neuromancer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2009 Πρόσφατα έβαλα τα 7άρια και διαπίστωσα ότι ο "μαμα" Media Player παίζει και avi αρχεία. Απ'όσο θυμάμαι στα XP δεν υπήρχε τέτοια υποστήριξη. Τι είδους αρχεία παίζουν τα 7άρια (ο Media Player) χωρίς extras? Μπορεί κάποιος ψαγμένος με το θέμα να δώσει κατευθύνσεις για codecs για τα κοινά formats και πιθανώς εναλλακτικό player? Ο MPC π.χ. παίζει ok σε 7άρια? Το CCCP πακέτο είναι ok για τα 7άρια? (32bit πάντα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Αύγουστος 23, 2009 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2009 Κατέληξα ότι το πακέτο ffdShow καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Βεβαια, για AC3 και DTS έβαλα το AC3Filter καθώς το χρησιμοποιώ χρόνια απροβλημάτιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpapad Αύγουστος 24, 2009 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Το θέμα σε μένα δεν είναι αν θα βάλω επιπλέον codecs αλλά αν αυτά που θα βάλω κάνουν χειρότερη δουλειά από τα built in.Για την ώρα τα avi τα παίζει ο Media Player 12 και τα υπόλοιπα ο VLC. Βέβαια ο vlc δεν έχει και την καλύτερη ποιότητα εικόνας αλλά μέχρι να βρω κάτι καλύτερο μου κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Αύγουστος 24, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Μακάρι να τα έπαιζε όλα ο Madia Player, δεν τείθεται θέμα! Πάντως το ffdshow φαίνεται να είναι αρκετά ενεργό και σε εξέλιξη, σε αντίθεσημε το cccp που φαίνεται "κολλημένο" σε έκδοση του 2008. ffdshow και ac3Filter τα χρησιμοποιώ από πολύ νωρίς στην εξέλιξή τους και ήταν πάντα σταθερά και ωραία, ακόμη και σε εκδόσεις 0.x, πόσο μάλλον τώρα. Τα μόνα extras που έβαλα ήταν quick time support από μαμά Apple και έναν splitter gia MKVs. Εδώ πήγα λίγο πλαγίως... Επειδή είμαι fan του BS.Player ως εναλλακτικού media player (σε ότι δεν μπορεί να παίξει ο MS Media Player), χρησιμοποιώ την δυνατότητα του BS.Player να κατεβάζει codes/spliters μόνο για τον εαυτό του, πράγμα του σημαίνει καθαρότερη εγκατάσταση. Ο BS.Player λοιπόν έβαλε κάποιον Haali MKV spliter που παρά το όνομά του είναι ok. Όπότε είμαστε κομπλέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNP Αύγουστος 24, 2009 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Παιδιά εμένα ο Media Player έχει πολύ χειρότερη ποιότητα από οτιδήποτε άλλο. Σε ένα uncompressed videaki που ετοίμασα πρόχειρα με το ΑΕ ο Media Player το έδειχνε λες και του είχα βάλει κάποιας μορφής compression (θαμπά edges στο text). Όχι τίποτα άλλο αλλά πάλευα να δώ μήπως είχα λάθος settings στo render queue του AE. Τελικά μου έκοψε και έβαλα το VLC και όλα οκ. Μάλλον οι default codecs των win 7 (δεν έχω βάλει κανένα codec ακόμη - είμαι 2 μέρες με τα W7) δεν είναι ότι καλύτερο. Σε ταινία φυσικά δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα αλλά δεν κάθησα να συγκρίνω με άλλο πρόγραμμα.Χτές έβαλα και το MPC Home Cinema x86( λέω να δοκιμάσω το x64 σήμερα και το original MPC ) και ενώ η ποιότητα ήταν καλή (παρόμοια του VLC) αργούσε αρκετά να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Ίσως και 7-8 seconds την στιγμή που το VLC ξεκινάει άμεσα και το MP σχεδόν άμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Αύγουστος 24, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Το VLC τι είναι? Player?Στο text μην περιμένεις τρελή ποιότητα καθώς η JPG συμπίεση ποτέ δεν ήταν φιλική με το text.Τα 7άρια πάντως κάνουν κάτι περίεργα μικρο lags... π.χ. κάνω δεξί κλικ στο καλάθι ανακύκλωσης και μερικές φορές τρώει μια φρίκη για μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης το ίδιο στο mount iso με το latest PowerISO. Από indexing δεν είναι πάντως γιατί του είπα να μην κάνει indexing σε κανένα disk/folder. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Αύγουστος 24, 2009 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 kmplayer.παιζει τα παντα και εχει ενσωματομενους codecs και αμα θελετε μπορειτε να το ρυθμισεται να χρησιμοποιει καποιους εξωτερικους (πχ ac3filter) η οποιονδηποτε αλλο,εικονας ή ηχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNP Αύγουστος 24, 2009 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Το VLC τι είναι? Player?