Jump to content

Samsung UE40B8000 LED TV 40'' ή Panasonic Viera NeoPDP V10 Series 42"

vassilis71

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια θέλω την βοήθεια σας....Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση και έχω καταλήξει σε αυτές τις δύο:

1) Panasonic Viera NeoPDP V10 Series 42" ή πιο σύντομα Panasonic TX-P42V10E

2) Samsung UE40B8000 LED TV 40''

Έχω όμως κολλήσει στο ποια να διαλέξω...Η Panasonic είναι plasma ενώ η samsung LED.

Κάτοχος μια Panasonic Plasma 37 όχι HD έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Βλέπω ταινίες Divx και 720p και έιναι φοβερή. Για desktop use δεν κάνει με κουράζει στα γράμματα. Στα παιχνίδια που την δοκίμασα και εκει κουράζει λίγο αν και νομίζω η HD θα είναι πολύ καλύτερη. Η Plasma συστήνεται ας θες να βλέπεις ταινίες:victory:

Η Panasonic είναι mpeg4? Δεν είναι τόσο το extra κόστος του αποκωδικοποιητή όσο το δεύτερο τηλεκοντρόλ που μπορεί να αναγκαστείς να χρησιμοποιείς, εκτός και αν έχεις εξαιρετική λήψη των αναλογικών καναλιών.

Εννοείς αν έχει ψηφιακό αποκωδικοποιητή για τα ψηφιακά κανάλια; Αν αυτό εννοείς έχει!

Εννοείς αν έχει ψηφιακό αποκωδικοποιητή για τα ψηφιακά κανάλια; Αν αυτό εννοείς έχει!

Εν έτη 2009 είναι ψιλό άκυρη ερώτηση, ιδίως για ακριβό μοντέλο. Απλά κοίταξα βιαστικά τα χαρακτηριστικά της και μου δόθηκε η εντύπωση ότι είχε ψηφιακό δέκτη μόνο για mpeg2 εκπομπές. Λάθος μου. Πάντως έχε υπόψιν ότι δεδομένης της επιλογής των ιδιωτικών να πάνε σε mpeg4, οι mpeg2 δέκτες θα ψιλό αχρηστευτούν. Να δούμε όλες αυτές οι mpeg2 TVs και οι mpeg2 αποκωδικοποιητές τι θα γίνουν. Αλλά αρκετά με το off topic.

Προσωπικά πάντως αφού μιλάμε για παρόμοιες τιμές και ίντσες θα πήγαινα στην Samsung λόγο κατανάλωσης. Αν η κατανάλωση δεν αποτελεί πρόβλημα τότε Panasonic.

Ευχαριστώ όλους....Η Samsung έχει κατανάλωση 0,1 σε stanbdby mode kai 180 watt όταν δουλεύει. Αντίστοιχα η Panasonic 0,4 kai 230 watt. Προσωπικά με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα εικόνας , κατασκευής και χαρακτηριστικών και όχι τόσο η κατανάλωση...

Επίσης το blueray player που έχω είναι panasonic πράγμα που μου γλιτώνει ένα επιπλέον τηλεκοντρόλ...Από την άλλη η samsung είναι πιο ελαφριά 21 κιλά ενώ η panasonic 29.

Ένα γιγάντιο πλεονέκτημα της samsung είναι ο ενσωματωμένος media player της, ο οποίος παίζει τα πάντα. Δηλαδή εκτός του ότι είναι πολύ λεπτή, δεν χρειάζεται να έχεις έξτρα media player/pc για να βλέπεις ταινίες. Παίζει xvid, divx, mkv, x264, 1080p, .srt ελληνικούς, κλπ μέσω ethernet, wifi(με έξτρα module) και usb(usb flash ή usb σκληρό δίσκο). Το μόνο που δεν παίζει είναι dts ήχο, οπότε εάν έχεις κανένα 1080p x264 mkv με dts ήχο, θα πρέπει να κάνεις reencode τον ήχο σε ac3(υπάρχουν προγράμματα για αυτό).

Επίσης πρέπει να έχει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τη plasma επειδή είναι lcd με side led.

Εγώ έχω τη b7000(ίδια με τη b8000 αλλά χωρίς 200hz) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα plasma λόγω κατανάλωσης και burn in. Παρόλο που έχουν βελτιωθεί πολύ σε αυτούς τους τομείς, δεν θα το ρίσκαρα. Άσε που οι σύγχρονες lcd προσφέρουν αρκετά καλή ποιότητα εικόνας και μαύρο άρα δεν υπάρχει πια η διαφορά υπέρ των plasma.

Ρίξε και μια ματιά εδώ για να δεις τι λένε.

ΥΓ Άσε που από εμφάνιση, οι bxxxx της samsung είναι έρωτας.

Avcd? Vcd εννοείς; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι παίζει vcd. Δώσε κανένα δείγμα για να το δοκιμάσω και να σου πω εάν είναι.

• 3 weeks later...
Παιδια θέλω την βοήθεια σας....Θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση και έχω καταλήξει σε αυτές τις δύο:

1) Panasonic Viera NeoPDP V10 Series 42" ή πιο σύντομα Panasonic TX-P42V10E

2) Samsung UE40B8000 LED TV 40''

Έχω όμως κολλήσει στο ποια να διαλέξω...Η Panasonic είναι plasma ενώ η samsung LED.

Εχω την 2η (Samsung UE40B8000 LED TV 40'') εδω και μια εβδομαδα και μπορω να πω οτι ειναι

απλα φοβερη! Για την Panasonic δεν ξερω κατι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.