Jump to content

Αγορα SSD

Ασόβιος

Recommended Posts

1. Αν/ση κομμένη. Error checking όπως έχεις συνηθίσει. Δεν επηρεάζει τίποτα.
  2. Έφτασα στο όριο του φιλότιμου οπότε θα πρέπει να περιμένεις κάποιον άλλο να σου απαντήσει ή να σου υποδείξει πού να διαβάσεις. Συγνώμη!
  3. Όπως θές. Το ίδιο που του κάνει. Ούτε καν ζεσταίνεται! Απλά χλιαρός και χωρίς καθόλου αέρα!
  4. Έχω και μηχανικό λόγω ότι δε μου φτάνει (έφτανε δηλαδή όσο έκανα πτυχιακή) ο χώρος. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Βλέπε τον σαν κανονικό δίσκο.
  5. Το ίδιο θέμα με την ανασυγκρότηση είναι. Εάν θές να κατεβάζεις εγώ θα αγόραζα είτε τον φθηνότερο ssd για το utorrent μόνο είτε θα έβαζα έναν μηχανικό (εκτός αν το κάνεις για τον θόρυβο). Και τίποτα να μήν κάνεις για μία 5ετία δεν θα έχεις πρόβλημα εκτός αν κατεβάζεις με 24mbit 24/7 !!!
  6. Μήν ασχολείσαι κάν. Απο την εικονική μνήμη δεν κινδυνεύεις καθόλου.

Αυτά είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ απόψεις. Μήν σε προβληματίσουν, απλά να σε κατατοπίσουν κατα ένα μικρό ποσοστό. Είμαι ένας απλός χρήστης που δίσταζα να αγοράσω SSD. Μετά απο 6 μήνες δεν το έχω μετανιώσει καθόλου (βασικά μετάνιωσα που δεν αγόρασα περισσότερους με την τότε προσφορά) και πλέον δεν ασχολούμε καθόλου με την φθορά του πέρα απο τα βασικά (όχι ανασυγκρότηση!).

Φιλε μου...

δεν μιλαμε αυτη τη στιγμη για προσωπικες αποψεις. Μόνο για πραγματα δεδομενα, τα οποια ειτε τα ξερεις ειτε δεν τα ξερεις. Αν για καποια απ' αυτα που μου εχεις πει δεν εισαι σιγουρος οτι ειναι ετσι, τοτε καλυτερα να μου επισημανεις ποια ειναι αυτα, ωστε να ψαξω για περισσοτερες πληροφοριες.

2) Μην αισθανεσαι οτο φτανεις καποια ορια... απαντας μόνο αν θελεις.

3) Αρα να με μη απασχολει καθολου το θεμα του εξαερισμου και της θερμοκρασιας του.

5) Φευγεις απ το θεμα... Να σου πω οτι ο ssd δεν θα ειναι βεβαια για αποθηκευτικος χωρος. Οι αποθηκευτικοι χωροι θα ειναι σε μηχανικους δισκους σε αλλα συστηματα. Απλα, πότε-πότε θα κατεβαζω και στον ssd, και μετα θα μεταφερω τα δεδομενα στα αλλα συστηματα.

Αυτο για τη μνημη του μΤοrrent δεν μου εξηγησες τι ειναι.

6) Ειναι ασαφης αυτη η απαντηση σου.

Να οριζω ή να μην οριζω εικονικη μνημη? Βλαπτει ή οχι τον ssd η εικονικη μνημη?

Η ανασυγκροτηση δεν ειναι βλαβερη για τον SSD απλα μειωνει την ζωη του ή αλλιως life cycles που εχει.

Ολοι οι SSD εχουν καποιο οριο εγγραφων (write cycles) λογω της μνημης που χρησιμοποιουν (nand flash memory). Αυτο το οριο εχουν υπολογισει οι εταιριες, θεωρητικα παντα οτι ειναι περιπου 10.000 κυκλοι πληρους διαγραφης και εγγραφης ανα 100GB.

