ardi21 Σεπτέμβριος 6, 2009 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2009 Στην ουσια το παλιο συστημα ηταν σαν να μην το ειχα ποτε δικο μου! Σαν να μου το δανισε ενας φιλος για ενα μηνα, αφου δεν ειχα χασουρα. Οποτε ας το ξεχασουμε.Γενικα η 1366 πλατφορμα θα υποστηριζει τους νεους επεξεργαστες; πχ θα μπορω να βγαλω τον ι7 του χρονου και να βαλω εναν ι3/ι5/ι9 ή δεν ξερω και γω τι θα βγει; ή θα θελει και αλλη μητρικη;Πιστευω οτι αν τελικα παω σε 1366 μπορω μετα με μικροαλλαγες να φτιαχνω το συστημα μου. Κανεναν ssd, καμια πιο δυνατη καρτουλα, λιγη μνημη ακομα κλπ...Υποστηριζει κανονικα. Ολοι οι i9-i11 και 'γω δεν ξερω τι θα μπαινουν σε 1366. Οι i9 σιγουρα αφου εχει ανακοινωθει κιολας. Δεν γινεται να αλαξει το socket για την top σειρα της η intel τοσο γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 6, 2009 Author #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2009 μια συνθεση τετοια ειναι καλη; -επεξεργαστη αυτον που ειναι σε λογικη τιμη -μητρικη μια asus που παιρνει γρηγορες μνημες και κανει crossfire & sli -τροφοδοτικο >700W, με 80+, single-fan να ειναι αθορυβο -μνημες 1600αρες -καρτα γραφικων μια απλη -ψυχτρα μια καλη βασικα σιγουρα θελω ενημερωση για μητρικη, μνημες, τροφοδοτικο. Και καρτα γραφικων αν νομιζετε οτι θα καταστρεφει ολο το συστυμα αυτη! Νεο μπατζετ 800€ (αντε +50€ ακομα μαξ!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 6, 2009 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2009 τροφοδοτικο νομιζω για την ψυκτρα θες και αυτομητρικημνημες Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 6, 2009 Author #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2009 Τροφοδοτικο ειπα το ζαλμαν επειδη ειναι πιο μεγαλο!Ψυχτρα λεει συμβατη με 1366, σε αντιθεση με την μπλακ που θελει μαλλον το ματζαφλαρι που λες.Μητρικη ειπα την αλλη επειδη δεχεται ταχυτερες μνημες! (edit: μολις ειδα οτι η δικη μ ειναι m-atx)Και μνημες ειπα τις μασκιν επειδη ειναι πιο γρηγορες.Οποτε αν μπορεις πες μου γιατι προτινεις εσυ αυτα γιατι δεν το εχω ψαξει καθολου το θεμα 1366. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Σεπτέμβριος 7, 2009 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 τόσο η Ρ6Τ όσο και η Gene έχουν και 775 mountings για cpu coolers, οπότε δεν χρειάζεται extra mounting kit για 1366 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 7, 2009 Author #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Η συνθεση που δινω σου αρεσει;Αυτη ημητρικη αξιζει τα παραπανω €?http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1331558&SOCKET=s1366&Manufacturer=Asus&category=69977721&catalog=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Σεπτέμβριος 7, 2009 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 για μένα όχι. εγώ έχω την Gene και έχω παίξει και με την Ρ6Τ την απλή, εξαιρετικές και οι 2! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 7, 2009 Author #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Στην απλη Ρ6Τ με προβληματιζει μονο η ταχυτητα των μνημων που δεχεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 7, 2009 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 γιατί για τόσο απλό σύστημα ( απο κάρτα γραφικών,δίσκους κλπ) να πάς σε τόσο μεγάλο τροφοδοτικό? 