STINK Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω την PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Την θέλω για gaming, ταινίες και για να ακούω μουσικη. Τα ηχεία μου είναι τα Logitech Z-5500.
STINK Αύγουστος 28, 2009 Author #3 Αύγουστος 28, 2009 τωρα τι εχεις?Τώρα χρησιμοποιώ την κάρτα της μητρικής με οπτικές ίνες. Δεν έχω drivers για την Creative Extigy για windows 7 που χρησιμοποιώ και δεν 100% δικία μου.
Kostas007 Αύγουστος 29, 2009 #4 Αύγουστος 29, 2009 για κοιτα και αυτηhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1314025
Gregorypeg1000 Αύγουστος 29, 2009 #5 Αύγουστος 29, 2009 απτην στιγμη που δουλευεις τα ηχεια με οπτικη ινα η καρτα ηχου δν θα σου προσφερει τπτ αλλο εκτος απο το x-fi crystality ή καπως ετσι.δν θυμαμαι πως το λενε.μονο αν τα συνδεσεις αναλογικα θα δεις διαφορα απο την ενσωματωμενη καρτα ηχου με αυτη και ο λογος ειναι πως οταν συνδεεις τα ηχεια με οπτικη η αποκωδικοποίηση του ήχου γίνεται στα ηχεία και όχι στην κάρτα.
AnimaTronic Αύγουστος 29, 2009 #6 Αύγουστος 29, 2009 Η κάρτα που σκέφτεσαι να αγοράσεις είναι μια πολύ καλή λύση για all-around χρήση. Υπάρχει και αυτή η έκδοση, η οποία διαφέρει στο οτι δεν έχει το κάλυμα της Fatality και κοστίζει 40+ ευρώ φτηνότερα. Το πλεονέκτημα της κάρτας αυτής, σε σχέση με την οπτική σύνδεση στην on-board σου, είναι οτι σου δίνει την υποστήριξη EAX στα παιχνίδια.Το χαρακτηριστικό που αναφέρει ο Gregorypeg1000 είναι το x-Fi Crystalizer, το οποίο βελτιώνει τον ήχο (σύμφωνα με την Creative). Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.Άριστες, επίσης, λύσεις για ποιοτικό ήχο είναι οι Asus Xonar
STINK Αύγουστος 29, 2009 Author #7 Αύγουστος 29, 2009 Η κάρτα που σκέφτεσαι να αγοράσεις είναι μια πολύ καλή λύση για all-around χρήση. Υπάρχει και αυτή η έκδοση, η οποία διαφέρει στο οτι δεν έχει το κάλυμα της Fatality και κοστίζει 40+ ευρώ φτηνότερα. Το πλεονέκτημα της κάρτας αυτής, σε σχέση με την οπτική σύνδεση στην on-board σου, είναι οτι σου δίνει την υποστήριξη EAX στα παιχνίδια.Το χαρακτηριστικό που αναφέρει ο Gregorypeg1000 είναι το x-Fi Crystalizer, το οποίο βελτιώνει τον ήχο (σύμφωνα με την Creative). Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.Άριστες, επίσης, λύσεις για ποιοτικό ήχο είναι οι Asus XonarΑυτή η κάρτα που λες ότι κάνει -40 ευρώ δεν έχει και δικια της Ram από όσα έχω διαβάσει οπότε δεν είναι μόνο το κάλυμα. Όπως επίσης εχω διαβάσει οτι έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις στα Games.Όσο για της Asus έχω ακούσει τα καλύτερα και είναι πολύ ποιοτική σαν εταιρία αλλα δεν μου άρεσε το ότι δεν έχει οπτικές ίνες.απτην στιγμη που δουλευεις τα ηχεια με οπτικη ινα η καρτα ηχου δν θα σου προσφερει τπτ αλλο εκτος απο το x-fi crystality ή καπως ετσι.δν θυμαμαι πως το λενε.μονο αν τα συνδεσεις αναλογικα θα δεις διαφορα απο την ενσωματωμενη καρτα ηχου με αυτη και ο λογος ειναι πως οταν συνδεεις τα ηχεια με οπτικη η αποκωδικοποίηση του ήχου γίνεται στα ηχεία και όχι στην κάρτα.Νομίζω ότι κάνει λάθος ότι θα κερδίσω μόνο το x-Fi Crystalizer γιατί έβλεπα στο site της creative και άλλες πολλές λειτουργίες που μου άρεσαν πολύ. Όσο γι'αύτο που λες με τις οπτικές ίνες δεν το γνωρίζω αλλά όταν είχα ακούσει τα ίδια ηχεία στον ίδιο χώρο αλλά με creative extigy θυμάμαι ότι είχαν διαφορά.
