Jump to content

Pentax X70 vs.Nikon Coolpix P90 vs.Canon Powershot G11 vs.Panasonic DMC-FZ28

Recommended Posts

Μετα απο ωριμη σκεψη -και αφου απεριψα προς το παρον την αγορα μιας dslr- κατεληξα να παρω μια πολυ καλη compact ωστε ν' αρχισω να ασχολουμαι σιγα σιγα με την φωτογραφια.

Ειμαι αναμεσα στις παραπανω 4 αλλα εχω ψιλομπερδευτει διοτι δεν γνωριζω αρκετα πραγματα...

Οι παρατηρησεις μου ειναι οι εξης:

1) Η pentax και η panasonic ειναι οι μονες που γραφου video σε HD. Οχι οτι με ενδιαφερει παρα πολυ αλλα ειναι ενα συν.

2) Η panasonic εχει την χειροτερη οθονη -νομιζω- με 230.000 dots. Ισχυει η λεω βλακειες?

3) Η Nikon και η Pentax εχουν 12MP ενω οι αλλες απο 10. Ξερω οτι δεν ειναι αυτοσκοπος τα MP αλλα ειναι ενα αλλο συν αυτο.

4) Η canon -παρ'ολο που δεν εχει βγει ακομα- νομιζω οτι θα ξεπερναει τα 350 που εχουν οι αλλες και δεν εχω διαβασει και τα φοβερα σχολια.

5) H panasonic ειναι η φθηνοτερη.

Αυτα ειναι καποια σημεια που ειδα διαφορες με ενα σχετικο ψαξιμο.

Τωρα θα ηθελα να πειτε πως τα πηγαινουν απο θεμα φακων και γενικα ποιοτητας φωτογραφιας διοτι εκει ειμαι σκραπας... Παντως για ολες λενε οτι ειναι καλες μηχανες.

Γενικα κλεινω προς Nikon η pentax (αν και fan της canon). Αν ειναι ιδιες σε ποιοτητα φωτογραφιας παω προς pentax για το HD video. Η panasonic δεν ξερω, δεν μου εχει "κατσει" πολυ καλα και η canon ειναι ακριβη γι'αυτα που δινει, αλλα περιμενω και τους ειδικους

Εγω εχω την G10 και το μονο μειον ειναι το περιορισμένο ζοομ,το αισχρο continous shooting mode(1.2 fps!) και η ελλειψη hd video (αντε και το hdmi)

Η τιμη της g11 θα ειναι πανω απο 400$ οποτε ξεφευγεις απο τις αλλες που εχεις διαλεξει και πας σε κατηγορια ...dslr!

Αν ειμουν στην θεση σου θα διαλεγα nikon που εχει μεγαααααλο ζοομ κατι που μου έχει λείψει στην canon

a)εχει βγει ηδη fz38....(panasonic)

B)νομιζω εχεις ξεχασει την Canon Sx10 is..

c)Ισως αξιζει να περιμενεις να δεις τι ψαρια πιανει η Fujifilm S200EXR. (λογικα στο budget σου και αυτη)

edit

d)ξεχασα την fuji s100...με 2/3" αισθητηρα ..(απο τους πιο μεγαλους σε compact).Aξια προσοχης επισης.

εξαρτάται τι θές ...εδώ είναι δύο κατηγορίες compact

οι superzoom (pentax x70 nikon p90 και η panasonic)

και η κατηγορία των...."επαγγελματικών" compact (canon g11)

η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας στις δύο αυτές κατηγορίες είναι....η μέρα με την νύχτα.....με το μέσο όρο των superzoom η ποιότητα τους να είναι λίγο πιο κάτω από τις απλές compact και των επαγγελματικών compact να πλησιάζουν σε ποιότητα τις DSLR.....όποτε πρέπει να διαλέξεις μεταξύ zoom και ποιότητας!