700+ για να βάλεις πάνω 4850 και 1 δίσκο? είναι λίγο οβερκιλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 7, 2009 Author #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Για να εχω περιθωριο και για αλλους δισκους και ισως crossfire/sli στο μελλον! Διοτι αφου παιρνω καλο pc θελω να εχω δυνατοτητα αναβαθμισης. Σκληρος σιγουρα θα μπει, εκτος απο ssd και κανονικος. Καρτα σιγουρα μια πιο δυνατη του χρονου ή μια δευτερη ιδια. Γι αυτο κοιταω η μητρικη να κανει και CF και SLI ωστε να μην με περιοριζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Σεπτέμβριος 7, 2009 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 βασικα απο 8800gt σε 4850 ειναι πεταμενα λεφτα, ο μονος λογος που ειχα κανει εγω την ιδια μεταβαση στο παρελθον ητανε επειδη η πρωτη εχει χαλασει και μου κοψανε πιστωτικο οποτε απτα 165 ευρω της αξιας πληρωσα τα ...... 5 Ειχα φτιαξει παντως παρομοιο συστημα με το τωρινο σου λιγο καιρο πριν μπω φανταρος τον φεβρουαριο του 2008 και μια χαρα την εβγαζε ακομα και οταν απολυθηκα απο αποψη gaming ( ας ειναι καλα τα console ports που μας πλασαρουν ) Αν και με ψιλοτρωει και εμενα για quad πλεον λεω καλυτερα να κανεις λιγη υπομονη, καινουργιο pc και να μην μπορεις να το χαρεις για 9 μηνες δεν λεει Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 7, 2009 Author #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Αυτη τη στιγμη ειμαι με Acer Aspire 2023WLMi ~ Intel Pentium M 725 @ 1.6GHz, 400Hz FSB, 2MB L2 cache ~ 1.2GB RAM @ 333MHz ~ATI MOBILITY RADEON 9700 128MB ~ 80GB HDD 4200RPM ~ 15.4" WXGA Θα παω σε ι7 για να μπορω να αναβαθμιζω στο μελλον και να μην χρειαζομαι μεγαλες αλλαγες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 7, 2009 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Αυριο έρχονται οι ι5 πάντος, και οι μοβο τους, οπότε αν με ρωτάς για νορμάλ χρήστη ΜΕ δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον πάλι, θα έπαιρνα τέτιον. Ο 4 Πύρηνος θα έχει 10€ πάνω απο 9550 καινούργιο πάντος και αξίζει λογικά αμι τι άλλο για το future proof. Δες μήπως αξίζει να πάς εκεί, νομίζω πως πιο κάτω θα σου πάει απο ι7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 7, 2009 Author #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Τhnx Dolly!!Σιγουρα θα μπουν κι αλλες επιλογες λοιπον! Μπορω να περιμενω εως και 3 βδομαδες που θα διαρκεσει η εξεταστικη μου να δουμε και πως πανε αφου σιγουρα θα βγουν μετρησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 7, 2009 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 IMO τότε περίμενε, και η κοπέλα μου θέλει πι-σι τώρα και περιμένω να της βάλω ι5 απο ότι δείχνουν τα πράγματα να έχει και κεφάλι της ήσυχο για αναβαθμίσεις στο μέλλον.Το Σάββατο που ρώτησα στο πλαίσιο είπαν πως δεν έχει αλλάξει κάτι και 8/9 θα έχουν τα πάντα εκεί από cpu και mobos. Λίγο τιμές που είδα σου πάει μια η άλλη με q9550 σύστημα (με P5Q Deluxe) και είναι λίιιιιγο πιο ακριβή η RAM αλλά αν θωρακίζεσαι μελλοντικά με νεο socket και DDR3, αξίζει νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 7, 2009 Author #36 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Oι ι5 θα ειναι χαμηλοτερων επιδοσεων απο τους ι7 ε?Μηπως να κοιταξω για κανενα μεταχειρισμενο ι7 λοιπον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 10, 2009 Author #37 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2009 Διαβαζω για ι5 και ι7 (μεχρι τα 250€) και δεν μπορω να καταληξω σε επεξεργαστη και πλατφορμα.