Jump to content

Ποια μαρκα Laptop προτιμάτε και γιατί;

speedman_26

Ποια μαρκα Laptop προτιμάτε και γιατί;  

116 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

έχω ένα asus από το 2005.έχει βγει σκυλί :p

σε φίλους έχω προτείνει asus και μείνανε ευχαριστημένοι.

έχω δουλέψει αρκετά dell,lenovo και μου άρεσαν και από άποψη κατασκευής και επιδόσεων.

HP-Compaq κάποια μοντέλα είναι αρκετά καλά και στιβαρά. κάποια άλλα όμως για τα μπάζα.σε γενικές γραμμές αφήνουν θετικές εντυπώσεις.

Macbook δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.έχω δουλέψει ελάχιστα

Sony πολύ ψεύτικη κατασκευή.φοβάσαι μη το πιάσεις από την άκρη και σπάσει.δύσκολα να ανοιχτούν αν θες να κάνεις επεμβάσεις στο hardware.

LG Electronics δεν έχω εμπειρία.

Acer,Turbo-X, Multirama είναι στον πάτο της λίστας μου και δεν τα προτείνω σε κανέναν γνωστό/φίλο.

Lenovo T400.

Ευτυχής κάτοχος...

Πολύ στιβαρή κατασκευή και πιστεύω ότι για business χρήση είναι απλά τα καλύτερα.

Για κάθε χρήση υπάρχουν και τα αντίστοιχα laptop, απλά σε αυτή την κατηγορία δέν νομίζω ότι υπάρχει ανταγωνισμός στα ίδια λεφτά, εκτός άν κάποιος είναι διατεθειμένος να δώσει 500 + ευρώ για Sony.

Για μένα μετά είναι η toshiba αλλά όχι οι φθηνές τις σειρές , γιατί μιλάμε για μεγάλη πλαστικούρα.

Acer έχουν βγει σκυλιά στη δουλεια. Μιλάμε να τα χτυπάει επι ώρες ο ήλιος και να μη καταλαβαίνουν τίποτα. Και δεν λέω για 1 μηχάνημα αλλά για 4 διαφορετικά που έχουμε. Επίσης μου αρέσουν πολύ και τα HP για το built-in recovery tool που έχουν.

Toshiba λόγω ποιότητας κατασκευής και αντοχής.Το πρώτο μου laptop,satellite 2060cds που το πήρα το 99' πεθανε φέτος,μετά απο 10 χρόνια συνεχούς χρήσης

Απο το 06' χρησιμοποιώ για διάφορες δουλειές ένα acer aspire 5100 που έχει βγει σκυλί.Μέχρι κλωτσιά έχει φάει(καταλάθος φυσικά) και λειτουργεί άψογα

+1 Για Toshiba, ποιοτικές οθόνες, πολυ καλό σασί και σταθερότατο με χαμηλές θερμοκρασίες...Βασικά από τον Ιανουάριο χρησιμοποιώ το Satellite L300d-10b και είμαι υπερικανοποιημένος, μιας και για χρήση με μουσικές εφαρμογές (tractor, virtual dj, audition κτλ.), συνδεση με κονσόλες ήχου, μικτές κτλ. (βέβαια με χρήση εξωτερικής κάρτας) surfάρισμα, επεξεργασία εικόνας, κ.α με καλύπτει απολύτος...χωρίς μέχρι στιγμής να έχω το παραμικρό πρόβλημα!

Έχω χρησιμοποιήσει ακόμη Dell, στηβαρή κατασκευή αλλά το συγκεκριμένο πέταγε που και που μπλέ οθόνες (μπορεί να ήταν και τυχαίο), συνεχίζοντας έχω δουλεύψει με Sony, διαθέτουν ωραίες οθόνες και γενικά είναι ποιοτικά άλλα έχουν υψηλό κόστος (βλ. μάρκα Sony :p), ακόμη έχει περάσει από τα χέρια μου Ηp, γενικά κάλα και ανθεκτικά λάπτοπ απλώς ζεσταίνοντε λίγο υπερβολικά. Τέλος ένας φίλος είχε και Acer, προσφέρουν καλά χαρακτηριστικά με μικρό κόστος αλλά όχι ποιοτική κατασκευή και αντιμετωπίζουν προβλήματα με θερμοκρασίας. Τέλος να αναφερθώ στα Lenovo, τα οποία προσφέρουν πολύ καλό σασί και δίαφορες καινοτομίες(όπως για πτώση νερού στο πλκτρλγ κτλ.)

