Jump to content

μειωση θορυβου!

PePeRaN

Recommended Posts

Kαλησπερα παιδια,εχω ενα συτημα ι7 που το αγορασα προσφατα.θελω να αγορασω μια καλη ψυκτρα οχι τοσο για τις επιδοσεις της αλλα οσο για τον θορυβο.θελω οσο το δυνατον να ακουγεται λιγότετο!(αν γινεται και καθολου!)μπορειτε να που προτεινετε μερικες καλες?το ανεμιστιρακι να το βγαλω οταν βαλω την καινουργια ψυκτρα?

ευχαριστω πολυ!

• 3 months later...
Kαλησπερα παιδια,εχω ενα συτημα ι7 που το αγορασα προσφατα.θελω να αγορασω μια καλη ψυκτρα οχι τοσο για τις επιδοσεις της αλλα οσο για τον θορυβο.θελω οσο το δυνατον να ακουγεται λιγότετο!(αν γινεται και καθολου!)μπορειτε να που προτεινετε μερικες καλες?το ανεμιστιρακι να το βγαλω οταν βαλω την καινουργια ψυκτρα?

ευχαριστω πολυ!

i7 σε 1156 ή 1366???? Τον ανεμηστηρα μη τον βγαλεις σε καμια περιπτωση.......

Αν εχεις 1366 ...τοτε :

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Thors-Hammer-S126384-CPU-Cooler-CAC-SXHH7-U01.htm : αυτη ειναι μια καλη περιπτωση ....βεβαια αν λειτουργησει χωρις φανακι ..μη κανεις σε καμια περιπτωση o/c.........

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H50-Cpu-Cooler-Lga775-1366-CWCH50.htm : αυτη ειναι οτι πρεπει για αυτο που ζητας με πολυ καλη αποδοση ....ωστοσο 1) ειναι ακριβη 2)πρεπει να αλλαξεις ολοι τη διαταξη των ανεμιστηρων μεσα στο κουτι

σε 1366!

τον ανεμηστηρα γιατι να μην τον βγαλω?

Aν η ψυκτρα εχει ενσωματομενο τον ανεμιστηρα καλο ειναι ειναι να μην τον βγαλεις ......Η 1η που σου προτεινω δεν κανει καθολου θορυβο , ειναι παθητικη......η 2η ειναι ετοιμη υδροψυξη σε κλειστο κυκλωμα ...ο ανεμηστηρας του ψυγειου αντικαθιστα εναν του κουτιου ,αρα στην ουσια ειναι αθορυβη....

Τις στροφές του ανεμιστήρα (άρα και τον θόρυβο) μπορείς να τις ελέγχεις ή μέσω software (πχ. speedfan) ή μέσω hardware (κάποιος fan controller) για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό κάνω εγώ και με συνδυασμό και των 2 ελέγχω 6 fans και σε idle καταστάσεις νομίζω πως είναι κλειστό το PC. Οπότε, θα πήγαινα για κάποια καλή ψύκτρα στην περίπτωση σου.

Ο ανεμιστήρας της Η50 ήδη στις 1000 ακούγεται κανονικότατα (στις 1400 rpm και κάτι ψιλά μάξ). Δε θα τον έλεγα θορυβώδη, αλλά ακούγεται. Επιπλέον, δεν είναι 100% επιβεβλημμένο να αλλάξει φορά σε όλους τους ανεμιστήρες στο κουτί, αν έχει επαρκή air-flow και όχι ιδιαιτέρως υψηλές αποβολές θερμότητας μέσα στο κουτί (καμία κάρτα-grill), τα καταφέρνει σχεδόν το ίδιο καλά (με συμβατική τοποθετηση ανεμιστήρα ως exhaust).

Για τον Thor και τη Noctua, θα τολμήσω να σχολιάσω ότι ναι μεν είναι καλές ψήκτρες (κατά περίπτωση), αλλά τις "αθόρυβες" επιδόσεις μιας Megahalems πχ δεν τις φτάνουν με τίποτα...

http://www.eworld.com.gr/front/details/574

Ναι μεν η τιμή φαντάζει εξωφρενική (ειδικά μαζί με καλό ανεμιστήρα), αλλά το ίδιο "εξωφρενικές" είναι και οι επιδόσεις της σε silent/ultra silent mode (ακόμη και με 800άρη Scythe κάνει τρελή δουλειά, με έναν 1200άρη Scythe έχουμε και σιγουριά αποθεμάτων, ενώ με έναν Be Quiet Silent Wings είμαστε top!).

Πάντως φίλε PePeRan, κάτι μου λέει ότι στο σύστημά σου πιθανότατα θα υπάρχει άλλα components που θα παράγουν υψηλότερα επίπεδα θορύβου (τα οποίοα καλύπτουν μία καλή ψήκτρα επεξεργαστή), οπότε ίσως η επιλογή θα μπορούσε να μην είναι τόσο "ειδική"/ακραία...