σε γενικές γραμμές ανεξαρτήτως κατηγορίας ,την ποιότητα εικόνας και των χρωμάτων δύσκολα θα τα βρεις εκτός canon για αυτό θα σου πρότεινα την εναλλακτική canon powershot SX1 IS η SX10is.

και σαν τελευταίο tip...η canon έχει βγάλει την s90 πριν 1-2 εβδομάδες...η οποία είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στις compact και θα μας έρθει από ότι λένε τον οκτώμβρη ....αν αντέχεις μέχρι τότε s90.....είναι μια απίστευτη μικρή κάμερα.....

Λιγο πιο κατω απο τις απλες compact?? Μπερδευτικα τωρα...

Δηλαδη π.χ η SX1S εχει λιγο χειροτερη φωτογραφια απο μια αντιστοιχη μικρη compact?

Μηπως τελικα πρεπει να αφησω το zoom στην ακρη και να παω για καμια Powershot G11?

Γιατι αν ειναι να εχω την ιδια ποιοτητα εικονας με την compact των 150 ευρω που εχω τωρα...

Θεωριτικα εχει μεγαλυτερο barrel distortion,λόγω μεγάλου εστιακου(ζοομ) μήκους του φακου.

Παντως ενα μεγαλο plus απο τις ''απλες compact'' ειναι οτι τραβαει σε RAW, δηλαδι επεξεργασια σε ps οσο δεν μπορεις να φανταστεις :)

Οχι απλα εννοω οτι θα εχεις πολυ περισσότερες επιλογες στο φτιάξιμο (κυριότερες : white balance, καλυτερη οξύτητα[και χωρις επεξεργασία σε οξύτητα ισχυει raw>jpeg]

Θα σου ελεγα να αφησεις την g11, παρολα αυτα αν επιμένεις πάρε g10/g9 που ειναι τα ~''ιδια''

edit: βασικα πουθενα δεν λεει τι χρηση θα της κανεις...θα τραβας περισσοτερο τοπια/πορτραιτα/μακρο? λιγο απο ολα?

Οχι απλα εννοω οτι θα εχεις πολυ περισσότερες επιλογες στο φτιάξιμο (κυριότερες : white balance, καλυτερη οξύτητα[και χωρις επεξεργασία σε οξύτητα ισχυει raw>jpeg]

Θα σου ελεγα να αφησεις την g11, παρολα αυτα αν επιμένεις πάρε g10/g9 που ειναι τα ~''ιδια''

edit: βασικα πουθενα δεν λεει τι χρηση θα της κανεις...θα τραβας περισσοτερο τοπια/πορτραιτα/μακρο? λιγο απο ολα?

Λιγο απ'ολα οπως το 'πες.

Γενικα θελω να πειραματιστω οταν την παρω. Οποτε θελω να εχω και την επιλογη του μεγαλου zoom απο την στιγμη που δεν θα εχω dslr και 2-3 διαφορετικους φακους.

Δεν ξερω ετσι το σκεφτομαι...

Αρα βγαζουμε εξω canon G's

Καλο θα ηταν να περιμενεις για http://www.dpreview.com/reviews/specs/FujiFilm/fujifilm_s200exr.asp οπως ειπε και ο φιλος ntg μιας και εχει μεγαλυτερο αισθητηρα και κατα συνεπεια καλυτερη διαχείριση θορυβου

Αλλιως επιλεγεις κατι απο nikon coolpix p90 ή panasonic lumix fz28

ναι δυστυχώς ακόμα και στις καλύτερες και ακριβές superzoom έχεις κατά κανόνα ίδια... αν όχι χειρότερη ποιότητα, από μια καλή πιο φτηνή compact....είναι θέμα φακών μικρών αισθητήρων κ.τ.λ..!

Γενικά να βγάζεις καλύτερης ποιότητας photo με superzoom σχεδόν το αποκλείω....

Αν θές ποιότητα σε compact δεν νομίζω να βρεις κάτι καλύτερο από την canon G11...

