Jump to content

PC για 3d studio max, AutoCAD

Dolly

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερίζω.

Η κοπελιά θέλει pc στο οποίο θα σχεδιάζει για την δουλειά της, και θα δημιουργεί φωτορεαλιστικά με 3d studio και συγκεκριμένα VRay (για όσου το ξέρουν – εγώ δεν το ήξερα προφανώς )

Από όσο ξέρω αυτά τα προγράμματα για τα renders του δεν χρειάζονται κάποια τρελή κάρτα γραφικών, παίζει ρόλο η RAM (πάω για 8 giga – είναι και φτηνές) και το cpu (πάω για 4πύρινο). Ισχύει κάτι τέτοιο, και μπορεί να κάνει την δουλειά της με μια 9600 πχ, ή πρέπει να πάρει ΚΑΙ κάρτα καλή?

RAM έλεγα για 8, είναι φτηνά, και συμφέρουν.

CPU, έλεγα για 4 πύρινο γιατί έχω ακούσει πως κάνει διαφορά, η ερώτηση είναι, ενας 9550-9650 με τα 12 mega λανθάνουσα, και ένας 9300 πχ με τα 6 έχει μεγάλη διαφορά στον χρόνο που κάνει το πι-σι για να κάνει ένα render πχ?

Το clock speed παίζει ρόλο σε αυτά τα προγράμματα όπως παίζει ρόλο στα παιχνίδια?

Έχετε οι γνώστες που το δουλεύετε το αντικείμενο κάποια συμβουλή στο τι να προσέξω σε τέτοιο Pc?

Ευχαριστώ,

Ναι, έτσι είναι. Θες επεξεργαστή και μνήμη πρωτίστως. Η δύναμη της κάρτας γραφικών θα φαίνεται μόνο στις viewports (openGL). Αλλά εκεί ανάλογα με το τι ζητάς ρυθμίζεις την ποιότητα απεικόνισης κτλ... μέσα από την software εφαρμογή (3dsmax στην περίπτωση σου).

Οι πληροφορίες σου είναι πολύ σωστές σχετικά με την κάρτα γραφικών. Στο Rendering οτιδήποτε στην κατηγορία 9600GT πάνω κάτω επαρκεί ακόμη και στην τρισδιάστατη σχεδίαση. Διαφορά θα δεις μόνο με την χρήση των επαγγελματικών Quadro, με το αντίστοιχο οικονομικό κόστος φυσικά (Ίσως δυσανάλογο) και μόνο στις πιό πρόσφατες εκδόσεις των προγραμμάτων που αναφέρεις.

Προϋπόθεση να δείς τα 8 gig Ram ειναι η χρήση 64 bit λειτουργικού και φυσικά καλλίτερα το εκμεταλλεύεται η 64bit έκδοση του 3D Max.

Η ταχύτητα του επεξεργαστή παίζει σημαντικό ρόλο στο Rendering και ειδικά αν προκειται και γιά Rendering με Animation.

Όσο γιά την Cache του επεξεργαστή μιά βόλτα στα site σχετικά με 3D Max και Vray ισως σε κατατοπίσει καλλίτερα.

Μηπως να κοιτουσες και i7. Εχω την εντυπωση οτι το HT στον ι7 θα δωσει και κατι ακομα.

Με την ευκαιρια βαζεις και 12GB μνημη.

Το σκεύτικα αλλά πάει πολλά, το budget δεν το επιτρέπει εκτός αν τα βρω μεταχειρισμένα...

Μιλάμε για 700-800€ ΜΕ οθόνη ( που θα είναι η LG 24 προσφορά απο Πλαίσιο με τα 209€ ), αλλά ΜΕ τιμολόγιο => μεικτά κάτι πιο λίγο απο 1000ρικο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.