Ναι καταλαβα τι εννοεις!χμμ τι να σου πω ηκαρτα γραφικων εχει ανεμιστηρακι,η ψυκτρα του επεξεργαστη και το ανεμιστηρακι του κουτιου!δηλαδη αν παρω αυτην την ψυκτρα θα κανει παλι θορυβο?

Λοιπόν, σε ρεαλιστική βάση χρειάζεσαι υποθέτω άλλον έναν ανεμιστήρα κάπου στο κουτί ώστε τουχάχιστον ένας να εισάγει κρύο αέρα και ο άλλος να εξάγει ζεστό αέρα από το εσωπερικό του κουτιού (συν φυσικά τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού που και αυτός τραβάει ζεστό αέρα από το εσωτερικό).

Αυτό το σχήμα είναι το πρώτο στάδιο για επαρκή και ορθολογική ροή/εναλλαγή αέρα μέσα σε ένα κλειστό κουτί υπολογιστή. Άρα, έχεις ήδη 3 ανεμιστήρες, οι οποίοι (αναλόγως μεγέθους βέβαια) σίγουρα παράγουν διανυσματικά κάποιοα επίπεδα θορύβου...

Σε αυτούς προσθέτουμε και τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών, που σπάνια είναι αθόρυβος. ΆΡΑ, ακόμη και με μία Noctua θα κάνεις πολύ καλή δουλειά (σίγουρα είναι κλάσεις καλύτερη από οποιαδήποτε stock ψήκτρα!) και δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία!

Οι άλλες δύο προτάσεις μου αφορούν λύσεις για όσους δεν την παλεύουν με τίποτα με το θόρυβο και είναι αποφασισμένοι να το πάνω λίγο πιο μακριά (και ακριβά) για να βρουν την ησυχία τους (συνδυασμένη πάντα με πολύ καλές θερμοκρασίες).

Συμπερασματικά,

α) πας σε μία mainstream αλλά αξιολογότατη λύση τύπου Νoctua

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Noctua-NH-U12P.htm

και το αφήνεις εκεί (μέχρι να ανακαλύψεις ότι πλέον ακούγεται πολύ η κάρτα γραφικών πχ... :rant: :cry:).

β) το πας λιγο πιο μακριά προς κατεύθυνση ultra silent και αλλάζεις τις πιο βαβουριάρηκες ψήκτρες του συστήματος (CPU/GPU) με πολύ ήσυχα μοντέλα, καθώς επίσης φροντίζεις και για το καλύτερο δυνατόν air-flow μέσα στο κουτί.

Κάπως έτσι το βλέπω εγώ προσωπικά...

Αυτη που μου δειχνεις δεν ειανι συμβατη με τον επεξεργαστη μου!Θελω απλα να μηδενισω τον θορυβο δεν με ενδιαφερει τιποτα αλλο!ο υπολογιστησ το περισσοτερο να μεινει ανοικτος 8 ωρες οποτε δεν με ενδιαφερει και τοσο η ψυξη.να βαλω υδροψυξη?να βαλώ μια ψυκτρα απο αυτες που μου δειξατε παραπανω?μειωση θορυβου και τιποτα αλλο!

Δεν ξέρω τι ισχύει για τη Noctua (για κάποιο μάλλον κομπλεξικό λόγο δεν τους ρίχνω δεύτερη ματιά, δεν ασχολούμαι καν), αλλά η Megahalems της Prolimatech κάνει και παρακάνει για το σόκετ σου...

Παρατηρώ ότι έχουν εξαφανιστεί όλες οι καλές ψήκτρες από την αγορά πλην της Megahalems, η οποία ούτως ή άλλως συγκαταλέγεται μεταξύ των 3-4 κορυφαίων. Οπότε θα σου έλεγα, τσίμπα μία στα γρήγορα και ρίξε και έναν Scythe 1200άρη ή ακόμη καλύτερα έναν Be Quiet USC και θα με θυμηθείς!... Ακόμη και στο τέρμα γκάζι ο γερμανικός 12άρης ανεμιστήρας παίζει κάτω από 30 ντεσιμπέλ, πρακτικά αθόρυβος.

Ιδού και το πακετάκι:

http://www.eworld.com.gr/front/details/574 έχουν μείνει ελάχιστα κομμάτια και από αυτή.

http://www.eworld.com.gr/front/details/609

Ξέρω ότι τα λεφτά μαζεύονται πολλά, αλλά πίστεψέ με: ο συνδυασμός αυτός θα λάμπει δια της ηχητικής απουσίας του! Όσον αφορά την ψύξη... :banging:

Ώπα, πολύ εύστοχη η ερώτηση περί κάρτας γραφικών: αλήθεια, τι φοράς? ? ? ? Δώσε κάνα λινκάκι με το συγκεκριμένο μοντέλο αν υπάρχει.

τις 8 ωρες που θα ειναι ανοικτο το πισι τι θα το κανεις? αν παιζεις θα εχεις τον ηχο απο το παιχνιδι οποτε δεν θα ακους το πισι. αν βλεπεις ταινιες γιατι πηρες πισι και οχι PS3 η χβοχ. αν θες να παιζεις 3 το πρωι θα εχεις λογικα ακουστικα οποτε και παλι δεν θα ακους το πισι.

