Jump to content

[project logging] Ξεκινάω νέο project...

bleo8onhs

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξεκινάω νέο project και ανοίγω το thread αυτό για να καταγράφω την πρόοδό του. Το project θα πάρει πολύ πολύ χρόνο, περισσότερο από το προηγούμενο πιθανότατα, γιατί αρχικές εκτιμήσεις λένε ότι θα κοστίσει πολλά, γιατί μπήκαμε στο 4ο και δεν λέει να γράφουμε το πανεπιστήμιο άλλο..., και γιατί έχω και άλλα πράγματα να κάνω!!!

Αρχικά σας λέω ότι θα έχει το σχήμα της πυραμίδας, και θα είναι από αλουμίνο (mirrored και οχι brushed). Aυτή τη φορά μητρικές και λοιπά θα είναι "underwater" και θα έχει στάνταρ ψαράκια, αλλά σχεδόν καθόλου leds... Σε διαβεβαιώ όμως DJD πως και αυτό θα είναι fancy αλλά δεν θα υπάρχει ωραιότερο...

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Αν είναι ενυδρείο και κουτί μαζί και είναι πραγματικά ωραίο όσο λες παίζει να το αγοράσω αν μου αρέσει. Αν είσαι απο Θεσσαλονική είναι ένας στο κεντρο που φτιάχνει τέτοια τρελά ενυδρία-τραπεζάκια κτλ.. Ισως σε βοηθήσει ίσως σου δώσει και κάποιες καλές ιδέες.

Επίσης μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω έτσι ώστε να μπούμε στο κλίμα αλλά και να βοηθήσουμε και εμείς αν μπορούμε;

• 9 months later...

Πολύ καιρό έκατσα σε sleep mode μου φαίνεται...

Καιρός για ένα άλλο κουτάκι λοιπόν. Δεν βλέπω να υλοποιώ το σχέδιο της πυραμίδας αφού το μισοέφτιαξα και το παράτησα, άσε που το είδα και σε κάποιο ξένο φόρουμ. Είχα μια έμπνευση το βράδυ προς υλοποίηση το καλοκαίρι, που μπορεί να στεγάσει την σπουδαστική μου (είπαμε σπουδαστική νερο, διπλωματική φρέον). Ορίστε τι σχεδίασα πρόχειρα πρόχειρα.

Στο κάτω μέρος έχουμε τα cds, σκληρούς, τροφοδοτικό και fans για να τα κρυώνουν όλα αυτά. Στη μέση από γυαλί ή πλέξι (προτιμώ το γυαλί, θα δούμε) ένα tank με τρύπα στη μέση για να περνάνε τα καλώδια. Από πάνω η μητρική σε κλίση με προεκτάσεις για τα καλώδιά της και τις θύρες της, που θα περνούν από την τρύπα. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Που θα μπεί το ψυγείο. Σκέφτομαι για ψύξη σε όλα, δηλαδή, επεξεργαστή, μνήμες, mosfets, chipset και κάρτα γραφικών, όχι για κανένα σοβαρό oc, αλλά επειδή θέλω να το κάνω, και το φαντάστικα ωραία με καλογυαλισμένα blocks. Αυτό προυποθέτει πολλές αντλίες που θα μπουν βυθισμένες μέσα στο τάνκ, αλλά και μεγάλο ή μεγάλα ψυγεία, τα οποία δεν ξέρω που θα μπούν αλλά αποκλείεται να μπουν εξωτερικά. Τα fan guards θα είναι 2 βέργες που θα περνάνε από μπροστά τους. Εδώ να πώ ότι εξωτερικά δεν θα φαίνεται καμία βίδα, εκτός από την πίσω πλευρά. Αυτό θα επιτευχθεί με εξωτερικό καπάκι. Τα πλέξι θα κολληθούν και το κουτί μάλλον θα έχει και εσωτερικά κρυμμένες τις βίδες και τις κολλήσεις με άλλο φύλλο αλουμινίου. Θα έχει παράθυρα γύρω γύρω από την μητρική, έτσι ώστε να φαίνεται ότι το κάτω μέρος είναι γεμάτο νερό, αλλά δεν ξέρω αν θα βάλω φυσαλίδες πάλι. Στο κάτω μέρος θα δω αν θα βάλω παράθυρα (θα φαίνεται από την κορυφή μέσω του τάνκ). Οι ανεμιστήρες θα είναι ή διάφανοι, ή αλουμινίου, και αν μπορέσω θα βρώ κάποιον να τα νικελώσει όλα, αλλιώς brushed υποχρεωτικά (συμφέρει αφού θα έχω και τα drives απο lianli-διαφορετικά θα πρέπει να νικελώσω και τα faces των drives...). Αν δεν βρώ ωραίοτερό sleeve θα δανειστώ την ιδεα του δημιουργού του oraq και θα βάλω καλώδια από ντους. Για αρχή αυτά, και βλέπουμε. Θα αρχίσω να ψάχνω για υλικά. Εχω τρέλλα με τα περίεργα διακοπτάκια και θα του πήγαιναν πολύ διακοπτάκια σαν και αυτό που έχεις στο δικό σου DJD (αυτό για το power, μπορω να τα φτιάξω on off με ολοκληρωμένο). Έχω βρεί και διακοπτάκια τύπου f16 με το κόκκινο κάλλυμα, αλλά δεν θα πηγαίνουν με το συγκεκριμένο. Γενικά θέλω να το κρατήσω σε ένα minimal τόνο, όσο πιο απλό και όσο πιο ωραίο γίνεται. Για να δούμε...

post-71-1416071034,4673_thumb.jpg

Οι διαστάσεις είναι 500x500x500 αλλά μου φαίνεται μεγάλο. ’λλη λύση σχετικά με την ψύξη είναι ένα άλλο κουτάκι από κάτω με μικρό κομπρέσορα και θερμοστάτη να κρατάει το νερο στους 10 ξέρω γω,με σωλήνες να περνάνε και αυτοί μέσα από την τρύπα, και να μην έχω και προβλήματα μόνωσης με τέτοια θερμοκρασία.

Αρχική απάντηση από Fireblade

Καλό κουράγιο και υπομονή φίλε. Περιμένουμε αναφορές προόδου...

είδα το post του Fireblade και προ στιγμήν νόμιζα ότι είτε είναι αρχαίο το topic είτε θα χιονίσει σήμερα.

Kαλή επιτυχία και από μένα BS, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις κάτι ξεχωριστό :)

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

DJD από που αγόρασες το διακοπτάκι του power που φοράς αν επιτρέπεται?

Θα σε γελάσω.. πρέπει να θυμηθώ :o, από το αμέρικα ήταν πάντως. Είχα πάρει μπόλικα, αν θέλεις πες μου να σου στείλω :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.