Δηλαδη εσυ πρεπει να σβηνεις ολοκληρο τον δισκο σου και να τον ξαναγραψεις για περιπου 8.000 φορες. Ενας μεσος χρηστης δεν προκειτα να φτασει ποτε αυτα τα νουμερα ουτε σε 15 χρονια.

Το defrag λοιπον μειωνει τον χρονο ζωης των SSD γιατι αυτο που κανει ειναι να μετακινει τα αρχεια συνεχως μεχρι να τοποθετηθουν ετσι οπως θελει.

Aν μειωνει τη ζωη του αυτο δεν σημαινει οτι ειναι βλαβερη?

Ωστε οι ssd εχουν ενα οριο εγγραφης που υπολογιζεται στα >15 χρονια, χωρις defrag. Oι μηχανικοι δισκοι τι οριο εχουν?(μικροτερο, φανταζομαι) Γι αυτους δεν ισχυει οτι το defrag μειωνει τη ζωη τους?

γιατι ρωτας πραγματα που εχουν χιλιοειπωθει μεσα στο φορουμ, αλλα δεν δοκιμαζεις να κανεις ενα search...

Α, εχουν 1000ειπωθει? Παρολ' αυτα ομως δεν φαινεται να εχουν ξεκαθαριστει ακομα. Αλλιως θα απαντιουνταν αμεσως με ευκολια ολες οι ερωτησεις μου:)

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

χωρις να θελω να σε προσβαλω..εγω βλεπω ξεκαθαρες τις απαντησεις...αλλα επισης βλεπω οτι δεν ξερεις πως δουλευουν οι ssd...

κανε μια μικρη ερευνα για να ξες τι θα βαλεις μεσα στο κουτι σου και ξαναδιαβασε το θεμα απο την αρχη και θα καλυφθεις πιστευω.

φιλικα,

Βασιλης

Φιλε μου...

δεν μιλαμε αυτη τη στιγμη για προσωπικες αποψεις. Μόνο για πραγματα δεδομενα, τα οποια ειτε τα ξερεις ειτε δεν τα ξερεις. Αν για καποια απ' αυτα που μου εχεις πει δεν εισαι σιγουρος οτι ειναι ετσι, τοτε καλυτερα να μου επισημανεις ποια ειναι αυτα, ωστε να ψαξω για περισσοτερες πληροφοριες.

δεν είμαι κατάστημα και δεν φέρω καμία ευθύνη για τις επιλογές σου

ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το ψάξεις παραπάνω

για να σε βοηθήσω...

ότι έγραψα παραπάνω είναι λάθος :daisy:

αποσύρομαι

Aν μειωνει τη ζωη του αυτο δεν σημαινει οτι ειναι βλαβερη?

Ωστε οι ssd εχουν ενα οριο εγγραφης που υπολογιζεται στα >15 χρονια, χωρις defrag. Oι μηχανικοι δισκοι τι οριο εχουν?(μικροτερο, φανταζομαι) Γι αυτους δεν ισχυει οτι το defrag μειωνει τη ζωη τους?

Α, εχουν 1000ειπωθει? Παρολ' αυτα ομως δεν φαινεται να εχουν ξεκαθαριστει ακομα. Αλλιως θα απαντιουνταν αμεσως με ευκολια ολες οι ερωτησεις μου:)

Φιλε μου δεν τα γραφουμε καλα ή δεν διαβαζεις σωστα?

Life cycle 10.000 εγγραφων σημαινει 27,3 ετη σε περιπτωση που σβηνεις και γραφεις τον δισκο ΟΛΟΚΛΗΡΟ καθε μερα... Και αυτο ισχυει για τους MLC. Στους SLC η τιμη αυτη φτανει τις 100.000... που σημαινει 273 χρονια...

Μια χαρα εχουν απαντηθει ολα τα ερωτηματα σου και μαλιστα αμεσα... εκτος αν δεν καταλαβαινουμε τι διαβαζουμε και τι γραφουμε.

