Jump to content

How big can you print?

Recommended Posts

Πόσο μεγάλο μπορεί να τυπώσει κανείς από ψηφιακές?

Και γίνομε πιο συγκεκριμένος.

Καινούργιο σπίτι, μπλα, μπλα.

Θέλω να φτιάξω με καμβά (εκτύπωση) μια φωτογραφία μου ΜΕΓΑΛΗ (1μέτρο χ 1 μέτρο ++), και να την «δέσω» γύρω με ξύλο, (όπως και με τους πίνακες) και να έχω τον καμβά / Φώτο στο σαλόνι μου σαν διακοσμητικό.

Το θέμα.

Οι περισσότερες φωτογραφίες που έχω και είναι υποψήφιες για την θέση αυτή είναι τραβηγμένες με την D50 και συνεπώς στα 6 mega.

Η ερώτηση.

Αν υποτεθεί πως βρίσκω την φωτογραφία που θέλω, και είναι εστιασμένη, με σωστό φωτισμό, κλπ κλπ, κοινός όσο «αψεγάδιαστη» μπορεί να είναι με το skill που δεν έχω και προσπαθώ να αποκτήσω, ΑΞΙΖΕΙ να πάω να σκάσω ένα κάρο λεφτά για τέτοια εκτύπωση ή θα είναι πεταμένα?

Θα είναι ο καμβάς με pixel όσο το κεφάλι μου, η θα είναι «αποδεκτό» σαν αποτέλεσμα?

Έχει δοκιμάσει κανείς να τυπώσει σε τόσο μεγάλο να πει εντυπώσεις?

Έχει ο Thom Hogan ένα ενδιαφέρων άρθρο στο site του με τον ίδιο τίτλο που έχω διαβάσει, αλλά ρωτάω αν έχει κανείς εμπειρία δική του με κάτι τέτοιο να πει εντυπώσεις.

Ευχαριστώ,

Κοίτα...πείρα με το αντικείμενο δεν έχω, αλλά από την στιγμή που μιλάς για 1mX1m, λογικά θα την πας να στην τυπώσουν σε κάποια εταιρία που ασχολείται με αφίσες και ήδη προώθησης/προβολής.

Λογικά αυτοί μπορούν να πάρουν την φώτο σου και να την φτιάξουν όπως πρέπει για να γίνει σωστή και κατάλληλη για την περίπτωση.

Λογικά σε τέτοια μεγάλα μεγέθη, θα υπάρχει το θέμα του κόκκου, αλλά όχι από την μεριά της φωτογραφίας, αλλά από την μεριά της ανάλυσης της εκτύπωσης.

αν τη συζητηση που "αποσκοπεις" εδω την κανεις σε 2-3 σχετικα με το αντικειμενο μαγαζια θα εχεις σαφως πολυ καλυτερη αντιληψη του τι μπορεις να κανεις.

Για την d50 παντως θα σκεφτομουν αν θα ξεπερνουσα το 60χ90cm.

Πρεπει να με ψηνει πολυ η φωτο για να το επιχειρησω.

(προφανως δεν αναφερομαι να παω στο 100x66cm)

Eiχαμε στη δουλεια τετοιου μεγεθους εκτυπωσεις που θες να κανεις αλλα απο d80.

Πολυ καλο αποτελεσμα..

Θα παω σε μαγαζιά, (αν ξέρετε κάποιο προτείνετε – γιατί θα ψάξω) αλλά ρωτάω εδώ γιατί φοβάμαι πως θα πάρω απάντηση του τύπου «φυσικά!!» θα σκάσω το 200άρι και θα είναι μάπα το καρπούζι.

Για αυτό πάω να πάρω την γνώμη.

Αν καταλήξω να τυπώσω από την D90 θα είμαι πολύ πιο ήσυχος αλλά είναι πολύ πιο λίγα τα κομμάτια που είναι υποψήφια NTG.

θα δεις δουλειες τους εκει περα και θα μπορεις να κρινεις καλυτερα.

