Freedom Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2003 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2003 Ενας συνάδελφος εχει συστημα AMD XP1800+ και μια mobo με KT400...Θελει να κάνει ενα μικρό optimization στις 333Mhz μνήμες του...Μου εφερε μια λίστα με επιλογές που υπάρχουν στο bios της μητρικής του (Gigabyte) και ομολογώ οτι εμεινα κάγκελο...συνηθισμένος απο τις ρυθμίσεις της δικιάς μου mobo (P4B533) ή οποία εχει μόνο Cas Latency, Ras to Cas Delay, RAS Precharge, Active Precharge και τρεις ρυθμίσεις Strength control...Η λίστα που μου έδωσε ειναι η εξής: DRam Cas Latency: 2,5 (να και μία ρυθμιση που αναγνωρίζω)Bank Interleave: 4 BankPrecharge to Active(Trp): 3T (αυτο να υποθέσω οτι είναι το αντίστοιχο Active Precharge?)Tras(non-DDR400/DDR400): 7T/10TActive to CMD(Trcd): 3TDRAM Burst length: 4DRAM Queue Depth: 2 levelDRAM Command Rate: 2T CommandWrite Recovery Time: 3TDRAM tWTR: 3TΘα μπορουσε καποιος να με διαφωτίσει για τον ρόλο των ανωθι ρυθμίσεων και να κανει έναν στοιχειώδη παραλληλισμό με τις αντίστοιχες (οπου υπάρχουν) συθμισεις της δικιάς μου mobo?Αν ανέφερε και ποιες απο τις αγνωστες σε εμένα ρυθμίσεις θεωρεί οτι μπορουν να "δώσουν" στο συστημα θα ήμουν υπόχρεωμένος...Ευχαριστώ προκαταβολικά οσους απαντήσουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Σεπτέμβριος 24, 2003 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2003 καλα βρε συ και ακομα του μιλας ενω εχει amd..??χαλασε ο κοσμος...εγω δυστυχως δεν μπορω να σου εξηγησω τι ακριβως ειναι το καθενα..παντως το Bank Interleave οταν εβαζα 8 ειχα καλυτερες επιδοσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Σεπτέμβριος 24, 2003 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2003 Originally posted by shidokanjohn on 24-09-2003 at 12:17 καλα βρε συ και ακομα του μιλας ενω εχει amd..?? χαλασε ο κοσμος...εγω δυστυχως δεν μπορω να σου εξηγησω τι ακριβως ειναι το καθενα.. παντως το Bank Interleave οταν εβαζα 8 ειχα καλυτερες επιδοσεις Χαχαχαχαχαχαχα...ελα βρε Γιαννη...όλοι αδέλφια ειμαστε...λολ Οκ, το σημειώνω το Bank Interleave=8... Η αληθεια ειναι οτι αυτο που θελω πανω απο ολα ειναι να γινει η αντιστοιχια CL(ενταξει αυτο το βρήκαμε),Ras to Cas Delay, RAS Precharge, Active Precharge με αυτες που αναφέρονται στην λιστα για να ξέρω και εγώ που πατάω και που βρίσκομαι... Για τις υπόλοιπες επιλογες που δεν τις διαθέτει το δικόμου συστημα απλά θα ηθελα οχι πληρη αναλυση για το ποια ειναι τι, αλλά ποιες εχουν "ορατα" αποτελεσματα οταν αλλάξουν προς χαμηλώτερες τιμές... Μετά τιμής, Freedom ο AMD-platform αδαης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Σεπτέμβριος 24, 2003 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2003 Δεν το κατάλαβα το αστειάκι για τα Athlon :devil: Ελπίζω το link να βοηθήσει:http://www.rojakpot.com/freebog.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Σεπτέμβριος 24, 2003 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2003 Σορυυυυυ γραψε λαθοςDRAM Burst length = 8 οχι το αλλο κοτσανα ειπα και το τσεκαρα εδω γιατι ακομα εχω ενα μηχανημα με amd sthn δουλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Σεπτέμβριος 24, 2003 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2003 Originally posted by shidokanjohn on 24-09-2003 at 12:25 Σορυυυυυ γραψε λαθοςDRAM Burst length = 8 οχι το αλλο κοτσανα ειπα και το τσεκαρα εδω γιατι ακομα εχω ενα μηχανημα με amd sthn δουλεια... Τσ τσ τσ τσ...πολυ αργα Τζων...Η μητρική ξερασε καπνους πριν απο 5 λεπτά οταν εβαλα την ρυθμιση που ειπες...ωραίο θέαμα πάντως...λολΕλα, κρατάω στο μυαλό μου την νέα σου υπόδειξη....38-.45 εκ πρωτης το λινκάκι φαινεται οτι θα μου λύσει τις περισσότερες απορίες...Ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.