GruntGR Αύγουστος 30, 2009 #21 Αύγουστος 30, 2009 Εγω παντως τοσα χρονια με την x-fi στα xp 3 βασικα παραπονα ειχα 1) το περιφημο Snap Crackle Pop στον ηχο οποτε εσκαγαν οι οβιδες του orbital strike στο BF2142 πχ σε καποιες μητρικες ακομα και αν πειραματιζοσουνα με το pci latency και με το IRQ mapping παλι ακρη δεν εβγαινε ακρη :S 2) τα καραγκιοζιλικια με το UT3 που απ'την μια το παιχνιδι ειναι διαφημιση για την καρτα (κορυφαιος 3d ηχος + hardware openAL support οχι σαν την κοροιδια το BioShock) απ'την αλλη μεχρι να βγουν σωστοι drivers για να μπορεις να παιξεις χωρις να κρασαρει λογω του openAL και της x-ram επρεπε να περασουν αιωνες 3) το ΜΑΡΤΥΡΙΟ που τραβηξα με τους τελευταιους driver που βγηκανε 30 ιουλιου, πιο αργο shutdown hardlocks το microphone input εκανε τα δικα του και τελος προβληματα με την ρυθμιση 5.1 στα windows οταν εβαζα ταυτοχρονα headphones στο creative panel ( ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ tweak για οσους θελουν να αξιοποιησουν σωστα το headphone cmss3d σε games με software sound engines οπως το cs source http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2444347&postcount=31 + snd_digital_surround 1 στην κονσολα ) οποτε γυρισα πισω σε αυτους που βγηκανε 11 μαρτιου. Η υποθεση με τον daniel_K ητανε μεγιστο fail ολοι το λενε, ειλικρινα η εταιρεια δεν υπαρχει πια για μενα, ειδικα τωρα που το directsound στην ουσια ειναι ψοφιο λογω vista/7 και ολοι χρησιμοποιουνε software sound engines οπως η fmod γεια σας ! ας μην ητανε το cmss3d + το αληθινο EAX support θα την πουλαγα κατευθειαν και θα εβαζα τον DAC στην usb να ξεμπερδευα Για τα ηχεια του παιδιου τωρα, η αλυσιδα στον ηχο οταν χρησιμοποιεις οπτικη ινα κανονικα παει ετσι : transport ( καρτα ηχου ) -> preamp ( http://en.wikipedia.org/wiki/Preamplifier ) -> DAC -> amp -> ηχεια, στην περιπτωση που απλα θες να συνδεσεις τα Z5500 μεσω οπτικης με την καρτα το μονο που ουσιαστικα σε νοιαζει ειναι το jitter, περισσοτερα για αυτο δες το αρθρο του animatronic, προσωπικα θα ελεγα παρε την xonar HDAV 1.3 συνδεσε τα αναλογικα με αυτη και ξεμπερδευε, αυτην την καρτα ξερω για πολυκαναλο συστημα αυτη εμπιστευομαι αμα θες ντε και καλα x-fi τουλαχιστον προτιμησε την απλη titanium, ουτε το x-ram προσφερει τπτ ουτε το EMI shield ουτε η μουτσουνα του fail-tal1ty στο κουτι της συσκευασιας
AnimaTronic Αύγουστος 31, 2009 #22 Αύγουστος 31, 2009 Χώρις να θέλω να υποστηρίξω την Creative (άλλωστε κι εγω είχα ρίξει πολλά καντήλια με την x-Fi Xtreme Gamer), διαβάζω πως τα πράγματα είναι καλύτερα στη σειρα Titanium. Εντύπωση πάντως μου έκανε οτι το x-Fi Go ! έπαιξε κανονικά, χωρίς προβλήματα στους drivers :baby:. αμα θες ντε και καλα x-fi τουλαχιστον προτιμησε την απλη titanium, ουτε το x-ram προσφερει τπτ ουτε το EMI shield ουτε η μουτσουνα του fail-tal1ty στο κουτι της συσκευασιας χαχεχιχοχεχαχιχοχεχοχιχαχοχιχοχεχαχεχοχιχεχοχα
STINK Αύγουστος 31, 2009 Author #23 Αύγουστος 31, 2009 Πρωτά από όλα θα ήθελα να μου πείς αν όλα αυτά τα έχεις δοκιμάσει σε άλλο λειτουργικό εκτός από XP (βλ. Vista, Windows 7)Θα ξεκινίσω από το 3. Το να περιμένεις οτιδήποτε από το Counter Strike δεν μου φαίνετε λογικό. Είναι τόσο παλιό παιχνιδί συν ότι δεν παίζω cs.Το Snap Crackle Pop αν είναι αυτό που κατάλαβα το είχε και η Extigy μέσα από τον player που είχε για μουσική και δούλευε πολύ καλά. Δεν ξέρω όμως αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα και γι' αυτό δεν επιμένω.Όσο γι' αυτά που λες στο δύο έχω την εντύπωση οτι φταίει το λειτουργικό και όχι οι drivers. Αν και από ότι λες πλέον υπάρχουν drivers.Δεν ξέρω η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτησες και με μπέρδεψες λίγο. Όσο για την xonar που λες έχει διπλάσια τιμή οπότε δεν υπάρχει σύγριση.
