Black_Maba Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2009 Καλησπερα στην παρεα και Χρονια πολλα.Περιπου πριν 1 μηνα, αγορασα ενα ups το οποιο διεθετε σειριακη εξοδο για monitoring software.Ασχετο, σχετικο καπου εδω να προσθεσω και οτι ο παναρχαιος εκτυπωτης μου που καλα κρατει ειναι παραλληλης θυρας, ουτε λογος για usb. Ολα καλα λοιπον με την παλια μητρικη που ειχα (gigabyte p35cds3r) η οποια ειχε serial/parallel στον στανταρ εξοπλισμο.Επειδη ομως τα πραγματα αλλαζουν, βρεθηκα με μια maximus II formula και φυσικα χωρις σειριακη/παραλληλη θυρα.Σιγα, λεω, θα παρω 2 μετατροπεις και ολα μελι γαλα. Παιρνω τους converters, ουτε καν λογος να βρουν τα vista64bit το usbtoparallel(centronics) ειτε μεσω του cddriver ειτε με οποιον αλλο τροπο. Δεν αναγνωριζει καν συσκευη οταν το συνδεσω στο pc. Στο site η delock λεει οτι οι drivers για vista64 ειναι ενσωματωμενοι στο λειτουργικο..!?! Αρα εκτυπωτης off.Προς εκπληξη μου ομως, τα vista βρισκουν με ευκολια απο το cd τον driver για το usbtoserialοποτε λεω τουλαχιστον απο ups θα ειμαι ενταξει. Εγκατασταση το winpower και ακομα ψαχνει να βρει συσκευες...?!?Να υποθεσω οτι πρωτον χρειαζομαι καινουργιο usb printer και δευτερον ή να χρησιμοποιω πλεον το ups σαν συσκευη χωρις monitoring, auto on/off κλπ ή να δωσω το ups oσο ειναι νωρις και να παρω καποιο usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
space_cowboy Αύγουστος 15, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Τριπλο post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Αύγουστος 15, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Δεν βλεπω τρια, ενα βλεπω.Εκανα κατι αλλαγες και μαλλον κατι θα εκανα λαθος...Ας επιληφθει καποιος μοντ επι του θεματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Αύγουστος 15, 2009 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 για το ups θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις και καποιο αλλα προγραμμα (με τα vista ειχα καποτε και εγω προβλημα με το winpower αν θυμαμε καλα ) Δοκιμασε πχ το commander pro.Για το αλλο δε ξερω..εχεις αγορασει κατι τετοιοhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750601 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Αύγουστος 15, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Eχω παρει μετατροπεις και usb2parallel(centronics) και usb2serial.Θα δοκιμασω το προγραμμα που προτεινεις να δω τι ψαρια θα πιασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Αύγουστος 15, 2009 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Τα usb to serial είναι κανονικές serial ports, ενώ τα usb to parallel είναι εικονικό port για εκτυποτές μόνο.Για το parallel δεν ξέρω να σου πώ...για το serial, πήγαινε στα properties στο device manager και δες σε ποιο com port "μιλάει" και σιγουρέψου ότι και το software σου μιλάει στην ιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Αύγουστος 15, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Μαλλον το προγραμμα θα φταιει γιατι προσπαθησα να αλλαξω com στο winpower και δεν μπορουσα (με admin rights). Θα δοκιμασω να αλλαξω ολες τις com και απο τον μετατροπεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Αύγουστος 15, 2009 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 O εκτυπωτης να υποθεσω οτι εχει drivers για vista 64 ετσι ?To cd που δινεται με τον adaptor δεν εχει drivers ?Δες λιγο αυτο...http://www.vistax64.com/vista-hardware-devices/189277-usb-parallel-adapter-source-driver.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Αύγουστος 16, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2009 O εκτυπωτης ειναι ενας epson stylus color 640 του οποιου οι οδηγοι για vista64 ειναι μεσα στο λειτουργικο. Το cd του parallel adaptor εχει οδηγους μεσα (χωρις καποιο install program), το θεμα μου ειναι οτι δεν αναγνωριζουν τα vista τον ανταπτορα οταν τον συνδεω σε μια ελευθερη usb. Αρκετα ενδιαφερον το link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black_Maba Αύγουστος 16, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2009 O εκτυπωτης βρεθηκε και τυπωνει μια χαρα. Εφταιγε η usb προεκταση που ειχα βαλει πανω στον ανταπτορα επειδη ητανε μακρια ο epson.Με το ups ακομα παλευω, κατεβασα κανα 2 διαφορετικα προγραμματα χωρις καμμια τυχηενω ακομα ψαχνω το commander pro που ειπωθηκε χωρις επισης καποιο αποτελεσμα.Εχω βαλει/βγαλει το winpower καμμια 10αρια φορες και εχω παιξει με οτι ρυθμισεις μπορουσα αλλα δεν μπορω να βρω/αλλαξω την com που ακουει το προγραμμα.Επισης, δοκιμασα αλλαγη com στον ανταπτορα (απο την 1 εως 8) αλλα και παλι δεν βρισκει τιποτα το winpower.Καπου αναμεσα στο "ψαχτηρι" διαβασα οτι πρεπει να επιτρεψω στο winpower την προσβαση στο λαν/νετ μεσω του firewall των vista, αλλιως δεν γινεται δουλεια. Δουλεια ομως δεν εγινε και ας το δοκιμασα και αυτο, αν και με την παλια μητρικη (που ειχε σειριακη) και winxp64bit το εβρισκε το ups χωρις να πειραξω firewall κλπ.Απο εδω λεει οτι The New WinPower V3.2.0.2 is releasingDate: 2009/7/101. Solve the shutdown issue on Solaris 72. Support Mac with Intel chip3. Support the USB card of On-Line UPS4. Add extra information on e-mail notice5. Support Windows Vista / Windows 20086. Support the USB communication on Linux kernel 2.6 and above O/S.Mπας και γινει τιποτα με την νεα εκδοση...?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.