Jump to content

ΚΥΠΡΟΣ 74' - ΕΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ

GruntGR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

http://www.geocities.com/anaxfiles/forum/eldyk.html

Πιστευω αξιζει μια εκτυπωση απο ολους μας, ηδη εχω διαβασει 13 σελιδες μονορουφι απτις 51 και πραγματικα δεν εχω λογια, τσιτονωμαι απιστευτα οταν βλεπω και τα ακατανομαστα καναλια να μην λενε τπτ ουτε για τα αιτια της εισβολης ουτε για το ποσο ευκολα θα μπορουσε να αποφευχθει αμα το ΑΕΔ και το ΓΕΕΦ δεν ειχανε μουλαρωσει ουτε λενε κατι για τα εσκεμμενα λαθη των υπολοιπων "μεγαλων" ( εχουνε οι αδαεις οι κυπριοι τον μακαριο και τους αγγλους για θεους τωρα τρομαρα τους )

Πολυ απλα δεν τους παιρνει να το κανουν αυτο, (εδω περα φοβοτανε να πει η τρεμη πως ειδε το dvd του ζαχοπουλου :S ) οποτε προσπαθω να μην δινω σημασια και να εχω το χαζοκουτι στην δουλεια στο mute, για μενα εχει ιδαιτερη σημασια η αφηγηση του "ξενου" αφου 9 μηνες απ'την θητεια μου και ενα κομματι απ'την χυψη μου εκει πανω τα αφησα, δεν ξερω αν ο στρατος σε κανει πιο "αντρα" αλλα σιγουρα μετα την επισκεψη μου στα φυλακισμενα μνηματα και την επαφη μου με ελδυκαριους του 74 στα ιουλιανα απεκτησα καινουργιες ευαισθησιες :(

Για οσους δεν αρκει το κειμενο υπαρχει και η κινουμενη εικονα,

πισω στο διαβασμα

Δεν χωράνε λόγια...

3 σημεία μόνο μέχρι εδώ που διάβασα...

...γιατί δεν βοήθησε τους

Ισραηλινούς στην αραβο-ισραηλινή σύρραξη...

Λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή...;

Φήμες ότι Τζώνηδες πιλότοι μπήκαν στην επιχείρηση, δικαίωναν τις αναφορές των ράκαλ

που άκουγαν μια τούρκικα, μια αγγλικά....

Θεωριές συνωμοσίας κτλ κτλ....Μα όχι!! δεν κάνει να πιστεύουμε σε αυτές καλέ διότι δεν γίνονται ποτέ και πουθενά. Μωρε κούνια που μας κούναγε....

Θεωρήθηκε αγνοούμενος μέχρι το 1991, οπότε απεκαλύφθη η πορεία του και το 1994

(απουσία του ΓΕΣ) στήθηκε ανδριάντας του έξω από το διοικητήριο της Καλαμάτας.

.........

...γιατί δεν βοήθησε τους

Ισραηλινούς στην αραβο-ισραηλινή σύρραξη...

Κατ' εμέ ήταν ο 1ος λόγος μακράν.

1. Στον πόλεμο αυτό το Ισραηλ (και συγκεκριμένα στον 2ο αραβο-ισραηλινό πόλεμο), έφτασε ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική του καταστροφή. Ήταν τόσο μεγάλη η έκταση της ήττας του, που έφτασε στο σημείο να απειλήσει δημόσια με χρήση του πυρινικού του οπλοστασίου, για να γίνει ανακωχή.

Παρεπιπτόντως, η Κύπρος δεν δέχτηκε να βοηθήσει το Ισραήλ με αποτέλεσμα να μπει από τότε στο μάτι των Αμερικανών.

from wikipedia 1967–1973

In the summer of 1967, Arab leaders met in Khartoum in response to the war, to discuss the Arab position toward Israel. They reached consensus that there should be no recognition, no peace and no negotiations with the State of Israel, the so-called "three nos".

In 1969, Egypt initiated the War of Attrition, with the goal of exhausting Israel into surrendering the Sinai Peninsula. The war ended following Nasser's death in 1970.

On October 6, 1973, Syria and Egypt staged a surprise attack on Israel on Yom Kippur, overwhelming the Israeli military. The Yom Kippur War accommodated indirect confrontation between the US and the Soviet Union. When Israel had turned the tide of war, the USSR threatened military intervention. The United States, wary of nuclear war, secured a ceasefire on October 25.

