Jump to content

Μπορείτε να μου εξηγήσετε καποιες παραμέτρους της RAM...

Freedom

Recommended Posts

Ενας συνάδελφος εχει συστημα AMD XP1800+ και μια mobo με KT400...

Θελει να κάνει ενα μικρό optimization στις 333Mhz μνήμες του...

Μου εφερε μια λίστα με επιλογές που υπάρχουν στο bios της μητρικής του (Gigabyte) και ομολογώ οτι εμεινα κάγκελο...συνηθισμένος απο τις ρυθμίσεις της δικιάς μου mobo (P4B533) ή οποία εχει μόνο Cas Latency, Ras to Cas Delay, RAS Precharge, Active Precharge και τρεις ρυθμίσεις Strength control...

Η λίστα που μου έδωσε ειναι η εξής:

DRam Cas Latency: 2,5 (να και μία ρυθμιση που αναγνωρίζω)

Bank Interleave: 4 Bank

Precharge to Active(Trp): 3T (αυτο να υποθέσω οτι είναι το αντίστοιχο Active Precharge?)

Tras(non-DDR400/DDR400): 7T/10T

Active to CMD(Trcd): 3T

DRAM Burst length: 4

DRAM Queue Depth: 2 level

DRAM Command Rate: 2T Command

Write Recovery Time: 3T

DRAM tWTR: 3T

Θα μπορουσε καποιος να με διαφωτίσει για τον ρόλο των ανωθι ρυθμίσεων και να κανει έναν στοιχειώδη παραλληλισμό με τις αντίστοιχες (οπου υπάρχουν) συθμισεις της δικιάς μου mobo?

Αν ανέφερε και ποιες απο τις αγνωστες σε εμένα ρυθμίσεις θεωρεί οτι μπορουν να "δώσουν" στο συστημα θα ήμουν υπόχρεωμένος...

Ευχαριστώ προκαταβολικά οσους απαντήσουν...

καλα βρε συ και ακομα του μιλας ενω εχει amd..??

χαλασε ο κοσμος...εγω δυστυχως δεν μπορω να σου εξηγησω τι ακριβως ειναι το καθενα..

παντως το Bank Interleave οταν εβαζα 8 ειχα καλυτερες επιδοσεις

Originally posted by shidokanjohn on 24-09-2003 at 12:17

καλα βρε συ και ακομα του μιλας ενω εχει amd..??

χαλασε ο κοσμος...εγω δυστυχως δεν μπορω να σου εξηγησω τι ακριβως ειναι το καθενα..

παντως το Bank Interleave οταν εβαζα 8 ειχα καλυτερες επιδοσεις

Χαχαχαχαχαχαχα...ελα βρε Γιαννη...όλοι αδέλφια ειμαστε...λολ

Οκ, το σημειώνω το Bank Interleave=8...

Η αληθεια ειναι οτι αυτο που θελω πανω απο ολα ειναι να γινει η αντιστοιχια CL(ενταξει αυτο το βρήκαμε),Ras to Cas Delay, RAS Precharge, Active Precharge με αυτες που αναφέρονται στην λιστα για να ξέρω και εγώ που πατάω και που βρίσκομαι...

Για τις υπόλοιπες επιλογες που δεν τις διαθέτει το δικόμου συστημα απλά θα ηθελα οχι πληρη αναλυση για το ποια ειναι τι, αλλά ποιες εχουν "ορατα" αποτελεσματα οταν αλλάξουν προς χαμηλώτερες τιμές...

Μετά τιμής,

Freedom ο AMD-platform αδαης...

:confused:

Originally posted by shidokanjohn on 24-09-2003 at 12:25

Σορυυυυυ γραψε λαθος

DRAM Burst length = 8

οχι το αλλο

κοτσανα ειπα και το τσεκαρα εδω γιατι ακομα εχω ενα μηχανημα με amd sthn δουλεια...

Τσ τσ τσ τσ...πολυ αργα Τζων...

Η μητρική ξερασε καπνους πριν απο 5 λεπτά οταν εβαλα την ρυθμιση που ειπες...ωραίο θέαμα πάντως...λολ

Ελα, κρατάω στο μυαλό μου την νέα σου υπόδειξη...

.38-.45 εκ πρωτης το λινκάκι φαινεται οτι θα μου λύσει τις περισσότερες απορίες...Ευχαριστώ!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.