Jump to content

Sleek-audio?

dunkel_Stern

Recommended Posts

ρε παιδια...ας μου πει καποιος αρχι-audiophile...θα δει κανεις πραγματικη διαφορα με τοσο ακριβα ακουστικα στα...MP3?

Φυσικά και υπάρχει όριο στην ηχητική πιστότητα, η οποία καθορίζεται από την ποιότητα των υλικών και το κυριώτερο από την τεχνογνωσία του κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει πώς στην γκάμα 300€-500€ το ζευγάρι των 300€ μπορεί να παίζει πιστότερα από αυτό των 500€ αν ο κατασκευαστής του είναι εμπειρότερος. Ακραίες διαφορές τιμών, όμως, κατά κανόνα οδηγούν σε σημαντικές αποκλίσεις στην ποιότητα του ήχου.

Στα ακουστικά, το όριο της ηχητικής πιστότητας βρίσκεται κάπου στα 300€. Δηλαδή οι παραμορφώσεις και η απόκριση συχνότητας που βγάζει ένα reference κομμάτι της γκάμας αυτής είναι εφάμιλλες των πολύ ακριβότερων μοντέλων.

Δες για παράδειγμα τη σύγκριση HD 650(320€) με HD 800(1000€) και θα καταλάβεις.

http://www.headphone.com/technical/product-measurements/build-a-graph.php?graphID%5B0%5D=863&graphID%5B1%5D=853&graphID%5B2%5D=&graphID%5B3%5D=&graphType=1&buttonSelection=Compare+Headphones

Τα HD 650 είναι ίσως και καλύτερα-στον τομέα αυτό-από τα πανάκριβα hd 800 που δίνουν μικρότερες ονομαστικές παραμορφώσεις. Και τα δύο ακουστικά πάντως είναι καμιά 30αρια db(τεράστια διαφορά) κάτω από το καλύτερο speaker του κόσμου.

Τέλος, λάβε υπόψιν σου ότι ακόμα και ο τύπος των ακουστικών παίζει τον ρόλο του στην ποιότητα του ήχου. Για παράδειγμα, τα in ear ακουστικά έχοντας πολύ λιγότερο αέρα να κινήσουν από τα ανοικτού τύπου υπερέχουν κατά πολύ στο bass impact. Χαρακτηριστικά, τα πανάκριβα HD 800 που προανέφερα τρώνε χώμα ακόμα και από iem των 100€ στα μπάσα(όπως άλλωστε και όλα τα ανοικτά ακουστικά).

Υ.Γ: 1Αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ακροβότερο=πάντα καλύτερο είναι κάτι καραγκιόζηδες audiophile που την διαφορά ηχητικού χαρακτήρα(πιο πριμάτος, πιο μπάσος ήχος, πιο οπισθοχωρημένη/πιο προωθημένη ηχητική σκηνή) την εκλαμβάνουν ως βελτίωση του ήχου μόλις δουν το ταμπελάκι της τιμής.

Απόλυτως ουδέτερα ακουστικά δεν υπάρχουν αλλά και να υπήρχαν δεν θα είχε κανένα νόημα. Γιατί την δουλειά του ηχολήπτη κανένας ακροατής δεν την έχει ακούσει στο φυσικό της. Σημασία λοιπόν έχουν οι χαμηλές παραμορφώσεις και ο γενικά ισορροπημένος ήχος που δεν κουράζει σε κανένα είδος μουσικής.

2. Με ψήνετε και μένα για iem. Πώς τα αισθάνεστε στα αυτιά σας-σε σχέση ας πούμε με full size; Και το καλώδιο πόσα μέτρα είναι level one στα akg; Τέλος, από ένταση τί λένε; Τα πιάνουν τα 100 db με i-pod;

Πετρο, hearing is believing.. Οτι και να σου πω ειναι λίγο... Αν εισαι κοντά Αθήνα, πέρνα μια βόλτα απο το μαγαζι με το ipod σου και δοκίμασέ τα... ;)

Γενικως, το καλώδιο ειναι για τα δικά μου γούστα υπερ-αρκετό. Οσο για τα 100dB... Ειναι αρκετά δυνατά. Ειδικά στο Touch HD ειδα σημαντική διαφορά στην ενταση σε σχέση με το laptop. Εικάζω οτι στον DAC του iPod θα δωσουν ρέστα...

Τα 100db που λέτε τα δίνουν όλα τα iPod. Νομίζω για τα iPod Video 5gen γινόταν να ξεκλειδώσεις το cap όπως είναι στα Αμερικάνικα και να το πας στα 120db. Το είχα κάνει και στο δικό μου.

Όποιος θέλει more info να googlάρει ipod wizard ;)

Χθές παρέλαβα τα AKG K330.

Ο ήχος είναι πραγματικά καταπληκτικός, και τα μπάσα είναι γεμάτα και γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Το μόνο πράγμα που με ενόχλησε είναι ο πόνος στα αυτιά μου μετά από 1.30 ώρα ακρόασης. Ίσως φταίνε τα in-ear τόσο καιρό είχα ακουστικά που τυλίγονταν γύρω από το αυτί και δεν έμπαιναν τόσο βαθιά.

Πιστευώ οτι θα τα συνηθίσω όμως σιγά σιγά.

Highly Recomended :T:

Αυριο μετα το σχολείο λεω να παω να τα αγοράσω και εγω.

:bigsmile:

Σε σχεση με τα ακουστικα του ipod εχουν μεγάλη διαφορά?

Και κατι αλλο, ειναι 100% safe για τα αυτια?

Με φοβιζει που 'σφραγιζουν' και εχω και λιγο ευαίσθητα τύμπανα.:/

Μουσικη δεν ακουω δυνατα

Λοιπόν. Είχε συνηθίσει αυτό τον καιρό τα Altec Lansing( που μπορώ να πώ είναι δύο-τρία κλίκ πιο κάτω σε ποιότητα απο α AKG) και μόλις έβαλα τα απλά του iPod άκουσα την απόλυτη αθλιότητα. Το μόνο που έχουν είναι δυνατά μπάσα και μόλις έβαλα κομμάτια με πολλά πρίμα τα ακουστικά άρχισαν να τρίζουν.

Δεν ξέρω τι παίχτηκε και μου ακούστηκε τόση η διαφορά.

Τώρα για την ηχομόνωση σκέψου οτι στο iPod είχα την μουσική στο 50% και άκουγα όπως σε άλλα "ανοικτά" ακουστικά στο 100%.

Μπορείς να βάλεις ένα cap στο iPod ώστε να μην ξεπερνά αυτό το ποσοστό η ένταση και έτσι θα είσαι μια χαρά ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.