Gregorypeg1000 Αύγουστος 29, 2009 #8 Αύγουστος 29, 2009 τι να σου πω??τωρα με μπερδεψες.ξερω σιγουρα πως οταν ειναι συνδεμενα με οπτικη τα z την αποκωδικοποιηση του ηχου την κανουν αυτα.αφου ειανι ετσι λογικα δν πρεπει να εχει διαφορα.τωρα δν ειμαι ειδικος απλα ετσι ειχα διαβασει
STINK Αύγουστος 29, 2009 Author #9 Αύγουστος 29, 2009 τι να σου πω??τωρα με μπερδεψες.ξερω σιγουρα πως οταν ειναι συνδεμενα με οπτικη τα z την αποκωδικοποιηση του ηχου την κανουν αυτα.αφου ειανι ετσι λογικα δν πρεπει να εχει διαφορα.τωρα δν ειμαι ειδικος απλα ετσι ειχα διαβασει :p:p:p:p Αποκωδικοποίηση κάνουν όπως και να τα συνδέσεις. Απλά δεν το έχω ξανά ακούσει αυτό για τις οπτικές ίνες. Θα το ψάξω όμως μιας και το ανέφερες. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει να μας :help:. Πάντως μου φαίνετε περίργο να μην παίζει ρόλο μια κάρτα ήχου όταν την συνδέεις με οπτική ίνα.
AnimaTronic Αύγουστος 29, 2009 #10 Αύγουστος 29, 2009 Αποκωδικοποίηση κάνουν όπως και να τα συνδέσεις. Κι όμως φίλε μου δεν κάνουν. Οταν συνδέσεις τα ηχεία αναλογικά, τότε η μετατροπή Digital to Analog γίνεται από την κάρτα ήχου. Απλά δεν το έχω ξανά ακούσει αυτό για τις οπτικές ίνες. Θα το ψάξω όμως μιας και το ανέφερες. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει να μας :help:.Πάντως μου φαίνετε περίργο να μην παίζει ρόλο μια κάρτα ήχου όταν την συνδέεις με οπτική ίνα. Σε περίπτωση ψηφιακής σύνδεσης, το ψηφιακό σήμα φευγει ανέπαφο από το pc μας και πηγαίνει στον DAC των Ζ-5500, όπου και μετατρέπεται σε αναλογικό. Ρίμε μια ματιά, αν θέλεις, σε αυτο το thread. Εξηγώ όλα τα παραπάνω αναλυτικά. Σχετικά με τις x-Fi Titanium και x-Fi Titanium Fatality, έχεις δίκιο. Η έκδοση Fatality έχει 64 ΜΒ on board X-RAM, οπότε λογικά έχει και καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια.
