αξιόποινες πράξεις (μολοτωφ,ναρκωτικά,πέτρες) δεν έγινε το παραμικρό και δεν χρειάστηκε να έρθουν οι ΜΑΤατζίδες στη διασταύρωση με τη Σπύρου Πάτση και να παίζουν κλεφτοπόλεμο.

Αυτό λοιπόν λέει ο Τσίπρας......Το θέμα δεν είναι αν θα ψηφιστεί ο νόμος για κατάργηση ασύλου σε περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων....

αλλά πόσο διατεθειμένος είναι αυτός που συνδέεται άμεσα με το χώρο του Πανεπιστημίου είτε είναι φοιτητής είτε ανήκει στην Πρυτανική Αρχή να διαφυλάξει τον χώρο και να τον κρατήσει καθαρό από οτιδήποτε δεν έχει σχέση με Γνωσιακή και Πολιτισμική διακίνηση ιδεών.

Τι εννοείς ΑΝ ψηφιστεί; Νόμος υπάρχει αγορίνα μου και δίνει το δικαίωμα επέμβασης στις αστυνομικές δυνάμεις υπο ορισμένες προυποθέσεις.

Δλδ μου λες να πάρουν οι φοιτητές το νόμο στα χέρια τους; Αν δουν έμπορο ναρκωτικών να τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές, αν δουν ταραξίες να γεμίζουν τις μολοτωφ και αυτούς έξω; Αν θες ας παραδεχτούμε ότι όλοι αυτοί απουσίαζαν όταν ο Ζαμπούνης περιοδευε στα σχολεία τους και ως εκ τούτου δε θα πάρουν θετικά την παράκληση των φοιτητών να βγουν εκτός των ορίων του ασύλου. Είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα επακολουθήσει θα στοιχειοθετεί ευνομούμενη πολιτεία;

Γιάννη sorry αλλά διαβάζεις οτι σε συμφέρει και θες να διαβάσεις........πουθενά δεν έγραψα να πάρει ο φοιτητής και η πρυτανική αρχή το νόμο στα χέρια του.........

την ΠΡΟΛΗΨΗ λέω ποιος πρέπει να αναλάβει.....αν πάλι ο κόσμος των γραμμάτων και των ιδανικών (φοιτητές και Πρυτανικές Αρχές) δεν είναι άξιος να ανταπεξέλθει νομίζω οτι είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ είτε ΚΚΕ είσαι....αν δεις έμπορο ναρκωτικών και συμμορία με μολοτωφ μέσα σε άσυλο θα δώσεις εντολή στην αστυνομία να παρέμβει να τους μπουζουριάσει.

ΠΡΟΛΗΨΗ στην Πανεπιστημιακή κοινότητα δε σημαίνει φοιτητές με βάρδιες και γκλομπ στα χέρια....ή εταιρίες σεκιούριτι στις περιφράξεις........εκτός αν βλέπεις μόνο έτσι τον κόσμο γύρω σου.

αν πάλι ο κόσμος των γραμμάτων και των ιδανικών (φοιτητές και Πρυτανικές Αρχές) δεν είναι άξιος να ανταπεξέλθει νομίζω οτι είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ είτε ΚΚΕ είσαι....αν δεις έμπορο ναρκωτικών και συμμορία με μολοτωφ μέσα σε άσυλο θα δώσεις εντολή στην αστυνομία να παρέμβει να τους μπουζουριάσει.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως μπορείς να κάνεις πρόληψη στη μολοτωφ και στην πρέζα. Κρατάω το σκέλος που έχω κάνει quote. Αν (μακάρι να μη χρειαστεί) τον προσεχή Δεκέμβριο επι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ μπουκάρουν διμοιρίες σε Πανεπιστημιακό άσυλο για την επαναφορά της έννομης τάξης ελπίζω να εμμένεις στην ίδια άποψη.

Ωχ ρε σεις. Η Παπαρήγα έχει βάλει eyeliner?

Ήθελες οπωσδήποτε να κάνεις κάποιο αρνητικό σχόλιο, αλλά δεν σου προέκυπτε από τα λεγόμενα της. Έτσι έβγαλες το ρατσιστικό που είχες κάβα.

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ποιον υποβιβάζεις τελικά.