αν το πισι ειναι ανοικτο 8 ωρες οταν κοιμασε γιατι κατεβαζεις και παλι κακως πηγες σε ι7

σε γενικες γραμες η καρτα γραφικων σε idle με τον ανεμηστηρα κατω απο το 55% δεν ακουγεται ( ειχα 2χ 9800 GTX+) αλλα αν θες να παιξεις θα "λιωσει" αν δεν ανεβασεις τον ανεμηστιρα. αν θες να δεις ταινια το αντεχει. τα ανεμηστιρακια στο κουτι πλεον σχεδον ποτε δεν κανουν τρελο θωρυβο. εμενα πχ στο πισι της υπογραφης τωρα που γραφω το κλακ κλακ στο πληκτρολογιο σχεδον υπερκαλυπτει τον θωρυβο απο το πισι. και τη V10 δεν την λες super silent για κανενα λογο. και συνολο το πισι εχει 7 120μμ, 1χ 140μμ ανεμηστιρια πανω και 2 στις 285 ( 10 συνολο).

οποτε

1) φροντισε να παρεις καλα ανεμηστιρια για το πισι, τουλαχιστον 2 αναλογα το κουτι ( πιο κουτι εχεις?). τα οποια θες να ειναι ησυχα, οχι ομορφα.

2) Παρε μια απο τις προαναφερθησες ψυκτρες, προσωπικα η http://www.eworld.com.gr/front/details/574 (κλοπι ραιτ Ερνέστος) μου αρεσε καθως και ο ανεμηστηρας ( αν θες να το κανεις σωστα μπορεις να βαλεις και στο κουτι τους σουπερ σιλεντ για εξτρα σιγουρια.)

3) ρυθμιζεις να πεζει κατω απο 55% το ανεμηστιρι της 9800 αρκει η θερμοκρασια να μην παει πανω απο 50 το πολι οταν εισαι idle)

4) καλη συνεχεια

5) Αν παρ'ελπιδα εχεις το πισι λιγοτερο απο 50 ποντους απο το κεφαλι σου, μετακινησε το, κατω απο γραφειο η πιο μακρια.

ιδανικα μπορεις να το εχεις σε αλλο δωματιο ( πχ ανοιγεις μια τρυπα στην μεσοτοιχια απο την μια το πισι απο τιν αλλη εσυ, περνας καλωδια και εισαι οκ. βεβαια θα πρεπει να σηκωνεσαι καθε οπωτε θα θες να αλλαχεις dvd αλλα τουλαχιστον το πισι δεν θα το ακους. (πλακα ετσι?:sarcastic::sarcastic::sarcastic::sarcastic::sarcastic:)

Καταρχην η πρωτη παραγραφος ειναι ασχετη με το θεμα.τι αν θα βλεπεις ταινιες δεν θα ακους τον υπολογιστη?Ζηταω απλα να μην ακουγεται σχεδον τιποτα!να ειναι δηάδη ο υπολογιστης ανοιχτος και να μην μην ακουγεται σε ολο το σπιτι,με μια καλη ψυκτρα σαν αυτην που μου δειξατε κανω την δουλεια μου?

Καταρχην η πρωτη παραγραφος ειναι ασχετη με το θεμα.τι αν θα βλεπεις ταινιες δεν θα ακους τον υπολογιστη?Ζηταω απλα να μην ακουγεται σχεδον τιποτα!να ειναι δηάδη ο υπολογιστης ανοιχτος και να μην μην ακουγεται σε ολο το σπιτι

Απλα ρωτησα γιατι εχεις στρεσαρει το θεμα ησυχια πολυ. το να ακους το πισι σε ολο το σπιτι δεν παιζει και αιρκοντισιον να του εχεις βαλει. Απο εκει και περα. για να ακους τον θωρυβο Χ την ωρα που παραγεται ενας θωρυβος Ψ που ειναι πιο δυνατος δεν γινεται. ειναι σαν να λεμε πως παμε σε συναυλια, και την ωρα που πεζουν ακουσαμε το ρεψιμο του τυπα με την μπυρα. η μονη περιπτωση που θα σε ενοχλουσε αυτο ειναι αν εβλεπες ταινιες και ιδιος σε χαμηλες εντασεις. δεν ξερω αν με καταλαβενεις.

Τον ανεμηστηρα τον παιρνεις γιατι χρειαζεται.-

αν δεν χρειαζοταν θα το βγαζαν χωρις ανεμιστηρα απο την Ιντελ. τον ανεμηστηρα στο CPU δεν τον γλιτωνεις με αεροψυξη.

Ερνεστο εισαι σιγουρος οτι το συγκεκριμενο φανακι κουμπωνει σε coolers?

Γιατι το βλεπω να χει περιεργο mount και rubber στις εσοχες.

Δεν πρεπει να εχει προβλημα, καθοτι κουμπωνουν με αυτα τα κλιψακια που μπενουν μεσα στις τρυπες. το πολυ πολυ να ειναι λιγοτερο στιβαρο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.