C_J Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Μετά από απίστευτη ταλαιπωρία τριών ημερών, κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά με εξωτερικά δισκάκια που είναι φορμαρισμένα σε NTFS όταν τα βάζουμε σε Win 7 Συνήθως τα windows δεν τα βλέπουν καθόλου και αδυνατούν να κάνουν φορμάτ Αν κάνουν, (κάτι που σε μένα έπαιρνε ώρες για να ολοκληρωθεί ) και ενώ όλα μοιάζουν καλά, ξαφνικά αποσυνδέονται στιγμιαία, και μετά βγαίνει ένα μήνυμα πως ο δίσκος χρειάζεται format. Δοκίμασα έναν Passport, έναν LaCie και έναν Hitachi σε θηκούλα. Κανείς δεν δούλεψε σε NTFS. Αντίθετα, όλοι δούλευαν τέλεια σε FAT Βλέπω εδω πως η Microsoft είχε βγάλει update ακριβώς για αυτό το πρόβλημα, αλλά αυτό το "KB958456" δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά να το κατεβάσω. (τα ίδια αναφέρονται και εδω Αν υποτίθεται πως έχει ενσωματωθεί στην έκδοση που τρέχω (Windows 7 Build 7600.16385 Retail-RTM) τότε ... απλώς ... δεν δουλεύει. Μήπως έχετε καμιά ιδέα; Δεν μου κάνει το FAT αφού θέλω να αποθηκεύω τα Image που παίρνω με το Acronis που είναι φυσικά από 10gb και πάνω το καθένα.
mech5107 Αύγουστος 17, 2009 #2 Αύγουστος 17, 2009 Εγώ είμαι με 7 εκδοση 7100 και ότι δίσκο και να βάλω μια χαρά παίζει...ακόμα και τα flashακια μου είναι με NTFS...
MUL Αύγουστος 17, 2009 #3 Αύγουστος 17, 2009 Ναι.. και σε μένα μια απο τα ιδια με NTFS(δουλευουν οκ)..μπας και εχεις πρόβλημα με USB drivers?
mpapad Αύγουστος 17, 2009 #4 Αύγουστος 17, 2009 Συνήθως τα windows δεν τα βλέπουν καθόλου και αδυνατούν να κάνουν φορμάτ Αν κάνουν, (κάτι που σε μένα έπαιρνε ώρες για να ολοκληρωθεί ) και ενώ όλα μοιάζουν καλά, ξαφνικά αποσυνδέονται στιγμιαία, και μετά βγαίνει ένα μήνυμα πως ο δίσκος χρειάζεται format. Μάλλον κάτι παρεμβάλλεται όσο αφορά τα USB για το σύστημά σου. Δοκίμασες αν στο κάνει σε καθαρή εγκατάσταση? Μπορεί το acronis πχ να είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα. ( Δεν θα ήταν η πρώτη φορά εξάλλου ).
C_J Αύγουστος 17, 2009 Author #5 Αύγουστος 17, 2009 Ευχαριστώ, μου δώσατε ιδέες. Δεν είχα σκεφθει να δοκιμάσω σε καθαρή εγκατάσταση, ούτε πως μπορεί να φταίει και το Acronis. Θα δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω το thread
C_J Αύγουστος 18, 2009 Author #6 Αύγουστος 18, 2009 ......μπας και εχεις πρόβλημα με USB drivers? Πράγματι κάτι είχε γίνει με τα USB. Άνοιξα το Device manage, έκανα Uninstall όλα τα USB και έκανα Restart. Αυτό ήταν ! Όλα τα προβλήματα λύθηκαν σε μισό λεπτό! (κρίμα τις τρεις μέρες που έφαγα ... προσπαθώντας να το φτιάξω ) (Το μόνο κακό είναι πως έτσι δεν θα μάθω ποτέ τι είχε χαλάσει τους drivers των USB. Πάντως το έκανε και σε ένα PC που δεν είχα βάλει το Acronis, οπότε δεν έφταιγε αυτό.)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.