ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2009 Πώς μπορώ να κάνω format από δισκέτα σε Η/Υ με πέντε σκληρούς δίσκους;:help1:
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 26, 2009 Author #3 Αύγουστος 26, 2009 Το έχω κάνει ήδη μέσω XP, αλλά και πάλι έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση των Linux. Είναι καλύτερο να κάνω μορφοποίηση μέσω δισκέτας, εφόσον δεν αφήνει υπολείμματα, σε αντίθεση με τα ΧΡ. Με ποια εντολή μπορώ να εντοπίσω το σκληρό δίσκο; Δοκίμασα την εξής: Α:> C:\, αλλά μού βγάζει το μήνυμα ότι δεν είναι σωστή.
unstoppable Αύγουστος 26, 2009 #4 Αύγουστος 26, 2009 Τι προβλημα σου βγαζει στην εγκατασταση του linux? Αφου εχει δικο του partition manager αλλωστε!
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 26, 2009 Author #5 Αύγουστος 26, 2009 Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης κάνω επανεκκίνηση και είτε μου εμφανίζει το μήνυμα GRUB ERROR 17 είτε προσπαθεί να εκκινήσει από το CD, μου εμφανίζει το μήνυμα BOOT SYSTEM FAILURE και μου ζητά τη δισκέτα συστήματος. Έκανα ήδη φορμάτ σε όλους τους σκληρούς, αλλά μόλις εγκατέστησα και τα KUBUNTU μετά τα UBUNTU (σε ξεχωριστό σκληρό), μου έβγαζε αυτά τα σφάλματα.
ChSin7 Αύγουστος 26, 2009 #6 Αύγουστος 26, 2009 Άσε ΜΟΝΟ ένα σκληρό δίσκο επάνω και κάνε την εγκατάστασή σου. Αφου γίνει (χρησιμοποίησε τον partition manager του linux για να διαμορφώσεις τον δίσκο σου) η εγκατάσταση και bootάρεις κανονικά, βάλε και τους άλλους δίσκους επάνω και φόρμαρέ τους με τον partition manager του linux. Παίξε με το bios για να ορίσεις boot σειρά στους δίσκους.Το format (είτε από DOS είτε από ΧΡ) είναι άσχετο με το πρόβλημά σου.
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 26, 2009 Author #7 Αύγουστος 26, 2009 Το θέμα είναι ότι τα UBUNTU και οι άλλες συναφείς διανομές απλώς γράφουν πάνω στα ήδη υπάρχοντα δεδομένα και συνήθως μένουν υπολείμματα. Οι δίσκοι που έχω έχουν εγγραφεί πολλές φορές με αυτόν τον τρόπο. Ίσως γι'αυτό δεν μπορώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου.
ChSin7 Αύγουστος 26, 2009 #8 Αύγουστος 26, 2009 Το θέμα είναι ότι τα UBUNTU και οι άλλες συναφείς διανομές απλώς γράφουν πάνω στα ήδη υπάρχοντα δεδομένα και συνήθως μένουν υπολείμματα. Οι δίσκοι που έχω έχουν εγγραφεί πολλές φορές με αυτόν τον τρόπο. Ίσως γι'αυτό δεν μπορώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου.Δεν ισχύει αυτό από την στιγμή που θα σβήσεις το Partition table κτλ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.