Για αυτο ανεφερα να πας στα μαγαζια..

θα μπορεις να κανεις και κανα μινι-παζαρι πριν πας ετοιμοπολεμος με την υποψηφια φωτογραφια :p

ποια 200ρια ρε... πάει ανάλογα κ το υλικό που θες πάνω αλλά με ένα 30ρι/τμ για μουσαμά-βινύλιο υπολόγισε... λίγο παραπάνω για καμβά ή κανα διάτρητο για τζάμι...

στείλε μου στο mail μια φώτο κ έλα από το μαγαζί να σου δώσω ένα cropped κομμάτι σε ότι υλικό θες για preview... κ αποφασίζεις;)

Ενδιαφέρον... και γω ψήνομαι για να εκτυπώσω κάποιες φωτογραφίες σε μεγάλο φορμάτ, όταν μπω επιτέλους στο σπίτι...

Vouda, έχεις κάνει κάτι παρόμοιο ή προτείνεις κάποιο υλικό...? Νομίζω ότι ένα ματ υλικό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν ξέρω τι χρησιμοποιούν στις εκτυπώσεις, επίσης επειδή το τζάμι δεν μου αρέσει σε τόσο μεγάλο κάδρο, υπάρχει κάποιο υλικό το οποίο να μην κινδυνεύει από το στεγνό έστω καθάρισμα...? Τι γίνεται με την απόδοση των χρωμμάτων στα υλικά αυτά...?

Επίσης, αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που προτείνει κανείς ας το πει, δεν είναι διαφήμιση, προτεινόμενη λύση είναι...

εγώ έχω κάνει μια σύνθεση με 8000 pics (2000 διαφορετικές) που η κάθε μία είναι ουσιαστικά "pixel" μιας μεγαλύτερης, τυπωμένο σε μουσαμά 1x1.5m... κανένα πρόβλημα σε καθάρισμα κλπ ΜΟΝΟ αν είναι σε σημείο που το χτυπάει ήλιος αν δεν είναι σε καλό μουσαμά κ καλά μελάνια θα ξεθωριάσει (εγώ τότε το είχα κάνει σε έναν μλκ) κ έμεινε στη μετακόμιση στο πλυσταριό που είναι τζαμένιο.... anyway τώρα θα φτιάξω new καλό;)

όχι τζάμι ρε, τελαρωμένος μουσαμάς σκέτος. υπάρχει κ καμβάς που είναι πιο πινακας-like αλλά λόγω υλικού δε γράφει το ίδιο η pic... αλλά κ αυτό ωραίο είναι...

Ναι και εγώ για καμβά έλεγα, στο 1χ1 + όπως είπα πιο πάνω, ελπίζω από την άλλη βδομάδα να έρθω να σε δω Βούδα!

Εσύ είχες φτιάξει φώτο από 2000 άλλες, όπως η http://ngm.nationalgeographic.com/myshot/dogs/infinite-photograph του Nat Geo?

Πόσο καιρό σου πήρε ρε? Είναι ΠΟΛΥ καλή ιδέα!

Μετά το δέσιμο είναι ζόρικο?

ναι ακριβώς αυτή η λογική...

real life η κάθε pic βγήκε σα γραμματόσημο, από 3-4+ μέτρα βλέπεις τη μεγάλη κανονικά, όσο πλησιάζεις βλέπεις τις μικρές, από κοντά αναγνωρίζεις την κάθε mini pic κανονικότατα:D

μέσω εφαρμογής το έκανα που του δίνεις ένα μπούσουλα, μέγεθος κάθε pic, πόσες γραμμές/στήλες ουσιαστικά, patterns, max επαναληψιμότητα, και opacity ώστε να γράψει και η μεγάλη πέρα από τα minipics και αναλαμβάνει μόνη της να σου μοιράσει τις pics βάσει χρώματος εκεί που πρέπει... ε θέλει κατάλληλη κεντρική pic κ κάμποσες δοκιμές και είσαι έτοιμος:D

• 5 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.