Στο text μην περιμένεις τρελή ποιότητα καθώς η JPG συμπίεση ποτέ δεν ήταν φιλική με το text. Μα το θέμα είναι ότι το video ήταν uncompressed, ούτε καν lossless. To VLC (open source crossplatform player με ενσωματομένους drivers) και το MPC-HC (και αυτό έχει Drivers inc. ? not sure) έπαιξαν το video όπως θα έπρεπε να είναι - Full quality - ενώ το MP όπως σωστα παρατήρησες το έπαιξε το video λες και του είχα περάσει κάποια μορφή compression. Παραθέτω και μια photo, η διαφορά φαίνεται έντονα στο κόκκινο text. Aπό αριστερά προς τα δεξιά: a) Media Player Media Player Classic - Home Cinema Edition c) VLC. Επειδή στα XP δεν λειτουργούσα καθόλου το MP και έπαιζα με MPC/VLC/KMP μήπως υπάρχουν τίποτα settings/options για να το διορθώσω αυτό στο Media Player ή φταίνε οι codecs του? Το περίεργο είναι ότι αν έφταιγαν οι codecs του συστήματος, τότε και το MPC θα έπρεπε να το δείχνει έτσι γιατί από όσο ξέρω δεν φέρει incorporated codecs (τουλάχιστον το original του guliverkli που χρησιμοποιούσα στα XP...) Το KMP δεν θέλω να το βάλω γιατί προσφέρει τα ίδια περίπου με το VLC και δεν είναι crossplatform. Το θέμα ήταν να μπορέσω να λειτουργήσω _μόνο_ Media Player για τις μικρές μου ανάγκες χωρίς να χρειαστώ extra 3rd party players :/ Τα 7άρια πάντως κάνουν κάτι περίεργα μικρο lags... π.χ. κάνω δεξί κλικ στο καλάθι ανακύκλωσης και μερικές φορές τρώει μια φρίκη για μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης το ίδιο στο mount iso με το latest PowerISO. Από indexing δεν είναι πάντως γιατί του είπα να μην κάνει indexing σε κανένα disk/folder. Και εγώ το έχω παρατηρήσει. Όταν πάω να κάνω rename αρχεία επίσης. Αργεί λίγο, 3-4 seconds. On another note, μου κόλαγε σε μια φάση συνέχεια ο windows explorer. Μάλλον είχε να κάνει κάτι με το μTorrent. Όποτε άνοιγα μTorrent και έπαιζα (κυριολεκτηκά όμως, για να δώ αν θα ανέβει η cpu) με τον windows explorer και τα links του στην superbar, μετά από λίγο μου crashare και μου τον ξαναέκανε reload Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNP Αύγουστος 24, 2009 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Τελικά το πρόβλημα με το MPC διορθώθηκε. Ήταν μια επιλογή η οποία καθυστερούσε την εκκίνησή του: Store settings to .ini fileΑπενεργοποιώντας την ξεκινάει σαν σίφουνας πλέον :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Αύγουστος 24, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Ο MS Media Player των win7, παίζει subtitles από txt αρχείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNP Αύγουστος 24, 2009 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Δοκίμασα με .srt και δεν έπαιζε :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Αύγουστος 25, 2009 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2009 εμενα θα μου πει κανεις τελικα με ποιο codec δουλευουν με ηχο τα .mp4 αρχεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Αύγουστος 25, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2009 Εξαρτάται τι έχει μέσα.... Βάλε το AC3Filter και καθάρισες. http://ac3filter.net/projects/ac3filterΠάρε τη Lite έκδοση αν είσαι 32bit ή τη Full αν είσαι 64 bit (η Full έχει 32+64 bit μέσα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Αύγουστος 25, 2009 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2009 Video απο wm ειναι.. .mp4 video το οποιο μπορεις να το παιξεις ως .3gp οπου και καλα αναγνωριζει ηχο κανονικα, αλλα δεν.. Στο vlc μου λεει οτι χρησιμοποιει samr codec και δεν ειναι συμβατο..εγκατεστησα τυην 64bit version του ac3 αλλα τπτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNP Αύγουστος 25, 2009 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2009 Το WMP δεν την παλεύει καθόλου. Μόλις ανακάλυψα ότι το WMP12 μετατρέπει όλα τα folder.jpg σε system files (και άρα invisible και non-editable από non-admin-approved applications). To κατάλαβα όταν παρατήρησα λάθος εξώφυλλο στο folder ενός album και πήγα να το αλλάξω με ένα mp3 tag app. Καταρχάς μου είπε ότι υπάρχει ήδη folder.jpg την στιγμή που δεν έβλεπα κανένα και δίνοντας εντολή για Overwite δεν συνέβει τίποτα ... Show hidden & system files και εμφανιστηκε μαζί με 3-4 ακόμη jpgs του στυλ AlbumArtSmall.jpg, AlbumArt{big-long-codes}.jpg. Με λίγο googling βρήκα ότι το πρόβλημα επεκτείνεται και παραπέρα, το WMP "φροντίζει" για εμάς τους άμοιρους και κάνει resize όλα τα folder.jpg αυτόματα σε 200x200 αν είναι μεγαλύτερα ... Δοκιμάζω το songbird τώρα... Στο vlc μου λεει οτι χρησιμοποιει samr codec και δεν ειναι συμβατο..εγκατεστησα τυην 64bit version του ac3 αλλα τπτ.. Δοκίμασε να κάνεις rename την κατάληξη του αρχείου από mp4 σε 3gp. Αλλιώς δοκίμασε και με quicktime... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Αύγουστος 25, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2009 Στο WMP, το πρώτο πράγμα που κάνω πάντα όλα τα χρόνια είναι να πάω στα settings και να ξετσεκάρω τα πάντα. Τα default settings είναι προσανατολισμένα στον τελείως noob user και στο legal content οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται. Θυμάμαι κάποτε by default μόλις έβαζες audio CD το έκανε rip σε WAV (NAI!! WAV :-O) και το αποθήκευε στο δίσκο να το έχεις να το χαίρεσε.... μιλάμε βέβαια για εποχές που η MS δεν ήξερε (η' καλύτερα δεν ήθελε να ξέρει) για mp3s και τέτοια.ΑΣΧΕΤΟ:Επιτέλους μια desktop εφαρμογή που πάει και τα 2 cores στο 100% ! ACAD 2010 setup (σοβαρά λέμε, 100%) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.