alexis2044 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2009 Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσαν, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου.Το πρόγραμμα αφορά περίπου 120.000 μαθητές και το κόστος υλοποίησή του, ύψους 68 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις 6 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται φορητούς υπολογιστές, κόστους έως 450 ευρώ.Όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι φορητοί υπολογιστές θα έχουν «φορτωμένα» 16 λογισμικά προγράμματα. Επίσης, στους υπολογιστές τους, οι μαθητές θα βρουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν τη νέα χρονιά, που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.Στο πρόγραμμα παροχής φορτητών υπολογιστών αναμένεται να ενταχθούν και 5.000 έως 10.000 καθηγητές που θα διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου.ΤΑ ΝΕΑ
SirDiman Αύγουστος 31, 2009 #2 Αύγουστος 31, 2009 Η αδερφη μου θα παει φετος! Ελπιζω να πανε ολα καλα και να παρει κανενα MSI x320 :victory::innocent: Παντως θα ειναι μονο netbooks
sstav Σεπτέμβριος 1, 2009 #5 Σεπτέμβριος 1, 2009 [απελπισία mode on] αραγε θα γινόταν τίποτα αν δεν πέρναμε χρήματα από τα ΚΠΣ;;; [απελπισία mode off]
ProPitsiriko$ Σεπτέμβριος 2, 2009 #6 Σεπτέμβριος 2, 2009 Παιδες και ο bro μου θα παει 1η φετος και θα παρει την εν λογο ''επιταγουλα'' Το μονο θεματακι που ακουσα και με παραξενεψε ειναι οτι λεγεται πως τα laptop αυτα θα ειναι χρησης σπιτι - σχολειο και την επομενη χρονια θα επιστρεφονται στο σχολειο Το αλλο κουλο ειναι οτι εγω σαν μεγαλος αδερφος δεν θα μπορω να το παρω μαζι μου γιατι εαν με τσακωσουν με netbook σχολειου θα μου κανουν ''διαφορα''..με λιγα λογια οτι δεν επιτρεπεται.. Εχει ακουσει κανεις κατι αναλογο ? Για πειτε γιατι ειμουν για καφε και τα ακουγα και ειχα χαζεψει..
SirDiman Σεπτέμβριος 2, 2009 #7 Σεπτέμβριος 2, 2009 Για πειτε γιατι ειμουν για καφε και τα ακουγα και ειχα χαζεψει.. Μαλλον αυτο θα φταιει Αφου σου δινει επιταγή και σου λεει 'αγόρασε' ειναι καπως ηλίθιο να στο ζητάει πισω μετα.
Snips Σεπτέμβριος 2, 2009 #8 Σεπτέμβριος 2, 2009 [απελπισία mode on] αραγε θα γινόταν τίποτα αν δεν πέρναμε χρήματα από τα ΚΠΣ;;; [απελπισία mode off]ΚΠΣ ή όχι ξέρεις κανένας να χαρίζει λεφτά; Με τον έναν η τον άλλο τρόπο πάλι από την τσέπη μας θα τα δώσουμε....
ea6gka Σεπτέμβριος 2, 2009 #9 Σεπτέμβριος 2, 2009 σιγουρα αλλα το ζητουμενο ειναι τα λεφτα μας να αξιοποιουνται κατα το καλυτερο δυνατο τροπο.
Kostas007 Σεπτέμβριος 2, 2009 #10 Σεπτέμβριος 2, 2009 καταλαβα θα παιζουν counterstrike 15 vs 15 την ωρα του μαθηματος...
nickstamat Σεπτέμβριος 3, 2009 #11 Σεπτέμβριος 3, 2009 Ελπίζω να μην κάνουν το λάθος και περάσουν WiFi στις τάξεις, γιατί την ώρα του μαθήματος τα παιδιά είτε θα χαζεύουν στο Facebook (ε βέβαια, αν δεν έχουν Facebook από την Α' Γυμνασίου, πότε θα έχουν?) είτε θα βλέπουν ταινίες/pr0n.
eleozz Σεπτέμβριος 8, 2009 #12 Σεπτέμβριος 8, 2009 εγω το βλεπω αλλιωςαντι να δώσουν τοσα λεφτα για να καλυψουν μια ταξηθα μπορουσαν να ειχαν καλυψη τρεις ταξεις με το One Laptop per Childκαι φυσικα τα περισσοτερα πιτσιρικια μεχριτην μεση της χρονιας θα εχουν κανει καμιαδεκαρια format για λογους που μπορουμε να φανταστουμε.
fotme Σεπτέμβριος 9, 2009 #13 Σεπτέμβριος 9, 2009 Μπα το olpc εχει σχεδον αντιστοιχη τιμη και η κατασκευη ειναι μονο μετα απο παραγγελια, συν το γεγονος οτι μιλαμε για μικροτερες επιδοσεις. Απο εκει και περα το unique mesh network καθως και η linux διανομη, καθιστουν πιο ακριβη την εκμαθηνση των καθηγητων κ την υποστηριξη του σε τυχων βλαβες, καθως και την πιο περιορισμενη συμβατοτητα με well known=>cheap to run πλατφορμων. All in all, με τα netbooks εχεις το δικαιωμα της επιλογης, που καταληκτικα οδηγει σε ανταγωνιστικα προιοντα, αρα τιμες που τελικα μπορει να φτανουν στα επιπεδα του XO χωρις ομως να εχουν την ακριβοτερη ιδιαιτεροτητα του.
psilos Σεπτέμβριος 9, 2009 #14 Σεπτέμβριος 9, 2009 Βασικά κάτι που γνωρίζω πιθανόν θα υπάρχει η δυνατότητα ενος και μόνο συγκεκριμένου μοντέλου προς αγορά. Καθώς επίσης θα έρχονται κατα καποιο τροπο και κλειδωμένα. (parental control ισως?)
