Jump to content

Sleek-audio?

dunkel_Stern

Recommended Posts

Τέλεια είναι, θα χορταίνεις όλα τα 320kbps του mp3 :devil:

Αν το ζητούμενο είναι το look και η ποιότητα, πήγαινε για κάτι που γεμίζει και λίγο το μάτι :p

http://beatsbydre.com/

το ζητούμενο είναι η ποιότητα, αντοχή στον χρόνο.

για αυτό τώρα θα πάρω iPod στο οποιο θα έχω χωμένα rip από τα cd μου σε AIFF.

μετά από τα Creative Ακουστικά Zen Aurvana δεν ξαναπαίρνω κάτι κατώτερο στον portable ήχο

Αν ψάχνεις σε ψείρες, τότε να ρίξεις και μία ματιά σε http://www.ultimateears.com/_ultimateears/products/findyourearphones.php

Δεν ξέρω αν θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις κανένα από αυτά πριν αγοράσεις.. είναι κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα χωρίς να ακούσεις τα ακουστικά.

μετά από τα Creative Ακουστικά Zen Aurvana δεν ξαναπαίρνω κάτι κατώτερο στον portable ήχο

Τόσο καλά είναι για να αξίζουν τα χρήματα τους? Περνάω πάνω από μισή μέρα με τα ακουστικά, και πάντα αγοράζω διαφορετικά, γιατί δε βρίσκω αυτά που θέλω. Άλλοτε βολεύομαι, άλλοτε πάλι όχι. Συν ότι το 3μηνο για μένα είναι full διάρκεια ζωής. Κάπου θα τσακίσει το καλώδιο και θα κοπεί. Δεν είμαι της αρχής να τα ξαναφτιάχνω πλέον...

Έχω τα PX100 σε ένα συρτάρι αλλα μου φαίνεται οτι είναι προβληματικά :rant:

Όπωτε τα συνδέω στο iPod κάνουν "χράτσα χρούτσα" λές και το βύσμα τα έχει παίξει, δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να τα φτιάξω.. :cry:

εγω λέω για sleek-audio γιατί 1ον) υπάρχουν ανταλλακτικά (κύριος το καλώδιο) 2ον) έχουν κορυφαίο ήχο 3ον) είναι analog customized στον ήχο που βγάζουν (μπάσα κ.τ.λ.) και έχουν δυνατότητα αναβάθμισης σε ασύρματα άμα παίξει τέτοια επιθυμία.

το μονο μου κόλλημα είναι στο όντως άμα βγάζουν καλο ή καλύτερο ήχο από τα creative που είχα (Creative Ακουστικά Zen Aurvana) (τα οποια απεβίωσαν λόγο καλωδίου)

Αν και τα έχω χώσει γερά σε φορητό ήχο, πιστεύω ότι πέφτει πολύ δούλεμα...

Τα μόνα που έχω πραγματικά χαρεί είναι τα AKG K330 που είναι και τα πιο φτηνά μου...

Ότι πιο ακριβό πήρα έχει σοβαρές ιδιαιτερότητες. Άλλα είναι στεγνά, άλλα δε βολεύουν άλλα είναι τεράστια...

Από κάποιο ποσό και μετά αρχίζει το marketing και μόνο αυτό.

Ο καθένας βέβαια επιλέγει ανάλογα με το πορτοφόλι του...

ρε παιδια...ας μου πει καποιος αρχι-audiophile...θα δει κανεις πραγματικη διαφορα με τοσο ακριβα ακουστικα στα...MP3?

Αν και δεν είμαι αρχιμανδρίτης πιστεύω (και έχω δει στην πράξη) σοβαρότατες διαφορές πηγαίνοντας από τα ακουστικά που περιέχει το κουτί ενός player σε ακουστικά αξίας 50-60 ευρώ. Όπως τα AKG.

Αυτή είναι μια πολύ καλή αγορά.

Ακούμε τελείως διαφορετική ποιότητα ήχου σε συνάρτηση πάντα και με τις κωδικοποιήσεις μας. Ένα καλό mp3 σίγουρα βοηθάει (EAC->245kbps vbr για παράδειγμα).

