Jump to content

windows 7 + atheros nic

lefteriz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αντιμετωπίζω ενα περίεργο πρόβλημα..

εγκατέστησα στο 2ο Pc windows 7 7600.16385 32-bit

το πρόβλημα είναι ότι ανά διαστήματα της ημέρας, χάνει το δίκτυο ολοκληρωτικά, ούτε ping στο roυτερ δηλαδή.

αμα κανω disable / enable την κάρτα δικτύου είναι οκ!!!

καμιά ιδέα ???

η καρτα δικτύου ειναι ενσωματωμένη στην mobo , Atheros L1 Gigabit.

με τα XP δεν είχα κανένα πρόβλημα. Παίρνει σταθερή IP απ το ρουτερ.

Υπαρχει περιπτωση στις ρυθμισεις της καρτας, μεσα στο System Manager, να εχεις ενεργοποιημενη την επιλογη " Allow the computer to turn off this device to save power"??

ναι ειναι ενεργοποιημένο, το ξετσέκαρα τώρα.

αυτό γιατί να φταίει όμως, δεν είναι για όταν μπαίνει σε standby το pc ?

ναι ειναι ενεργοποιημένο, το ξετσέκαρα τώρα.

αυτό γιατί να φταίει όμως, δεν είναι για όταν μπαίνει σε standby το pc ?

Οχι ακριβως. Αυτο το κανει και σε περιπτωση που η καρτα μενει idle για αρκετη ωρα. Την κλεινει το pc απο μονο του για να μειωση την καταναλωση.

το κάνει και σε μη idle καταστάσεις. θα δω παντως πως θα πάει και θα ενημερώσω :)

thanks guys

το πρόβλημα παραμένει. χανει το δίκτυο ακομη και την ώρα που χρησιμοποιώ τον υπολογιστή. απανεργοποίησα αυτό που λες poly... :)

παρατήρησα ότι κυρίως το κάνει όταν κάνω access τα αρχεία από εναν δίσκο, με εγκαταστάσεις προγραμμάτων!!!

το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ

Έχω δοκιμάσει θα έλεγα διάφορες ρυθμίσεις της κάρτας , το μόνο που το διόρθωσε ήταν ένα update που έκαναν απο μόνα τους τα windows με ημερομηνία έκδοσης τέλη ιουνίου και όνομα Atheros - Network - Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller.

Απο τότε δέν έχω ξανά το ίδο πρόβλημα

γιατί δεν δοκιμάζεις και εσύ το update ?

εκτός και άν δέν λειτουργήσει στην δική σου έκδοση των 7

εχω κανει update απ τα windows update, ειχε εγκαταστήσει νεότερους οδηγούς για το atheros, κι εκτοτε δεν έχει βρει άλλο update.

τωρα εχω περασμένους τους 2.4.7.10

αν δε λυθεί το πρόβλημα το πολύ πολύ κοτσάρω μια Realtek 8169 Pci-express που χω στην άκρη....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.