Για τις superzoom από ότι κοίταζα...τώρα βγαίνει και η SX20is http://www.dpreview.com/news/0908/09081904canonsx20is.asp

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις 1 μήνα να έρθουν όλα τα καινούρια μοντέλα από οκτώβριο, να δεις τιμές και review και αποφασίζεις τότε.

πάντως πέρα από την ποιότητα και το zoom έχει και την δικιά του χάρη...οι πιο πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν και μια superzoom στην κατοχή τους...γιατί πολύ απλά τα zoom αυτά που βλέπουμε στις superzoom δεν πρόκειται να τα δουν σχεδόν ποτέ σε DSLR...

γιατί πολύ απλά τα zoom αυτά που βλέπουμε στις superzoom δεν πρόκειται να τα δουν σχεδόν ποτέ σε DSLR...

Το να δουν ζουμ, οι επαγγελματίες φωτογράφοι, της τάξης του 14χ, τους είναι παντελώς αδιάφορο. Το να δουν φακό με εστιακή απόσταση 800mm, ανάλογα με την κατηγορία φωτογραφίας στην οποία δραστηριοποιούνται είναι σημαντικό, και φυσικά, υπάρχουν τέτοιοι φακοί

Θα ήθελα να δω έναν επαγγελματία φωτογράφο που δίπλα στην 5D MkII ή D700, έχει και μία σούπερ-ζουμ :hehe:

οι πιο πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν και μια superzoom στην κατοχή τους...γιατί πολύ απλά τα zoom αυτά που βλέπουμε στις superzoom δεν πρόκειται να τα δουν σχεδόν ποτέ σε DSLR...

Τρελλο λοξυγγα οι επαγγελματιες φωτογραφοι σημερα..

(οι λογοι που μπορει οποιοσδηποτε να εχει ΚΑΙ μια ..compact μηχανη περα απο την dslr ποικιλουν απο ατομο σε ατομο.Σιγουρα ομως...αλλα πολυ σιγουρα ....δεν την εχουν επειδη δεν προκειται να τα δουν ποτε σε dslr)

Bottom line για μενα αφου διαθετεις το ποσο μιας g11/10...(μην κυνηγησεις την 9) και δεν σε ενοχλει ουτε το μεγεθος μιας ultra zoom ,αλλα ουτε και το ultra zoom μιας και κοιτας g11/10 κλπ....

δες με καλυτερο ματι κατι ultra low budget olympus/σονυ ..με 350Ε ισως και λιγοτερα.

(δεν ξερω αν κυκλοφορει σε ιδια επιπεδα χρηματων κατι σε canon/nikon).

Δες τες σαν compact...παιξε μαθε μαζι τους και οταν χρειαστεις κατι καλυτερο-διαφορετικο τις πουλας και παιρνεις αυτο που θα βρεις (οτι χρειαζεσαι) .

Εναλλακτικα κυκλοφορουν κατι ωραια μοντελακια οπως panasonic TZ7 ,fuji F70EXR που συνδιαζουν το ultra zoom (που μπορει να αποζητησει καποιος) με το μικρο μεγεθος και την ευκολια στην μεταφορα τους..(χωρις να δωσεις παρα πολλα λεφτα)

Iσως να υπαρχουν και μερικα ακομα..που δεν μου ερχονται τωρα.

Βγηκε και απο sony ενα αξιολογο μοντελο που αξιζει να το δεις..σε ultra compact ..oχι και τοσο ultra zomm

σονυ wx1

Aν παλι επιμενεις σε bulky compact ultra zoom θα κοιτουσα την fuji s100fs καθως επισης και την panasonic fz38...

υ.Γ

Καλη χρυση η g10 (την g11 δεν την ειδαμε ακομα),οντως ισως η καλυτερη compact αλλα για την φαση που εισαι τωρα δε νομιζω οτι πρεπει να την κοιτας.

(Οι καλες ultra zoom ομως δεν ακουλουθουν απο μακρια..οπως ειπωθηκε παραπανω..εκει γυρω παιζουν.)