Οποιοδήποτε όμως player με κάθε ποιότητα κωδικοποίησης θα επωφεληθεί απίστευτα από αυτή την αναβάθμηση.

Από εκεί και πάνω τα πράγματα περιπλέκονται...

Η προσωπική μου άποψη είναι πως ΝΑΙ υπάρχουν διαφορές ακόμα και ανάμεσα σε πολύ ακριβά μοντέλα αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ορίσουμε το "καλύτερο". Αισθάνομαι πως υπάρχουν δύο κύριες κατευθύνσεις ή "σχολές".

Η πρώτη δίνει έμφαση στην ανάλυση (πόση λεπτομέρεια ακούμε στη μουσική μας) ενώ η δεύτερη στη παρουσία - δυναμισμό - έμφαση της μουσικής μας.

Οπότε τελικά έχουμε να κάνουμε περισσότερο με προτιμήσεις και επιλογές και όχι με αντικειμενικά καλύτερο - χειρότερο...

Όλα αυτά υπεραπλουστευμένα!

Υπάρχουν δεκάδες παράμετροι που καθορίζουν την επιλογή του αγοραστή πέρα από την ηχητική υπογραφή της συσκευής (ακουστικά εν προκειμένω).

http://www.akg.com/personal/K_330,pcatid,7,pid,102,_psmand,1,show,specs.html

Σηήμερα τα αγόρασα... €40. Ηταν το όριο που διεθετα για ακουστικά... Βεβαια μολις τα ακουσα καταλαβα περι τινος πρόκειται. Μακράν το πιο καθαρό in ear που εχω δοκιμασει.

Φοβερό μπάσο και κρυστάλινος ηχος.. Το μονο κακο που εχουν ειναι οτι σε ξενίζει λίγο το γεγονός οτι πρέπει να βεντουζαρει καλα μεσα στο αυτι γιατι αλλιως χανεται το μπασο. Απαξ και το συνηθίσεις, εθιζεσαι... Φοβερά απλά.

http://www.akg.com/personal/K_330,pcatid,7,pid,102,_psmand,1,show,specs.html

Σηήμερα τα αγόρασα... €40. Ηταν το όριο που διεθετα για ακουστικά... Βεβαια μολις τα ακουσα καταλαβα περι τινος πρόκειται. Μακράν το πιο καθαρό in ear που εχω δοκιμασει.

Φοβερό μπάσο και κρυστάλινος ηχος.. Το μονο κακο που εχουν ειναι οτι σε ξενίζει λίγο το γεγονός οτι πρέπει να βεντουζαρει καλα μεσα στο αυτι γιατι αλλιως χανεται το μπασο. Απαξ και το συνηθίσεις, εθιζεσαι... Φοβερά απλά.

Τα Κ330 είναι απίστευτα για 40 ευρώ.

Θα βελτιωθούν σημαντικά μετά από 20-30 ώρες λειτουργίας...

@ Dunkel Stern

έκανα λίγο ψάξιμο για τα sleek. Το υπάρχον μοντέλο παίρνει καλές κριτικές στην πλειοψηφία. Στο Head-Fi όμως (με search) βρήκα αρνητικά σχόλια από χρήστες για 2 θέματα: Το μπάσο θεωρείται από κάποιους ανεπαρκές και 2ον η ποιότητα κατασκευής όπου έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στα πλαστικά μέρη και συναρμογής σε κάποια δακτυλίδια.

Σε αυτά τα χρήματα πιστεύω πολύ καλή επιλογή είναι η Audio-Technica. Γενικά θα έπαιρνα προϊόν της με κλειστά μάτια από άποψη ποιότητας. Όσον αφορά τα High End IEMs της, τα CK10 (dual armature design) βρίσκονται στο ebay σε ικανοποιητικά χρήματα...

Ότι κι αν πάρεις τελικά, εύχομαι να το χαρείς και να μας πεις εντυπώσεις...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.