Κάτσε ρε Γιάγκο. Πικρόχολο πες το. Μαλακισμένο επίσης. Ρατσιστικό απο που και ως που;

Αν ήθελα να κάνω πικρόχολο σχόλιο ντε και καλά δόξα στο Μεγαλοδύναμο μου έδωσε μπόλικες αφορμές. Και για τη νομιμότητα όπως την εκλαμβάνει, και για την προπαγάνδα κτλ κτλ κτλ.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως μπορείς να κάνεις πρόληψη στη μολοτωφ και στην πρέζα. Κρατάω το σκέλος που έχω κάνει quote. Αν (μακάρι να μη χρειαστεί) τον προσεχή Δεκέμβριο επι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ μπουκάρουν διμοιρίες σε Πανεπιστημιακό άσυλο για την επαναφορά της έννομης τάξης ελπίζω να εμμένεις στην ίδια άποψη.

Συγγνώμη Γιάννη αλλά όταν σε γνώρισα από κοντά μια χαρά νοήμων άνθρωπος μου φάνηκες που μπορεί να σκεφτεί 5 απλά πράγματα που να βοηθήσουν την πρόληψη σε τέτοια φαινόμενα.

Επαναλαμβάνω οτι,

αν φτάσουμε στο σημείο να μη μπορούμε να απομονώσουμε αυτά τα στοιχεία και να διατηρήσουμε την ηρεμία και την ομαλή λειτουργία ενός πανεπιστημίου (όπως πρέπει να είναι και όχι όπως τείνει να γίνει στην Ελλάδα) τότε τα θέλει ο πώλος μας για αυστηρότερη αστυνόμευση παρακολούθηση κάμερες γκλομπ...κλπ κλπ κλπ.

ίσως ο Γρηγορόπουλος να μην ήταν πολύ ηχηρό χαστούκι για το τι έρχεται και για το τι θα χάσουμε αν δεν ενεργήσουμε ουσιαστικά..,......

Γιώργαρε έχω κάψει 5-6 εκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα στην ξενιτιά οπότε αν ρετάρω συγχώρα με.

(όπως πρέπει να είναι και όχι όπως τείνει να γίνει στην Ελλάδα)

Θα διαβάζω πάλι ότι θέλω να διαβάσω αν σου πω να τσεκάρεις το καθεστώς πανεπιστημιάκού ασύλου (του ποιανού?!?!!?) στο εξωτερικό μιας και έκανες και ευθεία σύγκριση των πανεπιστημιών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Να σου πω και γω τη γνώμη μου; Αν σαν κοινωνία χρειαζόμασταν ακόμα Πανεπιστημιακό άσυλο για την ελεύθερη ροή πληροφοριών και απόψεων θα είμαστε ακόμα μεγαλύτερο [....] απο αυτό που είμαστε σήμερα. Ως εκ τούτου το Πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένα λείψανο παλιών καταστάσεων που δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα. Και έτσι εξυπηρετεί καταστάσεις εντέλως άσχετες απο αυτές για τις οποίες θεσμοθετήθηκε.

Ο Γρηγορόπουλος ήταν απλά ένα ατυχές περιστατικό απο το οποίο πολλοί βρήκαν αφορμή να κάνουν ότι έκαναν.

Κάτσε ρε Γιάγκο. Πικρόχολο πες το. Μαλακισμένο επίσης. Ρατσιστικό απο που και ως που;

Αν ήθελα να κάνω πικρόχολο σχόλιο ντε και καλά δόξα στο Μεγαλοδύναμο μου έδωσε μπόλικες αφορμές. Και για τη νομιμότητα όπως την εκλαμβάνει, και για την προπαγάνδα κτλ κτλ κτλ.

Αν ήταν κουκλάρα θα την σχολίαζες το ίδιο;

Τα σχόλια που υποβιβάζουν την εμφάνιση κάποιου είναι πάντα ρατσιστικά.

Δλδ θες να μου πεις ότι η Παπαρήγα ήταν μια ζωή κοκέτα και απλά δεν την ευννοούσε το παρουσιαστικό της; Δεν είναι κακό ρε συ να μην περιποιήται τον ευατό της, πολλοί θα πουν ότι υποδηλώνει και ακομπλεξάριστο άτομο. Απλά δεν την είχα ξαναδει περιποιημένη στο παρελθόν, μου έκανε εντύπωση και την επεσήμανα.

Άντε για να μη σε κακοκαρδίσω μου φάνηκε πιο καλοντυμένη απο τον Αλέξη ο οποίος έσκασε μύτη λες και πήγε στο MG να βρεί νέτο για να κεράσει. Ας του πει κάποιος ότι υπάρχουν σετάκια πουκάμισου και σακακιού που φοριούνται χωρίς γραβάτα και σετάκια που φοριούνται απαραίτητα με γραβάτα. Ο Φρούλης χρειάστηκε να πάρει δυο Lexotanil για να συνέλθει απο το στυλιστικόό σοκ.