Αν εχεις ενδοιασμους στο να βαλεις SSD και ψαχνεις δικαιολογιες δεν σε πιεζει κανεις να παρεις.

Και οπως ξαναειπα, ΟΛΑ οσα ρωτησες εχουν ειπωθει μεσα στο φορουμ πολλες φορες, σε πολλα threads.

Τελος κι απο μενα... αν δεν πιστευεις τιποτα απο αυτα που διαβαζεις, θεωρησε οτι δεν απαντησα σε κανενα ερωτημα σου σε ολο το thread...

δεν παιρνω ποσοστα για να αλλαξω την γνωμη καποιου...

χωρις να θελω να σε προσβαλω..εγω βλεπω ξεκαθαρες τις απαντησεις...αλλα επισης βλεπω οτι δεν ξερεις πως δουλευουν οι ssd...

κανε μια μικρη ερευνα για να ξες τι θα βαλεις μεσα στο κουτι σου και ξαναδιαβασε το θεμα απο την αρχη και θα καλυφθεις πιστευω.

φιλικα,

Βασιλης

Δεν εχεις παρα να διαβασεις το thread μεχρι το μυνημα σου.

Θα δεις οτι πολλα ερωτηματα μου εχουν μεινει ασαφη ή αναπαντητα. Αν και παλι δεν τα δεις τοτε να τα αναφερω εγω.

Το οτι δεν ξερω πως δουλευουν οι ssd δεν το αρνηθηκα, αλλα δεν ειναι και μομφη αυτο. Γιαυτο ποσταρω εδω για να μαθω. Εσυ ξερεις πως δουλευουνε?

Δεν ψαχνω για να δω τι θα βαλω μεσα στο κουτι μου. Μονο για ssd μιλαω. Οπως φαινεται δεν εχεις διαβασει παρα μόνο τα τελευταια posts αυτου του thread.

δεν είμαι κατάστημα και δεν φέρω καμία ευθύνη για τις επιλογές σου

ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το ψάξεις παραπάνωγια να σε βοηθήσω...ότι έγραψα παραπάνω είναι λάθος :daisy:

αποσύρομαι

Αυτο δεν κανω εδω τοση ωρα και τοσες μερες? Το ψαχνω.

400Ε δεν ειναι μαρουλοφυλλα...

Απο κει και περα αν δηλωνεις ξαφνικα πως οτι εγραψες ηταν λαθος, ειναι σα να αυτοακυρωνεσαι... γιατι? τοσο πολυ απαξιωνεις το χρονο σου και την συμμετοχη σου? Μπορεις απλα να αναφερεις οσα γνωριζεις οτι ισχυουν και απο κει και περα υπαρχουν και αλλοι φιλοι να σε διορθωσουν ή να σε συμπληρωσουν.

Φιλε μου δεν τα γραφουμε καλα ή δεν διαβαζεις σωστα?

Life cycle 10.000 εγγραφων σημαινει 27,3 ετη σε περιπτωση που σβηνεις και γραφεις τον δισκο ΟΛΟΚΛΗΡΟ καθε μερα... Και αυτο ισχυει για τους MLC. Στους SLC η τιμη αυτη φτανει τις 100.000... που σημαινει 273 χρονια...

Μια χαρα εχουν απαντηθει ολα τα ερωτηματα σου και μαλιστα αμεσα... εκτος αν δεν καταλαβαινουμε τι διαβαζουμε και τι γραφουμε.

Αν εχεις ενδοιασμους στο να βαλεις SSD και ψαχνεις δικαιολογιες δεν σε πιεζει κανεις να παρεις.

Και οπως ξαναειπα, ΟΛΑ οσα ρωτησες εχουν ειπωθει μεσα στο φορουμ πολλες φορες, σε πολλα threads.

Τελος κι απο μενα... αν δεν πιστευεις τιποτα απο αυτα που διαβαζεις, θεωρησε οτι δεν απαντησα σε κανενα ερωτημα σου σε ολο το thread...

δεν παιρνω ποσοστα για να αλλαξω την γνωμη καποιου...

