Jump to content

Επιλογή Φακου για Nikon D40

george-gp

Recommended Posts

Από ένα γάμο που έκανα φωτογράφιση την Παρασκευή.

Με τον καλύτερο - πιο ακριβό φακό που μπορείς να πάρεις γι αυτή την περίσταση. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με f2.8 αλλά και πάλι, έχει 3 flash και ISO 640.

Τόσο ψηλά σε διάφραγμα θα ανέβεις μόνο για το βάθος πεδίου. ΠΑΡΕ FLASH :)

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/DSC_8918_resize.jpg

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Από ένα γάμο που έκανα φωτογράφιση την Παρασκευή.

Με τον καλύτερο - πιο ακριβό φακό που μπορείς να πάρεις γι αυτή την περίσταση. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με f2.8 αλλά και πάλι, έχει 3 flash και ISO 640.

Τόσο ψηλά σε διάφραγμα θα ανέβεις μόνο για το βάθος πεδίου. ΠΑΡΕ FLASH :)

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/DSC_8918_resize.jpg

φανταστικό στιγμιότυπο, πολυ ωραία φωτογραφία..thnx :)

Αν μαζευεις γνωμες ψηφιζω φλας.

Αν υπαρχει επαγγελματιας (ελπιζω να μη του πηρες επιτηδες τη θεση) αστον να κανει τη δουλεια του.Θεωρητικα δε νομιζω να του κανεις χαλαστρα με το φλας σου (αν παρεις) αλλα μη πολυμπλεχτεις και στα ποδια του.

Χωρις φλας συνη8ιζε στην ιδεα για τουλαχιστον iso800 με πιο πιθανο το 1600αρη ωστε να μεινεις κοντα στο 1/80 οπου σχεδον ολα μοιαζουν "ακινητα".(εξαιρειται το μωρο στα τρελλα ζορια).Αλλα και παλι θελεις κοντα στο f4 για κατι αξιολογο.(f3.2 πολυ βαρια εως f4.5(και πανω απο το αριθμητικα 4.5 καλα θα ειναι δλδ.αλλα δεν θα εχεις τον απαιτουμενο χρονο ισως τουτε και με 1600iso

35αηρδες και 50αρηδες του θεωρω μικρους για αυτα που θες-κυριως πορτραιτα 1-2ατομων..(τον 50αρη οχι και τοσο αλλα ανηκει στη "μικρη" πλευρα ακομα και για cropped μηχανη.Αν πας για σωμα και πανω οκ.Για κεφαλι ειναι μικρος για τα γουστα μου )

Για μενα απλα πρεπει να ξεχωρισεις τα δυο γεγονοτα.Οι φακοι που κοιτας δεν 8α σε καλυψουν στη βαφτιση , το φλας ναι.

Αν θες φακο ...αστο για μετα την βαφτιση.(ή και πριν ...αλλα μην περιμενεις να σε βοηθησει στο μυστηριο)

Σε φακο θα προτιμουσα τον 17-70mm φ2.8-4.5 HSM της Sigma και επειτα τον 18-105mm f3.5-5.6 VR

φανταστικό στιγμιότυπο, πολυ ωραία φωτογραφία..thnx :)

thnx.

Και με 2 φλασάκια στο ίδιο event

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/DSC_8735_resize.jpg

Και μιας και μιλάμε για βάπτιση, στην παρακάτω

α) με onboard flash θα είχες κατι εντελώς flat με μια μαυρίλα από πίσω που θα ήταν η σκιά που θα δημιουργούνταν.

β) Χωρίς φλας το νερό δεν θα είχε παγώσει στην κίνηση

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/DSC_6144_resize.jpg

Dubber αναλαμβανεις γαμους και βαπτισεις συχνα;

Συνηθως πως στηνεις τον φωτισμο σου;

p.s οι φωτογραφιες πολυ καλες!

Dubber αναλαμβανεις γαμους και βαπτισεις συχνα;

Μπα όχι, δεν είμαι επαγγελματίας, μόνο για κάναν γνωστό και αυτό μετά από ξεκαθάρισμα ότι από φωτογραφία δεν κατέχω.

Συνηθως πως στηνεις τον φωτισμο σου;

Πολύ γενικό, η απάντηση είναι ανάλογα την περίσταση. Γενικά, άσπρες ομπρέλες στην εκκλησία, δεξιά και αριστερά, η μία πιο χαμηλά σε ένταση από την άλλη και άλλο ένα φλας από πίσω σκέτο.

Σε άλλες περιπτώσεις ανάλογα τί θέλω να κάνω και αν μπορώ να το κάνω καθώς ως άσχετος αγχώνομαι και τα κάνω *****.

Στην φωτογραφία με την μακιγιέζ έχω ένα πάνω στη μηχανή και ένα σκέτο φλασάκι sb-r200 σε τριποδάκι πίσω από το πρόσωπο της νύφης αλλά χαμηλά.