Τρελλο λοξυγγα οι επαγγελματιες φωτογραφοι σημερα..

(οι λογοι που μπορει οποιοσδηποτε να εχει ΚΑΙ μια ..compact μηχανη περα απο την dslr ποικιλουν απο ατομο σε ατομο.Σιγουρα ομως...αλλα πολυ σιγουρα ....δεν την εχουν επειδη δεν προκειται να τα δουν ποτε σε dslr)

Bottom line για μενα αφου διαθετεις το ποσο μιας g11/10...(μην κυνηγησεις την 9) και δεν σε ενοχλει ουτε το μεγεθος μιας ultra zoom ,αλλα ουτε και το ultra zoom μιας και κοιτας g11/10 κλπ....

δες με καλυτερο ματι κατι ultra low budget olympus/σονυ ..με 350Ε ισως και λιγοτερα.

(δεν ξερω αν κυκλοφορει σε ιδια επιπεδα χρηματων κατι σε canon/nikon).

Δες τες σαν compact...παιξε μαθε μαζι τους και οταν χρειαστεις κατι καλυτερο-διαφορετικο τις πουλας και παιρνεις αυτο που θα βρεις (οτι χρειαζεσαι) .

Εναλλακτικα κυκλοφορουν κατι ωραια μοντελακια οπως panasonic TZ7 ,fuji F70EXR που συνδιαζουν το ultra zoom (που μπορει να αποζητησει καποιος) με το μικρο μεγεθος και την ευκολια στην μεταφορα τους..(χωρις να δωσεις παρα πολλα λεφτα)

Iσως να υπαρχουν και μερικα ακομα..που δεν μου ερχονται τωρα.

Βγηκε και απο sony ενα αξιολογο μοντελο που αξιζει να το δεις..σε ultra compact ..oχι και τοσο ultra zomm

σονυ wx1

Aν παλι επιμενεις σε bulky compact ultra zoom θα κοιτουσα την fuji s100fs καθως επισης και την panasonic fz38...

υ.Γ

Καλη χρυση η g10 (την g11 δεν την ειδαμε ακομα),οντως ισως η καλυτερη compact αλλα για την φαση που εισαι τωρα δε νομιζω οτι πρεπει να την κοιτας.

(Οι καλες ultra zoom ομως δεν ακουλουθουν απο μακρια..οπως ειπωθηκε παραπανω..εκει γυρω παιζουν.)

Θα περιμενω τις καινουργιες fuji s200 και Canon SX20 IS και μαζι με αυτες που εχω δει τωρα (panasonic fz38, Canon Powershot SX1S, Pentax X70) θα κανω συγκριση και ελπιζω να βρω ακρη!!

deninho,ntg μπορεί να έθεσα λάθος το "επαγγελματίες φωτογράφοι"...αυτό που εννοώ είναι ότι όταν μια superzoom κάνει 350-400 euro και ένας φακός με την μισή εστιακή δύναμη κάνει τουλάχιστον τόσα λεφτά τότε και ναι φυσικά οι πιο πολλοί αγοράζουν και μια καλή superzoom. όχι για να αντικαταστήσουν την 5d:P αλλά για να "κάνουν την τρέλα τους" γιατί τόσο μεγάλα οπτικά δεν υπάρχουν για καμοία dslr....αλλα και γιατί τα αντίστοιχα εστιακά μήκη πάλι μόνο σε fixed φακούς τα βρίσκουν και όχι zoomatous!όσο για την αναγκαιότητα του μεγάλου οπτικού...προσωπικά το προτιμώ από το να κουβαλάω μια βαλίτσα φακούς μαζί μου...

αυτά ξέφυγα/με!!:)

Αrdi21...καλές αγορές και υπομονή το πράγμα θέλει ψάξιμο....όπως καταλαβαίνεις δυστυχώς καμία κάμερα δεν τα συνδυάζει όλα:)!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.