Φιλε μου, μολις στο προηγουμενο σε ρωτησα κατι αλλα αντι να το απαντησεις αναμασας κι εσυ τη ιδια αχρηστη γκρινια... Διαβασε καλα ολο το thread για να δεις ποια ερωτηματα εχουν μεινει αναπαντητα αντι να ψευδολογεις. Δεν ειπα πουθενα οτι "δεν πιστευω τιποτα απ αυτα που διαβαζω".

Οπως και ναχει, εγω δεν προκειται να ξοδεψω 400Ε αν δεν βεβαιωθω πρωτα για ολα οσα ρωταω. Κι αν εσεις εδω δεν ειστε σε θεση να βοηθησετε τοτε θα απευθυνθω σε αλλο forum.

επειδη αυτο που ζητας ειναι μασιμενη τροφη απο μενα δεν θα παρεις και δεν ξερω πολλους προθυμους να το κανουν..

Και η αμασητη τροφη ποια ειναι?

Καλα, κι εσυ νομιζεις οτι στηριζομαι και εξαρτιωμαι αποκλειστικα απο σενα?

Τεσπα, πες οτι δεν εχεις ιδεα και μην το κουραζεις αλλο με σαλτσες...

Και η αμασητη τροφη ποια ειναι?

Καλα, κι εσυ νομιζεις οτι στηριζομαι και εξαρτιωμαι αποκλειστικα απο σενα?

Τεσπα, πες οτι δεν εχεις ιδεα και μην το κουραζεις αλλο με σαλτσες...

Εγώ θα στα πώ μια φορά.

1)Να αγοράσεις INTEL αφοβα και χωρίς δισταγμο.

2)Δεν ζεσταινονται. Κανενας δεν ζεσταίνεται ουτε οι φτηνιάρικοι

3)Και μπουνίδια να του δώσεις την ώρα που δουλευει (αυτος δουλευει και σε εχει γραμμένο)

4)Ανασυγκρότηση ποτέ. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ το απαγορευουν.

5)Ο INTEL EINAI O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε όλοι και σε παγκόσμιο επίπεδο.

6)400 ευρώ δεν ειναι μαρούλια συμφωνώ μαζί σου.

7)Οχι το Pagefile δεν τους χαλάει. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΞΗΛΩΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.

8)Κι εγώ δίσταζα στην θέση σου αλλα εδωσα 600 και πήρα 2.

9)Απο τα χέρια μου περάσανε συνολικά καμιά 10αριά SSD. INTEL THE BEST.

10)ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ KAI ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ. Κανει για όλους, φτηνιάρικους ή οχι.

11)Επίσης οποιος πεινάει να παραγγείλει φαγητό και να μην μασάει το TOPIC.:p:P

ανασυγκρότηση τέλος..κ εγώ το έβγαλα το πρόγραμμα ανασυγκρότησης αφού είναι τελείως άχρηστο..ξέχνα το αυτό με την διάρκεια ζωής..δεν θα το κρατήσεις 10 χρόνια..

Πάω στοίχημα πως οι ερωτήσεις θα γίνουν πάλι μ την ίδια σειρά..

@ Ασόβιος

Το pagefile, εφόσον το θες (εσύ ή κάποιες εφαρμογές) και δεν θες να είναι στον SSD, βάλτο σε ένα μηχανικό δίσκο (δε φαντάζομαι να μείνεις με τα 80GB του SSD).

Και μια άσχετη ερώτηση: Κάθε πότε έκανες/κάνεις defrag στον μηχανικό δίσκο?

Χαιρομαι που τo topic ξαναμπηκε σε τεχνικα θεματα

2)Δεν ζεσταινονται. Κανενας δεν ζεσταίνεται ουτε οι φτηνιάρικοι

4)Ανασυγκρότηση ποτέ. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ το απαγορευουν.

7)Οχι το Pagefile δεν τους χαλάει. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΞΗΛΩΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.

8)Κι εγώ δίσταζα στην θέση σου αλλα εδωσα 600 και πήρα 2.