GruntGR Αύγουστος 31, 2009 #24 Αύγουστος 31, 2009 το SCP το εχω φαει στην μαπα και με την x-fi platinum που πηρα το 2005 και με την x-fi titanium fatal1ty champion που πηρα τον δεκεμβριο, οι drivers της creative σε vista/7 εχουνε ακομα χειροτερη συμπεριφορα ολοι το λενε αυτο, το counter-strike δεν φταιει για τα προβληματα που αντιμετωπιζα, το καινουργιο audio πανελ εφταιγε γιατι καθε φορα που ξεκιναγε το pc επρεπε να επιλεγω και μετα να ξε-επιλεγω το sychronize with control panel για να μην γκριζαρεται η ρυθμιση 5.1 στα windows :S το ιδιο χρειαζοτανε να κανω αμα αλλαζα απο gaming mode σε audio creation και τουμπαλιν. ασε που μου βγηκε η παναγια μεχρι να τους βγαλω και να βαλω τους παλιους, τι driver sweeper τι uninstall απτο add/remove το χαβα τους. Η hdav 1.3 ξερω οτι ειναι τσιμπημενη αλλα παραμενει η απολυτη λυση της asus για πολυκαναλο οπως η essence STX η απολυτη λυση για ακουστικα
GruntGR Αύγουστος 31, 2009 #26 Αύγουστος 31, 2009 τωρα με τους drivers του μαρτιου οχι, ισως καποιες φορες να εχω SCP σε bf2 και 2142 ισως οχι εχω και καιρο να ασχοληθω, αλλα εδω και μηνες η καρτα δεν κανει τπτ λειτουργει σαν transport και μονο, για την αποδικωποιηση του σηματος και την ενισχυση εχω αλλα μαραφετια ( audio-gd compass και συντομα dac 19mk3 + C2C headamp )
STINK Αύγουστος 31, 2009 Author #27 Αύγουστος 31, 2009 Συγγνώμη αν σε ζαλίζω αλλά επειδή έχω αντιμετωπίσει άπειρες φορές προβλήματα με drivers (δεν μπορείς να φανταστείς) και δεν μου αρέσει να ξοδεύω τα χρήματα μου άσκοπα θα σου κάνω 2 ακόμα ερωτήσεις.1. Έχεις δοκιμάσει το σύστημά σου με windows 7 64bit?2. Γι' αυτά που ζητάω θα την πρότεινες (οπτική ίνα, games, ταινίες, μουσική, χωρίς προβλήματα με drivers)?
AnimaTronic Αύγουστος 31, 2009 #28 Αύγουστος 31, 2009 Το 1) θα στο απαντήσει ο GruntGR. Για το 2) μπορώ να σου δώσω μια απάντηση. Αλλά πρίν από αυτό, πές μου ποιό είναι το MAX ποσό που σκοπεύεις να δώσεις για κάρτα ήχου ?
