gipinio1337 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2009 Πρόσφατα "χτύπησα" μια μητρική για το παλιό μου μηχανάκι, την Gigabyte Ga-x48-ds5. Έχω τον q9550 για επεξεργστή με stepping/revision E0. Η μητρική στο CPU support λέει πως για να υποστιρίξει αυτό το CPU θέλει bios F8C. Πώς μπορώ να μάθω ποιο bios έχω και αν είναι το bios πιο παλιό από το προτεινόμενο τι κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Σεπτέμβριος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2009 Βάζεις τον Q9550, αν δεν ανάβει, βρίσκεις κάποιον πιο παλιό cpu(δες ποια cpus δεν υποστηρίζει το καινούργιο bios και βάλε έναν πιο παλιό π.χ E8XXX) και προφανώς θα ξεκινήσει. Θα πρέπει να έχεις κατεβάσει το τελευταίο bios και όταν ξεκινήσει η μητρική να περάσεις(flashάρεις) το καινούργιο. Mετά βάλε τον Q και δες αν ανάβει!Επίσης μπορείς να την πας πίσω και να τους πεις να σου περάσουν το τελευταίο bios:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
gipinio1337 Σεπτέμβριος 1, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2009 Μπα....θα με γκαστρώσουνε όπως πάντα με το service τους.....βοηθάει αν αναφέρω ότι η μητρική έρχεται με 1.3 revision; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Σεπτέμβριος 1, 2009 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2009 Δοκίμασε να δεις αν το mobo ανοίγει με τον Q....Aλλιώς ρώτα την ίδια την GAAυτό βρήκα, αλλά είναι για το 1.1 rev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auber002b Σεπτέμβριος 4, 2009 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2009 Πρόσφατα "χτύπησα" μια μητρική για το παλιό μου μηχανάκι, την Gigabyte Ga-x48-ds5. Έχω τον q9550 για επεξεργστή με stepping/revision E0. Η μητρική στο CPU support λέει πως για να υποστιρίξει αυτό το CPU θέλει bios F8C. Πώς μπορώ να μάθω ποιο bios έχω και αν είναι το bios πιο παλιό από το προτεινόμενο τι κάνω; απλά τα πράγματα , το δοκίμασες με τον q9550 και δεν ανάβει ? συνήθως αν θέλει bios update ανάβει το σύστημα αλλά δεν προχωρά και βγάζει μήνυμα για το update , οπότε αφού ανάψει (αν όχι όμως "μπουταρε" αν έχεις την δυνατότητα με έναν άλλον επεξεργαστή) δες πριν το post screen (πινακάκι) εκεί που αναφέρει τις διάφορες πληροφορίες όπως την vga , τι cpu έχεις , πόση μνήμη και τι δίσκους και τι usb συσκευές υπάρχουν , πάνω πάνω στη 2 ή 3 γραμμή αναφέρει το μοντέλο του m.b και τελευταία πληροφορία δεξιά είναι το ver του BIOS. αν έχει κάποιο logo το m/b με φωτό της gigabyte κτλ. οι παραπάνω πληροφορίες δεν φαίνονται οπότε θα πρέπει να πατήσεις το TAB για να τις δεις ! **Υ.Γ σίγουρα έχεις το DS5 ? γιατί σαν DS4 υπάρχει και rev 1.1 και 1.3 ενω σαν DS5 μόνο ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gipinio1337 Σεπτέμβριος 5, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2009 οκ...αυτά γνωστά. απλά φοβόμουνα εάν δεν ξεκινήσει καθόλου. Τελικά ξεκίνησε και διάβασε το CPU με προηγούμενη έκδοση bios:wassat:. Μετά το φλάσαρα στην τελευταία και όλα καλά....ευχαριστώ παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.