10)ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ KAI ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ. Κανει για όλους, φτηνιάρικους ή οχι.

Φιλε Seaside, aφαιρεσα τις γραμμες που εχουν ηδη συζητηθει.

2) Oταν λες "κανενας" εννοεις κανενας ssd ή κανενας σκληρος γενικα?

4) Το απαγορευουν επειδη φθειρεται ο δισκος ή επειδη ειναι περιττο?

7) Ωστε εσυ λες οτι δεν τους χαλαει... υπαρχει μεγαλη διχογνωμια εδω, αλλο φιλοι λενε οτι τους χαλαει, αλλοι οχι. Οι εταιριες επισημως τι λενε?

Εσυ το ειχες μεν μονιμως ξυλωμενο αλλα με πόση μνημη? Εγω εχω μόνο 3,25GB.

8) Μολις διαλευκανθουν ολα τα σκοτεινα σημεια θα τον αγορασω κι εγω...

10) Μα αφου λες οτι δεν υπαρχει προβλημα υπερθερμανσης ουτε πειραζει αν κουνιεται, γιατι να δωσω 9Ε? δε μπορω να τον κολλησω με σελοτειπ ή και να τον αφησω κατω χυμα?

ξέχνα το αυτό με την διάρκεια ζωής..δεν θα το κρατήσεις 10 χρόνια..

Πάω στοίχημα πως οι ερωτήσεις θα γίνουν πάλι μ την ίδια σειρά..

Ποιο να ξεχασω με τη διαρκεια ζωης? Μηπως δεν καταλαβες τι ειχα πει?

Η τελευταια σου προταση ειναι περιεργη. Ποιες "ερωτησεις που θα γινουν παλι με την ιδια σειρα"? Αν εννοεις αυτο που φανταζομαι τοτε δεν εχεις διαβασει το topic, γιατι δεν υπαρχει τετοιο πραγμα.

Το pagefile, εφόσον το θες (εσύ ή κάποιες εφαρμογές) και δεν θες να είναι στον SSD, βάλτο σε ένα μηχανικό δίσκο (δε φαντάζομαι να μείνεις με τα 80GB του SSD).

Και μια άσχετη ερώτηση: Κάθε πότε έκανες/κάνεις defrag στον μηχανικό δίσκο?

Φιλε μου, εχει ηδη επισημανθει οτι θα παρω εναν 160ρη intel ssd και θα ειναι ο μοναδικος σκληρος στο συστημα (για το λογο οτι θελω να απαλλαχτω απο τον θορυβο των μηχανικων σκληρων, και το pc μου θα γινει εντελως αθορυβο).

Βρισκεις να υπαρχουν λειτουργικα προβληματα εαν ενα συστημα εχει αποκλειστικα εναν ssd σκληρο δισκο?

Στο μηχανικο δισκο του βασικου μου συστηματος κανω ως τωρα συχνα defrags γιατι μου ειναι απαραιτητα.

Γιατι το ρωτησες αυτο?

(Αυτος ο Αstrolabos τι ειναι, μπουλντόγκ? Μη το αμολησεις γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουμε κανει αντιλυσσικο:sarcastic:)

Δε χρειαζεται να με στελνεις αλλου, μπορω να παω και απο μόνος μου.

Δηλαδη προεξοφλεις οτι ολοι εδω στο thelab ειναι ανιδεοι?

Δε μου απαντησες τo γιατι με ρωτησες καθε ποτε κανω defrag.

Δεν είναι πάντα εφικτό να τα μάθεις όλα ρωτώντας. Πρώτα κάνεις RTFM και ότι μείνει το ρωτάς.

Όταν λέμε δεν ζεστένονται θα πει "δεν ζεστένονται". Οι SSD φυσικά! Για αυτούς δε μιλάμε? Για τους άλλους λογικά θα έπρεπε να ξέρεις (δεδομένου ότι είχες).

