Jump to content

ADSL+ISDN

johnykim

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Εχω κάποιες απορίες σχετικά την σύνδεση μου:

Παλιότερα που είχα dialup σύνδεση για το internet ,είχαμε βάλει μια ακόμα γραμμή(ISDN) για να είναι χωριστά το τηλέφωνο.Aργότερα βάλαμε adsl χωρίς να απενεργοποιήσουμε το ISDN.

1)Τώρα που έχω double play της Hol, έχω δηλαδή 3 γραμμές έτσι;(1 η κενρική+2 η δεύτερη της hol+της ISDN)

2)Το ISDN δεν το χρειαζόμαστε πια.Τώρα έχω συνδέση το ρούτερ κατευθείαν στο spliter.Υπάρχει πρόβλημα ή πρέπει οπωσδήποτε να έχω και το netmod πάνω;

Εχω παρατηρήσει επίσης(οταν είχα και το netmod πάνω)οτι απο το netmode άναβε μόνο ένα πορτοκαλί λαμπάκι(Μ.P).Μου φαινόταν δηλαδή οτι απλός ήταν στο ρεύμα και δεν λειτουργόυσε.

Ακόμα κάτω απο την πρίζα βγαίνει ένα καλώδιο όπου ήταν συνδεδεμένο με το netmod.Πρέπει να είχαμε φωνάξει ηλεκτρολόγο γιατί είναι σκαλιστό πίσω απο την πρίζα.

Πάει πουθενά το μυαλό σας τι ακριβώς γινόταν με την παλιά μου σύνδεση και αν κάποια πράγματα δεν τα χρειάζομαι τώρα ;

1) Αν δεν απενεργοποίησες ποτέ καμία σύνδεση, τότε ναι έχεις 3 συνδέσεις και 3 νούμερα.

2) Αν δεν το χρειάζεσαι για κάποιο λόγο το ISDN μπορείς να το κόψεις για να μην πληρώνεις κιόλας. Το νούμερο μπορείς να το μεταφέρεις σε PSTN ή σε κάποιον άλλο πάροχο. Για το καλώδιο που βγαίνει από την πρίζα και πάει στο netmod μάλλον έγινε γιατί δεν έβαλε μία διπλή πρίζα και απλώς τράβηξε το καλώδιο που ανεβαίνει από τη ρεγκλέτα στο σπίτι σου.

Αν μείνω σε ISDN και δεν χρησιμοποιώ το netmod, απλά δεν θα έχω ενεργοποιημένη την γραμμή ISDN έτσι;Δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Επίσης αν πάω σε PSTN θα μπορώ με φιλτράκια να βάζω τις τηλεφωνικές συσκευές σε όποια πρίζα θέλω(κάτι που δεν γίνεται τώρα με ISDN)σωστά;

Για το καλώδιο που λές δεν κατάλαβα..θα έπρεπε δηλαδή κανονικά να έχω μια ακόμα πρίζα για το ISDN;

Παλιότερα που δεν είχα adsl είχα έναν αριθμό και γι'αυτό βάλαμε ISDN.Ετσι είχα 2 γραμμές,αλλά το νούμερο ήταν ένα!

Δηλαδή όταν έκανα κλήση dialup είχα ακόμα τηλέφωνο χωρίς τους χαρακτηριστικούς τότε ήχους...

Βγαλε το νετμοντ και εισαι ενταξει με το σπλιτερ για το ρουτερ και τα φιλτρακια για καθε τηλ.συσκευη.

Οπως ειπε και ο φιλος mech5107, εχεις pstn γραμμη.

Isdn αμα/οταν ξαναγυρισεις σε πΟΤΕ (μην το "πεταξεις" το νετμοντ).

Και να μην το χρειάζομαι σίγουρα , τα κρατάω όλα γενικά..:p

Δεν κατάλαβα ομως γιατί αφού δηλώσαμε ISDN έχω PSTN..

Αν ερχόντουσαν λογαριασμοί ΟΤΕ,τότε θα χρειαζόμουν οπωσδήποτε το netmod ;

Δήλωσες ISDN για να ξέρει η HOL τι έχεις εκείνη την στιγμή και κάνει την κατάλληλη προετοιμασία.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχεις ISDN σήμερα...έχεις 2 γραμμές, όχι 2 αριθμούς, άρα τι να τα κάνεις. Και 2 αριθμούς να θες, βάλε PSTN...πιο φτηνό, πιο απλό και έχεις και τα 2 νούμερα λειτουργικά ανά πάσα στιγμή, αφού το net είναι adsl.