Constandinos Σεπτέμβριος 9, 2009 #15 Σεπτέμβριος 9, 2009 Βασικά κάτι που γνωρίζω πιθανόν θα υπάρχει η δυνατότητα ενος και μόνο συγκεκριμένου μοντέλου προς αγορά. Καθώς επίσης θα έρχονται κατα καποιο τροπο και κλειδωμένα. (parental control ισως?) Αν ισχύει αυτό που λες, φίλε, βλέπω πααααάλιιιιιιιι κάποια εταιρεία να τα παίρνει χοντρά..ας ανοίξουμε ένα poll, ποιά εταιρεία πιστεύτε οτι θα πάρει το συμβόλαιο όσο για το κλείδωμα..πραγματικά ασχολίαστο....
CrazyAnt1416003257 Σεπτέμβριος 9, 2009 #16 Σεπτέμβριος 9, 2009 Και οι μαθητες της 2ας και της 3ης Γυμνασιου (για να μην αναφερθω σε αυτους του Λυκειου) στην απ'οξο?Αυτη η παραλογη λογιθκη που επιτασει την αναγκη υπαρξης φορητου υπολογιστη για τα πρωτακια,αλλα απο την αλλη δεν βρισκει το ιδιο χρησιμο για τα μεγαλυτερα παιδια το λαπτοπι δεν την καταλαβαινω...Ας εβρισκαν μια φορμουλα να στηνανε τα πισια στα σχολεια (αλλα θα μου πεις ποια σχολεια?) για να εχουν προσβαση περισσοτεροι ή/και ολοι οι μαθητες...Τι να το κανει ενα παιδι 12 χρονων το φορητο?Χωρις την καταλληλη καθοδηγηση και επιβλεψη,το εργαλειο αυτο ειναι επικυνδινο για παιδια αυτης της ηλικιας imhoΔεν χτιζουν μερικα σχολεια,να προσλαβουν μερικους καθηγητες & δασκαλους λεω εγω καλυτερα με αυτα τα λεφτα?
nickstamat Σεπτέμβριος 10, 2009 #17 Σεπτέμβριος 10, 2009 Βασικά κάτι που γνωρίζω πιθανόν θα υπάρχει η δυνατότητα ενος και μόνο συγκεκριμένου μοντέλου προς αγορά. Καθώς επίσης θα έρχονται κατα καποιο τροπο και κλειδωμένα. (parental control ισως?) Μπα. Δίνει εδώ τις απαιτούμενες προδιαγραφές και επιλέγεις. Ένα Dell Mini 10 θα ήταν ό,τι πρέπει, αν ήμουν δικαιούχος... :/
ProPitsiriko$ Σεπτέμβριος 10, 2009 #18 Σεπτέμβριος 10, 2009 Εγω ενα πραγμα σκευτομαι...αυριο ο αδερφος μου ξεκιναει το γυμνασιο..Εαν τα πρωτακια εμφανιστουν μια μερα με τα laptop / netbook στο σχολειο τα 3ακια που ειναι ''μαγκακια'' ως μεγαλυτεροι θα τα πειραζουν...Δεν θελω να σκευτομαι τι θα γινεται στις ταξεις..Ποσα laptop θα σπασουν..ποσα θα πεσουν κατω..ποσα θα κλαπουν...Και μετα ποσοι γονεις θα πανε στο σχολειο και θα γινει της μουρλης....:giveup:
nickstamat Σεπτέμβριος 11, 2009 #19 Σεπτέμβριος 11, 2009 Εγω ενα πραγμα σκευτομαι...αυριο ο αδερφος μου ξεκιναει το γυμνασιο..Εαν τα πρωτακια εμφανιστουν μια μερα με τα laptop / netbook στο σχολειο τα 3ακια που ειναι ''μαγκακια'' ως μεγαλυτεροι θα τα πειραζουν...Δεν θελω να σκευτομαι τι θα γινεται στις ταξεις..Ποσα laptop θα σπασουν..ποσα θα πεσουν κατω..ποσα θα κλαπουν...Και μετα ποσοι γονεις θα πανε στο σχολειο και θα γινει της μουρλης....:giveup:Καλά, ναι, ότι θα γίνει λίγο τσίρκο είναι δεδομένο.Πολύ λίγα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι σε θέση να προσέχουν τον υπολογιστή τους (μην πέσει κάτω, μη γρατζουνιστεί κλπ.) στο σχολικό περιβάλλον.
deninho Σεπτέμβριος 11, 2009 #20 Σεπτέμβριος 11, 2009 Δε θα φταίει κανείς άλλος για το αν θα τους πέσει, γρατζουνιστεί κλπ. Δεν είναι κακό να αρχίσουν τα παιδιά να γίνονται υπεύθυνα από μικρή ηλικία.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.