Defgrag λέμε ΔΕΝ χρειάζεται (άλλη η φυσική των SSD, άλλη των HDD) και δεν συνισταται από τους κατασκευαστές. Περισσότερα στο 1ο link.

Κόλα τον όπως θες. Εγώ είχα χύμα HDD κάτω στο κουτί πάνω σε μια χαρτοπετσέτα για μερικά φεγγάρια. Σαν κύκλωμα που είναι πρόσεχε για βραχυκυκλώματα, αν και νομίζω δεν είναι σαν τους HDD Που φαίνεται η πλακέτα. Επίσης προσεξε μην ξεκολίσει το ζελοτεϊπ που λες και κάνει ζημιά σε τίποτε άλλο. Common logic man!

Και για να κλείσουμε: κάθε θέση μνήμης στον SSD έχει πεπερασμένο αριθμό ικανότητας για γράψε-σβήσε. Είναι όμως τόσο μεγάλος ο αριθμός αυτός και τέτοιος ο τρόπος που ο δίσκος αποφασίζει σε πια θέση μνήμης θα γράψει, που πρακτικά πρώτα θα έρθει ο καιρός να τον πετάξεις από μόνος σου, παρά να χαλάσει. Ακόμη και να χαλάσει, δεν θα γίνει μια κι εξω. Απλά κάποιες θέσεις μνήμης, θα τις βγάλει ο controller του δίσκου εκτός χρήσης (με μικρή επιφύλαξη το τελευταίο).

>>Δε χρειαζεται να με στελνεις αλλου, μπορω να παω και απο μόνος μου.

Με το ζόρι δε μένει κανείς

>>Δηλαδη προεξοφλεις οτι ολοι εδω στο thelab ειναι ανιδεοι?

Όχι - απλά με τις απανωτές ερωτήσεις πρήζεται ένα μέρος του σώματος.

>>Δε μου απαντησες τo γιατι με ρωτησες καθε ποτε κανω defrag.

Εσύ γιατί με ρωτάς γιατί σε ρώτησα κάθε πότε κάνεις defrag?

γαβ γαβ - ο σκύλος έρχεται

post-5804-1416074095,4452_thumb.jpg

1. Όταν λέμε δεν ζεστένονται θα πει "δεν ζεστένονται". Οι SSD φυσικά! Για αυτούς δε μιλάμε? Για τους άλλους λογικά θα έπρεπε να ξέρεις (δεδομένου ότι είχες).

2. Defgrag λέμε ΔΕΝ χρειάζεται (άλλη η φυσική των SSD, άλλη των HDD) και δεν συνισταται από τους κατασκευαστές.

3.Κόλα τον όπως θες. Εγώ είχα χύμα HDD κάτω στο κουτί πάνω σε μια χαρτοπετσέτα για μερικά φεγγάρια. Σαν κύκλωμα που είναι πρόσεχε για βραχυκυκλώματα, αν και νομίζω δεν είναι σαν τους HDD Που φαίνεται η πλακέτα. Επίσης προσεξε μην ξεκολίσει το ζελοτεϊπ που λες και κάνει ζημιά σε τίποτε άλλο. Common logic man!

4. κάθε θέση μνήμης στον SSD έχει πεπερασμένο αριθμό ικανότητας για γράψε-σβήσε. Είναι όμως τόσο μεγάλος ο αριθμός αυτός και τέτοιος ο τρόπος που ο δίσκος αποφασίζει σε πια θέση μνήμης θα γράψει, που πρακτικά πρώτα θα έρθει ο καιρός να τον πετάξεις από μόνος σου, παρά να χαλάσει. Ακόμη και να χαλάσει, δεν θα γίνει μια κι εξω. Απλά κάποιες θέσεις μνήμης, θα τις βγάλει ο controller του δίσκου εκτός χρήσης (με μικρή επιφύλαξη το τελευταίο).

5. >>Δε χρειαζεται να με στελνεις αλλου, μπορω να παω και απο μόνος μου.

Στο καλό

6. >>Δηλαδη προεξοφλεις οτι ολοι εδω στο thelab ειναι ανιδεοι?