STINK Αύγουστος 31, 2009 Author #29 Αύγουστος 31, 2009 Με ενδιαφέρει να πάρω ότι καλύτερο γι' αυτά που ζητάω (value for money ή όπως λέγεται). Αν το καλύτερο κάνει 200€ ή θα περιμένω να μαζέψω χρήματα ή θα παραμείνω στην onboard (έβγαλε η intel το Dolby Control Center). Όσα λεφτά και να δώσω θέλω να μην τα δώσω για να κερδίσω ελάχιστα. Όποτε όλες οι προτάσεις δεκτές (σε λογικά πλαίσια μην μου πει κανείς 500 και 1000€)
AnimaTronic Σεπτέμβριος 1, 2009 #30 Σεπτέμβριος 1, 2009 Ωραία. Πάμε: 1) Asus Xonar DX. Απόλυτα λογική τιμή (62 €). Πολύ καλή ποιότητα ήχου. Η μια από τις πέντε εξόδους που βλέπεις είναι multi-use. Σε αυτή τοποθετείς ένα αντάπτορα (παρέχεται στη συσκευασία) και συνδέεις πάνω σε αυτόν το οπτικό σου καλώδιο. 2) Asus Xonar D2X/XDT/A. Λίγο καλύτερος DAC από την προηγούμενη έκδοση. Στην coaxial που βλέπεις τοποθετείς τον αντάπτορα που είπαμε πρίν (παρέχεται στη συσκευασία) και συνδέεις πάνω σε αυτόν το οπτικό σου καλώδιο. Η κάρτα δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα με τα Ζ-5500. Ένα θεματάκι που είχαμε με το παιδί που μου αγόρασε την κάρτα: Εγώ είχα την κάρτα σε Windows Vista Business x86 και σε Windows 7 x86 και έπαιζε "μπόμπα". Το παιδί την έβαλε σε Windows 7 x64. Ο driver (Xonar D2X beta driver for WIN7) περνούσε κανονικα, αλλά μόλις ξεκινούσαν τα windows, στο σύστημα κολούσε. Η λύση είναι να σταματήσει ένα αρχείο (hsmgr64.exe) να ξεκινάει μαζί με τα windows. Όταν έγινε αυτή η ρύθμιση, τα κολλήματα σταμάτησαν και όλα δούλεψαν ρολόι. Υποθέτω πως αυτό οφείλεται στο οτι ο driver ειναι beta. Επίσης πιστεύω οτι η Asus θα βγάλει σύντομα κανονικό driver για Windows 7 (αποκλείεται να αφήσει τόσα προϊόντα της σειρας Xonar χωρίς driver για Windows 7). 3) Auzentech x-Fi Forte. Πιο φρέσκο "λουλούδι" αυτό. Chipset x-Fi από την Creative, με drivers από την Auzentech (= δουλεύουν κανονικά). Κοινώς έχεις όλα τα χαρακτηριστικά που θα είχες με την x-Fi Titanium Fatality συν Headphone & Microphone Amplifiers. Drivers για Windows 7 x86 και x64 έχει κομπλέ. Ρίξε μια ματιά εδώ και τσέκαρε και μερικά reviews στο net. Προσωπική άποψη: Θα πήγαινα για Asus Xonar D2X/XDT/A ή Auzentech x-Fi Forte. Αλλά επειδή η Xonar έχει περάσει ήδη από τα χέρια μου, θα ήθελα να δώ και την Auzentech. Τώρα βέβαια αυτό το τελευταίο δε σε βοηθάει και πολύ. Δες reviews και benchmarks από αυτές τις κάρτες και αποφάσισε. Στην τελική παίξ'το κορώνα-γράμματα . Πάντως όποια από τις τρείς και να επιλέξεις, αποκλείεται να μείνεις δυσαρεστημένος :banging::banging::banging::banging:.
STINK Σεπτέμβριος 1, 2009 Author #31 Σεπτέμβριος 1, 2009 Η Auzentech x-Fi Forte μου άρεσε πάρα πολύ σαν πρόταση γιατί σε σχέση με την Asus οπώς είπαμε και πιο πάνω σίγουρα θα έχει καλύτερες επιδόσεις στα games λόγο EAX και X-Ram. Το μόνο που με προβλαματίζει είναι οι αντάπτορες που αν χαλάσουν τι κάνω μετά;Αυτό που θα κάνω σίγουρα είναι να περιμένω να βγούν επίσημα τα windows 7 64bit και όλοι (Intel, Creative, Asus και Auzentech) να βγάλουν σωστούς drivers και όχι beta και τότε νομίζω θα μπορώ να κρίνω καλύτερα.Σε ευχαριστώ πολύ AnimaTronic οπώς και όλους για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας.Όποις έχει κι άλλες προτάσεις δεκτές.
lanc3lot Νοέμβριος 20, 2009 #32 Νοέμβριος 20, 2009 Καλημέρα σε όλους,Αγόρασα πριν λίγες μέρες την Fatality Platinum όμως (http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=16559&nav=3), ελαφρώς χρησιμοποιημένη και ενώ η κάρτα δουλεύει μια χαρά, δεν έχω καταφέρει να βρω πως ακριβώς δουλεύει το Front Panel και το ασύρματο κοντρόλ / χειριστήριο που έχει.Πατάω πχ Volume Up αλλά δεν δυναμώνει. Όλα από πίσω έχουν συνδεθεί σωστά, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι να φταίει. Σόρυ που γράφω εδώ, αν πρέπει να κάνω new thread ας το πει κάποιος Mod.Btw δεν έχω κάνει update κάποιον driver ακόμα, είναι με τους αρχικούς που είχε μέσα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.