STINK Αύγουστος 30, 2009 Author #11 Αύγουστος 30, 2009 Πολύ ωραίο thread AnimaTronic ευχαριστώ πολύ. Θα συμφωνήσω για την μετατροπή DTS 5.1 γιατί διαθέτει τέτοια λειτουργία η onbord κάρτα ήχου και το βλέπω στην πράξη.Απλά πιστεύω ότι κάπως έτσι θα λειτουργεί με οποιαδήποτε συνδεσμολογία και αν έχεις είτε σε mp3 είτε σε divx μια μικρή ή μεγάλη επεξαιργασία την κάνει η κάρτα ήχου (υπόθέτω).Αν τελικά αγοράσω την κάρτα θα δοκιμάσω όλα αυτα που συζητάμε και θα μου λυθούν όλες οι απορίες:to_pick_ones_nose::to_pick_ones_nose::to_pick_ones_nose:.Θα το ψάξω λίγο ακόμα βέβαια αλλά σαν κάρτα με έχει κέρδισει σε σχέση με άλλες της κατηγορίας.Αν κάποιος έχει επαφή με ASUS XONAR D2X/XDT/A και την CREATIVE SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATAL1TY θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη του.
AnimaTronic Αύγουστος 30, 2009 #12 Αύγουστος 30, 2009 Αν τελικά αγοράσεις την κάρτα, θα έχεις στη διάθεση αναλογικές και ψηφιακές θύρες. Επίσης έχεις ήδη στη διάθεση σου αναλογικό και οπτικό καλώδιο. Οπότε ¨καρφώνεις¨ όλες τις συνδέσεις και αρχίζεις τους πειραματισμούς.Σχετικά με τις Asus Xonar τώρα:μέχρι πρίν 10 μέρες περίπου είχα τα Logitech Z-5500 και μία Asus Xonar D2 (η D2X είναι ίδια ακριβώς, αλλά PCI-Express). Ο συνδυασμός είναι πάρα πολύ καλός. Το πακέτο πουλήθηκε σε μέλος του forum, γιατί σε λίγες μέρες φεύγω για εξωτερικό και δεν παίζει να κουβαλήσω μαζί μου αυτά τα ήχεια (οπότε και αγόρασα το πακέτο της υπογραφής, το οποίο θα παίζει σε laptop). Παλιότερα είχα και την Creative x-Fi Xtreme Gamer, αλλά είχα πολλά προβλήματα με τους drivers σε WinOS Vista. Η σειρά Titanium είναι μια χάρα από θέμα drivers σε WinOS Vista (σύμφωνα με διάφορα παιδιά από διάφορα forums).Για τη δικιά σου περίπτωση, ίσως είναι καλύτερα να πας για την x-Fi, μιας και σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Όχι οτι η Xonar δε θα σε καλύψει, απλά η x-Fi έχει υποστήριξη όλων των εκδόσεων EAX. Κατά τα άλλα θεωρώ την Asus Xonar D2/D2X ανώτερη σε ποιότητα ήχου.Οπότε it's up to you !!!Και τέλος, επειδή αναφέρθηκα σε Creative και drivers, να αναφέρω (για την ιστορία) οτι η Creative x-Fi Go ! (2κάναλη κάρτα, σύνδεση USB) παίζει μια χαρά σε WinOS Vista (driver της συσκευασίας) και σε WinOS 7 (driver από το site της Creative)
Nephiλiμ Αύγουστος 30, 2009 #13 Αύγουστος 30, 2009 Xonar has EAX 5 "support".http://www.xbitlabs.com/forum/viewtopic.php?t=15610 [fixed]
AnimaTronic Αύγουστος 30, 2009 #14 Αύγουστος 30, 2009 Xonar has EAX 5 support.Ρε συ Nephilim, γιατί δε βλεπω κάτι σχετικά με Xonar ?? Είναι OK το link ??
STINK Αύγουστος 30, 2009 Author #15 Αύγουστος 30, 2009 Πάντως από support σε drivers και οι 2 εταιρίες έχουν για windows 7 64bit που ενδιαφέρομαι. Απλά η καθαρότητα και η ποιότητα της οπτικής ίνας μου αρέσει πολύ και θα την ήθελα για αυτό σκεφτομαι πιο πολυ για creative και είναι ότι είναι φτιαγμένη για games και όπως είπε ο AnimaTronic η x-Fi έχει υποστήριξη όλων των εκδόσεων EAX.Ούτε κι εγώ βλέπω κάτι.
