Jump to content

claer CMOS για boot

KaralisD

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά,

Εχω ενα προβληματάκι και είπα να ρωτήσω μιας και δν βγάζω άκρη.

Άλλαξα GPU και έβαλα την 8800GT σε συστημα A8Nsli 3200+939 1 gb ram γιατί ήθελα να παίξω το fallout 3. Όλα οκ παιζει μια χαρά αλλά είχα και blue screens και random restarts. Δεν έδωσα σημασια γιατι θεωρησα πως σπρώχνει πολύ η κάρτα και τα φτύνουν cpu και μνήμες. Άλλαξα τις μνήμες σε 1Τ και τελικά ψόφησε το σύστημα. Πλεον θέλει clear CMOS κάθε φορά για να bootαρει και ακόμα και έτσι στα windows μέσα δεν μπαίνει. Δοκιμασα άλλη μπαταρια και τροφοδοτικό αλλα τίποτα... Επισης έκανα όλους τους πιθανους συνδυασμους με τις μνήμες...

Καμιά ιδεα?

Η κάρτα γραφικών είναι καινούργια ή μεταχειρισμένη. Οι drivers από την προηγούμενη κάρτα γραφικών έχουν απεγκατασταθεί εντελώς;

Η μνήμη δεν κατάλαβα που έβαλες γράφεις είναι 1Τ. Τι είναι το 1Τ;

Το τροφοδοτικό σου έχει τα απαιτούμενα watt για να σηκώσει την 8800GT;

Αν είσαι με 4 dimms το 1Τ ούτε να το σκέφτεσαι...αλλάξέ το και βάλε της μνήμες με 2,5-3-3-8 δόσε 2,8volt και δες...

2 dimm ειναι.

τροφοδοτικο 650 corsair.

Τους εβγαλα τους παλιους driversκαι εβαλα τους τελευταιους της nvidia.

Μεταχειρισμενη είναι αλλα δεν νομιζο ποσ φταιει η καρτα... δεν ποσταρει καν bios, οποτεακομα δεν εχει δει καν την καρτα σωστα?

μα αν βαλεις 1Τ στις μνημες χανεις πολυ σε σταθεροτητα,στην πλειοψηφια των περιπτωσεων

Δεν έδωσα σημασια γιατι θεωρησα πως σπρώχνει πολύ η κάρτα και τα φτύνουν cpu και μνήμες

κανεις λαθος.Αν το συστημα δεν "προλαβαινει" την καρτα τοτε δεν θα εχεις restarts αλλα απλο "λοξυγγα"..Οι μνημες επισης δεν εχουν σχεση με αυτο.Εκτος αν ειναι ελαττωματικες.Αλλα αφου ηταν ΟΚ πριν την καρτα δεν ειναι.

Για να δεις αν μπουκωνει ο επεξεργαστης κανε το εξης:Παιξε εχοντας ανοιχτο task manager ..σε μια στιγμη κανεις alt tab και βλεπεις τις ενδειξεις στο "performance""..αν δειχνει cpu usage συνεχως κοντα στο 95% ++ τοτε σε κοβει ο επεξεργαστης...

Για να εχεις ρισταρτς και μπλε οθονες με την νεα καρτα τροφοδοτικο μου μυριζει.Αλλα ειναι τεραστιο το τροφοδοτικο σου ...χμμ...Σε αλλα παιχνιδια τι γινεται?Μπας κι εχεις πεσει σε καμμια τρελλη-απιθανη ασυμβατοτητα..δες το manual της μητρικης σου,τι εκδοση pci-e εχει...1.0 η 2.0?η 8800GT νομιζω εχει 2.0...(δεν θυμαμαι τα νουμερα ακριβως)

αλλο σεναριο->η μητρικη σου αρχιζει να τα φτυνει ...

Βασικά για εμένα πήγαινε τα timings στις default ρυθμίσεις και μετά δες αν σταθεροποιήθηκε το σύστημα. Πειράγματα στη μνήμη μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια στο σύστημα. Αν συνεχίζει τις επανεκκινήσεις, δοκιμάζεις με μία άλλη κάρτα γραφικών. Αν με την άλλη κάρτα τις σταματήσει και ή κάρτα που έχεις πάρει δοκιμαστικά έχεις τις ίδες απαιτήσεις από το τροφοδοτικό με την 8800GT τότε μάλλον φταίει η 8800GT. Αν οι επανεκκινήσεις δε σταματήσουν ίσως φταίει το τροφοδοτικό το οποίο είναι μεν καλό για την 8800GT, αλλά αν έχεις επάνω και 4 σκληρούς, τότε το πας στα όριά του.

Το 1Τ έχει επανέλθει με το clear cmos φαντάζομαι. Οπότε τώρα έχει πρόβλημα και με τις default ρυθμίσεις του bios?????

Δοκίμασες και με άλλα dimm's και δεν άλλαξε τίποτα ;

τροφοδοτικο ειναι κομπλε... δοκιμασα και αλλο και τα ιδια...

αλλα dimm δεν εχω οποτε τα άλλαξα απλα channel μπας και έφταιγαν τα sockets.

Πλεον δεν ποσταρει καν ακόμα και με clear CMOS. Πιστεύω πως τα έφτυσε η μητρικη... (πάνω που βρήκα opteron)... Πιστευω πως απο δευτερα θα έχω μητρική και μνημες να δοκιμάσω ώστε να δω και τι έφταιγε...

Αν οι επανεκκινήσεις δε σταματήσουν ίσως φταίει το τροφοδοτικό το οποίο είναι μεν καλό για την 8800GT, αλλά αν έχεις επάνω και 4 σκληρούς, τότε το πας στα όριά του.

650Watt τροφοδοτικο εχει και ειναι στα ορια με 3200+, 8800GT και 4 σκληρους?

Μηπως ειμαστε λιγακι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ????

Στο συστημα μου εχω το 620Watt Corsair.

Με i7 στα 4GHz, 6GB RAM, Rampage II Extreme, 9800GTX+,4 δισκους 1TB, 1 δισκο 500GB, 2 SSD, 1 DVRDW, μια αντλια swiftech 655, εναν Hardware Raid Controller, μια PCI-express καρτα ηχου, 5 ανεμιστηρες 12αρηδες, 1 14αρη και 2 8αρηδες και το συστημα σε FULL LOAD δεν κανει restart....

Με ολα αυτα και ο μετρητης καταναλωσης που εχω σε full load δειχνει περιπου 520Watt...

650Watt τροφοδοτικο εχει και ειναι στα ορια με 3200+, 8800GT και 4 σκληρους?

Μηπως ειμαστε λιγακι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ????

Στο συστημα μου εχω το 620Watt Corsair.

Με i7 στα 4GHz, 6GB RAM, Rampage II Extreme, 9800GTX+,4 δισκους 1TB, 1 δισκο 500GB, 2 SSD, 1 DVRDW, μια αντλια swiftech 655, εναν Hardware Raid Controller, μια PCI-express καρτα ηχου, 5 ανεμιστηρες 12αρηδες, 1 14αρη και 2 8αρηδες και το συστημα σε FULL LOAD δεν κανει restart....

Με ολα αυτα και ο μετρητης καταναλωσης που εχω σε full load δειχνει περιπου 520Watt...

Συγνώμη λάθος μου. Νόμιζα πως ήτανε 450w!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.