ΥΓ. Το Σημίτη δεν τον έχεις πει ποτέ σου κινέζο; Τον Κωστάκη χοντρό;

Αν σαν κοινωνία χρειαζόμασταν ακόμα Πανεπιστημιακό άσυλο για την ελεύθερη ροή πληροφοριών και απόψεων θα είμαστε ακόμα μεγαλύτερο [....] απο αυτό που είμαστε σήμερα. Ως εκ τούτου το Πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένα λείψανο παλιών καταστάσεων που δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα. Και έτσι εξυπηρετεί καταστάσεις εντέλως άσχετες απο αυτές για τις οποίες θεσμοθετήθηκε.

Ο Γρηγορόπουλος ήταν απλά ένα ατυχές περιστατικό απο το οποίο πολλοί βρήκαν αφορμή να κάνουν ότι έκαναν.

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το λείψανο......το μόνο που εύχομαι είναι να είναι περισσότεροι εκείνοι που θεωρούν το πανεπιστήμιο ως ενα από τα τελευταία οχυρά που πρέπει να πέσει, από εκείνους που το θεωρούν λείψανο....

Ειλικρινά με λυπεί να το θεωρείς λείψανο. Σίγουρα έτσι θέλουν να το καταντήσουν αυτοί που το κάναν προθάλαμο πολιτικών απόψεων.....αλλά θέλω να ελπίζω

(γιατι σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι που κρατάνε τον πλανήτη να μην αυτοκαταστραφεί)

ρε παιδια,οχι η "προπαγανδα" ουδετερη σαν εννοια...τσεκαρετε λιγο τις τεχνικες απο wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda

...

Τουλαχιστον βιασμος της επιστημης ειναι αυτο που λεγεται προπαγανδα...

απο εκει και περα,ειδα 3-4 στιγμιοτυπα απο το debate :την αλεκα να λεει οτι τα δυο σπιτια δεν ειναι πολυτελεια,(αυτο τοπιασα,αλλα μετα που αρχισε να λεει κατι για τις προτασεις του κομματος σχετικα με αυθαιρετα και πλουσιους μπερδευθην και εβαλα hd τσοντικον στο πισι)και τον Καρατζαφερη να λεει οτι λυσσαει να φορολογησει την εκκλησια (υγ:για οσους -κακως- δεν πολυπαρακολουθουν τα Tsakonas Classes,εν ετει 1990τοσο η εκκλησια ειχε ζητησει απο το κρατος σαν αποζημιωση για καποια ακινητα της 5 ΤΡΙΣ παλιες ελληνικες δραχμουλες.Η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ ειχε προσπαθησει να παρει καποια ακινητα της εκκλησιας και η κατασταση εφτασε στο Ευρ.Δικαστηριο Δικαιωματων του ανθρωπου))...

δεν με ενδιαφερει αν ειναι γατος-λολκατ-ceiling cat-basement cat,αλλα και μονο απο αυτο ανεβηκε στην εκτιμηση μου παρα πολυ.(και για το αν θα το πραγματοποιησει,κανεις μας δεν μπορει να ξερει.Σημερα μονο λογια ακουγαμε,λογια θα κρινουμε.Αν ομως η επιτυχια του στις ευρωεκλογες εκανε τους μπλε και τους πρασινους να σφιξουν λιγο την πολιτικη με τους μεταναστες ισως,λεω ισως καποια στιγμη να αναγκασει ο καρατζαφερης εμμεσα τους 2 μεγαλους να φορολογησουν την εκκλησια).

Κάτσε τώρα εσύ διαβάζεις ότι θες. Λείψανο θεωρώ το θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου. Προς Θεού, όχι το πανεπιστήμιο.

edit:

Έλεος ρε Τσάκωνα το δήλωσα πως το έγραψα. Damn

ίσως ο Γρηγορόπουλος να μην ήταν πολύ ηχηρό χαστούκι για το τι έρχεται και για το τι θα χάσουμε αν δεν ενεργήσουμε ουσιαστικά..,......

Έρχεται Γιώργο και πολλοί δεν το κατάλαβαν.

Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι με όπλα που τους ξεφτιλίζουν και τους απαξιώνουν καθημερινά. Πάλι κάποιος.. κάποιοι θα χάσουν την ψυχραιμία τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.