Οι μεν 1156 πιο φτηνη και απ οτι λενε ο επεξεργαστης των 180€ πλησιαζει αυτον των 250€ του 1366. Βεβαια το 1366 εχει triple-channel, αν και αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι μπορεις να βαλεις μνημες 6GB με κοστος ~100€, ενω στην αλλη 4GB με ιδιο κοστος και dual channel.Kατι διαβασα και για τη συνδεση των καρτων γραφικων οτι ειναι πιο γρηγορη στην 1366.Επισης κατι για ΗΤ και Quick Path Ιnterconnect στους 1366.Πφφφ....εχω μπερδευτει! :sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #38 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 Λοιπον αφου τελειωσε σχεδον η εξεταστικη μου αρχιζω παλι το ψαξιμο για να γινει αγορα μολις επιστρεψω απο εκλογες. Κουτι αλλαξα και πηρα το 833 απο μουλτιραμα που ειναι με μαυρο σκελετο, οποτε σκεφτηκα να φτιαξω ενα συνολο ΜΑΥΡΟ. Τι εννοω με μια πρωτη προχειρη αναζητηση. εχει ανεβει το κοστος (υπολογιζουμε και κανενα 150-170αρι για εναν 920) και δων ξερω αν αξιζει μονο για το οπτικο αποτελεσμα. +20€ για μαυρη ψυχτρα +40€ για μαυρη μητρικη +30€ για μαυρες μνημες κλπ Για καρτα γραφικων δεν ειδα αν ειναι μαυρη η πλακετα. Εχετε καμια υποψην; To πιο ομορφο pc για μενα ειναι αυτο εδω http://www.million-dollar-pc.com/systems-2008/silverstone/murderbox-fc/murderbox-fc.htm γι αυτο μ επιασαν οι μαυρες μου:p Και επισης προς το παρον ειμαι 60-40 υπερ του 1366 με μεταχειρισμενο 920 σε σχεση με καινουριο 850. Αποψεις-προτασεις καλοδεχουμενες:fun::fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 26, 2009 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 Προσπωικα στην θεση που εισαι θα την θυσιαζα την "ομορφια".Εξαλλου ομορφο -οπτικα- αποτελεσμα σαν κουτι μπορεις να φτιαξεις αν εχεις το μερακι και χωρις να εχεις "ομορφο" hardware.Aν δεν εχεις το μερακι στραφι θα παει η οποια ομορφια του καθε hardware κομματιου.τροφοδοτικο δες το corsair 750HX μιας και χαθηκαν τα 750αρια element των 90Ε..Με 40Ε παραπανω απο την καρτα που εχεις...βαζεις την 4890..Mε 4 τετοιες μνημες (συνολο 8gb@~144Ε) ,την asus P7P55 και εναν ι7 860 νομιζω εισαι καλλυμενος.Συνολο στο περιπου (αν δεν μου ξεφυγε κανενα νουμερα) στα 840Ε.Με μια ψυκτρα χωρις να ξεφευγεις οικονομοικα αλλα και χωρις τρελλο αντικτυπο σε επιδοσεις(θερμοκρασιες) -επιπεδου mugen 2 ελεγα ...αν μπαινει σε s1156 - εισαι κατι παραπανω απο κομπλε.Εναλλακτικα θυσιαζεις τον ι7 860 ,παιρνεις τον ι5 750 και κυνηγας την 5870 σε καρτα γραφικων αν θελεις κατι παραπανω σε παιχνιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 26, 2009 Author #40 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2009 Σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! Εχω καμια 10αρια μερες να ψαξω και να αποφασισω πριν δωσω παραγγελια. Τωρα γι αυτα που προτινεις: Για καποιο corsair τροφοδοτικο ειχα διαβασει οτι κανει πολυ θορυβο, ισως ηταν το 650αρι (ενα κοκκινο νομιζω), γι αυτο δεν κοιτουσα καθολου σε corsair. Αν και αυτο βλεπω οτι παιρνει και 80+ Silver οποτε πρεπει να ειναι πολυ καλο. Για καρτα αρχικα ελεγα για 4850, αλλα λογω 1920Χ1200 θα ανεβω και ισως παω σ αυτην που λες αφου αξιζει. Μνημες ελεγα να παρω με ψυχτρες και για να ειναι πιο κρυες αλλα και πιο ωραιες Μητρικη πολυ καλη αυτη που δινει και ωραια!! Συνδιαζεται αψογα με μπλε καλωδια σατα αν μπορεσω να βρω.... αν και θα προτιμουσα μια να μπορω να κανω και crossfire & sli. Ισως αυτη εδω; http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1320319 αλλα δεν αναφερει πουθενα για RAID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.