Συ είπας

7. >>Δε μου απαντησες τo γιατι με ρωτησες καθε ποτε κανω defrag.

Την κολοκυθιά θα παίξουμε...

1. Δεν ειπα οτι δεν ξερω για τους αλλους δισκους. Τον φιλο ρωταω για να ξεκαθαριστει τι εννοει. Αποφευγω παντα να βγαζω δικα μου συμπερασματα που μπορει να αποδειχτουν αυθαιρετα.

2. Αλλο πραγμα ρωτησα εγω. Διαβαζε προσεκτικα τι λεει η ερωτηση αντι να επαναλαμβανεις μονοτονα κατι.

3. Δηλαδη υπαρχει κινδυνος βραχυκυκλωματος? Τοτε να παρω τη βαση των 9.

Σε τι αλλο μπορει να κανει ζημια αν ξεκολησει? αν/ρες δεν υπαρχουν.

4. Γιατι τα ανεφερες αυτα? Σε ποιο θεμα απαντανε?

5. Προηγησε. Μετα απο σας...:haha:

6. Sorry αλλα θα διαφωνησω μαζι σου. Εγω πιστευω οτι δεν ειναι ολοι ανιδεοι αλλα υπαρχουν και καποιοι ενημερωμενοι.

7. Αφου δεν θες να παιζουμε τη κολοκυθια γιατι κανεις τετοιες ερωτησεις?

τωρα πλακα κανεις; ολοι σου χουν πει 10 φορες για το defrag και συ ακομα ρωτας αν ειναι επειδη το λενε οι εταιρειες ή επειδη δε χρειαζεται;

Ασε τις γενικοτητες. Ρωτησα συγκεκριμενο φιλο για συγκεκριμενη ρηση του. Θα απαντησει αυτος αν ειναι, εσυ γιατι ανησυχεις?

Χαιρομαι που τo topic ξαναμπηκε σε τεχνικα θεματα

Φιλε Seaside, aφαιρεσα τις γραμμες που εχουν ηδη συζητηθει.

2) Oταν λες "κανενας" εννοεις κανενας ssd ή κανενας σκληρος γενικα?

4) Το απαγορευουν επειδη φθειρεται ο δισκος ή επειδη ειναι περιττο?

7) Ωστε εσυ λες οτι δεν τους χαλαει... υπαρχει μεγαλη διχογνωμια εδω, αλλο φιλοι λενε οτι τους χαλαει, αλλοι οχι. Οι εταιριες επισημως τι λενε?

Εσυ το ειχες μεν μονιμως ξυλωμενο αλλα με πόση μνημη? Εγω εχω μόνο 3,25GB.

8) Μολις διαλευκανθουν ολα τα σκοτεινα σημεια θα τον αγορασω κι εγω...

10) Μα αφου λες οτι δεν υπαρχει προβλημα υπερθερμανσης ουτε πειραζει αν κουνιεται, γιατι να δωσω 9Ε? δε μπορω να τον κολλησω με σελοτειπ ή και να τον αφησω κατω χυμα?

2)Γενικά οι SSD δεν ζεσταίνονται.

4)Και τα 2. Αλλα αν δεν εχεις μπόλικη μνήμη (ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ) αναγκαστικά βαζεις. Κατα προτιμηση σε μηχανικο. Ειναι περιττό αν έχεις μνήμη. Εγω ας πούμε που απο την Δευτέρα θα εχω 12GB φυσικά και δεν θα ξαναβάλω.

7)Υπάρχει κάποια πολύ μακροχρόνια φθορά. Δεν χαλάνε. Ουτως η άλλως το PAGE μένει μεσα δεν σβήνεται και γράφεται συνέχεια.

10)Ο αντάπτορας ειναι κυρίως για λόγους στήριξης και τακτοποίησης μέσα στο κουτί σου.Αν θες φυσικά και μπορείς να τον έχεις χύμα.

Αφαίρεσα τις γραμμές που δεν χρειάστηκε να απαντήσω. ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.