Asus και Lenovo (IBM) από μένα. Ευτυχής κάτοχος ενός Asus F3Sc και ενός IBM Thinkpad X32. Το Asus έχει πάρα πολυ καλή ποιότητα κατασκευής, λιτό και όμορφο σχεδιασμό, αρκετά καλή οθόνη, δυνατά υποσυστήματα και Fedora 12. :rolleyes:

Το IBM το απέκτησα πρόσφατα μεταχειρισμένο σε πολυ καλή κατάσταση και μαζί με το docking station του απλά δε παίζεται, ειδικά επειδή το docking station παίρνει κι αυτό extra μπαταρία και ανεβάζει τις ώρες λειτουργίας σε 5 με 6 ίσως και παραπάνω ανάλογα με τη χρήση. Στιβαρή κατασκευή, μικρό όσο πρέπει, με έξυπνα χαρακτηριστικά όπως φως επάνω στο πλαίσιο της οθόνης, το οποίο φωτίζει το πληκτρολόγιο σε σκοτεινό περιβάλλον. Η οθόνη του αν και καλή και ευκρινής δεν παίρνει και βραβεία φωτεινότητας αλλά και πάλι είναι μια χαρά. Ειδικά με τα 2x1GB RAM, που του έβαλα από τα 2x512ΜΒ που είχε, πλέον πετάει, και σκοπεύω να του αντικαταστήσω το DVD/CD-RW που έχει με ένα DVD-RW. Περιμένω τα W7 για να του τα φορέσω.

Acer αγόρασε μια ξαδέρφη μου, που παρά τις πολλές συμβουλές μου προς απομάκρυνση (άλλωστε η ίδια είχε έρθει να με συμβουλευθεί), τελικά ενέδωσε στον πειρασμό του χαμηλότερου κόστους και το αγόρασε και μετά τρέχαμε μία με το DVD-RW, μία με κάτι μπλε οθόνες για τις οποίες ευθυνόταν το ένα εκ των δύο DIMM, το οποίο για άγνωστο λόγο στο memtest κοκκίνησε τον τόπο. Σύμπτωση λογικά, αλλά έχω ακούσει και δει πολλές συμπτώσεις με τα Acer.

HP έχει το έτερον ήμισυ, και είναι πολυ καλό μηχάνημα παρά τα χρόνια του.

Για τα Dell δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, έχω ελάχιστα "ακουμπήσει" κανα δυο, πάντως από σχεδιασμό ήταν παλιότερα μάπα, τώρα έχουν φτιάξει αρκετά.

Αυτά.

...μαζί με το docking station του απλά δε παίζεται...

Αυτά.

Που να δεις το full docking της Dell, έξοδοι για 4 montior, usb, lan, φορτιστης...τα πάντα όλα...έπαθα πλάκα με το που το έβγαλα από το κουτί.

τώρα που το e-shop κάνει άμεση αντικατάσταση στα 2 χρόνια....

δαγκωτό acer για τα λεφτά τους σου προσφέρουν τρομερά πράγματα + ότι παρόλο φτηνά όσα έχω δοκιμάσει λειτουργούν χρόνια τώραα.

και σαν εναλλακτική hp και ίσως και apple για το design τους.

ta dell μπορεί να είναι σκυλιά....άλλα είναι σχετικά ακριβά και μάπα design...τουλάχιστον τα παλιά.

Έχω δουλέψει πάρα πολύ πάνω σε acer Toshiba ibm και sony.

Έχω φορητούς υπολογιστές τα τελευταία 10 χρόνια.

Αν είναι να βγάλει ζημιά θα την βγάλει και αυτό τον 500 ευρώ και τον 5000 ευρώ.

Από την στιγμή που όλες οι εταιρίες κάνουν συναρμολόγηση και ΤΙΠΟΤΑ άλλο όλα είναι στα ίδια επίπεδα απλά η κάθε εταιρία έχει σαν στόχο ένα συγκεκριμένο κοινό.

Για μένα αυτή την στιγμή παίζει μόνο Toshiba και dell λόγο καταπληκτικής εγγύησης. Αν είσαι Αθήνα η Θεσσαλονίκη η dell σου έχει στείλει τεχνικό σε 30 ώρες το πολύ, από την άλλη η Toshiba μέχρι 31/08/2009 σου δίνει την απόλυτη εγγύηση

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ, τι καλύτερο ?????

:nada:

Dell για πάντα. Υποστήριξη που σε αφήνει πραγματικά άφωνο και εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. Καλύτερη από Toshiba. :)

Υ.Γ.: Δεν είχε ανοίξει κι άλλος ένα παρόμοιο θρεντ πρόσφατα? :hm:

EDIT: Αυτό ήταν http://www.thelab.gr/showthread.php?t=66078

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.