LL_NEO Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 Reference για κελί σε Excel Macro.Έστω 2 κελιά, το A3 και το B5Αυτό που θέλω να πετύχω είναι τελικά στο A3 να παίρνω το value του B5 (δηλαδή κάτι σαν =$B$5).Επειδή και το Α3 και το Β5 θα αλλάζουν θέση ανεξάρτητα μεταξύ τους ( κοινώς το Α3 μπορεί να είναι C2 και το B5 A1) δε μπορώ να χρησιμοποιήσω ActiveformulaR1C1.Αν ξαναγυρίσω στα αρχικά στοιχεία, αν υποθέσουμε ότι με κάποιο τρόπο έχω έτοιμες 4 μεταβλητές του στυλi=3k=1 για τα coords του πρώτου κελιούκαι m=5n=2τι πρέπει να γράψω μετά το:Cells(i,k).SelectActivecell.Formula=προκειμένου μετά το πέρας της macroεντολής να παίρνω στη φόρμουλα του A3 $B$5 και για value προφανώς ότι υπάρχει και στο B5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 2, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2009 Πρόεδρε, κατέβασε αυτό... Στο excel κάνε το εξής... tools -> options -> security -> macro security και βάλτο στο medium... Στην συνέχεια πάτα file -> open και δείξε το αρχείο στο zip και όταν σε ρωτήσει επέτρεψε τα macros... Mετά tools -> macro -> macros και επέλεξε το macro "Book1.xls!Module1.DstSrc" και πάτα Run... Θα σου δείξει το παράθυρο...: Εκεί πατάς πρώτα το "Source Cell" και επιλέγεις το κελί από το οποίο θέλεις να παίρνεις την τιμή και μετά πατάς το "Dest Cell" και επιλέγεις το κελί του οποίου η τιμή θα ακολουθεί τις αλλαγές του source... στην συνέχεια πατάς Bind και το Dest Cell ακολουθεί συνεχώς τις τιμές του Source Cell... Δεν ξέρω αν εννοούσες αυτό... Πάντως ο κώδικας είναι σε VBA και τον βλέπεις πατώντας "ΑLT+F11"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 2, 2009 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2009 Συγνωμη για την ασχετοσυνη μου, αλλα πώς ξερει το Dest Cell ποιο ειναι το Source Cell για να ακολουθησει τις τιμες του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 2, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2009 Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα... εννοείς την λειτουργία μέσα στο excel πώς ακολουθεί η τιμή ενός cell ενός άλλου, ή ποιος είναι ο κώδικας που το κάνει αυτό...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2009 Αυτο: "την λειτουργία μέσα στο excel πώς ακολουθεί η τιμή ενός cell ενός άλλου". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 2, 2009 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2009 Πας στο κελί που θες και γράφεις "=$C$R",όπου:C, (column) η στήληR, (Row) η γραμμήΟπότε αν θες το κελί Α1 και ακολουθεί το κελί Β1, τότε γράφεις στο κελί Α1 "=$Β$1" και enter ή διαφορετικά, πατάς "=" και κάνεις κλικ στο κελί Β1... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Σεπτέμβριος 2, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2009 Έλα Jaco, Thanks αγορίνα, τελικά αυτό που έψαχνα ήταν πολύ πιο απλό.Cells(i,k).Formula= "=" & cells(m,n)AddressLocalΜε λίγα λόγια αγνοούσα την ύπαρξη του AddressLocalThanks πάντως για τη βοήθεια. Έχω παντελή άγνοια απο το πως δουλεύουν τα forms (ίσως επειδή έχω σχεδόν παντελή άγνοια απο macros γενικότερα) αλλά μου κέντρισες την περιέργεια να δω πως το έφτιαξες. Θα πάει το Alt+F11 γόννα. :triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.