Nephiλiμ Αύγουστος 30, 2009 #16 Αύγουστος 30, 2009 επισης : http://www.bit-tech.net/hardware/2008/05/26/asus-xonar-dx-pci-express-soundcard/3
Tsakonas Αύγουστος 30, 2009 #17 Αύγουστος 30, 2009 επισης : http://www.bit-tech.net/hardware/2008/05/26/asus-xonar-dx-pci-express-soundcard/3αποτι λεει τουτος εδω,υποστηριζει μεν αλλα με software emulation και κατοπιν reverse engineering που καναν οι μηχανικοι της Asus στο ΕΑΧ.
Nephiλiμ Αύγουστος 30, 2009 #18 Αύγουστος 30, 2009 ναι δεν ειπα οτι ειναι hardware based.Ισως και γιαυτο η Xonar θεωρειται απο τις πιο "μοβορες" καρτες σε θεμα πορων.Σε σχεση παντα με τις Kρεαtive(που μετα απο αυτα που χει κανει με τους οδηγους τις και τον τροπο που φερθηκε στους καταναλωτες ουτε για φτυσιμο δεν την εχω)
STINK Αύγουστος 30, 2009 Author #19 Αύγουστος 30, 2009 ναι δεν ειπα οτι ειναι hardware based.Ισως και γιαυτο η Xonar θεωρειται απο τις πιο "μοβορες" καρτες σε θεμα πορων.Σε σχεση παντα με τις Kρεαtive(που μετα απο αυτα που χει κανει με τους οδηγους τις και τον τροπο που φερθηκε στους καταναλωτες ουτε για φτυσιμο δεν την εχω)Μήπως θα μπορούσες να με ενημερώσεις σχετικά με την creative γιατί δεν έχω ακουσεί η διαβάσει κάτι;
Nephiλiμ Αύγουστος 30, 2009 #20 Αύγουστος 30, 2009 Σημαντικές αντιδράσεις στα διεθνή φόρουμ, έχει προκαλέσει η απόφαση της Creative να μην επιτρέψει την διάθεση drivers που διορθώνουν την ελαττωματική συμπεριφορά καρτών ήχου στα Windows Vista ενώ αφήνει να εννοηθεί οτι επέλεξε τον περιορισμό δυνατοτήτων λόγω εμπορικής πολιτικής. Αν και η Creative λέει ότι οι κάρτες είναι «Vista Ready» η λειτουργία τους στα Vista σε αντίθεση με τα XP στα οποία δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα, χαρακτηρίζεται από πολλά σφάλματα και ελλείψεις. Ευτυχώς όμως, οι κάτοχοι των καρτών αυτών μπορούν να έχουν την εύρυθμη συμπεριφορά χάρη σε, όχι κάποιο patch της Creative, αλλά στον Daniel_K που έγραψε και διέθεσε drivers που διορθώνουν τα bugs των καρτών και παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες και τα πλήρη χαρακτηριστικά των καρτών και στο λειτουργικό σύστημα Windows Vista. Εντύπωση προκάλεσε όμως η αντίδραση της Creative. Αντί με κάποιο τρόπο να συνεργαστεί με τον Daniel_K ώστε να διορθώσει τους προβληματικούς drivers και να δώσει στους πελάτες της τα χαρακτηριστικά που διαφημίζει και που φυσικά πληρώνουν, έστειλε ένα email με το οποίο ζητάει την διακοπή της διάθεσης των διορθωτικών του drivers. Δείτε το email που έστειλε η Creative στον Daniel_K και διαβάστε μερικά από τα σχόλια στοφόρουμ της Creative (το συγκεκριμένο thread ξεκίνησε την Παρασκευή και έχει φτάσει αισίως τις 157 σελίδες! )απο Pcworld.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.