Εδώ πάλι άλλο στήσιμο. Γενικά, ανάλογα την περίσταση.

http://i48.photobucket.com/albums/f237/kstoilas/DSC_8716_resize.jpg

Πολύ γενικό, η απάντηση είναι ανάλογα την περίσταση. Γενικά, άσπρες ομπρέλες στην εκκλησία, δεξιά και αριστερά, η μία πιο χαμηλά σε ένταση από την άλλη και άλλο ένα φλας από πίσω σκέτο.

Αν βοηθάει καθόλου και μιας και τις ξεδιαλέγω τώρα, εδώ φαίνεται η μία ομπρέλα. Είναι ο κύριος φωτισμός μου, το κανάλι Α.

Το Β είναι ακριβώς πίσω μου και αν προσέξεις στη φωτογραφία, σε χαμηλότερη ένταση.

th_DSC_8830_resize.jpg

Το C εδώ δεν πρέπει να δούλεψε.

Μπα όχι, δεν είμαι επαγγελματίας, μόνο για κάναν γνωστό και αυτό μετά από ξεκαθάρισμα ότι από φωτογραφία δεν κατέχω.

Απ τις φωτογραφίες, τον εξοπλισμό και ολα αυτα που λες εγω μονο το αντίθετο μπορω να δω!

Ψαχνω ηδη τιμες για το SB-600 δε με νοιαζει να ειναι και μεταχειρισμένο, αρκει να μην το εχει σκίσει ο προηγούμενος.

Πρεπει να προσέξω κατι συγκεκριμένο σε ενα μεταχειρισμένο φλας;

Αν πάρει τίποτα το ματι σας ποσταρετε.

Ενδιαφέρων θέμα!

Παρατήρησα το εξής πρόβλημα στην D40 μου με τον stock 18-55.

Όταν ήθελα να βγάλω τοπία, πολλές φορές μου "άσπριζε" κάποια πράγματα (και τα έδειχνε σαν υπερκορεσμένα στη μηχανή, που τα μαυρίζει και αναβοσβήνουν).

Τι πρέπει να κάνω για να μη βγαίνουν έτσι?

Τις φωτό τις βγάζω στο Auto, υποθέτω ότι αν έβαζα μικρότερο κλείστρο θα έβγαινε κανονικά.

Θα πρέπει να ψάξω άλλο φακό?

την στιγμη που εχεις τη μηχανη στο auto δε μπορεις να κανεις τπτ.

παντως ο φακος δεν εχει καμμια σχεση

Ενδιαφέρων θέμα!

Παρατήρησα το εξής πρόβλημα στην D40 μου με τον stock 18-55.

Όταν ήθελα να βγάλω τοπία, πολλές φορές μου "άσπριζε" κάποια πράγματα (και τα έδειχνε σαν υπερκορεσμένα στη μηχανή, που τα μαυρίζει και αναβοσβήνουν).

Τι πρέπει να κάνω για να μη βγαίνουν έτσι?

Τις φωτό τις βγάζω στο Auto, υποθέτω ότι αν έβαζα μικρότερο κλείστρο θα έβγαινε κανονικά.

Θα πρέπει να ψάξω άλλο φακό?

Yπερφωτεισμενα ειναι η λεξη που ψαχνεις.(υπερκορεσμος ειναι αλλο).

Λογικα θα μπορεις να παιξεις με το ev ακομα και σε auto.Και σε compact γινεται.

Το θέμα είναι να μη του τα βγάζει καμένα σε Ev 0.

Σωτήρη λογικά είχες Spot metering. Γύρνα το σε Matrix και θα είσαι οκ.

dubber ουτε σε matrix γινεται κατι..ειναι μειονεκτημα της d40 αυτο.

γιαυτο ειχα μονιμα -0.3 η -0.7eV κατω..

ξεκοληστε με τις μαλακιες...

Ουδεποτε εχει βγει μηχανη που να τραβαει ιδανικες φωτο με 0 Εv

Αν αυτο συμβει ειναι επειδη εσυ τραβας σε ιδανικες συνθηκες και οχι το αναποδο.

Φυσικα 1-2 χρονια εμπειριας με νικον ισοδυναμουν με μια ολοκληρη ζωη για καποιον αλλο ατυχο.:TD:

Το είχα ξεχάσει το EV.

Θα το ξαναδοκιμάσω όταν βρεθώ σε αντίστοιχα τοπία :)

Τελικά αξίζει να πάρει κανείς φωτό με anti-shake (VR), δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιώ τρίποδο ούτε στηρίζω τη μηχανή, ή είναι too much για την d40??

Τελικά αξίζει να πάρει κανείς φωτό με anti-shake (VR), δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιώ τρίποδο ούτε στηρίζω τη μηχανή, ή είναι too much για την d40??

Προσωπικά με έχει βοηθήσει ΠΑΡΑ πολύ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.