Μην το πετάξεις το netmod, ο ΟΤΕ το "χρεώνει" 150Ευρώ. Αν δεν το θες το επιστρέφεις στον ΟΤΕ (θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη) και ζητάς την απόδειξη επιστροφής του την κρατάς γιατί "κοστίζει" όπως είπα 150 ευρώ.

Προσωπικα ειχα φυγει 1.5 χρονο απο τον ΟΤΕ και ουδεις μου ζητησε το νετμοντ.

Οταν γινεται επιστροφη πισω στον ΟΤΕ η γραμμη ειναι η ιδια που ητανε και πριν.

Εαν θελεις την μετατρεπεις ή οχι.

Εφυγα δηλαδη απο isdn και οταν γυρισα παλι isdn μου ειχανε ως default γραμμη.

Τις υπηρεσιες isdn ή τις χρειαζεσαι και τις εχεις ή δεν τις χρειαζεσαι και δεν τις εχεις.

10 διαφορετικους αριθμους μπορεις να εχεις με μια τηλεφωνικη συνδεση isdn (+το ιντερνετ)

αλλα και παλι 1 αριθμο να εχεις, αυτος χτυπαει σε καθε τηλεφωνικη συσκευη

αν ηδη μιλας σε 1-2-3 τηλεφωνικες συσκευες με το ιδιο νουμερο.

Παραδειγμα

-----------

Εστω οτι υπαρχει isdn γραμμη με 1 τηλεφωνικο αριθμο.

Τα pcια ολα στο νετ.

Η γυναικα μιλαει με την κολλητη στην 1η συσκευη.

Χτυπαει μια 2η συσκευη, το σηκωνω και μιλαω με τον κολλητο.

Χτυπαει μια 3η συσκευη (ειναι η πεθερα), το σηκωνω και της λεω να παρει αργοτερα

και συνεχιζω την συνομιλια με τον κολλητο.

Πως ολα αυτα μπορουν να γινουν εστω και με 2 ξεχωριστες pstn (και πιο φθηνα), δεν μπορω να το καταλαβω.

Για να τα μαζέψω λίγο..Τώρα έχω PSTN ,αλλά είχα δηλώσει ISDN για να το ξέρει η HOL ; Στο manual όμως γιατί έχει 2 διαφορετικές συνδέσεις; Μία για PSTN και μία για ISDN.Εχω κάνει εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες για ISDN(που συμπεριλαμβάνεται στη σύνδεση και το netmod)...

Black Maba, και εγώ 1.5 χρόνο περίπου είναι που έχω φύγει απο τον OTE.Απλά θα μεταφέρω το ρούτερ σε άλλο δωμάτιο και έλεγα να μην έχω το netmod.(Αλήθεια το ρούτερ μόνο στην κεντρική πρίζα μπορώ να το συνδέσω,έτσι ;

Οσον αφορά το netmod , δεν θα έπρεπε να μου το ζητήσει ο ΟΤΕ(αν τελικά δεν το χρειάζομαι σίγουρα);

Ειναι αλλες οι διαδικασιες για να κοψει o x εναλλακτικος παροχος την isdn γραμμη και αλλες για την pstn.

Eφοσον εχεις επιλεξει ολοκληρωμενο πακετο απο αλλο παροχο (οχι ΟΤΕ) δεν εχεις πλεον καμμια σχεση με τον ΟΤΕ (εφοσον δεν λαμβανεις και λογαριασμους πια) και η γραμμη σου ειναι μονο pstn και τιποτε αλλο.

Στο manual κοιτας τον pstn τροπο συνδεσης.

Βγαλτο το νετμοντ δεν σου χρειαζεται πια.

Στην κεντρικη πριζα βαλε το pstn σπλιτερ και πανω του το ρουτερ.

Οσον αφορα το νετμοντ εμενα δε το ζητησε κανενας, ισως να ηξερε ο ΟΤΕ πως θα τον λησμονουσα :wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.