Jump to content

Cell reference σε formula μέσα σε macro

LL_NEO

Recommended Posts

Reference για κελί σε Excel Macro.

Έστω 2 κελιά, το A3 και το B5

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι τελικά στο A3 να παίρνω το value του B5 (δηλαδή κάτι σαν =$B$5).

Επειδή και το Α3 και το Β5 θα αλλάζουν θέση ανεξάρτητα μεταξύ τους ( κοινώς το Α3 μπορεί να είναι C2 και το B5 A1) δε μπορώ να χρησιμοποιήσω ActiveformulaR1C1.

Αν ξαναγυρίσω στα αρχικά στοιχεία, αν υποθέσουμε ότι με κάποιο τρόπο έχω έτοιμες 4 μεταβλητές του στυλ

i=3

k=1

για τα coords του πρώτου κελιού

και

m=5

n=2

τι πρέπει να γράψω μετά το:

Cells(i,k).Select

Activecell.Formula=

προκειμένου μετά το πέρας της macroεντολής να παίρνω στη φόρμουλα του A3 $B$5 και για value προφανώς ότι υπάρχει και στο B5 ?

Πρόεδρε, κατέβασε αυτό...

Στο excel κάνε το εξής... tools -> options -> security -> macro security και βάλτο στο medium...

Στην συνέχεια πάτα file -> open και δείξε το αρχείο στο zip και όταν σε ρωτήσει επέτρεψε τα macros... Mετά tools -> macro -> macros και επέλεξε το macro "Book1.xls!Module1.DstSrc" και πάτα Run...

Θα σου δείξει το παράθυρο...:

k4qugvyjvxbbzjpf67s3.png

Εκεί πατάς πρώτα το "Source Cell" και επιλέγεις το κελί από το οποίο θέλεις να παίρνεις την τιμή και μετά πατάς το "Dest Cell" και επιλέγεις το κελί του οποίου η τιμή θα ακολουθεί τις αλλαγές του source... στην συνέχεια πατάς Bind και το Dest Cell ακολουθεί συνεχώς τις τιμές του Source Cell...

Δεν ξέρω αν εννοούσες αυτό...

Πάντως ο κώδικας είναι σε VBA και τον βλέπεις πατώντας "ΑLT+F11"...

Πας στο κελί που θες και γράφεις "=$C$R",

όπου:

C, (column) η στήλη

R, (Row) η γραμμή

Οπότε αν θες το κελί Α1 και ακολουθεί το κελί Β1, τότε γράφεις στο κελί Α1 "=$Β$1" και enter ή διαφορετικά, πατάς "=" και κάνεις κλικ στο κελί Β1...

Έλα Jaco,

Thanks αγορίνα, τελικά αυτό που έψαχνα ήταν πολύ πιο απλό.

Cells(i,k).Formula= "=" & cells(m,n)AddressLocal

Με λίγα λόγια αγνοούσα την ύπαρξη του AddressLocal

Thanks πάντως για τη βοήθεια. Έχω παντελή άγνοια απο το πως δουλεύουν τα forms (ίσως επειδή έχω σχεδόν παντελή άγνοια απο macros γενικότερα) αλλά μου κέντρισες την περιέργεια να δω πως το έφτιαξες. Θα πάει το Alt+F11 γόννα. :triniti:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.