2. Οι Αγγλοι πάντα ήθελαν υπό την κυριαρχεία τους την Κύπρο λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης (θεωρία του "Αβύθηστου αεροπλανοφόρου"). Αυτό βέβαια δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν γιατί υπήρχαν πολλές αντιδράσεις (βλέπε ΕΟΚΑ). Για αντίποινα οι Άγγλοι χρησιμοποίησαν ομή βία (συλλήψεις, εκτελέσεις) και αφού ούτε πάλι δεν τα κατάφεραν, χρησιμοποιήσαν την παμπάλαια τακτική του "διαίρει & βασίλευε". Με λίγα λόγια υποστίριζαν οικονομικά τις τουρκικές μειωνότητες που ζούσαν στο νησί, κάνοντας τα στραβά μάτια ακόμα και σε θηριωδίες και σφαγές των Τούρκων εις βάρος των ελλήνων. Με άλλα λόγια σκέφτηκαν με την σκληρή λογική του "Αν δεν μπορούμε να το έχουμε δικό μας, δεν θα το έχει κανείς σας".

Η διχοτόμηση της νήσου ουσιαστικά είναι ένας θρίαμβος της Αγγλίας, γιατί εν έτη 2009 έχει ακόμα υπό την κατοχή της κυπρικά εδάφη χωρίς να διαματρύρεται κανένας όπως πχ στον Αγιο Νικόλα, στο οποίο παρεπιπτόντος βρίσκεται από το '70 ένα μεγάλο κομμάτι του Echelon!!!! (γκουχου-γκουχου).

http://www.geocities.com/anaxfiles/forum/eldyk.html

Πιστευω αξιζει μια εκτυπωση απο ολους μας, ηδη εχω διαβασει 13 σελιδες μονορουφι απτις 51 και πραγματικα δεν εχω λογια, τσιτονωμαι απιστευτα οταν βλεπω και τα ακατανομαστα καναλια να μην λενε τπτ ουτε για τα αιτια της εισβολης ουτε για το ποσο ευκολα θα μπορουσε να αποφευχθει αμα το ΑΕΔ και το ΓΕΕΦ δεν ειχανε μουλαρωσει ουτε λενε κατι για τα εσκεμμενα λαθη των υπολοιπων "μεγαλων" ( εχουνε οι αδαεις οι κυπριοι τον μακαριο και τους αγγλους για θεους τωρα τρομαρα τους )

Πολυ απλα δεν τους παιρνει να το κανουν αυτο, (εδω περα φοβοτανε να πει η τρεμη πως ειδε το dvd του ζαχοπουλου :S ) οποτε προσπαθω να μην δινω σημασια και να εχω το χαζοκουτι στην δουλεια στο mute, για μενα εχει ιδαιτερη σημασια η αφηγηση του "ξενου" αφου 9 μηνες απ'την θητεια μου και ενα κομματι απ'την χυψη μου εκει πανω τα αφησα, δεν ξερω αν ο στρατος σε κανει πιο "αντρα" αλλα σιγουρα μετα την επισκεψη μου στα φυλακισμενα μνηματα και την επαφη μου με ελδυκαριους του 74 στα ιουλιανα απεκτησα καινουργιες ευαισθησιες :(

Για οσους δεν αρκει το κειμενο υπαρχει και η κινουμενη εικονα,

πισω στο διαβασμα

Aν έχεις όρεξη διάβασε τα πρότυπα ηρώων... Απίστευτο βιβλίο

Και όλα αυτά ΜΟΝΟ 35 χρόνια πριν! Δεν φαίνονται υπερβολικά λίγα για να λέμε ότι "αλλάξαν οι καιροί";

Όπως πριν μερικά χρόνια αναγνωρίσθηκε η εθνική αντίσταση χάριν πολιτικής σκοπιμότητας, έτσι θα αναγνωριστεί και ο αγώνας αυτών.

Είναι όμως νωρίς, και θα στοίχιζε πολλά. Όλα θέλουν το χρόνο τους.

Και όλα αυτά ΜΟΝΟ 35 χρόνια πριν! Δεν φαίνονται υπερβολικά λίγα για να λέμε ότι "αλλάξαν οι καιροί";
Συμφωνώ φίλε.

Αν πας στον τύμβο της Μακεδονίτισσας έξω από την Λευκωσία.

Ή στον χώρο που κρεμάσανε τον Ευαγόρα παλληκαρίδη, και να σου μιλάει από δίπλα η αδερφή του ίδου του Ευαγόρα.

Ή στην Μονή Μαχαιρά και να σου μιλάει ο ανθρωπος που είδε μπροστά στα μάτια του να καιγεται ζωντανός ο Γρηγόρης Αυξεντίου.

Ή να γίνονται ανασκαφές και να βρίσκονται οστά μαχητών σε ομαδικούς τάφους.

Τότε καταλάβαίνεις τι σημαίνει σύγχρονη ιστορία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.